Web Analytics Made Easy - Statcounter

استاد حقوق بین الملل انرژِی گفت: تصور می‌کنند نیازمند صادرات نفت هستیم، اما واقعیت این است که ما در همه زمینه‌ها امکان پیشرفت داریم و باید به دنبال درآمد‌های صادراتی غیر نفتی باشیم. حسن مرادی؛ استاد حقوق بین الملل انرژِی دانشگاه تهران در گفتگو با خبرنگار حوزه انرژی گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو با خلاف قاعده و موازین بین المللی خواندن تصمیم جدید آمریکایی‌ها در مورد تحریم نفتی کشورمان بیان کرد: ایالت متحده آمریکا با اینکه در گذشته ۸ کشور را از خرید نفت ایران مستثنی کرده بود، اما امروز مجددا به نقطه اول بازگشت و آن‌ها را هم محدود کرد که البته از امریکا انتظاری غیر از این نبود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



پژوهشگر ارشد حوزه انرژی ادامه داد: خوشبختانه با پاسخ‌های منفی از سوی کشور‌های چین، هند و ترکیه که بزرگترین خریداران نفت ما هستند بخش عمده‌ای از کار قابل حل است و امیدواریم کشور‌های دیگرهم به آن‌ها بپیوندند.

وی اضافه کرد: از طرفی ما هم راحت ننشستیم که دست و پای ما را ببندند و راه‌های مختلفی را برای فرار از تحریم و خروج از دایره تحریم تجربه و پیدا کردیم. قطعا همان طور که الان فروش نفت مان را به بالای ۱ میلیون و ۷۰۰ هزار بشکه رساندیم می‌توانیم هم چنان در اوج فشار‌های تحریمی، با تلورانس کم و زیاد صادراتمان را داشته باشیم و اقتصاد کشور را سامان دهیم.

مرادی تصریح کرد: البته اقدامات خصمانه آمریکا و تنگ کردن حلقه تحریم کار ما را سخت کرده است، ولی به لطف الهی و همت ملی جلوی این فشار‌ها می‌ایستیم و هرگز به زانو در نخواهیم آمد.

استاد حقوق بین الملل انرژِی دانشگاه تهران با بیان اینکه بهتر است به دنبال کسب درآمد از منابع دیگری باشیم ادامه داد: در بسیاری از کالا‌ها از جمله گاز LPG، کپسول‌های بوتان، گازوئیل و بنزین امکان افزایش تولید و صادرات و کسب درآمد داریم.

وی اضافه کرد: من بار‌ها پیشنهاد کردم با توجه به اینکه در قانون بودجه هم آمده است بتوانیم هر چه سریعتر بنزین را با قیمت کشور‌های مقصد در شهر‌های مرزی عرضه کنیم که اگر این کار اتفاق بیفتد حجم عظیمی از بنزین مازاد تولیدی ما به این کشور‌ها می‌رود و وقتی بنزین به راحتی و قانونی با قیمت همان کشور‌ها در مرز‌ها فروش برود کسی دنبال قاچاق نیست!

مرادی با اشاره به اینکه امکان درآمدزایی از راه‌های مختلف دیگری همچون رونق توریسم برای کشور وجود دارد ادامه داد: می‌توانیم برخی کشور‌های اروپایی، کشور‌های مسلمان و از آن‌ها مهمتر کشور‌های همسایه مانند اندونزی را از ویزا معاف کنیم و اجازه دهیم صنعت توریسم در کشور ما رونق بگیرد و به دنبال آن درآمد ارزی ما بالا برود.

وی افزود: در مسئله توریسم می‌توانیم برای کشور‌های مسلمان استثنا قائل باشیم که با این کار حجم عظیمی از توریست به کشور سرازیر می‌شود. متاسفانه روی این‌ها مانور ندادیم و امروز چوبش را می‌خوریم.

این استاد دانشگاه ادامه داد: از سوی دیگر مسئله صرفه جویی و کاهش هزینه‌ها اهمیت بالایی دارد، اما با مسابقه‌ای که بین افزایش حقوق کارکنان در دولت و مجلس وجود دارد و این سیستم عریض و طویل اداری که درست کردیم امکان صرفه جویی به حداقل رسیده و تا زمانی که دولت خودش را تکان ندهد و کوچک نکند صحبت از صرفه جویی صحبت بی ربط و بیهوده‌ای است.

مرادی افزود: تصور می‌کنند که ما نیازمند صادرات نفت هستیم، اما واقعیت این است که ما در همه زمینه‌ها امکان پیشرفت داریم در بخش صنایع و معادن حتی خاک مان را می‌خرند. البته بعضی‌ها با تنگ نظری می‌گویند خاک تمام می‌شود، نه خاک تمام نمی‌شود! می‌خواهم بگویم زمینه برای درآمد صادراتی در کشور زیاد است بنابراین باید به دنبال درآمد‌های صادراتی غیر نفتی باشیم.

