Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-04-26@07:58:55 GMT

چرا تحریم‌ها به صلح ختم نمی‌شود؟

تاریخ انتشار: ۵ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۵۵۲۰۱۶

چرا تحریم‌ها به صلح ختم نمی‌شود؟


فرارو- دولت آمریکا ادعا می‌کند که خواستار صلح با ایران است. اما برخی تحلیلگران آمریکایی معتقدند که سیاست فعلی آمریکا در برابر ایران، نه تنها به پیشبرد صلح کمک نمی‌کند، بلکه راه درگیری و تقابل را هموار می‌کند.
به گزارش فرارو، در ماه آوریل دولت آمریکا دو اقدام بسیار مناقشه‌برانگیز انجام داد که موجب نگرانی بسیاری از ناظران شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اواسط این ماه، کاخ سفید برای نخستین بار کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را در فهرست گروه‌های تروریستی خارجی وزارت خارجه آمریکا قرار داد. اندکی بعد در همین ماه، معافیت‌های موقت فروش نفت ایران به هشت کشور را لغو و صفر کردن صادرات نفت ایران را به عنوان یک هدف تعیین کرد.
این دو اقدام، که هر دو بی‌سابقه هستند، تردید‌های جدی درباره مقاصد واقعی آمریکا در برابر ایران ایجاد کرد. مقامات رسمی آمریکا مدام می‌گویند دولت این کشور خواهان مذاکره با ایران برای حل‌وفصل اختلافات فیمابین است. اما این مقامات هرگز به این پرسش پاسخ نداده‌اند که گنجاندن نیروی نظامی رسمی یک کشور خارجی در فهرست تروریسم و قطع کامل درآمد عمده آن کشور، چگونه به حل‌وفصل مسالمت‌آمیز اختلافات تهران و واشنگتن کمک می‌کند.
چنین پرسشی موجب مطرح شدن این شائبه شده است که دولت آمریکا عامدانه تمام راه‌های حلوفصل مسالمت‌آمیز اختلافات را یکی پس از دیگری از میان برمی‌دارد تا گزینه‌ای جز درگیری مستقیم نظامی باقی نماند.
در پی گنجاندن نام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران در فهرست گروه‌های تروریستی وزارت خارجه آمریکا، محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، در نامه‌ای به همتایان خود در جهان، هشدار داد که آمریکا در حال زمینه‌سازی برای جنگ با ایران است. ظریف در نامه خود تاکید می‌کند که اقدام آمریکا در تروریستی اعلام کردن سپاه پاسداران، ساختار حل‌وفصل مسالمیت‌آمیز منازعات و اختلافات بین المللی را نابود می‌کند. امری که در صورت تداوم می‌تواند راه‌های حل‌وفصل تنش‌های فعلی میان ایران و آمریکا را به تقابل مستقیم نظامی محدود کند.
برخی تحلیلگران آمریکایی، نگرانی مشابهی را مطرح می‌کنند. به عنوان نمونه، ژوزف سرنسیونه، رئیس صندوق پلاشرز، طی یادداشت مشترکی با معاونش در این صندوق، ماری کازینسکی، در وبگاه تحلیلی لوبلاگ نوشت: «دولت ترامپ، ایران را محاصره می‌کند. مقامات بلندپایه (این دولت)، با الهام گرفتن از تجربه جنگ عراق، (از ایران) تصویر یک رژیم تروریستی، یاغی و غیرقانونی ترسیم می‌کنند که "فعالیت‌های شرورانه" آن، علت تمام هرج و مرج در خاورمیانه است. آن‌ها می‌دانند چه کار می‌کنند. قبلا این را انجام داده بودند. آن‌ها برای جنگ زمینه‌سازی می‌کنند.»   بخوانید: دو سناریو درباره اهداف لغو معافیت‌های فروش نفت
به نوشته سرنسیونه و کازینسکی، بعید است که قطع کامل صادرات نفت ایران، به تسلیم یا فروپاشی نظام آن منجر شود بلکه به احتمال زیاد به جنگ منتهی خواهد شد. به عقیده این دو کارشناس، جان بولتون، مشاور امنیت ملی آمریکا، و مایک پومپئو، وزیر خارجه آمریکا، هر دو با استفاده گزینشی از اطلاعات، سعی می‌کنند تهدید هسته‌ای و ارتباط ادعایی ایران با گروه‌های تروریستی نظیر القاعده را بزرگنمایی کنند. دقیقا همان کاری که دولت جورج بوش پسر با عراق در دوره صدام حسین کرد که نهایتا به جنگ ختم شد.
انتقاد از سیاست اعمال تحریم علیه ایران در برخی محافل سیاست خارجی آمریکا بیشتر شده است. چرا که از دیدگاه این محافل، تحریم‌های بی‌سابقه‌ای همچون تروریستی اعلام کردن سپاه و ممنوعیت کل صادرات نفت ایران، از این کشور «مجرمی» می‌سازد که هرگونه تعامل با آن، پیگرد‌های قانونی مهمی در پی خواهد داشت. کورت میلز، خبرنگار امور خارجی مجله نشنال اینترست، طی یادداشتی در این مجله، با بیان این نکته، نوشته است که تحریم‌ها ممکن است به جنگ با ایران ختم شود.
اقدامات ترامپ علیه ایران، آسیب‌ها برای مردم آمریکا را هم بیشتر کرده است. پس از اعلام لغو معافیت‌های نفتی، قیمت‌های جهانی نفت حدودا سه درصد افزایش یافت. امری که به احتمال زیاد روی قیمت بنزین در آمریکا تاثیر خواهد گذاشت. به خاطر همین هزینه‌هاست که بخشی از تحلیلگران بر این باور هستند، که آمریکا نباید تنش‌ها را با ایران تا این اندازه بالا ببرد. چرا که این امر بیش از اینکه به نفع آمریکا باشد، به آن ضرر خواهد زد. به همین دلیل، بانی کریستیان، پژوهشگر اندیشکده آمریکایی «دیفنس پریاریتیز»، پیشنهاد می‌کند که واشنگتن با تهران تعامل کند. کریستیان، طی یادداشتی در وبگاه «هیل»، نوشته است که ایران، خطر فوری و مهمی برای امنیت آمریکا نیست. هر چند که نظام این کشور برای آمریکایی‌ها نامطلوب است، اما از آنجا که ایران برای آمریکا «تهدید موجودیتی» نیست، آمریکا می‌تواند با آن همزیستی داشته باشد.

