Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبستان»
2024-04-27@00:36:04 GMT

کشت «پالونیا» موجب توسعه اشتغال می‌شود

تاریخ انتشار: ۴ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۵۴۴۹۱۳

کشت «پالونیا» موجب توسعه اشتغال می‌شود

عباسی با بیان اینکه پالونیا می‌تواند بسیاری از چالش‌ها از جمله بیکاری را حل کند، گفت: درخت پالونیا موجب افزایش درآمد روستاییان و مهاجرت معکوس در روستاها می‌شود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از گرگان، «نوروزعلی عباسی» امروز(چهارشنبه ۴ اردیبهشت) در نخستین همایش ملی کاشت و صنعت پالونیا در دانشگاه منابع طبیعی استان گلستان اظهار کرد:  کشت زراعت چوب از دیرباز مطرح بوده ولی گیاهان مناسبی برای این امر معرفی نشده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


محقق در صنعت پالونیا ادامه دارد: پیش از این از درخت آکالیپتوس به عنوان زراعتدچوب استفاده شد که برای این منطقه مناسب نبود.


عباسی با بیان اینکه از آکالیپتوس برای خشک کردن باتلاق‌ها استفاده می‌شود، افزود: در استان گلستان با توجه به شرایط اقلیمی سازگار نیست و بر اثر سرمای شدید بسیاری از این درختان از بین رفته است.

 

محقق در صنعت پالونیا خاطرنشان کرد: پالونیا ۹ گونه و ۲۷ هیبرید دارد که همه آنها متعلق به کشور چین است و توانستیم ۳ گونه را وارد کشور کنیم.


عباسی با بیان اینکه در تحیقیات توانستیم در یک گونه از پالونیا به موفقیت برسیم، افزود: پالونیا قابلیت بالایی دارد و درختی که وارد کشور می‌کنیم این است که بدون زیان به مزاره در مزارع کشت شود.


وی تاکید کرد: غیر از گیاه بامبو که گیاه چوبی نیست پس از آن پالونیا سریع‌ رشدترین درخت جهان است و می‌تواند بخشی از چالش‌های ما را برای سبز شدن کشور برطرف کند.


محقق در صنعت پالونیا با بیان اینکه مالونیا می‌تواند بسیاری از چالش‌ها از جمله بیکاری را حل کند، تاکید کرد: پالونیا سریع بازده است و ظرف ۵ تا ۶ سال و ۱۰ الی ۱۵ سال سایر استان‌های کشور می‌تواند چوب صنعتی برسد.


عباسی با بیان اینکه می‌تواند درآمد روستایان را افزایش دهد، گفت: یکی دیگر از ویژگی‌های پالونیا بسیار چوب سبک با مقاومت نسبی بالا دارد و در صنایع مختلف می‌توان از چوب این درخت استفاده کرد.


وی متذکر شد: پالونیا در تولید عسل، دارو، تولید علوفه و کنجاله و مقاومت در برابر بادهای بسیار تند، مقاوم در برابر گرد و خاک و فلزهای سنگین مثل سرب مقاوم است.


محقق در صنعت پالونیا افزود: از آب خام فضلاب می‌توان برای آبیاری این گیاه استفاده کرد و این گیاه را می‌تواند در کرمان، گرگان و زابل و بابل کشت کرد.


عباسی گفت: در هر اقلیم و ار خاکی قابلیت سازگاری دارد و با شرایط اقلیمی و خاکی این گیاه سازگاری دارد.


وی متذکر شد: بهره‌وری از گیاه پالونیا در استان گلستان حداکثر ۸ سال است و این گیاه در این منطقه بومی شده است.

 

محقق در صنعت پالونیا افزود: در ۱۰ سال نخست در مورد این گیاه تحقیقات انجام شده است و سپس آنها را در برخی از امامزادگان و اماکن مقدس کشت شد.


عباسی گفت: پس از کشت و بررسی‌‌ها در جاهایی که منفی ۲۰ درجه را شاهد هستیم درخت‌های پالونیا با قطر ۱۵سانت داشتیم که برای ما بسیار تعجب‌آور بود.


وی افزود: پیش از این دستگاه‌های متولی نباید از رشد و توسعه پالونیا جلوگیری کنند و این گیاه خصوصیت تهاجمی ندارد و سازگاری خوبی با مناطق مختلف ایران دارد.

