Web Analytics Made Easy - Statcounter

سیستم تصفیه پساب سه واحد صنعتی و تولیدی در استان تهران با هزینه‌ای بالغ بر ۳ میلیارد تومان افتتاح و به بهره‌برداری رسید. ۰۴ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۱۷:۰۴ استانها استان تهران نظرات - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از تهران، مسعود تجریشی عصر امروز همزمان با گرامیداشت هفته زمین پاک با شعار «حفاظت از گونه‌های زیستی، نه به زباله و پلاستیک» در حاشیه مراسم افتتاح سه طرح محیط زیستی در تهران در جمع خبرنگاران اظهار داشت: واحدهای دامداری دارای بار آلودگی بسیار بالایی هستند که در صورت عدم تصفیه فاضلاب این واحدها علاوه بر انتشار بوی نامطبوع سبب ایجاد مشکلات زیست محیطی بسیاری می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به شناسایی واحدهای آلاینده در سال‌های اخیر بیان کرد: خوشبختانه بسیاری از این واحدها با احداث تصفیه‌خانه‌ اقدام به رفع آلودگی کرده‌اند و این امر سبب بازچرخانی آب در واحدهای تولیدی شده است.

قانون استقرار صنایع هایتک و آلاینده در شعاع 120 کیلومتری تهران باید اصلاح شودواحدهای صنفی مزاحم و آلاینده در خارج شهر سمنان تجمیع می‌شوند464 واحد صنعتی استان تهران در فهرست صنایع آلاینده قرار گرفتند

معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه آب تصفیه شده هم در بخش کشاورزی و هم در فرایند تولید دارای صرفه اقتصادی است افزود: این موضوع باید به یک فرهنگ عمومی تبدیل شود تا ضمن توجه به مسائل محیط زیستی، نیازهای اقتصادی این واحدها نیز تأمین شود.

تجریشی سپس با اشاره به شناسایی کانون‌های بوی نامطبوع اطراف فرودگاه امام(ره) تصریح کرد: قطعاً با شناسایی کانون‌های بوی اطراف فرودگاه امام(ره) و ارائه راهکارهای مناسب می‌توان مسئله بوی بد این منطقه را برطرف کرد.

وی در پایان با اشاره به افتتاح سه سیستم تصفیه پساب مجتمع کشت و صنعت روزان، دامداری تلیسه نمونه و دامداری قدرتی خاطرنشان کرد: احداث تصفیه‌خانه برای واحدهای صنعتی و تولیدی نه تنها هزینه چندانی ندارد بلکه سرمایه‌گذاری برای گسترش فعالیت‌های خود است و واحدها با احداث تصفیه‌خانه بخشی از آب موردنیاز را با توجه به محدودیت منابع آب تأمین می‌کنند و این در مقایسه با هزینه‌های بسیار زیادی که واحدهای تولیدی دارند بسیار ناچیز است.

انتهای پیام/ش

R7840/P/S6,60/CT11

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۴۵۷۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روایت برخورد با مجتمع صنعتی آلاینده در زنجان

مدیرکل محیط زیست زنجان درباره آخرین وضعیت مجتمع صنعتی آلاینده آندیا فولاد گفت: با توجه به اینکه تغییری در میزان آلایندگی این واحد ایجاد نشد، بنابراین روز گذشته دستور توقف آن را از دادستانی درخواست کردیم که در نهایت این مهم به توقف موقت فعالیت مجموعه منتهی شد.

به گزارش گروه استان‌ها خبرگزاری دانشجو، محمدرضا یافتیان مدیرکل محیط زیست استان زنجان درباره وضعیت آلایندگی مجتمع صنعتی ریخته‌گری آندیا فولاد و بی‌توجهی آن به تذکرات گفت: اخطاریه‌ها و تذکرات فراوان به مجتمع صنعتی ریخته گری آندیا فولاد داده شد و بی توجهی به مسائل زیست محیطی موجب شد دستور توقف موقت فعالیت آن به دستور دادستانی صادر شود.

