Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-26@16:47:10 GMT

امامزاده عین‌علی ماسوله در فهرست آثار ملی جای گرفت

تاریخ انتشار: ۴ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۵۴۲۶۹۷

امامزاده عین‌علی ماسوله در فهرست آثار ملی جای گرفت

رشت - ایرنا - مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان اعلام کرد: امامزاده عین‌علی ماسوله به شماره 32479 در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسید و بر گیرایی‌های تاریخی و فرهنگی این شهرک تاریخی که در انتظار ثبت جهانی است، افزوده شد.

امامزاده عین علی در هزار و 600 متری شرق ماسوله در محلی به نام اشکلت قرار گرفته است؛ بنای امامزاده کتیبه‌ها و پنجره‌های مشبک دارد و قدمت آن به سال 911 هجری قمری بازمی‌گردد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


شهرود امیرانتخابی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: همزمان با اثر یادشده مراتب ثبت دو اثر فرهنگی تاریخی دیگر نیز از سوی علی اصغر مونسان معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری به استاندار گیلان ابلاغ شده است.
وی اظهار داشت: در متن یکی از نامه های علی اصغر مونسان خطاب به مصطفی سالاری استاندار گیلان آمده در اجرای بند (ج) ماده واحده قانون تشکیل سازمان میراث فرهنگی کشور مصوب 1364 مجلس شورای اسلامی و بند ششم ماده سوم قانون اساسنامه سازمان میراث فرهنگی کشور مصوب 1364 مجلس شورای اسلامی و بند ششم ماده سوم قانون اساسنامه سازمان میراث فرهنگی کشور مصوب 1367 مجلس شورای اسلامی مبنی بر ثبت آثار ارزشمند منقول و غیرمنقول فرهنگی تاریخی کشور در فهرست آثار ملی و فهرست‌های ذی‌ربط، مراتب ثبت اثر فرهنگی تاریخی 'خانه دیوان بیگی' واقع در استان گیلان، شهرستان رشت، محله ساغریسازان، بادی اله که پس از طی تشریفات قانونی لازم به شماره 32172 مورخ 02/10/1397 در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده، ابلاغ می‌شود.
در این نامه افزوده شده است: اثر مذکور تحت حفاظت و نظارت این سازمان است و هر گونه دخل و تصرف یا اقدام عملیاتی که منجر به تخریب یا تغییر هویت آن شود برابر مواد 558 لغایت 569 از کتاب پنجم قانون مجازات‌های اسلامی، تعزیرات و مجازات‌های بازدارنده، جرم محسوب می‌شود و مرتکب مشمول مجازات‌های قانونی خواهد شد و مرمت وبازسازی اثر صرفا با تایید و نظارت این سازمان ممکن خواهد بود.
همچنین در نامه‌هایی جداگانه مراتب ثبت خانه نبی زاده به شماره 32480 در تاریخ 26/01/98 و امامزاده عین علی ماسوله به شماره 32479 در تاریخ 24/01/98 ، از سوی معاون رئیس‌جمهوری و رئیس سازمان میراث‌ فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری به استاندار گیلان ابلاغ شده است.
گیلان دارای یک هزار و 70 اثر ثبت شده در فهرست آثار ملی است.
1881/2007

منبع: ایرنا

کلیدواژه: فرهنگي ميراث فرهنگي ثبت ملي گيلان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۴۲۶۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش دو برابری صادرات محصولات صنایع دستی به خارج از کشور

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز اصفهان؛ معاون صنایع دستی و هنر‌های سنتی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان گفت: در سال ۱۴۰۲ بیش از ۱۵ میلیون دلار محصولات صنایع دستی استان به خارج از کشور ارسال شد، که این میزان در مقایسه با صادرات هفت میلیون دلاری سال ۱۴۰۱، رشد دو برابری داشته است.
نورالله عبداللهی با بیان اینکه این آمار صادراتی جدا از ارسال شخصی هنرمندان است، افزود: دست بافته‌های داری، سفال، قلمکار و محصولات چوبی و فلزی همچون مینا از صنایع دستی است که در کشور‌های خارجی خریداران زیادی دارد.
معاون صنایع دستی و هنر‌های سنتی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان ادامه داد: آلمان، امارات متحده عربی، ترکیه، ترکمنستان، پاکستان، عراق و افغانستان از کشور‌های مقصد صادراتی گمرکی صنایع دستی استان اصفهان هستند.
به گفته مجد الدین تاج رئیس اتحادیه صنایع دستی اصفهان، استان اصفهان ۱۰۰ هنرمند شناسنامه دار فعال دارد.
استان اصفهان با داشتن یک سوم صنایع دستی جهان، مهد این هنر‌های دستی است.
۶۰۲ رشته صنایع دستی در دنیا شناسایی شده که ۲۹۹ رشته آن مربوط به ایران و از این تعداد، استان اصفهان میراث دار ۲۰۰ رشته است.
رشته‌های مینا، قلمکار، گلیم، قلمزنی، خاتم، فیروزه کوبی، منبت، خراطی و سفال از جمله صنایع دستی بومی استان اصفهان است.

 

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی  

دیگر خبرها

  • افزایش دو برابری صادرات محصولات صنایع دستی به خارج از کشور
  • رونمایی از لوح ثبتی مهارت سنتی فراوری چای دستی در لاهیجان
  • نمایشگاهی از نیم قرن تلاش برای احیای جلفا
  • دستگیری باند حفاران غیرمجاز حریم قلعه تاریخی هزاره اول پیش از میلاد
  • انهدام باند حفاران غیرمجاز در ارومیه
  • آغاز به‌کار جشنواره تیتر دانشجویی کشور در مشهد
  • سعدآباد پر حاشیه
  • سعدآباد پرحاشیه
  • یکی از ۴ سنگرِ اهواز در زمان جنگ از بین رفت
  • خبرنگاران با چشم خود اثرات فرونشست بر آثار تاریخی اصفهان را دیدند/ ترک سه انگشتی در دیوار مسجد علیقلی آقا/ آثار تاریخی اصفهان فرو می ریزد؟ (فیلم)