Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-05-01@04:46:55 GMT

تحریم‌های ایران، به نفع آمریکا و به ضرر اتحادیه اروپا

تاریخ انتشار: ۵ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۵۵۲۴۸۴

تحریم‌های ایران، به نفع آمریکا و به ضرر اتحادیه اروپا

هنگامی که آمریکا در اردیبهشت ماه سال گذشته از برجام خارج شد، رئیس جمهور این کشور اعلام کرد که تحریم‌ها علیه ایران در مدت ۹۰ روزه و ۱۸۰ روزه باز خواهند گشت. وی به تمامی کشور‌ها اخطار داد که باید مراودات خود با ایران را کاهش دهند. پیش بینی‌ها حکایت از آن داشت که طبیعتاً با این اخطار آمریکا به سایر کشورها، مراودات تجاری ایران با آمریکا و سایر کشور‌ها کاهش خواهد یافت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



چندی پیش آمار‌های تجارت خارجی اداره آمار آمریکا نشان داد که در سال ۲۰۱۸ ارزش صادرات و واردات این کشور به ایران به ترتیب ۴۴۰.۵ میلیون دلار و ۶۷.۹ میلیون دلار بوده است. این آمار‌ها بیانگر آن بودند که ارزش صادرات و واردت آمریکا به ایران در سال ۲۰۱۸ و در سایه تحریم‌ها در مقایسه با سال ۲۰۱۷ به ترتیب به میزان ۲۲۴ درصد و ۸ درصد رشد داشته اند.
 
این موضوع باعث اعتراض میگوئل برگر نماینده آلمان در ساز و کار ویژه موسوم به اینستکس (ساحات) نیز شد و وی در توئیتر خود نوشت: "تجارت ایالات متحده به ایران در سال ۲۰۱۸ بیش از ۲ برابر افزایش یافته و به بالاترین سطح در ۱۰ سال گذشته رسیده است. اما در همین حال، شرکت‌های اروپایی از تجارت با ایران منع می‌شوند. "

بررسی‌ها نشان می‌دهند که اعتراض میگوئل برگر  بجا بوده است چرا که همان گونه که ملاحظه شد وضعیت تجارت آمریکا با ایران در سایه تحریم‌ها بهتر شده است حال آنکه تجارت اتحادیه اروپا با ایران روز به روز در حال کاهش بوده است. بررسی‌ها نشان می‌دهند که بر اساس آمار‌های کمیسیون اروپا، در طی ده سال گذشته تراز بازرگانی ایران با اتحادیه اروپا حدود ۳.۴ میلیارد یورو کاهش یافته است و از ۳.۹ میلیارد یورو به ۰.۵ میلیارد یورو رسیده است.

همچنین جدیدترین آمار‌های منتشر شده توسط کمیسیون اروپا، نیز نشان می‌دهند که صادرات اتحادیه اروپا به ایران در دو ماهه نخست سال ۲۰۱۹ به ۶۲۰ میلیون یورو رسیده است و این در حالی است که در دو ماهه نخست سال ۲۰۱۸ میزان صادرات اتحادیه اروپا به ایران ۲.۱ میلیارد یورو بوده است. در مجموع مبادلات اتحادیه اروپا با ایران در دو ماهه نخست ۲۰۱۸ بالغ بر ۳.۷۲ میلیارد یورو بوده که این رقم در دو ماهه نخست سال ۲۰۱۹ یک پنجم شده و به ۷۵۶ میلیون یورو کاهش یافته است. بر اساس آمار‌های کمیسیون اروپا، آلمان با واردات ۳۷ میلیون یورویی، بزرگترین واردکننده کالا از ایران بین کشور‌های اروپایی طی دو ماهه نخست سال جاری میلادی بوده است. همچنین این کشور با صادرات ۲۲۲ میلیون یورو کالا به ایران بزرگترین صادرکننده کالا به ایران در این دوره بوده است.

به هر صورت با کنار هم قرار دادن این آمار‌ها به این نتیجه خواهیم رسید که اولاً آمریکا علیرغم تهدید سایر کشور‌ها در زمینه مبادله با ایران خود به این موضوع پایبند نبوده و به نظر می‌رسد که آمریکا خود از این تحریم‌ها بهره برده است و این اتحادیه اروپا است که در این میان متحمل ضرر و زیان شده است و ثانیاً این اتحادیه علیرغم تمام وعده‌هایی که به ایران در زمینه محافظت از منافع ایران در چارچوب توافق هسته ای، داده است نتوانسته از این منافع محافظت کند.       

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۵۲۴۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: چند کشور اروپایی تا ماه مه کشور فلسطین را به رسمیت می‌شناسند

به گزارش قدس آنلاین، «جوزپ بورل» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا که در ریاض به سر می‌برد، اعلام کرد: تنها راه‌حل مناقشه اسرائیل و فلسطین، تقسیم زمین است.

به نقل از یورونیوز، رئیس دیپلماسی اروپا در جریان نشست مجمع جهانی اقتصاد در ریاض با همتای سعودی خود دیدار کرد.

در این دیدار، فیصل بن فرحان، وزیر خارجه عربستان گفت: حتی اگر آتش‌بس در غزه حاصل شود، ما همچنان باید با پیامدهای درگیری نه‌تنها در غزه بلکه در کرانه باختری رود اردن، فراتر از آن، در منطقه خود مواجه شویم.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نیز گفت: انتظار می‌رود چندین کشور اروپایی تا پایان ماه مه آینده کشور فلسطین را به رسمیت بشناسد.

بورل اظهار کرد: به من گفتند که جغرافیا دیگر مهم نیست. در اوکراین، جنگ برای سرزمین است و اینجا در غزه و فلسطین، جنگ برای سرزمین است، دو طرف برای یک سرزمین می‌جنگند و تنها راه‌حل این است که آن را به اشتراک بگذارند.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • برنامه‌های آمریکا و اروپا برای نفوذ در قفقاز
  • گزارش جالب دویچه‌وله؛ روش های دور زدن تحریم ها ازسوی ایران و روسیه | چین در ظاهر هیچ نفتی از ایران وارد نمی‌کند؛ در عوض...
  • تحریم سپاه توسط غربیان گویای سلامت کار پاسداران است
  • بورل: چند کشور اروپایی به زودی فلسطین را به رسمیت می‌شناسند
  • چندین کشور اروپایی دولت فلسطینی را به رسمیت می‌شناسند
  • روسیه: با اعمال تحریم‌های احتمالی اروپا گاز گران‌تر می‌شود
  • چند کشور اروپایی تا ماه مه کشور فلسطین را به رسمیت می‌شناسند
  • بورل: اعضای اتحادیه اروپا در ماه مه کشور فلسطین را به رسمیت می‌شناسند
  • مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: چند کشور اروپایی تا ماه مه کشور فلسطین را به رسمیت می‌شناسند
  • چین از اتحادیه اروپا می‌خواهد تا سیاست‌های تجاری «تبعیض آمیز» را متوقف کند