Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری میزان»
2024-04-26@06:42:48 GMT

دلایل آب نشدن چربی شکم چیست؟

تاریخ انتشار: ۵ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۵۵۲۶۸۷

دلایل آب نشدن چربی شکم چیست؟

خبرگزاری میزان- خلاص شدن از چربی انباشته شده در ناحیه شکم نسبت به دیگر قسمت‌های بدن دشوارتر است و همچنین می‌تواند به سلامت انسان آسیب جدی وارد کند.

به گزارش گروه فضای مجازی خبرگزاری میزان، خلاص شدن از چربی انباشته شده در ناحیه شکم نسبت به دیگر قسمت‌های بدن دشوارتر است و همچنین می‌تواند به سلامت انسان آسیب جدی وارد کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

چربی شکم اضافه، به ویژه چربی احشایی که اطراف اندام‌های داخلی بدن جمع می‌شود، می‌تواند زمینه ساز بیماری قلبی، دیابت نوع ۲، مقاومت در برابر انسولین و برخی انواع سرطان شود. در ادامه با برخی دلایل ناتوانی در کاهش چربی شکم بیشتر آشنا می‌شویم.

کمبود منیزیم
بدن انسان برای بیش از ۳۰۰ واکنش شیمیایی، از جمله ضربان قلب پایدار و تنظیم سطوح قند خون به منیزیم نیاز دارد، اما افزون بر فواید سلامت، این ماده مغذی ممکن است به کاهش وزن و چربی شکم نیز کمک کند. مطالعه‌ای که در نشریه Journal of Nutrition منتشر شد، نشان داد که مصرف سطوح بالاتر منیزیم با سطوح پایین قند خون و انسولین ناشتا (نشانگر‌های مرتبط با چربی و افزایش وزن) مرتبط بوده است.

مطالعه‌ای دیگر در انگلیس نیز نشان داد که مکمل منیزیم ممکن است دارای آثار مفید بر کاهش احتباس مایع در بدن طی چرخه قاعدگی باشد که به معنای احساس نفخ کمتر است.
مواد غذایی سرشار از منیزیم بیشتری از جمله سبزی‌های برگدار، لوبیاها، و مغزدانه‌ها را مصرف کرده یا با پزشک خود درباره استفاده از مکمل منیزیم صحبت کنید.
ورزش اشتباه
افراد بسیاری زمانی که قصد دارند، وزن خود را کاهش دهند به انجام تمرینات هوازی با حالت ثابت، مانند پیاده‌روی سریع و طولانی مدت با کمک تردمیل روی می‌آورند. در شرایطی که ۴۵ دقیقه پیاده‌روی سریع یا نرم دویدن با سرعت ثابت ممکن است، در ابتدا به کاهش وزن شما کمک کند، اما خیلی زود سوخت و ساز بدن با این شرایط سازگار شده و دیگر کالری‌سوزی را تجربه نخواهید کرد.

تمرینات با وزنه گزینه بهتر و کارآمدتری برای کاهش چربی شکم محسوب می‌شود. کار با وزنه موجب پارگی‌های بسیار ریز در ماهیچه‌ها شده که روند ترمیم و بهبودی آن‌ها که می‌تواند تا دو روز پس از انجام تمرینات ورزشی ادامه یابد به انرژی بیشتری نیاز داشته و از این طریق کالری بیشتری سوزانده می‌شود. به طور خاص، تمرینات ورزشی اینتروال با شدت بالا (HIIT) از کارآمدترین گزینه‌ها برای چربی سوزی در نظر گرفته می‌شود. این تمرینات ضربان قلب را افزایش داده، در شرایطی که بر ماهیچه‌ها نیز فشار وارد می‌کنند. شما به راحتی می‌توانید یک برنامه HIIT را با استفاده از هر فعالیت ورزشی، از جمله تمرینات هوازی مانند دویدن، شنا، دوچرخه سواری و تمرینات قدرتی که تمام بدن را درگیر می‌کنند، شکل دهید.
خواب ناکافی
افراد بسیاری در سراسر جهان با کمبود خواب مواجه هستند و این شرایط می‌تواند پیامد‌هایی جدی برای سلامت را به همراه داشته باشد، به ویژه اگر در تلاش برای کاهش وزن خود باشید. مطالعه‌ای که در نشریه American Journal of Epidemiology منتشر شد، نشان داد، زنانی که خواب شبانه آن‌ها پنج ساعت یا کمتر بود، نسبت به آن‌هایی که خواب بیشتری داشتند، ۳۲ درصد احتمال بیشتری داشت با افزایش وزن مواجه شوند.


