Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری برنا از گیلان؛ دکتر رضا اردکانیان در مراسم بهره برداری از سد لاستیکی باغبانان شهرستان فومن با اشاره به اینکه با توجه به برنامه‌های اجرایی در حوزه آب انتظار می‌رود در آینده نزدیک گیلان از نظر تأمین منابع آبی به شرایط مطلوب برسد، اظهار کرد: شیوه بهره برداری و مهندسی رودخانه و نیز استفاده از منابع این استان بویژه در مواجه با سیل اخیر می‌تواند الگوی مناسبی برای مناطق دیگر کشور باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 اردکانیان با اشاره به اقدامات و شیوه‌نامه‌های اجرا شده در گیلان تصریح کرد: برنامه‌های مناسب و ارزشمندی که در گیلان چند ماه پیش از وقوع سیل و بارش‌های امسال انجام شد موجب بروز کمترین خسارت در این استان علی رغم میزان بالای بارش باران شد.

اردکانیان با اشاره به تشکیل کمیته هیئت ویژه بررسی و تدوین گزارش ملی سیلاب‌های اخیر به دستور رئیس جمهور، تصریح کرد: این کمیته با ترکیب از اساتید دانشگاه و متخصصان از همه دانشگاه‌های کشور در ۱۵ کارگروه عضو می‌شوند.

وی با ابزار امیدواری برای آغاز همکاری‌ها وزارت نیرو با این کمیته، افزود: انتظار می‌رود نتایج این کمیته برای مدیریت بهتر بارش‌ها و سیلاب‌ها استفاده شود. باید آمادگی داشته باشیم تا سهم برکات این نعمت را افزایش و خسارت را کاهش دهیم.

وزیر نیرو در خصوص وضعیت گیلان به عنوان یکی از مهم‌ترین استان‌ها از نظر نقش و سهمی که در تأمین امینت غذایی کشور دارد نیز و افزود: با توجه به این شرایط این استان نیازمند توجه و سرمایه گذاری در موضوع مدیریت منابع آب است.

اردکانیان با بیان اینکه در صورت وجود شرایط مطلوب حدود ۱۰۰۰ میلی متر بارندگی سالانه در این استان شاهد هستیم، گفت: در اثر این بارش‌ها سالانه حدود ۵ میلیارد متر مکعب آب شیرین داریم، بیان کرد: عدم سرمایه گذاری مناسب برای استفاده لازم از این نعمت ما را ما مشکل مواجه کرده است.

وی در ادامه با اشاره به اینکه مجموعا مصرف سالانه این استان حدود ۲ میلیارد و ۸۰۰ میلیون متر مکعب است که در یک مقایسه ساده با توجه به ظرفیت ۵ میلیارد متر مکعبی باید مشکلی در حوزه تأمین آب نداشته باشیم، تصریح کرد: متأسفانه با و‌جود این ظرفیت ۲ میلیارد و ۴۰۰ میلیون متر مکعب به طور متوسط از استان‌های دیگر آب وارد این استان می‌شود که نشان می دهد نیازمند برنامه ریزی و مدیریت مناسب‌تری در این زمینه هستیم.

 وزیر نیرو به آغاز عملیات اجرایی سد لاسک در شهرستان شفت نیز اشاره و اظهار کرد: بر اساس زمان بندی ها، این سد باید در نیمه سال ۱۴۰۲ به بهره برداری برسد.

وی با اشاره به اینکه ایران کشوری خشک و نیمه خشک و دارای منابع محدود ‌آب  بوده که از توزیع زمانی و مکانی متوازنی نیز برخوردار نیست، افزود: باید با مدیریت صحیح و برنامه ریزی مناسب و با کاهش وابستگی کشور به نفت که به عنوان نقطه ضعفی از سوی دشمنان استفاده می‌شود در این زمینه اقدامات مناسبی انجام دهیم.

