Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، عصر امروز پنجشنبه ۵ اردببهشت ماه سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از سی و هفتمین جشنواه جهانی فیلم فجر بازدید کرد.

وی در جمع خبرنگاران درباره ادغام جشنواره جهانی و جشنواره ملی گفت: این بحث موضوعی است که در چند سال گذشته مطرح بوده است آن هم به اعتبار دوره طولانی که این دو جشنواره با هم برگزار می شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از ۴ سال قبل که این ۲ جشنواره جدا شد مانند هر اتفاق دیگری موافقین و مخالفین با استدلال‌های متفاوت وجود دارند. اما اینکه این ۲ جشنواره در این مدت به صورت جداگانه برگزار شده است، نشان می‌دهد که سیاست وزارت ارشاد این است که منافع برگزاری جشنواره جهانی فیلم فجر به صورت مستقل نسبت به فضای ادغام ارجح است و با همین نگاه چهارمین دوره نیز برگزار شد.

وی تاکید کرد: اما به طور طبیعی این تصمیم ممکن است موافق و مخالف داشته باشد اما تا امروز این مسیر تعقیب شده و تغییری در آن ایجاد نشده است.

وی در پاسخ به صادر نشدن حکم رسمی حسین انتظامی به عنوان رییس سازمان سینمایی توضیح داد: سرپرست از لحاظ اختیارات و وظایف همه اختیارات رییس سازمان سینمایی را دارد و میزان پرداختن به کارها نیز با همان جدیت توسط انتظامی دنبال می‌شود. گاهی گفته می‌شود که سرپرست یک زمان موقت به لحاظ اختیارات دارد که این طور نیست و این قانون فقط برای وزیر است که طبق قانون تا ۳ ماه مقید به معرفی وزیر به جای سرپرست می‌شود. اما در سازمان‌ها و ادارات، سرپرست قید زمانی ندارد و لزا وی به لحاظ پرداختن به کارها و مسایل حقوقی مشکلی نداشته است و حکم سرپرستی مشکلی برای او ایجاد نکرده است.

صالحی در ادامه گفت: همان طور که انتظامی در صحبت‌های خود گفته است به دنبال زمانی برای جمع بندی نهایی بود و امیدواریم هم ما و هم وی به نتیجه نهایی در این زمینه برسیم.

وی درباره عملکرد شورای پروانه نمایش گفت: درباره این مساله چند نکته درباره تصمیم‌های سال‌های قبل بوده و الان جدی‌تر دنبال می‌شود، که در حوزه استان‌ها و شهرستان‌ها و در حوزه تولید و اکران است.

وزیر ارشاد ادامه داد: مساله دیگر در نوع توزیع بودجه سازمان سینمایی است که بخش قابل توجهی در حوزه حمایت از تولید برآورد شده به گونه‌ای که حدود سی درصد از حمایت تولید به پنجاه درصد ارتقا پیدا کند.

صالحی درباره کوچک سازی سازمان سینمایی گفت: کوچک سازی و چابک سازی مسیر دیگری است که در حال حاضر مورد توجه قرار گرفته است، مسیر شفافیت مسیر وزارت خانه در این ۲ سال بوده که در سال سوم با جدیت دنبال خواهد شد.

وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود توضیح داد: در ارتباط به اینکه فاصله زمانی زیاد بین صدور پروانه ساخت و نمایش نداشته باشیم از نکات مهمی است که به آن توجه شود. باید سریع‌تر به این پروندها پاسخ داده شود. تاکید من و سازمان سینمایی به شورای پروانه ساخت این است که بدون کاهش دقت، زمان را در این مساله از دست ندهید. به گونه‌ای که کارگردان و سرمایه گذار در زمان روشن‌تری به پاسخ برسد و برنامه ریزی مناسب دست پیدا کند.

صالحی درباره فیلم «رحمان ۱۴۰۰» و نوع برخورد ارشاد با تخلف عوامل این فیلم منجر به توقیف آن شد هم گفت: من در ریز جزییات این فیلم نیستم و نمی‌خواهم در مورد آن قضاوت کنم. اما نباید فراموش کرد که مسیر حرفه‌ای بودن را باید در کل کار تعقیب کنیم و حرفه‌ای بودن این است که مقررات اکران با دقت رعایت شود. مساله این است که آنچه که مجوز گرفته عرضه شود که این نوعی اعتماد سازی ایجاد می‌کند.

صالحی در پایان گفت: ما نباید فضا را به سمتی ببریم که فضای مچ‌گیری بعد از اکران ایجاد شود هر دو طرف یعنی ما و فیلمسازان باید به هم اعتماد داشته باشیم در غیر این صورت چنین اتفاقاتی نظام اعتماد را مختل می‌کند. وقتی هزینه‌های یک مسئله برای همه مکشوف باشد که بدانیم اگر تخلفی صورت گرفت از آن اغماض نمی‌شود سیستم اعتماد به یکدیگر بالا می‌رود.

