Web Analytics Made Easy - Statcounter

علی اکبر کریمی عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، با اشاره به مصوبه مجلس درباره تخصیص 14 میلیارد دلار ارز دولتی به کالاهای اساسی، گفت: از ابتدای سال 97 که قیمت کالاها افزایش یافت و کمبود برخی کالاهای اساسی مشهود شد، دغدغه ایجاد سازوکاری مناسب برای توزیع عادلانه کالاها بین مردم ایجاد شد، زیرا زمانی که عرضه یک کالا در جامعه محدود بوده و تقاضا بیش از عرضه است باید سامانه ای شکل بگیرد تا کالاها عادلانه بین مردم توزیع شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نماینده مردم اراک، خنداب و کمیجان در مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه هیچ فردی علاقه ای ندارد به اینکه مکانیزم های سهمیه بندی در جامعه اعمال شود، افزود: در حال حاضر باید سازوکارهای اقتصادیِ مبتنی بر تعادل بخشی بین عرضه و تقاضا، منجر به تنظیم بازار شود، اما چون در برخی کالاها تقاضایی فراتر از نیاز یعنی به صورت کاذب و مصنوعی ایجاد شد چراکه برخی به دنبال ذخیره سازی کالا برای آینده به دلیل فضای روانی شکل گرفته در جامعه بودند حجم تقاضا افزایش یافت و در نتیجه کمبود کالا در کشور احساس شد، البته در برخی کالاها با کمبود عرضه مواجه شدیم و میزان تقاضا در بازار بیشتر از مصرف بود.

عده ای کالاها را برای آینده ذخیره می کنند

وی ادامه داد: ایران صادرکننده برخی کالاها همانند رب گوجه صادرکننده است، اما اینکه به یکباره این کالاها در کشور کمیاب و پیدا کردن آن معضل می شود، در واقع نشان می دهد که عده ای این کالاها را برای آینده ذخیره می کنند.

کریمی با بیان اینکه پس از شوک ارزی بهار 97، نمایندگان برای تنظیم بازار کالاهای اساسی طرحی با قید دو فوریت تدوین کردند که در مجلس تصویب شد، تاکید کرد: این طرح دولت را ملزم کرده بود که سازوکار مناسبی برای تامین کالاهای اساسی و توزیع عادلانه آن بین مردم ایجاد کند که در آن اسمی از سهمیه بندی و یا کوپن نیاورده شده بود، اما پس از تصویب فوریت در زمان بررسی کلیات در صحن علنی مجلس در شهریور 98، نماینده دولت آقای نوبخت عنوان کرد که کمبودی برای تامین کالاهای اساسی وجود ندارد و نیازی به تصویب چنین طرحی نیست، چراکه دولت سناریوها و بسته های مناسبی برای کالاها و اقشار مختلف مردم در نظر گرفته است و مجلس نباید نگران باشد.

بانک مرکزی زیرساخت اجرای کالابرگ الکترونیکی را فراهم کرده است

وی افزود: در این راستا تعدادی از حامیان دولت عنوان کردند که طرح مجلس برای تامین کالاهای اساسی مردم بازگشت به کوپنی شدن کالاها است، بنابراین کلیات و جزییات این طرح در مجلس مصوب نشد و ما منتظر اقدام دولت در این زمینه ماندیم، اما از شهریور تا پایان اسفند ماه دولت هیچ اقدامی در حوزه تامین کالاهای اساسی مردم انجام نداد و تنها شاهد صحنه های ناگوار و بحران هایی در تامین مرغ، گوشت، تخم مرغ و سایر کالاهای اساسی مردم بودیم که این وضعیت نشان داد که دولت برنامه مشخصی برای تنظیم بازار ندارد.

این نماینده مردم در مجلس دهم، با بیان اینکه در تبصره 7 قانون بودجه سال 98، الزامی است مبنی بر اینکه دولت موظف است از طریق کارت های بانکی موجود سهمیه مردم از کالاهای اساسی را در حساب سرپرست خانوار شارژ کند، ادامه داد: در حال حاضر بانک مرکزی زیرساخت اجرای کالابرگ الکترونیکی را فراهم کرده است، اما وزارت صمت باید میزان سهمیه و نوع کالاها را تعیین کرده و شبکه توزیع را مشخص کند.

دولت باید هرچه سریعتر تکلیف خود برای توزیع عادلانه کالاهای اساسی را انجام دهد

وی تصریح کرد: با اطلاع رسانی دقیق مردم اطمینان خاطر پیدا کنند که اگر گوشت به قیمت دولتی توزیع می شود سهمیه آنها محفوظ است و اگر امروز نتوانستند سهمیه خود را دریافت کنند می توانند یک ماه بعد از این سهمیه استفاده کنند و فردی که یک مرتبه سهمیه خود را دریافت کرده دیگر نمی تواند چند بار در صف ایستاده و با کارت ملی دیگران کالا دریافت کند.