اردکانیان با بیان اینکه در سال‌های گذشته عده‌ای به دلیل کم آبی زمین‌های خود را فروخته و در حال حاضر این زمین‌ها به ویلا تبدیل شده اند که معضلات زیست محیطی به وجود آورده اند، گفت: اگر می‌خواهیم محیط زیست حفظ شود باید دغدغه حفظ کشاورزی را در مناطق دارای امکانات در سطح کشور داشته باشیم.

وی با اشاره به اینکه در شرایط سخت بیش از ۲۵ بار خط لوله انتقال آب شرب هموطنانمان قطع شده است، بیان کرد: باید امروز که شرایط مناسبی از نظر آبی وجود دارد با مدیریت صحیح برای زمان‌های کم آبی برنامه ریزی شود.

وزیر نیرو با بیان اینکه دغدغه فعالان محیط زیست در خصوص ساخت سد ها قابل احترام بوده اما باید با هوشیاری گام برداریم، افزود: باید به دنبال ایجاد زمینه‌های لازم برای اجرای مصوبه اخیر هیئت وزیران درباره کشت برنج در استان‌های شمالی باشیم که در طی سه سال به گونه‌ای عمل شود که ضمن حفظ معیشت کشاورزی و عدم آسیب به آنها کشت برنج در سایر مناطق برای کشاورزان به صرفه نباشد این بدان معنا است که برای تأمین برنج نباید به دنبال واردات باشیم بلکه زمینه را برای تولید بیشتر در استان‌های شمالی فراهم کنیم.

اردکانیان با اشاره به اینکه برای رسیدن به این جایگاه نیازمند بهسازی، بازسازی و بازنگری اراضی و همچنین امکان تأمین آب تنظیم شده برای کشاورزان هستیم، ادامه داد: باید پروژه‌های تأمین منابع آب در استان گیلان با رعایت ملاحظات زیست محیطی اجرایی شود.

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: استان گیلان زیست محیطی سرمایه گذاری سیل کشاورزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۵۵۳۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایران خواستار اشتراک دانش، فناوری و حمایت مالی کشور‌ها در بهبود حوزه‌های آبخیزداری مناطق خشک و نیمه‌خشک

