Web Analytics Made Easy - Statcounter

وزیر جهاد کشاورزی گفت: این وزارتخانه هیچگونه محدودیتی در تغییرکاربری زمین های کشاورزی برای انجام فعالیت های مرتبط ندارد و مشکلات احتمالی موجود مربوط به استان ها و شهرستان هاست.

 محمود حجتی روز پنجشنبه در نشستی با فعالان بخش کشاورزی شهرستان کاشان افزود: وزارت جهاد کشاورزی هیچ محدودیتی در تغییر کاربری زمین های کشاورزی از جمله طرح های پرورش گیاهان گلخانه ای یا دامپروری ندارد و کشاورزان باید مانند گذشته در کنار باغ یا زمین خود به سایر فعالیت های مرتبط بپردازند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی بیان کرد: آیین نامه و مستندات قانونی تغییر این نوع کاربری ها پیش تر به مرکز استان ها و همچنین مدیران جهاد کشاورزی شهرستان ها ابلاغ شده و اگر همچنان مشکلی وجود داشته باشد، مربوط به خود استان یا شهرستان است.
وزیر جهاد کشاورزی در ادامه تولید گیاهان دارویی و گلخانه ای را جزو طرح های اقتصادی مهمی دانست که باید مورد حمایت قرار بگیرد.
وی تصریح کرد: برای واگذاری زمین جهت تولید گیاهان دارویی و گلخانه ای هیچ محدودیتی وجود ندارد و حتی برای گسترش آن تسهیلات ارزان قمیت نیز در اختیار تولیدکنندگان قرار خواهد گرفت.
بخش کشاورزی با تولید 25 نوع محصول اصلی و به دلیل تامین 85 درصد نیازهای غذایی و 90 درصد مواد اولیه صنایع تبدیلی و دارای بودن 25 درصد سهم صادرات غیرنفتی، نقش تعیین کننده ای در اقتصاد کشور دارد.
حجتی با اشاره به قانون تعادل بخشی سفره های آب زیرزمینی تصریح کرد: برداشت از سفره های آبی ، مبنا و شاخصی دارد که وزارت نیرو باید بر اساس آن و چاه های مشاهده ای، سطح ایستایی آب را کنترل کند، چون این آب برای نسل های آینده نیز می باشد.
وی، ملاک وزارت جهاد کشاورزی برای برداشت آب را کنتورهای حجمی دارای مجوز دانست و اضافه کرد: کنتورهای ساعتی و انرژی قابل قبول نیست و کشاورز می تواند از سهمیه آب خود هر زمان که بخواهد، استفاده کند.
بر اساس آمارهای وزارت نیرو، نزدیک به 90 درصد آب مصرفی در کشور مربوط به بخش کشاورزی است، در حالی که میانگین مصرف جهانی 70 درصد می باشد.
وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به کمبود آب در منطقه کاشان تاکید کرد: این منطقه سازگاری با گیاهان دارویی و گلخانه ای داشته و کشاورزان نیز باید به سمت تولید این گونه گیاهان بروند.
وی همچنین به وجود 550 نفر تولید کننده ماهیان زینتی در کاشان اشاره کرد و گفت: ساخته نشدن شهرک ماهیان زینتی در این شهرستان مایه تاسف است و نباید موضوع راه اندازی این مجموعه با مشکلات زیرساخت های شهرک های صنعتی گره زده می شد.
حجتی از تولیدکنندگان نیز خواست تا زمان را از دست نداده و تا زمان پیگیری امور مربوط به راه اندازی شهرک صنعتی، با دریافت تسهیلات نسبت به ساخت سالن و کارگاه های تولید ماهیان زینتی در منطقه اقدام کنند.
وی همچنین در حاشیه این دیدار در جمع خبرنگاران با اشاره به بارش های رگباری فرودین ماه در 25 استان بیان کرد: بارندگی های شدید گرچه زیان هایی را به کشور وارد کرد اما دارای نعمت ها و برکت های زیادی نیز برای کشاورزان، محیط زیست، تقویت سفره های زیرزمینی، تالاب ها و کشت دیم در سال آبی 97-98 بود.
وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به مصوبه های دولت برای جبران خسارت های سیل به بخش کشاورزی کشور افزود: دولت می کوشد بخشی از این زیان ها را به صورت مستقیم با پرداخت کمک های بلاعوض و تسهیلات بانکی جبران کند.
وی یادآور شد: چگونگی پرداخت این کمک ها به مدیران جهاد کشاورزی در استان های سیل زده ابلاغ شده و منابع آنها نیز برای پرداخت به آسیب دیدگان در اختیار ستاد مدیریت بحران استان قرار خواهد گرفت.
 در ادامه این دیدار که به میزبانی سالن اجتماعات المهدی (عج) در منطقه راوند کاشان برگزار شد، چند نفر از کشاورزان، تولیدکنندگان دام و ماهیان زینتی منطقه مشکلات خود را بیان کردند.
وزیر جهاد کشاورزی در سفر چند ساعته خود به کاشان از مجمتع پرورش ماهاین زینتی راوند و باغ گیاه شناسی دیدن کرد.
6 هزار و 300 هکتار زمین زراعی و 9 هزار هکتار باغ و گلخانه در کاشان وجود دارد و بیش از 10 هزار خانوار در بخش کشاورزی این شهرستان فعالیت دارند. شهرستان کاشان با جمعیت افزون بر 365 هزار نفر در فاصله نزدیک به 200 کیلومتری شمال اصفهان واقع است. /ایرنا

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۵۳۹۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برداشت گل محمدی از باغات بابل

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مازندران، مدیر جهاد کشاورزی بابل از آغاز برداشت گل محمدی در سطح ۲ هکتار از گلستان‌های روستای الله رودبار بابل خبر داد.

