Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-04-26@20:04:33 GMT

کشورهای اسلامی از ظرفیت‌های گردشگری استفاده کنند

تاریخ انتشار: ۴ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۵۴۳۵۹۳

کشورهای اسلامی از ظرفیت‌های گردشگری استفاده کنند

به گزارش ایکنا از آذربایجان‌شرقی، حجت‌الاسلام والمسلمین سیدمحمدعلی آل‌هاشم، نماینده ولی‌فقیه در استان و امام جمعه تبریز، امروز در نخستین همایش بین‌المللی «فقه گردشگری» در تالار وحدت دانشگاه تبریز، با بیان این‌که همایش فقه گردشگری همایشی نو و ابتکاری کم نظیر است، گفت: کشورهای اسلامی نیز باید از ظرفیت‌های گردشگری استفاده کنند، لازم است متولیان سازمان گردشگری براساس تحقیقات از ظرفیت‌های موجود و دستاوردهای علمی این همایش برای برنامه ریزی و اجرایی کردن سیاست‌های درآمدزا در زمینه‌ی گردشگری حلال بهره ببرند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی، ضمن قدردانی از حمایت‌ها و همکاری دانشگاه تبریز و نهادهای دولتی استان برای برگزاری این همایش، با اشاره به اهمیت پرداخت مراکز علمی حوزوی، دانشگاهی و نخبگان به مسئله‌ی تخصصی فقه مضاعف به ویژه موضوع گردشگری، اظهار کرد: سیر و سفر یکی از مهم‌ترین عوامل شکوفایی تمدن اسلامی بود که در گذشته به دلیل فراگیری علم و دانش انجام می‌شد، در قدیم حتی مسافرت به کشورهای غیرمسلمان نیز مطرح بود به طوری‌که پیامبر اعظم اسلام(ص) در این رابطه فرمودند؛ «علم را جستجو کنید حتی اگر در چین باشد».

وی افزود: زمانی که اروپا در قرون وسطا یعنی از قرن پنجم تا ۱۵ میلادی گرفتار جنون علمی و عقلی شده بود، مسلمانان به سوی ترویج علم و پژوهش و نهضت ترجمه گام نهاده و خلا علمی جهان را پر کردند و تمدن درخشان اسلامی را بنا کرده و به جهان عرضه کردند، برخلاف بسیاری از کشورها که با احداث دیوار و دروازه مانع سفر ملل می‌شدند.

نماینده ولی فقیه در آذربایجان‌شرقی گفت: اسلام مسلمانان را به گردش و سفر دعوت و به تفکر و عبرت از سرنوشت فرمانروایان طغیان گر در تاریخ تشویق کرده است.

حجت‌الاسلام آل‌هاشم، با اشاره به بهره گیری از سیره‌ علمی و عملی معصومین که علاوه بر سلوک معنوی، حاوی غنی‌ترین مسائل و راه حل‌های راهبردی در جهت بهبود معیشت مسلمین است، گفت: مولای متقیان علی(ع) می‌فرمایند؛ از شهری به شهری از کشوری به کشوری دیگر نمی‌روم مگر برای سه چیز که آن ساماندهی امور معیشت، گام نهادن در اصلاح آخرت و برخورداری از لذت تفریح حلال است.

وی با اشاره به پیشینه‌ تاریخی مسلمانان در جذب گردشگر، ادامه داد: روش شناخت تاریخ بر محور توحید در قرآن کریم بر روی دو پایه استوار است که یکی از آن‌ها مشاهدات عینی است، اگر ملت‌ها و دولت‌های اسلامی از ظرفیت‌های تاریخی گردشگری استفاده نکنند، همین ظرفیت‌ها هم به مرور زمان از دست خواهد رفت.

امام جمعه تبریز، با تاکید بر اهمیت نگهداری و حفط آثار تاریخی، افزود: حفظ کتاب‌ها و آثار علمی از اهمیت زیادی برخوردار است، معتقدم می‌توان این آثار را با استفاده از رسانه به ملت‌های جهان معرفی کرد و با ایجاد زیرساخت های حقوقی و سیاسی و اجتماعی برای جذب گردشگران گام موثری در این مسیر برداشت.