همچنین مطالعه‌ای دیگر نشان داد زنانی که به جای هشت ساعت، چهار ساعت در شب می‌خوابند، ۳۰۰ کالری بیشتر در روز مصرف می‌کنند که بیشتر از غذا‌های چرب سرچشمه می‌گرفت. خواب ناکافی سطح هورمونی به نام گرلین را افزایش می‌دهد که اشتها را افزایش می‌دهد.

۷ تا ۹ ساعت خواب شبانه توصیه شده است. برای افزایش کیفیت خواب وسایل الکترونیکی مزاحم مانند لپ تاپ و گوشی هوشمند را در اتاق خواب قرار نداده، از مصرف کافئین پیش از خواب پرهیز کرده، دمای اتاق را خنک نگه دارید، و یک برنامه خواب منظم را دنبال کنید، حتی اگر به معنای بیدار شدن در زمانی مشخص در روز‌های آخر هفته باشد. برای به خواب رفتن سریع‌تر و کاهش استرس نیز می‌توانید مواردی مانند تمرینات تنفس عمیق و انجام یوگا را مد نظر قرار دهید.
نوشابه‌های شیرین
نوشابه‌های گازدار سرشار از کالری‌های خالی بوده و گزینه‌ای نامناسب در رژیم‌های غذایی محسوب می‌شوند. حتی نسخه‌های رژیمی نوشابه‌های گازدار نیز می‌توانند موجب افزایش اندازه دور کمر شما شوند. مطالعه‌ای که در نشریه QJM: An International Journal of Medicine منتشر شد، نشان داد که نوشابه‌های معمولی و رژیمی، هر دو با افزایش خطر چاقی مرتبط هستند.


به جای مصرف نوشابه‌های گازدار بهتر است، از آب یا چای شیرین نشده به عنوان نوشیدنی استاندارد به همراه وعده‌های غذایی خود استفاده کنید. آب خالی برای افراد بسیاری گزینه‌ای دلچسب محسوب نشده، زیرا عطر و طعمی ندارد، اما می‌توانید با افزودن چند برش میوه، گیاهان دارویی مانند نعناع یا مقداری آبلیمو به آن این کمبود را برطرف کنید. قهوه نیز گزینه خوبی محسوب می‌شود، اما نباید در مصرف آن زیاده روی کرده یا افزودنی‌های حاوی کالری زیاد به آن اضافه کنید.
نمک بیش از حد
اگر پس از یک وعده غذایی شور با احساس نفخ مواجه شده اید، این شرایط بی دلیل نیست. نمک بیش از حد موجب می‌شود تا آب از خون به سمت پوست حرکت کرده و بر همین اساس است که می‌تواند ظاهری پف کرده به شما ببخشد. مقدار مصرف توصیه شده برای سدیم ۲،۳۰۰ میلی گرم است که افراد بسیاری فراتر از این مقدار مصرف می‌کنند. حتی اگر از نمک آشپزخانه زیاد استفاده نکنید، این احتمال که سدیم بیش از حد از طریق منابع دیگر مانند غذا‌های کنسروی، کالباس، و حتی برخی محصولات لبنی، مانند پنیر دریافت کنید، زیاد است.
از افزودن نمک بیش از حد به وعده‌های غذایی خود پرهیز کنید. در عوض می‌توانید از ادویه‌ها و گیاهان دارویی مانند دارچین، پودر فلفل چیلی، زنجبیل، ریحان، و رزماری برای بهبود عطر و طعم غذا‌های خود استفاده کنید که فواید سلامت مختلفی را نیز به همراه دارد.
ضعف ماهیچه‌های شکم
آیا در محدوده وزن سالم قرار دارید، اما دور کمر شما همچنان مقداری بزرگ به نظر می‌رسد؟ دلیل اصلی بزرگ بودن شکم در افرادی که اضافه وزن ندارند، ضعف ماهیچه‌های شکم و قوز کردن هنگام نشستن و ایستادن است. با انجام روزانه تمرینات ورزشی که ماهیچه‌های شکم را درگیر می‌کنند، مانند دراز و نشست، می‌توانید به تقویت آن‌ها کمک کنید. همچنین، باید به قسمت‌هایی مانند کمر توجه داشته و با برنامه ریزی یک روتین ورزشی مناسب به تقویت ماهیچه‌های بخش مرکزی بدن خود از هر جهت اقدام کنید.