وی افزود: به صراحت باید گفت اخطاریه‌ها و تذکرات محیط زیستی نتوانست از فعالیت‌های نامطلوب این مجموعه جلوگیری کند.

وی درباره روند فعالیت این مجتمع طی سال‌های متمادی گفت: این مجتمع سال ۹۰ با عنوان شرکت ریخته گری سهند تولید شمش فولاد برای ۲۵۰ هزار تن مجوز استقرار دریافت کرد و اساس فعالیت آن به این شکل بود که قراضه‌های آهن را جمع آوری، ذوب و سپس به شمش تبدیل می‌کرد.

یافتیان بیان کرد: این مجتمع فعالیتی نداشت تا اینکه در سال ۹۴ اداره کل صمت وقت از اداره کل محیط زیست استان مجوز بهره برداری ۸۰۰ هزار تن شمش فولادی را درخواست کرد.

وی افزود: به این مهم باید توجه داشت وقتی واحدی استقرار می‌یابد، همه ضوابط آن باید منطبق با محیط زیست باشد و تمامی پروسه‌های محیط زیستی باید مد نظر قرار گیرد از قبیل اینکه آلایندگی زیست محیطی دارد یا نه؟ و در صورتی که واحد صنعتی ضوابط را رعایت کرده باشد مجوز فعالیت به آن داده می‌شود در حالیکه واحد یاد شده هیچ اقدامی در این زمینه انجام نداده بود و این موضوع حتی برای کارشناسان نیز تایید شد.


وی ادامه داد: سازمان محیط زیست از ابتدا با مجوز بهره برداری این واحد مخالف بود و آن را اعلام کرد، ولی به رغم مخالفت اداره کل محیط زیست، اداره کل صنعت، معدن و تجارت این موضوع را در کارگروه تسهیل مطرح کرد که مجوز مربوط داده شد و این واحد با این مجوز فعالیت خود را از سر گرفت.


صدور ۳۰ فقره اخطاریه از زمان فعالیت این واحد صنعتی تاکنون 
مدیرکل محیط زیست استان زنجان تصریح کرد: فعالیت مجدد این واحد از نظر محیط زیست پذیرفتنی نبود، بررسی‌ها بیانگر آن است این واحد صنعتی در طول سال‌ها نه تنها کار خود را انجام نمی‌داد بلکه از سال ۹۶ در زمینه‌های دیگر از قبیل تولید کنسانتره آهن، منگنز و گندله سازی فعالیت می‌کرد و به هیچ عنوان مجوزی از این اداره کل نداشته است.

وی درباره طرح‌های شکایت از این واحد صنعتی گفت: به طور کلی طرح شکایت مبتنی بر فرآیند‌هایی انجام می‌گیرد و غیر مجاز بودن واحد صنعتی صرفا نمی‌تواند مبنایی برای شکایت سازمان باشد و باید آلایندگی آن احصا شود.

یافتیان ادامه داد: حدود ۳۰ فقره اخطاریه از زمان فعالیت این واحد صنعتی تاکنون صادر شده است و شکایتی نیز در سال ۹۶ مبنی بر دستور توقف واحد داده شد که در سال ۹۷ هم یک حکم قضایی شعبه اول ایجرود صادر گردید.

وی مطرح کرد: در سال ۹۷ دوباره و در سال ۹۹ نیز شکایتی از مجموعه انجام گرفت، ولی یکی از محدودیت‌های این اداره طولانی شدن زمان بررسی شکایات بنا به دلایل مختلف است که این موضوع به صورت استانی مورد پیگیری جدی قرار گرفت.


جریمه ۶۰ میلیارد ریالی
وی ادامه داد: این واحد بالاخره در سال ۱۴۰۰ به دلیل آلایندگی خاک و آرسینیک بالا به عنوان واحد آلاینده تشخیص داده شد که می‌تواند آب‌های زیر زمینی و سطحی را تحت تاثیر قرار دهد، به خصوص اینکه حتی در اراضی کشاورزی نیز مشکلاتی را ایجاد کرده بود.