حجت‌الاسلام آل‌هاشم با بیان این‌که در حوزه فرهنگی و هنری اسلامی، حج، بزرگ ترین انگیزه‌ جهانگردی و سفر در دنیای اسلام است، افزود: در هیچ دین دیگری، سفری مانند سفر حج وجود ندارد، حج یکی از واجبات اسلام بوده که بر محور سیر و گردشگری نهاده شده است.

وی ادامه داد: حج مجمع منحصر بفرد مسلمانان عالم است، زمانی که هزاران مسلمان از نژادهای مختلف، هم کیشان خود را در آن همایش بزرگ دینی ملاقات می‌کنند بیشتر با دنیای بزرگ اسلام آشنا می‌شوند و فرصت‌های فراوانی برای تبادل نظر و نقل تجربه‌ها و انتشار فرهنگ اسلامی در اختیار آن‌ها قرار می‎‌گیرد.

حجت‌الاسلام آل‌هاشم با بیان این‌که گردشگری سومین صنعت درآمدزای جهان پس از نفت و خودروسازی است، گفت: کشورهای غیرمسلمان مانند تایلند و ژاپن فعالیت چشم‌گیری در حوزه گردشگری و گردشگری حلال دارند و از این طریق درآمد بالایی کسب می‌کنند.

نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی ادامه داد: امروز شاهد مشارکت فعال اساتید و دانشجویان جامعه المصطفی در این همایش هستیم، امیدوارم از نتایج و برکات آن بهره‌ی کافی را در ارتباط با گردشگری ببریم.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری قرآن خبرگزاری بین المللی قرآن اجتماعی حجت الاسلام آل هاشم امام جمعه تبریز فقه گردشگری دانشگاه تبریز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۴۳۵۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نقش مهم شبکه خانواده در حل بسیاری از مسائل جامعه

همایش "دانشگاه دوست‌دار سلامت خانواده" به نقش محوری خانواده در جامعه ایرانی پرداخت. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم، فاطمه قاسم‌پور رئیس فراکسیون زنان و خانواده مجلس یازدهم در همایش دانشگاه دوست‌دار سلامت خانواده که به مناسبت هفته سلامت در سالن همایش‌های دانشگاه علوم پزشکی استان قم برگزار شد، اظهار داشت: در تمام سیاست‌گذاری‌ها باید مراقب نهاد خانواده باشیم.

وی با اشاره به اینکه در نگاه دیگری، خود خانواده یک نهاد کنشگر بوده و در حل مشکلات کشور می‌تواند اثرگذار باشد، بیان کرد: نباید خانواده را تنها یک نهاد دریافت کننده خدمات ببینیم بلکه خانواده می‌تواند مسائل حکومت را نیز حل کند.

رئیس فراکسیون زنان و خانواده مجلس یازدهم با بیان اینکه استفاده از واژه حکمرانی به معنای استفاده از تمام بازیگران جامعه است، گفت: باید به سمت مفهومی حرکت کنیم که نهاد خانواده بتواند در حکمرانی نقش آفرینی کند.

وی با اشاره به اینکه خانواده ایرانی در جامعه دارای ارزش‌ها و هنجارهای مختلفی است، افزود: در موضوع کرونا اثبات شد که خانواده ایرانی همچنان دارای ارزش‌ها است.

نقش دانشگاه در تعامل بین دولت و خانواده

 سلیمی عضو هیئت علمی پژوهشکده زن و خانواده نیز در این همایش اظهار داشت: شبکه تعاملی و مفهومی سه گانه سلامت، خانواده و حکمرانی باید مشخص شود.

وی با اشاره به اینکه دانشگاه می‌تواند در تعامل دولت و خانواده نقش آفرین باشد، تصریح کرد: شبکه خانواده می‌تواند بسیاری از نیازهای عمومی جامعه را مرتفع کند.