مصرف الکل
مطالعات مختلف نشان داده اند که الکل می‌تواند اشتها را افزایش داده و موجب پرخوری شود که این شرایط می‌تواند به افزایش چربی شکم منجر شود. برخی نوشیدنی‌های الکلی نیز به طور خاص با چاقی شکمی پیوند خورده اند که از آن جمله می‌توان به آبجو اشاره کرد.
انتهای پیام/
منبع: ایسنا
خبرگزاری میزان: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: تغذیه رژیم سلامتی لاغری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۵۲۶۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تحقیق جدید؛ کمبود خواب ریسک ابتلا به این بیماری را افزایش می‌دهد

به گزارش خبرآنلاین، این موضوع برای همه ثابت‌شده است که نداشتن خواب کافی برای سلامتی مضر است. حالا دانشمندان با انجام تحقیقات جدیدی دریافته‌اند که میان خواب کمتر از شش ساعت در شب و افزایش ریسک ابتلا به دیابت نوع ۲ رابطه‌ای وجود دارد.

دیجیاتو در گزارشی نوشت: دانشمندان در این تحقیق داده‌های Biobank بریتانیا را تجزیه‌وتحلیل کرده‌اند که یک منبع جهانی برای تحقیقات بهداشتی و پزشکی محسوب می‌شود. آن‌ها اطلاعات ۲۴۷۸۶۷ بزرگسال را بررسی کرده‌اند که داده‌های سلامت آن‌ها برای بیش از یک دهه دنبال شده است. آن‌ها در این تحقیق قصد داشتند تا ارتباط بین مدت زمان خواب و دیابت نوع ۲ و اینکه آیا داشتن یک رژیم غذایی سالم اثرات کمبود خواب بر خطر دیابت را کاهش می دهد یا خیر را درک کنند.

ارتباط بین خواب و دیابت نوع ۲

در این پژوهش از شرکت‌کنندگان پرسیده شده بود که در ۲۴ ساعت چقدر می‌خوابند. همچنین، هفت تا هشت ساعت خوابیدن به‌عنوان میزان خواب نرمال در نظر گرفته شد. میزان کم‌خوابی نیز به سه دسته تقسیم شد: خفیف (شش ساعت)، متوسط (پنج ساعت) و شدید (سه تا چهار ساعت). همچنین در این تحقیق به داده‌های مربوط به رژیم غذایی شرکت‌کنندگان نیز توجه شده است.

در حدود ۳.۲ درصد از شرکت‌کنندگان در طول دوره پیگیری، مبتلا به دیابت‌ نوع‌ ۲ تشخیص داده شدند. به گفته آن‌ها هرچند عادات غذایی سالم به‌طور کلی خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را کاهش می‌دهد، اما زمانی که افراد غذای سال می‌خوردند و باز هم کمتر از شش ساعت در روز می‌خوابند، خطر ابتلا به دیابت‌ نوع ۲ در آن‌ها در مقایسه با افرادی که میزان خواب آن‌ها نرمال بوده، افزایش داشته است.

به گفته دانشمندان، پنج ساعت خواب شبانه می‌تواند خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را ۱۶ درصد افزایش دهد، درحالی که این خطر برای افرادی که سه تا چهار ساعت می‌خوابند، می‌تواند ۴۱ درصد بیشتر از افرادی باشد که هفت تا هشت ساعت می‌خوابند.

بااین‌حال دقیقاً مشخص نیست چرا افرادی که کمتر می‌خوابند ممکن است بیشتر در معرض خطر ابتلا به دیابت‌ نوع ۲ باشند. تحقیقات قبلی نشان داده است که نشانگرهای التهابی و اسیدهای چرب آزاد در افراد دارای کمبود خواب افزایش پیدا می‌کند که این امر حساسیت به انسولین را مختل می‌کند و منجر به مقاومت نسبت به انسولین می‌شود. این بدان معناست که بدن برای استفاده صحیح از انسولین برای تنظیم سطح گلوکز خون تلاش می‌کند و بنابراین خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را افزایش می‌دهد.

۴۷۲۳۶

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1898672

دیگر خبرها

  • عوارض مصرف بیش از اندازه برنج سفید
  • لاغری در یک هفته ؛ نکات مهم برای کاهش وزن در یک هفته
  • هفت نکته برای کاهش وزن اگر فکر می‌کنید «ژن چربی» را دارید
  • غذا‌هایی که شکم تخت به شما هدیه می‌دهد
  • بی‌خوابی نشانه چه بیماری‌هایی است؟
  • انتقاد از واریز نشدن افزایش حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی
  • خوردن این غذا‌ها در شب باعث سوزش معده می‌شود
  • روشی که طول عمر شما را بیشتر می‌کند
  • تحقیق جدید: کمبود خواب با افزایش ریسک ابتلا به دیابت نوع ۲ پیوند دارد
  • تحقیق جدید؛ کمبود خواب ریسک ابتلا به این بیماری را افزایش می‌دهد