 

پایان پیام/587

منبع: شبستان

کلیدواژه: کانون های مساجد قم خسارت سیل خبرگزاری شبستان اردبیل کانون مساجد مسجد مقدس جمکران روز ارتش نیمه شعبان پالونیا توسعه زراعت چوب زراعت چوب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۴۴۹۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نخستین نشست کارگروه راهبری به‌کارگیری هوش مصنوعی در صنعت نفت برگزار شد

نخستین نشست کارگروه راهبری به‌کارگیری فناوری هوش مصنوعی در صنعت نفت، با حضور معاون وزیر نفت در امور مهندسی، پژوهش و فناوری و دست‌اندرکاران این حوزه تشکیل شد.

به گزارش خبرنگار شانا، وحیدرضا زیدی‌فرد دیروز (سه‌شنبه، چهارم اردیبهشت‌) در نخستین نشست کارگروه راهبری به‌کارگیری فناوری هوش مصنوعی در صنعت نفت، با بیان اینکه کاربرد هوش مصنوعی در صنعت نفت امروزه به بحثی مهم در جهان بدل شده است، گفت: این فناوری به‌قدری مهم است که مقام معظم رهبری در سخنان خود در سال ۱۴۰۰ تأکید کردند ایران باید جزو ۱۰ کشور برتر جهان در حوزه هوش مصنوعی قرار گیرد.

وی ادامه داد: البته مجموعه اقدام‌های مثبت انجام‌شده در صنعت نفت و در کشور در زمینه توسعه استفاده از هوش مصنوعی، هنوز با خواسته‌های مقام معظم رهبری فاصله دارد. به نظر می‌رسد دلیل اصلی این فاصله، وجود بوروکراسی اداری و ملاحظه‌های امنیتی درباره جلوگیری از حمله‌های سایبری باشد. البته رعایت دستورعمل‌های سازمان حراست صنعت نفت و سازمان پدافند غیرعامل کشور در این زمینه نیز اهمیت بسیاری دارد.

معاون وزیر نفت در امور مهندسی، پژوهش و فناوری، توسعه هوش مصنوعی در صنعت نفت ایران را نیازمند عزم جدی مدیران و دست‌اندرکاران این صنعت دانست و افزود: برای تحقق این موضوع نیازمند نقشه‌راه واحد و عملیاتی، با درنظرگرفتن ملاحظات موجود هستیم. وزیر نفت اواخر پارسال دستور لازم برای تشکیل کارگروه راهبری به‌کارگیری فناوری هوش مصنوعی در صنعت نفت را ابلاغ کرد که امروز، پس از فعالیت‌های مقدماتی، شاهد تشکیل نخستین نشست این کارگروه هستیم. به نظر می‌رسد پس از این نشست به‌سرعت با هماهنگی معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری و دیگر نهادهای ذی‌ربط، برنامه‌های راهبری تدوین و سیاست‌گذاری در حوزه هوش مصنوعی در صنعت نفت انجام شود.

زیدی‌فرد با تأکید بر استفاده از شرکت‌های دانش‌بنیان داخلی برای تدوین برنامه‌های راهبردی و سیاست‌گذاری در حوزه هوش مصنوعی در صنعت نفت با رعایت الزامات امنیتی بیان کرد: هم‌اکنون سه اداره ‌کل‌ زیرمجموعه معاونت مهندسی، پژوهش و فناوری وزارت نفت، با متولی‌گری اداره کل نظام فنی و اجرایی و ارزشیابی طرح‌ها در حال تحقیق و بررسی برای توسعه هوش مصنوعی در این صنعت هستند.

در ادامه این نشست، پرویز سنگین، مدیرکل نظام فنی و اجرایی و ارزشیابی طرح‌های وزارت نفت با اشاره به دستور وزیر نفت مبنی بر تشکیل کارگروه راهبری به‌کارگیری فناوری هوش مصنوعی در صنعت نفت تصریح کرد: در دو سال اخیر سه بانک اطلاعاتی در زمینه‌های مختلف همچون اعضای کارگروه راهبری، متخصصان و فعالیت‌های انجام‌شده از سوی شرکت‌های اصلی در حوزه هوش مصنوعی تهیه شده است.