کریمی با بیان اینکه دولت باید هرچه سریعتر تکلیف خود برای توزیع عادلانه کالاهای اساسی را انجام دهد، افزود: دامنه سهمیه بندی کالاهای اساسی هرچه محدودتر باشد بهتر است و بهترین حالت این بوده که کالاها با روش های متعارف اقتصادی و تنظیم حجم تقاضا و عرضه در بازار توزیع شود و سازوکار سهمیه بندی تنها می تواند برای دوره زمانی کوتاه مدت که شوکی در بازار وجود داشته مناسب باشد.

در شهرستان های کوچک و روستاها توزیع گوشت دولتی وجود ندارد

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی، با اشاره به اینکه در حال حاضر هر فرد به هر میزانی که گوشت نیاز داشته باشد در بازار موجود بوده اما قیمت آن گران است، گفت: زمانی که دولت گوشت با قیمت ارز ترجیحی و یارانه ای توزیع می کند تمامی مردم باید عادلانه از آن برخوردار شوند که این سازوکار به نحوه توزیع نظم می بخشد، چراکه در حال حاضر گوشت دولتی در شهرهای بزرگ عرضه می شود، اما در شهرستان های کوچک و روستاها توزیع گوشت دولتی وجود ندارد.

منبع: تابناک

کلیدواژه: سهمیه کالاهای اساسی سرپرست خانوار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۵۵۱۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چتر حمایت بهزیستی آذربایجان غربی بر سر بیش از ۹۰۰۰ زن سرپرست خانوار

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی،   پروین محمد پوری   بر اهمیت توانمند سازی زنان سرپرست خانوار تاکید کرد و گفت: در سال گذشته   ۷۷۸ نفر از زنان سرپرست خانوار تحت پوشش بهزیستی از آموزش‌های مهارتی بهره‌مند شدند.

وی افزود: در حال حاضر تعداد زنان سرپرست خانوار تحت پوشش بهزیستی استان ۹ هزار و ۲۲۸ نفر است.

محمد پوری ادامه داد:  ۲ هزار و ۴۳۲ خانوار دارای فرزند دو قلو و بیشتر نیز در استان تحت پوشش این نهاد حمایتی قرار دارند.

مدیر کل بهزیستی استان از ایجاد اشتغال برای ۲ هزار و ۴۶۸ نفر مددجوی بهزیستی استان طی سال گذشته خبر داد و گفت: از  یک هزار و ۶۰۰ تعهد اشتغال ابلاغی، با صرف ۲۷۱ میلیارد تومان اعتبار، ۲۴۶۸ مورد اشتغال برای مددجویان استان ایجاد و در سامانه رصد اشتغال ثبت شده است.

وی همچنین از تأسیس ۳ گروه همیار جدید در راستای توانمندسازی زنان سرپرست خانوار در سال گذشته خبر داد و گفت: ۱۷ گروه همیار در استان وجود دارد.

محمد پوری، با اشاره به تأمین مسکن مددجویی نیز گفت: طی سال گذشته با اعتبار ۵۸ میلیارد تومان ساخت و تأمین تعداد ۵۶۱ واحد مسکونی مددجویی انجام شد که آمار مقایسه‌ای رشد ۱۳۵ درصدی نسبت به مدت مشابه سال ماقبل را نشان می‌دهد.

مدیر کل بهزیستی استان تعداد کل افراد تحت پوشش بهزیستی آذربایجان غربی را ۲۶۵ هزار و ۸۲۸ نفر، عنوان کرد و گفت: از این تعداد  ۶۷ هزار نفر مستمری بگیر هستند.

محمد پوری همچنین به آمار خانواده های تحت پوشش بهزیستی در استان نیز اشاره کرد و تصریح کرد:تعداد کل خانوارهای تحت پوشش استان ۱۰۱ هزار و ۵۶۵ نفر است که از این تعداد۶۰ هزار نفر از خانواده معلولان بوده و از کمک هزینه زندگی، بهداشت و درمان برخوردار هستند.

دیگر خبرها

  • حمایت یک هزار و ۱۲۷ میلیارد تومانی از سبد امنیت غذایی مردم سیستان و بلوچستان
  • پنج هزار و ۷۸۰ خانوار تحت پوشش بهزیستی
  • پیش‌بینی توزیع ۵۰۰ هزار تن آسفالت اساسی و لکه‌گیری در تبریز
  • میان افزایش حقوق کارگران و قیمت کالاها، توازن برقرار شود
  • ۵ هزار و ۷۸۰ زن سرپرست خانوار در کرمانشاه تحت پوشش بهزیستی است
  • بررسی پرونده‌ها و کالاهای موجود در انبار مرکزی اموال تملیکی گیلان
  • چتر حمایت بهزیستی آذربایجان غربی بر سر بیش از ۹۰۰۰ زن سرپرست خانوار
  • تشدید گشت های نظارتی بر بازار شهرستان دهلران
  • حدود ۳٫۵ میلیارد دلار ارز برای واردات کالاهای اساسی، صنایع و خدمات تامین شد
  • همکاری ایران وپاکستان در موضوع کشت قراردادی و تهاتر کالاهای اساسی