Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-06@22:32:06 GMT

ذوب یخ در گرینلند طی چهل سال 6 برابر شده است

تاریخ انتشار: ۴ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۵۴۱۵۷۲

ذوب یخ در گرینلند طی چهل سال 6 برابر شده است

تهران- ایرنا- نتایج یک پژوهش جدید نشان داد که میزان ذوب یخ در گرینلند از دهه 80 میلادی تاکنون، 6 برابر شده است.

به گزارش روز چهارشنبه گروه علمی ایرنا به نقل از پایگاه خبری UPI، یک تیم بین المللی از پژوهشگران برای محاسبه میزان یخ ذوب شده در گرینلند از سال 1972 میلادی (50-1351) تاکنون، منابع اطلاعاتی مختلفی از سوابق سطح آب دریا گرفته تا عکس های ماهواره ای را جمع آوری کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


بررسی داده های به دست آمده نشان داد که در دهه 70 میلادی، پهنه یخی گرینلند نسبتا پایدار و با دوام بوده است. به این معنا که اگرچه به طور منظم کوههای یخی از این پهنه جدا می شدند اما اکثر یا تمام این مقادیر یخ از دست رفته از طریق تجمع برف جبران می شد. اما با آغاز دهه 80 میلادی، سرعت از دست رفتن حجم این پهنه یخی، بالا گرفت.
همان طور که نتایج بررسی های جدید محققان نشان داد، حرکت یخ‌رودهای ساحلی (Coastal Glaciers) به سمت اقیانوس سرعت گرفته است و با بالا رفتن سرعت یخ زایی، روز به روز به حجم یخ هایی که به دریا می پیوندند، افزوده می شود. بالا رفتن دمای هوا در 20 سال گذشته نیز به نوبه خود به افزایش حجم جریان یخ های ذوب شده منجر شده است.
اریک ریگنات از محققان دانشگاه کالیفرنیا در ارواین، در گفتگو با سی ان ان گفت: «با توجه به این که یخ‌رودها به افزایش سرعت خود ادامه می دهند و یخ و برف از بالادستها آب می شود، افزایش مستمر در سرعت ذوب یخ و بالا رفتن سطح آب دریا را پیش بینی می کنیم که هر ساله بر سرعت افزایش آن افزوده می شود.»
ذوب یخ در گرینلند از سال 1972 میلادی تاکنون، سطح دریا را نزدیک به 14 میلی متر افزایش داده که نیمی از این مقدار به ذوب یخ طی 8 سال گذشته مربوط است.
نتایج تحقیقات ریگنات و همکارانش نشان داد که گرینلند در دهه 90 میلادی هر ساله 41 میلیارد تن و در دهه 2000 سالیانه 187 میلیارد تن یخ از دست داده است. این در حالی است که در بازه میان 2010 و 2018، این جزیره در هر سال 286 میلیارد تن از دست داده است.
داده هایی که این هفته از وضعیت ذوب یخ در گرینلند در مجله PNAS منتشر شد، نشان داد که پدیده مذکور در تمام بخش های این جزیره در جریان است.
پیگنات در گفتگو با واشنگتن پست گفت: «تمام منطقه گریلند (به ذوب یخ) دچار است. به طور خاص نگران مناطق شمالی هستیم که بالاترین سطح دریا را دارند و همین حالا نیز به سرعت در حال تغییرند.»
سطوح بالای ذوب یخرودها و بالا رفتن سطح دریاها به موجب آن، همین حالا نیز در حال وقوع است اما پژوهشگران بر این باورند که اگر بشر به مقابله با گرمایش زمین بشتابد، می توان از بالا رفتن فاجعه بار سطح دریاها جلوگیری کرد.
علمی**9418**

منبع: ایرنا

کلیدواژه: علمي آموزشي ذوب يخ گرمايش زمين گرينلند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۴۱۵۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خسارت سیل اخیر به عشایر کلاک بالا

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز البرز، اهالی این منطقه می گویند سال گذشته هم خسارت سیل به مسئولان اطلاع رسانی شد اما نتیجه ای نگرفتند و در اثر سیلاب های چند روز گذشته جایگاه های نگهداری دام ها خسارت دیده است.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • اولین داروی رشد دندان آزمایش می‌شود
  • آیفون تاشو و مک بوک جدید در راه بازار
  • ۱۷ اردیبهشت در دنیای علم چه خبر؟
  • خسارت سیل اخیر به عشایر کلاک بالا
  • کشف شمشیر کمیاب ۱۰۰۰ ساله
  • کشف شمشیر کمیاب هزار ساله در اسپانیا
  • آغاز فروش هواپیمای برقی عمود پرواز ارزان تر از هلی کوپتر
  • شکار از بالا
  • در آمریکا چه خبر است؟
  • توسعه 6G در ژاپن با سرعتی ۵۰۰ برابر نسل پنجم!