برگزاری دوره‌های آموزشی صنعت نفت در حوزه هوش مصنوعی

وی از برگزاری دوره‌های آموزشی صنعت نفت در حوزه هوش مصنوعی با استفاده از استادان مطرح داخلی کشور در آینده نزدیک خبر داد و افزود: تلاش می‌شود که در این حوزه مسائل و موارد مهم ازجمله ملی‌سازی استانداردهای تخصصی بین‌المللی، مطالعه تطبیقی و بهینه‌کاوی راهبردها و نقشه‌راه شرکت‌های برتر نفت و گاز دنیا (۱۲ شرکت برتر)، احصا و تجمیع پروژه‌ها و اقدام‌های انجام‌شده و در حال اجرا از سوی شرکت‌های اصلی، اداره‌های کل ستادی و سازمان‌های تابع (نظیر پژوهشگاه صنعت نفت، پارک فناوری و نوآوری صنعت نفت، ...) و امنیت سایبری نیز به‌طور کامل مدنظر قرار گیرد. انتظار می‌رود راهبرد کلان و نقشه‌راه توسعه و به‌کارگیری هوش مصنوعی با مشارکت همه ذی‌نفعان داخل و خارج از صنعت نفت تهیه و تدوین شود.

عظیم کلانتری‌ اصل، رئیس پژوهشگاه صنعت نفت نیز در این نشست با اعلام آمادگی این مرکز علمی برای اجرای پروژه‌های هوش مصنوعی در سطح صنعت نفت در مقیاس کوچک، گفت: در حوزه هوش مصنوعی در این صنعت در ابتدای راه هستیم، ازاین‌رو باید بدون فوت وقت در این زمینه آغازبه‌کار کنیم.

وی با بیان اینکه بهتر است در صنعت نفت برای استفاده از هوش مصنوعی سراغ بخش‌های کم‌ریسک‌تر همچون منابع انسانی و بهداشت و درمان برویم و بعد آن را در بخش‌های صنعتی همچون پالایشگاه‌ها و پتروشیمی‌ها توسعه دهیم، گفت: برای اجرای بهتر این فناوری باید فرهنگ‌سازی‌های لازم میان نیروی انسانی نیز در دستور کار قرار گیرد.

براساس این گزارش، در نخستین نشست «کارگروه راهبری به‌کارگیری فناوری هوش مصنوعی در صنعت نفت»، نمایندگانی از امور استانداردها و ضوابط فنی معاونت مهندسی، پژوهش و فناوری وزارت نفت، مرکز نوآوری و توسعه هوش مصنوعی پژوهشگاه وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، ستاد توسعه فناوری‌های هوش مصنوعی و روباتیک، معاونت علمی، فناوری و اقتصادی دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری، امور پژوهش وزارت نفت، امور فناوری وزارت نفت، مدیریت توسعه فناوری اطلاعات، امنیت و دولت هوشمند وزارت نفت، پارک فناوری و نوآوری صنعت نفت، امور پژوهش و فناوری چهار شرکت اصلی تابعه وزارت نفت، اداره فناوری اطلاعات و ارتباطات شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران، مرکز رصد شرکت ملی نفت ایران و سازمان حراست، به بیان دیدگاه‌ها و چالش‌های موجود در بحث توسعه هوش مصنوعی در صنعت نفت پرداختند.

دیگر خبرها

  • طرح «شنبه‌های احیا» برای واحدهای تولیدی در کردستان اجرا می‌شود
  • اجرای سند توسعه اشتغال در ۵۰۰ روستای خراسان شمالی
  • فعالیت هنرستان انرژی اتمی هرمزگان از مهر ماه سال جاری آغاز می‌شود
  • تعاونی خیرین با هدف توسعه اشتغال و تولید ایجاد شود
  • تهدید زوال باغ ملی گیاه‌شناسی بر اثر توسعه شهری نامتوازن
  • حمایت ایرانسل از رویداد استارتاپی «هوش مصنوعی از داده تا ثروت»
  • فرصت طلایی «مشارکت مردم» در توسعه طلای سیاه
  • توسعه فناوری های قیر و آسفالت، گامی نو در صنعت راهسازی کشور
  • نشست کارگروه راهبری به‌کارگیری هوش مصنوعی در صنعت نفت برگزار شد
  • نخستین نشست کارگروه راهبری به‌کارگیری هوش مصنوعی در صنعت نفت برگزار شد