مدیرکل محیط زیست استان زنجان درباره وصول جریمه از این واحد اظهار کرد: پس از شکایت و اعلام حکم این واحد در سال ۱۴۰۰ به مبلغ ۶۰ میلیارد ریال جریمه شد که در همان سال به دلیل استمرار آلایندگی، علیه این واحد اعلام جرم شد و دوباره سال ۱۴۰۱ نیز شکایتی از این واحد انجام گرفت.

وی درباره پلمپ این واحد با توجه به تخلفات گفت: با شکایت این اداره کل در آبان سال گذشته تصمیم به پلمب موقت آن گرفته شد که اداره کل صنعت، معدن و تجارت در جلسه‌ای اعلام کرد مدیریت جدیدی در این مجموعه صنعتی بر سر کار آمده که درصدد رفع مشکلات است.

وی افزود: بنا بر پیشنهاد اداره کل صمت استان در جلسه دیگر استانی با هدف حمایت از تولید این مجموعه و الزام به رفع مشکلات زیست محیطی آن، فرصت چهارماهه تا پایان ۱۴۰۲ به آن داد شد تا مسائل و موارد را به طور قطع برطرف کند و مقرر شد این مجتمع صنعتی برنامه و پیشرفت ماهانه کاری خود را به این اداره کل اعلام کند که این مجتمع پس از ۲ ماه مکاتبات فراوان برنامه‌ای ناقص را ارائه کرد که این مسائل از سوی این اداره کل پذیرفتنی نبود.


تخلف بزرگتر ورود پسماند غیرمجاز بود
یافتیان بیان کرد: با توجه به فرصت داده شده این واحد تخلف بزرگتری یعنی ورود پسماند غیر مجاز را انجام داد و حتی از ورود کارشناسان اداره کل نیز برای بازدید از کارخانه ممانعت کرد که مراکز فروشنده پسماند‌ها به ۲ استان آذربایجان شرقی و خراسان رضوی اختصاص داشت که با مکاتبه صورت گرفته یکی از استان‌ها پیگیری‌های لازم را انجام داد.

وی تصریح کرد: این اقدام این واحد به نوعی مصوبه استانی را زیر سوال برد و همین مساله به شکایت مجدد از آن منجر شد.

مدیرکل محیط زیست استان زنجان گفت: با توجه به اینکه تغییری در میزان آلایندگی این واحد ایجاد نشد، بنابراین روز گذشته دستور توقف آن را از دادستانی درخواست کردیم که در نهایت این مهم به توقف موقت فعالیت مجموعه منتهی شد.

وی ادامه داد: این واحد صنعتی همواره از زمان شروع فعالیت خود تاکنون در فهرست آلاینده‌ها قرار داشته است.

یافتیان در پایان با اشاره به اهمیت موضوع اشتغال در واحد‌های صنعتی مطرح کرد: اگرچه اشتغال واحد‌های صنعتی اهمیت زیادی دارد، اما رعایت مسائل زیست محیطی اولویت دارد و از اساسی‌ترین اصول فعالیت یک واحد به شمار می‌رود.

دیگر خبرها

  • افزایش تخصیص ارز به واحدهای تولیدی اردبیل
  • ۱۰ واحد صنعتی اردستان در فهرست صنایع آلاینده قرار گرفت
  • آبرسانی به ۶ روستای گرمی خرداد ماه بهره‌برداری می‌شود
  • صادرات ۹ میلیارد دلاری استان تهران
  • یک واحد تولیدی راکد بعد از ۱۰ سال در دشتستان احیا شد
  • ۱.۵ میلیارد دلار صادرات واحد‌های صنعتی استان تهران در سال گذشته
  • ابتکار جدید یک هسته فناور در سوددهی واحدهای صنعتی
  • روایت برخورد با مجتمع صنعتی آلاینده در زنجان
  • بازگشت ۴ هزار واحد تولیدی به چرخه صنعت
  • احیای ۲۰۰ واحد راکت صنعتی در سال گذشته