کد خبر 4600259 نیوشا روزبان

منبع: مهر

کلیدواژه: سی و هفتمین جشنواره جهانی فیلم فجر وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی سید عباس صالحی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۵۶۴۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۱۲۹ اثر به دبیرخانه «طنز پهلو» ارسال شد/ استان تهران بیشترین آثار طنز را ارسال کرد

هشتمین جشنواره «رسانه و طنز» با عنوان طنز پهلو به یاد کیومرث صابری فومنی (گل آقا) در اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان فومن در حال برگزاری است.

عباس حسین‌نژاد، دبیر هشتمین جشنواره طنز پهلو با اعلام این خبر که سال گذشته تعداد آثار ارسالی به دبیرخانه جشنواره ۴۶۲ اثر بود، گفت: امسال تعداد آثار ارسالی ۱۱۲۹ اثر در پنج بخش داستان کوتاه طنز، کارتون و کاریکاتور، شعر طنز، طنز چند رسانه‌ای و نثر طنز بود. در بین استان‌ها تهران بیشترین آثار ارسالی را داشت و استان گیلان در رتبه ششم قرار دارد. در بین رسانه‌های رسمی ۱۲۱ رسانه شرکت کردند، که به ترتیب روزنامه ایران، روزنامه اقتصاد آینده، روزنامه شهرآرا، روزنامه وطن امروز، روزنامه ندای هرمزگان، سالنامه صد و نه دی بیشترین آثار را ارسال کردند.

حسین‌نژاد با بیان اینکه از بین رسانه‌های رسمی (رسانه‌های ثبت شده) ۴۴۸ اثر و از بین رسانه‌های شخصی ۶۸۱ اثر به دبیرخانه جشنواره ارسال شد، افزود: طبق تفاهم‌نامه انجام شده، آموزش طنز به لیست کارگاه‌های آموزشی به رسانه‌ها اضافه شد. 

طنز اخم‌های جامعه را باز می‌کند

در ادامه پیام ویدئویی از محمدمهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی پخش شد و اسماعیلی صابری فومنی را یک فردِ رسانه‌ای مولف دانست. به قول وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، طنز بیان واقعیت‌های تلخ جامعه برای گوشزد کردن مشکلات جامعه است. «خنده تلخ من از گریه غم‌انگیز است». طنز می‌خواهد با نشان دادن لبخند آسیبی را نشان دهد. طنز در عین تذکر به آسیب‌ها، اخم‌های جامعه را باز می‌کند. 

اسماعیلی ادامه داد: مرحوم صابری فومنی یک روزنامه‌نگار و فردِ رسانه‌ای مولف بود. فرق فرد مولف با غیر مولف در این است که فرد مولف فصل جدیدی را در فعالیت‌های خود آغاز می‌کند. کیومرث صابری فومنی با ایمان و با رعایت مرز‌های اخلاقی طنز را در حوزه‌های سیاسی و اجتماعی وارد جریان رسانه‌ای کشور کرد. به یاد دارم در اواخر دهه ۶۰ و اوایل دهه ۷۰ هر کجا می‌رفتیم، صحبت از طنز‌های گل آقا بود. طنز را می‌توان به قبل و بعد از فعالیت کیومرث صابری فومنی تقسیم کرد. 

از وضعیت طنزنویسی راضی نیستم

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اذعان کرد که هنوز طنز در کشور تقویت نشده و به جایگاهی که صابری فومنی آن را رساند، فاصله دارد. هنوز از فعالیت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و معاونت رسانه‌ای و تبلیغات راضی نیستم و طنزنویسی صرفاً به برگزاری جشنواره محدود نشود.

در حال تکمیل ...

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری ساير حوزه ها

دیگر خبرها

  • راهیابی 417 اثر به دومین جشنواره منطقه ای مطبوعات شرق کشور
  • پرمخاطب‌ترین فیلم هنر و تجربه معرفی شد
  • برگزیدگان هشتمین جشنواره طنزپهلو در فومن تجلیل شدند
  • برگزیدگان هشتمین جشنواره طنز پهلو در فومن تجلیل شدند
  • اکران طرح فرهنگی《همه مدیون شما هستیم》 در پایتخت
  • حمایت وزیر فرهنگ‌وارشاد اسلامی از طنزپردازان و رسانه‌های فعال این حوزه
  • ۱۱۲۹ اثر به دبیرخانه «طنز پهلو» ارسال شد/ استان تهران بیشترین آثار طنز را ارسال کرد
  • هشتمین جشنواره ملی طنز و رسانه به ایستگاه پایانی رسید
  • وزیر ارشاد: به کنسرت رپ مجوز ندادیم
  • اکران «اقیانوس پشت پنجره» به مناسبت روز ملی خلیج فارس