Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-04-26@02:23:55 GMT

ماجرای هاله‌ی حرارتی در اطراف دریاچه ارومیه چیست؟

تاریخ انتشار: ۵ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۵۵۶۵۲۰

مدیر دفتر برنامه ریزی و تلفیق ستاد احیای دریاچه ارومیه گفت: از لحاط علمی چیزی به نام هاله‌ی حرارتی که در اطراف دریاچه‌ی ارومیه تشکیل شده و از ورود بارش‌ها به وسط دریاچه جلوگیری می‌کند، وجود ندارد. آفتاب‌‌نیوز : ‌مسعود تجریشی در گفت‌وگو با ایسنا، در خصوص هاله‌ی حرارتی دریاچه ارومیه که اخیراً توسط یکی از اساتید دانشگاه مطرح شده است، افزود: زمانی که میزان رطوبت در یک منطقه‌ای کاهش می‌یابد، این امر باعث می‌شود میزان بارش سال‌های آتی در آن منطقه کاهش یابد که این موضوع از لحاظ علمی ثابت شده است ولی از لحاط علمی چیزی به نام هاله‌ی حرارتی وجود ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی با اشاره به آخرین وضعیت دریاچه ارومیه، اظهار کرد: تراز فعلی دریاچه ارومیه ۱۲۷۱.۴۹ متر بوده که نسبت به شروع سال آبی بالای ۱.۲ متر افزایش و نسبت به مدت زمان مشابه سال گذشته بالای ۶۵ سانتی متر افزایش داشته است.
وی افزود: با توجه به ارتفاع آب دریاچه ارومیه، ۶۰ درصد عمق دریاچه ارومیه کم‌تر از ۶۰ سانتی متر است و سالانه بالای ۸۵ درصد از آب دریاچه تبخیر می‌شود، به همین دلیل می‌توان انتظار داشت که بارش‌های اخیر کمک بیشماری در افزایش تراز آبی دریاچه داشته‌اند.
تجریشی با اشاره به نقش لایروبی‌ها و رهاسازی‌های آب سدها در زمان مناسب جهت افزایش سطح آب دریاچه، گفت: با ورود آب، بخش اعظمی از نمک‌های کف دریاچه حل شده و در نتیجه عمق دریاچه افزایش می‌یابد.
وی ادامه داد: امسال میزان بارش‌ها بیش از نرمال بوده، البته لایروبی‌ها و رها سازی آب سدها در زمان مناسب نیز نقش مؤثری در افزایش سطح تراز آبی دریاچه داشته است، اگر بتوانیم در سال‌های آتی سیلاب‌ها را در زمان مناسب به دریاچه برسانیم بی شک دریاچه از حالت تثبیت، خارج شده و فرآیند احیا آغاز می‌شود.
وی افزود: در تابستان امسال می‌توانیم انتظار داشته باشیم سطح دریاچه ارومیه مجدداً کاهش یابد که این امر طبیعی است، می‌توان با ورود آب‌های جدیدتر ماندگاری آب دریاچه را افزایش داد.
مدیر دفتر برنامه ریزی و تلفیق ستاد احیای دریاچه ارومیه با بیان این‌که بارش‌های اخیر تأثیر مثبتی در افزایش تراز دریاچه داشته است، گفت: امسال نزدیک به ۲.۷ میلیارد متر مکعب آب به داخل دریاچه وارد شده است، با این‌که بارندگی در بیشتر سال‌های گذشته وجود داشت ولی چون لایروبی رودخانه‌ها انجام نشده بود به همین دلیل بارش‌ها هیچ‌وقت به آب ثابت تبدیل نشده و به داخل دریاچه نمی‌رسیدند.

منبع: آفتاب

کلیدواژه: دریاچه ارومیه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۵۶۵۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رها‌سازی مرحله دوم آب از سد سیلوه پیرانشهر به دریاچه ارومیه

مجید رستگاری مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای آذربایجان‌غربی گفت: دومین مرحله از رهاسازی آب در فاز اول از محل سد سیلوه پیرانشهر از طریق مانور دریچه تخلیه تحتانی سد به سمت رودخانه لاوین بوده و در ادامه پشت سد مخزنی کانی‌سیب رهاسازی می‌شود.

وی اضافه کرد: در فاز اول ۱۲ مترمکعب بر ثانیه و در فاز دوم ۵ مترمکعب بر ثانیه از طریق تونل انحرافی و سامانه انتقال آب جلدیان به سمت سد چپرآباد و از آنجا به سمت دریاچه ارومیه روانه شد.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای آذربایجان‌غربی ادامه داد: در مجموع ۱۷ مترمکعب آب در ثانیه در حال طی مسیر از طریق سامانه‌های انتقال آب به سمت حوضه دریاچه ارومیه است.

رستگاری گفت: در مرحله پیشین رهاسازی آب به سمت دریاچه ارومیه در سال آبی جاری، ۱۲ میلیون متر مکعب آب از سد سیلوه رهاسازی شده بود.

سد سیلوه در شهرستان پیرانشهر در جنوب آذربایجان‌غربی قرار دارد.

باشگاه خبرنگاران جوان مهاباد مهاباد

دیگر خبرها

  • رهاسازی ۷۷ میلیون مترمکعب حقابه تالابهای اقماری پارک ملی دریاچه ارومیه
  • آغاز مرحله دوم رها سازی آب از سد سیلوه به دریاچه ارومیه
  • رهاسازی ۷۷ میلیون مترمکعب حقابه تالاب‌های اقماری پارک ملی دریاچه ارومیه
  • دریاچه ارومیه جان تازه می‌گیرد؟
  • آغاز مرحله دوم رها سازی آب از سد سیلوه پیرانشهر به دریاچه ارومیه
  • مرحله دوم رها سازی آب از سد سیلوه به دریاچه ارومیه
  • رها‌سازی مرحله دوم آب از سد سیلوه پیرانشهر به دریاچه ارومیه
  • رهاسازی آب به سمت دریاچه ارومیه | این دریاچه جان تازه می‌گیرد؟
  • افزایش جمعیت گوزن زرد ایرانی در پارک ملی دریاچه ارومیه
  • ۶۳ درصد حجم مخازن سد‌های کشور پر شد