Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-02@03:31:44 GMT

آماده افزایش تولید نفت هستیم

تاریخ انتشار: ۴ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۵۴۰۶۶۱

آماده افزایش تولید نفت هستیم

منابع آگاه در اوپک و منابع صنعتی اظهار کردند تولیدکنندگان عضو اوپک در منطقه خلیج فارس در پی تصمیم آمریکا برای پایان معافیت‌ها برای نفت ایران می‌توانند قدم پیش گذاشته و هر گونه کمبود عرضه را جبران کنند اما اول باید وجود تقاضا را بررسی کنند.

به گزارش ایسنا، آمریکا تصمیم گرفته است معافیت‌ها برای واردات نفت ایران را که نوامبر گذشته به هشت کشور صادر کرده بود، تمدید نکند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هشت کشور شامل چین و هند معافیت شش ماهه دریافت کرده بودند و بسیاری از این کشورها انتظار داشتند معافیتشان تمدید شود.

یک مقام بلندپایه دولت آمریکا اظهار کرده که ترامپ مطمئن است عربستان سعودی و امارات متحده عربی می‌توانند کمبود عرضه نفت در بازار را جبران کنند.

منابع آگاه در اوپک اظهار کردند تولیدکنندگان نفت منطقه خلیج فارس متعهد به حفظ ثبات بازار بوده و ظرفیت لازم برای افزایش تولید را دارند اما هر گونه تصمیم برای افزایش تولید باید بر اساس وجود تقاضا گرفته شود.

یکی از این منابع آگاه گفت: مسئله این است که اوپک چقدر سریع و به چه میزان تولیدش را افزایش خواهد داد. این اقدام باید پس از مشورت با کشورهای دیگر انجام گیرد.

یک منبع آگاه دیگر در اوپک گفت: هر گونه تصمیم برای افزایش تولید باید بر اساس تقاضا گرفته شود. وی در ادامه افزود: هر گونه افزایش عرضه از سوی تولیدکنندگان نفت منطقه خلیج فارس برای جبران افت عرضه ایران، بعید است تا ژوئن مشاهده شود.

دو منبع آگاه اظهار کردند انتظار نمی‌رود صادرات نفت عربستان سعودی در ماه مه بالاتر از آوریل باشد.

با این حال منابع آگاه دیگر اظهار کردند تولید نفت عربستان سعودی در ماه مه بالاتر از آوریل خواهد بود اما همچنان مطابق با سقف تولید ۱۰.۳ میلیون بشکه در روز تحت توافق کاهش تولید اوپک پلاس است. افزایش تولید نفت عربستان در ماه مه ارتباطی با تحریم‌های ایران ندارد. صادرات نفت این کشور در آوریل پایین ۷ میلیون بشکه در روز خواهد بود در حالی که میزان تولیدش حدود ۹.۸ میلیون بشکه در روز است.

واشنگتن پس از اعلام خروج آمریکا از توافق هسته‌ای سال ۲۰۱۵ توسط دونالد ترامپ، در نوامبر صادرات نفت ایران را هدف تحریم قرار داد.

خالد الفالح، وزیر انرژی عربستان سعودی روز دوشنبه در بیانیه‌ای اعلام کرد: عربستان سعودی در پی بیانیه اخیر دولت آمریکا در خصوص تحریم‌ها علیه صادرات نفت ایران، به دقت تحولات بازار نفت را دنبال می‌کند و با سایر تولیدکنندگان نفت هماهنگ خواهد بود تا نسبت به وجود عرضه کافی برای مصرف کنندگان اطمینان حاصل شود و در عین حال، تعادل بازار جهانی نفت برهم نخورد.

یک منبع آگاه از برنامه‌های عربستان سعودی روز دوشنبه به رویترز گفت: این کشور مایل است هر گونه افت عرضه از سوی ایران را جبران کند اما پیش از افزایش تولید، تأثیر تحولات اخیر بر بازار را ارزیابی خواهد کرد.

اوپک قرار است در ۲۵ ژوئن در وین برای گفت‌وگو درباره سیاست تولید نفت دیدار کند. این گروه به همراه هم پیمانانش شامل روسیه متعهد شده‌اند تولیدشان را تا ژوئن ۱.۲ میلیون بشکه در روز محدود کنند. کشورهای ونزوئلا، ایران و لیبی از مشارکت در این توافق معاف شده‌اند.

کمیته نظارتی مشترک اوپک و غیراوپک که بر توافق کاهش تولید جهانی نفت نظارت می‌کند و عربستان سعودی و روسیه ریاست مشترک آن را برعهده دارند، قرار است ۱۹ ماه مه در جده عربستان سعودی دیدار کند.