آهنگری افزود: در حال حاضر بیش از ۱۰ هکتار از اراضی شهرستان بابل زیر کشت گل محمدی قرار دارد که از این مقدار زمین زیر کشت صد درصد به صورت نهال است.

وی میزان تولید گُلِ‌تَر از اراضی زیر کشت این محصول در شهرستان را حدود ۳۰ تُن بیان کرد و گفت: هر سال صد‌ها لیتر گلاب در مناطق مختلف این شهرستان تولید و به بازار مصرف عرضه می‌شود.

آهنگری افزود: زمان برداشت گل محمدی از اواخر فروردین ماه آغاز و تا پایان اردیبهشت ماه ادامه دارد.

وی تصریح کرد: ارقام گل محمدی موجود در شهرستان، رقم‌های مخصوص گلاب گیری است و متوسط عملکرد برگ گل محمدی در هر هکتار ۲ هزار و ۵۰۰ کیلو گرم است.

مدیر جهاد کشاورزی بابل گفت: از ۹۰ درصد محصول برداشت شده در صنعت گلاب گیری استفاده و باقی مانده آن به صورت گلبرگ خشک، غنچه خشک، تهیه مربا و سایر مصارف خوراکی استفاده می‌شود.

وی افزود: ۶ کارگاه تولید گیاهان دارویی در شهرستان بابل فعال است.

آهنگری با اشاره به حمایت اداره جهاد کشاورزی از کشت این گیاه دارویی کم آب بر و مفید گفت: رویکرد این اداره برای افزایش سطح زیر کشت و تولید محصول و حفظ منابع طبیعی با حمایت از توسعه این محصول می‌باشد.

وی تصریح کرد: حدود ۲۸۰ هزار و ۸۵۵ اصله، گلدان، بوته، شاخه بریده انواع گل و گیاه در فضای باز شامل گیاهان آپارتمانی، گل‌های فصلی، درخت و درختچه‌های زینتی و گل شاخه بریده، پارسال در شهرستان بابل تولید و به بازار عرضه شد.

مدیر جهاد کشاورزی بابل افزود: این مقدار تولید در مساحت ۳۵ هزار و ۷۲۰ مترمربع در فضای باز مناطق مختلف تحت پوشش مراکز ۹ گانه جهاد کشاورزی این شهرستان تولید شد.

وی گفت: میزان تولید گل و گیاه در فضای باز شامل ۱۲۶ هزار و ۳۲۵ اصله درخت و درختچه‌های زینتی، ۴۸ هزار و ۴۳۰ گلدان گیاهان آپارتمانی، ۳۶ هزار و ۷۵۰ بوته گل‌های فصلی و ۶۹ هزار و ۳۵۰ گل شاخه بریده است.

آهنگری افزود گل محمدی با دارا بودن مزایای بسیار گیاهی با اهمیت محسوب می‌شود و این گیاه نسبت به کم آبی مقاوم است و مناطق باز و آفتاب‌گیر را ترجیح می‌دهد.

وی گفت برداشت گل محمدی از صبح زود و قبل از طلوع آفتاب و در هوای خنک شروع و باید تا قبل از گرم شدن هوا انجام گیرد و بلافاصله به بیرون از مزرعه منتقل شود.

آهنگری افزود: استخراج گلاب از گل محمدی یکی از تولیدات مهم اقتصادی کشور بوده به طوری که هر ساله گلاب تولید شده و اسانس حاصل از آن علاوه بر مصرف داخلی به خارج از کشور نیز صادر می‌شود.

مدیر جهاد کشاورزی بابل گفت: کاشت گل محمدی در مناطق خشک و کم‌آب با توجه به وضعیت بحرانی منابع آبی منطقه و نیازی که به کاشت محصولات کشاورزی کم‌آب احساس می‌شود سبب شده تا کاشت گیاهان دارویی و به‌ویژه گل محمدی بهترین جایگزین برای محصولات پرمصرف آبی شود.

وی افزود: تحقیقات پژوهشگران نشان داده که استفاده از دمنوش گل محمدی برای درمان بسیاری از بیماری‌ها مورد استفاده قرار گرفته است.

آهنگری خاطر نشان کرد: گل محمدی حاوی ویتامین‌ثها و آنتی اکسیدان‌های مفید برای بدن از جمله ویتامین C است و برای درمان مشکلات پوستی از جمله آکنه و برطرف کردن انواع لکه‌های پوستی و چین و چروک می‌تواند مورد استفاده قرار بگیرد.

دیگر خبرها

  • مقابله با تغییر کاربری غیرمجاز به وسعت ۱۱۰ هکتار در کرج
  • ۵۷ مورد دیوارکشی و قطعه‌بندی در البرز قلع و قمع شد
  • آغاز توزیع تخم نوغان در شهرستان شفت
  • پایداری تولید شرط اولیه امنیت غذایی است
  • جنگ علوفه شروع شده است
  • جلوگیری از تغییر کاربری ۵۹ هکتار از اراضی کشاورزی ساوجبلاغ
  • ۸۴۲ هکتار از اراضی ملی به شهرک‌های صنعتی و کشاورزی واگذار شد
  • پیشگیری از تغییر کاربری ۵۹ هکتار اراضی کشاورزی ساوجبلاغ
  • برداشت گل محمدی از باغات بابل
  • قیمت گذاری 15 پرونده امور زمین در عباس آباد