منبع: فرارو

کلیدواژه: جان بولتون مایک پومپئو تروریستی اعلام کردن سپاه تحریم نفت ایران لغو معافیت های نفتی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۵۲۰۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمریکا: در حال مذاکره مستقیم با ایران درباره برجام نیستیم

«ودانت پاتل» معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا با خودداری از اظهارنظر درباره کانال‌های ارتباطی میان واشنگتن – تهران گفت: در حال مذاکره مستقیم با ایران درباره برجام نیستیم.

 «ودانت پاتل» معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا روز سه شنبه به وقت محلی در نشستی خبری در پاسخ به پرسشی درباره برخی گزارش‌ها درباره احیای مذاکرات رفع تحریم‌ها و مذاکرات مستقیم میان تهران – واشنگتن گفت: «من در مورد راه‌های ارتباط خود با ایران اظهار نظر نمی‌کنم، اما باید بگویم ما در حال مذاکره مستقیم با ایران در نیویورک یا هر جای دیگری در مورد برجام نیستیم.»

پیش از این، یک منبع آگاه در گفتگو با ایرنا درباره برخی ادعا‌ها درخصوص مذاکرات مستقیم نمایندگان ایران و آمریکا گفت: هیچ مذاکره مستقیمی بین ایران و آمریکا برقرار نیست و تبادل پیام‌ها صرفا در چهارچوب تعریف شده در جریان می‌باشد.

وی تاکید کرد: مذاکرات رفع تحریم با کشور‌های عضو برجام توسط علی باقری کنی به عنوان مذاکره کننده ارشد هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران دنبال می‌شود.

«ناصر کنعانی» سخنگوی وزارت امور خارجه ایران نیز سوم اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ درخصوص وضعیت مذاکرات رفع تحریم‌ها گفت: جمهوری اسلامی ایران برای تأمین حقوق ملت، به ویژه در موضوع رفع تحریم‌های ظالمانه آمریکا علیه ملت ایران همواره از همه ظرفیت‌های دیپلماتیک خود استفاده کرده است.

او تصریح کرد: کسی که زیر میز دیپلماسی زد، نه جمهوری اسلامی ایران، بلکه آمریکا بود. شرکای آمریکا در توافق برجام هم نتوانستند به تعهدات خود عمل کنند و خلاء خروج غیر قانونی آمریکا از توافق برجام را جبران کنند.

سخنگوی وزارت خارجه ایران گفت: لذا جمهوری اسلامی ایران مطابق خط مشی حکیمانه‌ای که مقام معظم رهبری تبیین و امر فرمودند، در مسیر بی اثر سازی تحریم‌ها حرکت کرده و در این مسیر توفیق‌های زیادی به دست آورده است.

کنعانی ادامه داد: موضوع رفع تحریم‌های ظالمانه در حاشیه نشست‌های بین‌المللی و در دیدار با طرف‌هایی که در موضوع برجام و مذاکرات رفع تحریم‌های ظالمانه می‌توانند ایفای نقش کنند یا نقش تعریف شده و سازمانی دارند مطرح می‌شود، دیدگاه‌ها شنیده می‌شود و دیدگاه‌های جمهوری اسلامی ایران ارائه می‌گردد.

منبع: ایرنا

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل ایران

دیگر خبرها

  • تحریم‌های جدید آمریکا و انگلیس علیه ایران
  • آمریکا تحریم‌های مرتبط با ایران و روسیه وضع کرد
  • محکومیت تهدید تحریم دولت اسلام آباد از سوی آمریکا
  • آمریکا: در حال مذاکره مستقیم با ایران نیستیم
  • آمریکا: در حال مذاکره مستقیم با ایران درباره برجام نیستیم
  • تحریم های جدید ضد ایرانی دولت بایدن
  • تحریم های جدید آمریکا علیه ایران؛ ۴ شخص و ۲ شرکت تحریم شدند
  • تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران
  • اعمال تحریم های جدید آمریکا علیه ایران
  • مادورو: آمریکا به توافقنامه امضا شده احترام نمی‌گذارد