وی با بیان اینکه درآمد‌های مالیاتی را هم می‌شود افزایش داد، ولی نباید به بهانه مالیات به مردم فشار بیاوریم اظهار داشت: در برخی مشاغل فرار مالیاتی به صورت گسترده رواج دارد، از جمله؛ مشاغل پزشکی، بنابراین باید کمک کرد تا فرار مالیاتی به حداقل برسد.

استاد حقوق بین الملل انرژی تصریح کرد: در مقابل مالیات‌های غلطی داریم که باید حذف شود. مثلا برای غذا مالیات بر ارزش افزوده وضع شده است. هیچ جای دنیا برای غذای مردم مالیات نمی‌بندند!

مرادی در پایان تاکید کرد: آرزو می‌کنم دولت و دست اندرکاران سر عقل بیایند و صرفا به فکر درآمد نفت نباشند و از منابع دیگری چرخ‌های اقتصاد کشور را به حرکت در بیاورند.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: تحریم های جدید آمریکا تحریم نفتی درآمد زایی درآمد مالیاتی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۵۰۲۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایران به جمع ۵ کشور دارنده یک فناوری هایتک نفتی پیوست

دستگاه شبیه‌ساز تزریق اسید در فرآیندهای لایه‌شکافی که برای نخستین بار در کشور ساخته شده، در حاشیه بیست و هشتمین نمایشگاه بین‌المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی تهران، رونمایی شد. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، در حاشیه نخستین روز از بیست‌و هشتمین نمایشگاه بین‌المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی ایران در مراسمی با حضور مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران و تعدادی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی، از دستگاه شبیه‌ساز تزریق اسید در فرآیندهای لایه‌شکافی که برای نخستین بار در کشور ساخته شده رونمایی شد.

با رونمایی از این دستگاه، ایران پس از چهار کشور آمریکا، چین، فرانسه و برزیل، پنجمین کشوری است که از فناوری ساخت این دستگاه برخوردار شده است.

این دستگاه که برای نخستین‌بار در کشور با حمایت گروه گسترش انرژی پاسارگاد و توسط دانشگاه صنعتی امیرکبیر ساخته شده، از قابلیت‌های متنوعی همچون شبیه‌سازی تزریق اسید درون شکاف در زوایای مختلف شکاف، اندازه‌گیری قابلیت هدایت شکاف در فرآیند لایه‌شکافی با اسید و اندازه‌گیری میزان نشت و نفوذپذیری سیال از دیواره‌های شکاف برخوردار است.

تواهم‌نامه ساخت این تجهیز، سال گذشته و هم‌زمان با نمایشگاه بین‌المللی نفت تهران منعقد شد و پس از تبدیل به قرارداد، در مدت زمانی کوتاه ساخته شد تا ایران نیز به عنوان یکی از معدود کشورهای جهان از تکنولوژی ساخت این تجهیز و بهره برداری از آن بهره‌مند باشد.

همچنین پس از رونمایی از این دستگاه، موافقتنامه همکاری بین شرکت اکتشاف، توسعه و تولید پاسارگاد و دانشگاه صنعتی امیرکبیر برای ایجاد آزمایشگاه تخصصی طراحی فرآیندهای لایه‌شکافی و آزمایشگاه یکپارچه سیال حفاری و سیال شکاف و سیمان حفاری امضا شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ایران به جمع ۵ کشور دارنده یک فناوری هایتک نفتی پیوست
  • «چت‌ جی‌پی‌تی» به دنبال تصاحب جایگاه گوگل
  • چه کسانی دوست داشتند بابک زنجانی اعدام شود؟
  • فرار به جلوی متهمان مفاسد اقتصادی و دو برابر شدن تحریم‌ها
  • رئیسی: با عملیات وعده صادق، سایه جنگ از کشور برداشته شد/ عده‌ای فکر می‌کردند با موشک می‌شود معامله کرد/ همه باید به قانون حجاب پایبند باشند/ دشمن به دنبال حیازدایی از جامعه است
  • «مشاغل خاص» زیر تیغ عدالت مالیاتی
  • جهش تولید در حوزه کشاورزی لرستان
  • مصارف مهم مالیات در کشور به چه صورت است؟
  • رشد ۲۳ درصدی درآمد کچاد در فروردین ۱۴۰۳
  • «کارگری که یسنا را دزدیده بود، قصد فروش او را داشت»