Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-04-29@08:10:18 GMT

وجود مارهای سمی در سیستان و نحوه شناسایی آنها

تاریخ انتشار: ۵ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۵۵۱۰۷۷

وجود مارهای سمی در سیستان و نحوه شناسایی آنها

مدیرکل حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان گفت: آسیب شناسی زیستی و جانوری مرتبط با پدیده سیل، امری که کمتر به آن پرداخته شده است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ وحید پورمردان در گفتگو با عصرهامون، با بیان این مطلب گفت: در خلال تحلیل‌ها و آسیب‌شناسی‌های مرتبط با پدیده سیل اخیر در کشور، موضوع حضور حیات وحش در جوامع انسانی ناشی از سیل کمتر موردتوجه قرار گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

علاوه بر این‌که سیل مسبب ایجاد خسارات فراوانی به زیرساخت‌ها شده است، وقوع آن موجب اختلال در بسیاری از فعالیت‌ها و روندهای معمول بهداشتی- زیست‌محیطی همانند آب آوردی گونه های حیات وحش نیز شده‌است. به‌عبارت‌دیگر، آسیب‌ها و پیامدهای سیل در شهرها و مناطق درگیر، فراتر از تخریب راه‌ها، ساختمان‌ها، زمین‌های کشاورزی و باغات است. جنبه مغفول مانده این پدیده، آسیب های زیست‌محیطی ناشی از سیل است. این امر سبب تهدید سلامت حیات وحش و آسیب به گونه های آب آورد خواهد شد.

وی افزود: در حال حاضر پدیده سیل در استان‌های درگیر سبب ایجاد اختلال در اکوسیستم‌ها شده است. مردم با احساس خطر از سوی برخی از این گونه ها از جمله مارها، اقدام به کشتار این حیوانات بی زبان که خود خسارت دیده ناشی از سیل هستند و آنها نیز خانه و خانواده خود را بر اثر سیل از دست داده اند می نمایند. متاسفانه پیامد مستقیم این اتفاق و کشتار، دامان مردم همان منطقه را خواهد گرفت. چرا که از بین بردن یک گونه آسیبی جدی است به اکو سیستم که چرخه ی حیات را مختل می نماید، باعث زیاد شدن جوندگان و حشرات و بالطبع شیوع بیماری های مختلف پوستی و عفونی و در روزهای آتی سبب ایجاد مخاطرات عدیده‌ای خواهد شد.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان خاطر نشان کرد: بر اثر سیل اخیر در منطقه سیستان تاکنون چندین مورد مار سمی و غیر سمی زنده گیری و در مناطق بیابانی رهاسازی شده است. در همین راستا به دهیاران و مردم محلی نیز آموزش های لازم در خصوص نحوه تشخیص مارهای سمی از غیر سمی داده شده، بدین صورت که مارهای سمی دارای مردمک چشم بیضی شکل و شکلی صلیب مانند بر روی سر می باشند و مارهای غیر سمی این شکل را نداشته و مردمک چشم آنها گرد است.

وی ادامه داد: از مردم استانی تقاضا دارم ضمن رعایت اصول زیست محیطی به هیچ عنوان به گونه های جانوری اب آورد نزدیک نشوند و از کشتن و آسیب رساندن به گونه های به ظاهر مضر نیز خودداری نمایند و در صورت بروز هر گونه احتمال خطر مراتب را به نزدیکترین اداره محیط زیست منطقه اطلاع رسانی کنند.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۵۱۰۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تدوین اطلس جامع منابع آلاینده در منطقه ۲ تهران

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، معاون خدمات شهری و محیط زیست شهرداری منطقه ۲ با بیان اینکه این طرح با هدف به حداقل رساندن اثرات زیست محیطی ناشی از منابع آلاینده اجرا شد، گفت:این طرح علاوه بر شناسایی منابع آلاینده زیست محیطی رصد و نظارت منطقه‌ای بر وضع منابع آلاینده، ارائه راه کار‌های مدیریتی کاهش پیامد‌های محیط زیستی، ایجاد بستری مناسب برای تصمیم گیری بهتر و ارتقای آگاهی‌های عمومی در رابطه با مسائل زیست محیطی را در پی خواهد داشت.

علی اصغر طاهری، مراحل انجام طرح را شامل مرحله مطالعات و بررسی کلیات وضع محیط زیستی منطقه، شناسایی منابع آلاینده منطقه، تهیه بانک اطلاعاتی، ارائه راهکار‌های کاهش آلاینده ها، تهیه اطلس زیست محیطی منطقه و ارائه راه کار‌های مدیریت محیط زیست در منطقه عنوان کرد.

آقای طاهری بابیان اینکه دراین اطلس منابع آلاینده هوا، خاک، نور، انرژی، امواج شناسایی شده است، افزود: در گام دوم براساس داده‌های احصا شده، برنامه ریزی برای به حداقل رساندن آلودگی ناشی از مراکز آلاینده آغاز خواهد شد.

دیگر خبرها

  • ثبت تصویر گوزن قرمز ایرانی در ارتفاعات جنگلی رودبار + فیلم
  • رخ نمایی مرال قرمز ایرانی در ارتفاعات جنگلی رودبار
  • تقویت همکاری ایران و عراق برای مقابله با پدیده گرد و غبار
  • آخرین وضعیت «ارس» تنها پلنگ ایرانی باغ‌وحش مشهد
  • آسیب‌ها و مشکلات لرستان باید به‌تدریج رفع شوند
  • سالانه بیش از ۱۵۰۰ قطعه پرنده وحشی در خراسان رضوی تیمار می‌شود
  • تدوین اطلس جامع منابع آلاینده در منطقه ۲ تهران
  • ایران جزو آسیب‌پذیرترین کشورها از بلایای طبیعی
  • حساب بانکی چه افرادی مشمول مالیات بر سوداگری می‌شود؟ | نحوه شناسایی حساب های غیر تجاری
  • حداقل چند درصد اقتصاد جهان وابسته به ذخایر ژنتیکی است؟