لری کودلاو، مشاور اقتصادی کاخ سفید در "نشنال پرس کلوب" اظهار کرده که تصمیم رئیس جمهور آمریکا برای پایان داده به تمامی معافیت‌ها برای ادامه واردات نفت ایران، به قیمت‌های بالاتر نفت منجر نخواهد شد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: افزایش تولید نفت اوپک و غیراوپک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۴۰۶۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تولید نفت اوپک در آوریل کاهش یافت

نظرسنجی خبرگزاری رویترز نشان داد تولید نفت خام اعضای سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) در آوریل ۲۰۲۴ کاهش یافته است.

به گزارش خبرگزاری رویترز، تازه‌ترین نظرسنجی رویترز نشان داد تولید نفت اوپک در ماه آوریل در پی افت صادرات سه کشور عضو این سازمان در کنار کاهش‌ داوطلبانه شماری از اعضای ائتلاف اوپک و غیراوپک (اوپک‌پلاس) است.

این نظرسنجی که بر اساس داده‌های مربوط به رصد کشتی‌ها و اطلاعات به‌دست‌آمده از منابع صنعتی انجام شده است، نشان داد اوپک در ماه گذشته میلادی روزانه ۲۶ میلیون و ۴۹۰ هزار بشکه نفت خام  تولید کرد که نسبت به رقم بازنگری‌شده ماه مارس ۵۰ هزار بشکه کاهش نشان می‌دهد.

شماری از اعضای اوپک‌پلاس، شامل اوپک در ماه ژانویه امسال دور تازه‌ای از کاهش را برای مقابله با ضعف اقتصادی و افزایش عرضه تولیدکنندگان غیراوپک انجام دادند.

این دسته از اعضای اوپک‌پلاس تولیدکنندگان در ماه مارس توافق کردند که کاهش ها را تا پایان ژوئن ادامه دهند.

وزیران نفت و انرژی اوپک‌پلاس یکم ژوئن (۱۲ خرداد) برای تصمیم‌گیری درباره برنامه‌های تولید خود گرد هم می‌آیند.

بر اساس نظرسنجی رویترز، بیشترین کاهش تولید در ماه آوریل مربوط به نیجریه و عراق بوده است.

ایران در سال ۲۰۲۳ میلادی با وجود تشدید تحریم‌ها بیشترین افزایش تولید را در میان اعضای اوپک داشته است.

عراق در ماه مارس وعده داد صادرات نفت خود را کاهش دهد تا تخطی‌ از سهمیه خود در ماه‌های پیش را جبران کند، اما داده‌های روز دوشنبه نشان داد این کشور در ماه گذشته میلادی این تعهد را نادیده گرفت.

بر اساس نظرسنجی رویترز، تولید عراق آوریل نسبت به ماه مارس اندکی کاهش یافته است.

بر اساس آمارهای ردیابی نفتکش‌ها، تولید نفت نیجریه با کاهش شدید صادرات کاهش یافت، زیرا پالایشگاه تازه راه‌اندازی‌شده «دانگوته» (Dangote) محموله‌های بیشتری را جذب کرد.

 یک منبع گفت: توقف فعالیت در تأسیسات برای مدت کوتاهی جریان تولید نفت بونی را تحت تأثیر قرار داد.

نظرسنجی رویترز نشان داد اوپک در ماه آوریل حدود ۱۴۰ هزار بشکه در روز کمتر از کاهش هدف‌گذاری‌شده تولید کرده، زیرا عرضه نفت عراق و گابن بیش از سهمیه تولیدشان بوده است.

بر اساس این نظرسنجی، تولید نفت عربستان افزایش یافت و عرضه نفت کنگو، گینه استوایی و گابن هم با اندکی افزایش همراه بوده است.

هدف نظرسنجی رویترز رصد عرضه نفت در بازار است که بر اساس داده‌های مربوط به رفت‌وآمد کشتی‌ها از سوی منابع خارجی، داده‌های شرکت ال‌اس‌ئی‌جی، اطلاعات شرکت‌های رصد حمل‌ونقل کشتی‌ها مانند شرکت پترولجستیکس و کپلر و اطلاعات ارائه‌شده از سوی منابع شرکت‌های نفتی، اوپک و مشاوران انجام می‌شود.

دیگر خبرها

  • تولید نفت اوپک در آوریل کاهش یافت
  • سیل شدید در شمال مکه مکرمه
  • کاهش ۱۰۰ بشکه ای تولید روزانه نفت اوپک
  • عربستان و اسرائیل سازش می‌کنند؟
  • (ویدئو) سیل وحشتناک در عربستان سعودی همه را ترساند
  • فیلمی از هوای طوفانی شهر مدینه در عربستان سعودی
  • بایدن هم مثل ترامپ عربستان را قربانی می‌کند؟
  • بن‌فرحان: تنها اسرائیل مخالف توقف جنگ غزه است
  • بازسازی غزه ۳۰ سال زمان می‌خواهد
  • فیلم بارش برف سنگین در عربستان سعودی در اوایل اردیبهشت