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور با اشاره به اقدامات ایران در نیم قرن اخیر در زمینه حفاظت از سرزمین در چارچوب بهبود مدیریت جامع حوزه‌های آبخیز کشور گفت: طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت از جمله طرح‌هایی است که در راستای حفظ، احیا، توسعه و استفاده پایدار از منابع زیستی در ایران در حال اجرا است و می‌تواند به عنوان بخشی از طرح بزرگ مقیاس "یک کمربند یک جاده" در نظر گرفته شود.
عباسعلی نوبخت افزود: این طرح می‌تواند در راستای پیوند اکولوژیک کشور‌های منطقه از چین گرفته تا کشور‌های آسیای میانه و غرب آسیا مد نظر قرار گیرد.
وی اظهار داشت: ما باید در تببین رویکرد‌های مدیریت جامع حوزه‌های آبخیز و منابع زیستی نسبت به شناسایی و به اشتراک‌گذاری دانش، ارتقای سازگاری و تاب‌آوری در برابر اثرات اقلیمی، جوامع حساس و آسیب‌پذیر اقدام و آن را تقویت کنیم.
معاون وزیر جهاد کشاورزی افزود: در این راستا، مشارکت مردمی به ویژه جوانان، زنان و گروه‌های آسیب‌پذیر به عنوان یک راهبرد محوری مد نظر بوده و بهبود و ارتقای معیشت پایدار و انعطاف‌پذیر باید مورد حمایت قرار گیرد.
وی درهمین حال اجرای بالغ بر ۳۰ میلیون هکتار عملیات آبخیزداری و آبخوانداری در حوزه‌های آبخیز بحرانی کشور، حفظ و توسعه منابع جنگلی، کنترل فرسایش آبی و بادی، ساماندهی در مدیریت و بهره‌برداری از مراتع و تقویت تشکل‌های مردم‌نهاد و جوامع محلی در حفاظت و صیانت از اکوسیستم‌های مناطق خشک و نیمه‌خشک را از دیگر اقدامات گسترده در ایران برای حفاظت از سرزمین و در چارچوب برنامه‌های بهبود مدیریت جامع حوزه‌های آبخیز برشمرد.
رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور تصریح کرد: شرایط کنونی تخریب سرزمین در اقصا نقاط کره زمین و به ویژه در منطقه آسیا ایجاب می‌کند تا هرگونه برنامه‌های ملی مدیریت منابع زیستی در ارتباط و هماهنگ با کشور‌های منطقه تعریف شود.
وی در همین حال اضافه کرد: تاکنون آن گونه که شایسته است از ظرفیت دانش بومی و نوین و تجارب ارزنده کشورمان در مدیریت منابع آب و خاک و در عرصه بین‌المللی استفاده نکرده‌ایم.
معاون وزیر جهاد کشاورزی خاطرنشان کرد: مرکز بین‌المللی مدیریت جامع حوزه آبخیز و منابع زیستی در مناطق خشک و نیمه‌خشک این فرصت را فراهم می‌کند که جایگاه مقتدرانه و اثرگذار ایران در عرصه‌های تخصصی بین‌المللی تقویت شود و شناخت و آگاهی در زمینه مدیریت جامع حوزه‌های آبخیز گسترش یابد.
نوبخت با اشاره به چالش‌های موجود اذعان داشت: در یک دهه اخیر مشخص شده که بین تنوع زیستی، تغییرات اقلیم، جنگل‌زدایی، تخریب سرزمین، گسترش آلودگی‌های شیمیایی، بحران آب و دیگر چالش‌های تهدید کننده منابع سرزمین، ارتباط تنگاتنگی وجود دارد.
وی ادامه داد: پیامد‌های این چالش‌ها، تمام کشور‌های جهان را تحت تاثیر قرار داده و تمام ساکنان آن را به صورت گسترده‌ای تهدید می‌کند.
رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور گفت: به طور یقین مدیریت حوزه‌های آبخیز و منابع زیستی نیازمند دستیابی به الگو‌های یکپارچه، جامع و هماهنگ در برنامه‌های توسعه پایدار است.
وی در پایان خواستار مشارکت فعالانه اعضای شورا، عضویت کشور‌های مدعو در شورای حکام، به اشتراک‌گذاری دانش و تجارب مدیریت جامع حوزه‌های آبخیز و حمایت و پشتیبانی علمی، فناوری و مالی نهاد‌ها و بخش‌های مختلف سازمان ملل متحد شد.

دیگر خبرها

  • اصلاح الگوی کشت بهترین راه برای مدیریت مصرف آب
  • رفع تهدیدهای خطرناک زیست‌محیطی؛ اولویت شهرداری کرمان در مدیریت پسماند
  • رای پارلمان اروپا به تضعیف قواعد زیست محیطی به نفع کشاورزان
  • ایمن سازی زیست محیطی حاشیه رودخانه کرج
  • ایران خواستار اشتراک دانش، فناوری و حمایت مالی کشور‌ها در بهبود حوزه‌های آبخیزداری مناطق خشک و نیمه‌خشک
  • جلوگیری از تغییر کاربری و ویلاسازی غیرمجاز در ۵۰ هکتار از اراضی ملی
  • ۳۵۹ دشت کشور در چالش بحران فرونشست | حفر ۱۱۷هزار حلقه چاه در دشت‌های با نرخ فرونشست
  • بحران فرونشست در ۳۵۹ دشت کشور
  • ۳۱ پروژه تحقیقاتی در مرکز پردیس آموزش و تحقیقات کشاورزی بروجرد در حال اجرا است
  • آبگیری بخشی ازتالاب جازموریان بر اثر بارندگی‌های اخیر