عضو هیئت علمی پژوهشکده زن و خانواده با بیان اینکه ابر چالش خانواده با مسئله جنسیت و عدالت جنسی است، افزود: در موضوع سلامت خانواده نباید از کنار چالش‌های موجود به راحتی عبور کنیم.

وی با اشاره به اینکه باید خانواده به صورت کلان دیده شود، خاطرنشان کرد: اگر این نگاه کلان وجود داشته باشد قطعا سیاست‌گذاری‌ها نیز تغییر پیدا خواهد کرد.

سلیمی با بیان اینکه موضوع خانواده را باید از جریانات سیاسی جدا کنیم، بیان کرد: اگر نهادهای علمی بتوانند تحلیل درستی به سیاست‌گذار ارائه دهند در عرصه سیاست‌گذاری در عرصه خانواده می‌توانیم شاهد تحول باشیم.

سلامت معنوی میان نسل جدید ترویج شود

احمری نیز در نخستین همایش دانشگاه دوستدار سلامت خانواده اظهار داشت: نخستین اصل سلامت معنوی شادی و نشاط است.

وی با اشاره به اینکه سلامت معنوی متشکل از توکل و امید است، بیان کرد: سلامت معنوی دارای یک طیف مشخص و در مسیر رو به رشد قرار دارد.

عضو هیئت علمی دانشگاه قم با بیان اینکه در کشور اسلامی، معنویت اسلامی است، عنوان کرد: یکی از مشکلات موجود در ارتباط با معنویت این است که تعریف واحدی از معنویت فراهم نشده است.

وی با اشاره به اینکه شیوه مراقبت از سلامت معنوی از خود سلامت معنوی مهم‌تر است، افزود: بالاترین نعمتی که خداوند برای قلب سلیم قرار داده، بخشش است.

احمری با بیان اینکه خانواده باید به حیات پاک و قلب سلیم برسد، گفت: برای تحقق این هدف باید تمام ارکان خانواده به صورت یک سو حرکت کنند و برای این موضوع باید خداوند در خانواده حاکم شود.

وی با اشاره به اینکه خانواده‌ها باید به سمت توانمندسازی در این مسیر بروند، اظهار داشت: سلامت معنوی باید با ابزار جدید برای نسل جدید جا بیافتد و نمی‌توان به همان روش اجدادی این موضوع را دنبال کرد.

عضو هیئت علمی دانشگاه قم بیان کرد: ابزار جدید به معنی تغییر خداوند و یا دین خداوند نیست بلکه به این معناست که باید شیوه بیان راه رسیدن به خداوند تغییر پیدا کند.

انتهای پیام/

 

دیگر خبرها

  • رئیسی: آماده تبادل ظرفیت‌ها با کشورهای آفریقایی هستیم
  • رئیس‌جمهور: تفاوت معناداری در نگاه ایران و کشورهای غربی به قاره آفریقا وجود دارد / لزوم توسعه روابط ایران و آفریقا
  • رئیس جمهور: اراده ایران و کشورهای آفریقایی در جهت توسعه روابط اقتصادی است
  • برگزاری اجلاس همکاری‌های اقتصادی ایران و آفریقا نماد اراده طرفین برای گسترش روابط اقتصادی است
  • اراده ایران و کشورهای آفریقایی در جهت توسعه روابط اقتصادی است
  • دومین همایش بین‌المللی خلیج فارس دربوشهر برگزار می‌شود
  • همایش ملی سکونتگاه‌های انسانی ایران برگزار شد
  • سفر به پاکستان و سریلانکا در مقطع فعلی پیام مهمی برای دشمنان و دوستان جمهوری اسلامی داشت/همکاری با کشورهای همسایه و مستقل گسترش می‌یابد/ ایران ظرفیت‌های بسیار خوبی برای صدور خدمات فنی-مهندسی دارد
  • در کنگره سازمان همبستگی کشورهای اسلامی در مکه مکرمه
  • نقش مهم شبکه خانواده در حل بسیاری از مسائل جامعه