Web Analytics Made Easy - Statcounter

ربیع‌اله حسن‌زاده متخصص ارتوپدی و جراح زانو و عضو انجمن ارتوپدی ایران در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران، درباره اهمیت کنترل زانو درد اظهار کرد: امروزه بیشتر افرادی که ورزش انجام می‌دهند یا در زندگی روزمره فعالیت زیادی دارند، زانو درد را تجربه می‌کنند اما نکته حائز اهمیت آنجاست که چه زمان این درد نیاز به پزشک و درمان پیدا می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حسن‌زاده ادامه داد: زانو یکی از بزرگترین مفاصل بدن است که وظیفه تحمل وزن روی پاها را دارد بنابراین همه حرکات بدن ما به نوعی روی زانو و مفصل مچ پا مؤثر است؛ آسیب‌‌های شایع در این ۲ مفصل یعنی مچ پا و زانو وجود دارد اما مفصل زانو از آنجایی اهمیت پیدا می‌کند که آسیب در این ناحیه می‌تواند ناتوان کننده باشد.

وی بیان کرد: به طور کلی قانونی در علم پزشکی وجود دارد اینکه هر دردی بیش از ۲ هفته به طول انجامید نیاز به مراجعه به پزشک و پیگیری درمان دارد در غیر این صورت ممکن است درد مزمن شده و اختلالات دیگری را به همراه داشته باشد؛ توجه داشته باشید که اختلالاتی مانند صدا دادن مفاصل نیز مشکل تلقی نمی‌شود و نیازی به درمان ندارد مگر اینکه این صدا دادن همراه با درد و التهاب باشد، نکته اساسی آنجاست که هر گاه فردی بعد از آسیب دیدگی یا حتی بدون حادث شدن اتفاقی احساس خالی کردن، تورم، تب یا لرز شد، نیاز به درمان و مراجعه به پزشک به وجود می‌آید، این امر به خصوص در جوانان و کسانی که ورزش می‌کنند اهمیت بیشتری پیدا می‌کند و باید اگر احساس قفل شدن یا درد مزمن ایجاد شد برای ادامه درمان به پزشک مختصص مراجعه کنند.

متخصص ارتوپدی و جراح زانو و عضو انجمن ارتوپدی ایران با اشاره به اینکه آسیب‌های ساده ورزشی می‌تواند در سنین سالمندی منجر به بروز آسیب‌های جدی شود، گفت: در اغلب موارد شاهد هستیم که ورزشکاران حرفه‌ای در سنین سالمندی با مشکلات جدی‌تر نسبت به افراد عادی مواجه می‌شوند و درد بیشتری را تجربه می‌کنند که می‌تواند ریشه در آسیب‌های گذشته داشته باشد.

حسن‌زاده افزود: متخصصین ارتوپدی می‌توانند برای کاهش آسیب و کمک به درمان آسیب‌های گذشته شما را برای ایجاد آمادگی مناسب استفاده صحیح از عضلات و ابزارهای ورزشی همراهی کنند، انتخاب تجهیزات مناسب و رعایت اصول ورزشی می‌تواند از بروز چنین اختلالاتی در مفاصل جلوگیری کند. بسیاری از این آسیب‌های ساده می‌تواند در سنین بالاتر منجر به ایجاد آسیب‌های جدی و حتی ناتوانی در فرد شود.

وی تاکید کرد: توجه داشته باشید که در هنگام بروز آسیب‌دیدگی هر نوع گرم‌کردنی می‌تواند درد مفاصل را کاهش دهد اما این به معنای بهبودی آن نیست و در آسیب‌های شدید نیاز به درمان وجود دارد، همچنین در برخی موارد سعی می‌کنند تا با بستن مداوم زانو جلوی بروز آسیب را بگیرند و این در حالی است که این بستن‌های مداوم باعث آتروفی یا آب شدن عضلات ناحیه آسیب دیده می‌شود؛ بنابراین استفاده از زانو بند نیاز به تجهیز پزشک دارد و فقط در موارد حاد از آن استفاده می‌شود؛ بستن زانو برای درمان باید کوتاه مدت باشد و استفاده طولانی مدت از زانو‌بندها می‌تواند مشکلات دیگری را به همراه داشته باشد.

متخصص ارتوپدی و جراح زانو و عضو انجمن ارتوپدی ایران تصریح کرد: شاهد این ماجرا را می‌توانید بیمارانی بدانید که بر اثر شکستگی مجبور به گچ گرفتن طولانی مدت زانوهایشان می‌شود و بعد از باز کردن گچ متوجه لاغر شدن شدید زانو و ضعف در عملکرد آن می‌شود، بنابراین استفاده خودسرانه از زانو‌بندها برای طولانی مدت ممکن است عوارض جبران‌ناپذیری را برای مفاصل زانو به همراه داشته باشد.

حسن‌زاده یادآوری کرد: بهترین راهکارها برای جلوگیری از آسیب‌های زانو رعایت اصول ورزشی و تغذیه‌ای است، داشتن تغذیه مناسب می‌تواند از ضعیف شدن زانو و عضلات ناحیه زانو جلوگیری کرده و شما را از آسیب‌هایب ناحیه دور کند؛ بهتر است پروتئین غذا را افزایش داده و عضلات اطراف زانو را تقویت کنیم. در هنگام انجام حرکات ورزشی گرم کردن و سرد کردن را فراموش نکنید و از اعمال کشش و فشار ناگهانی به روی زانوها اجتناب کنید، رفتارهای غلطی مثل بلند کردن ناگهانی وسایل مثل چمدان می‌تواند بعد از مدتی آسیب‌های شدید زانو را برای شما به همراه داشته باشد.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اخبار علمی اخبار سلامت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۵۹۳۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تهدیدات مصرف خودسرانه دارو‌های بدون نسخه

  ­به گزارش خبرگزاری صدا و سیما­، ­ ­­راضیه کشاورز ملکی­­ با اشاره به هزینه بالای ویزیت پزشکان، اطلاعات اشتباه فضا‌های مجازی، عدم‌اعتماد به پزشک، ترجیح نظرات و سلایق بیمار بر پزشک معالج، ترجیح توصیه‌های غیراصولی افراد به یکدیگر به جای مسائل تجربی آنها را از دلایل موثر در مصرف بالای دارو‌هایی دانست که بدون نسخه هم بفروش می‌رسد.   به گفته وی این تصور که مصرف داروی بیشتر تضمین کننده، تاثیر بیشتر و بهبودی سریعتر است، یک باور غلط می‌باشد و هیچوقت نباید داروهای­ بدون نسخه را با مصرف طولانی‌تر یا با دوز‌های بالاتر از چیزی که در بروشور آن قید شده استفاده کرد. وی ادامه داد: اگر پس از مصرف دارو طبق نظر پزشک بهبودی حاصل نشود باید دوباره به پزشک مراجعه کرد، اگر به این علائم توجه نشود و مصرف خودسرانه، دارو‌های بدون نسخه (OTC) ادامه پیدا کند حتما عوارض دارویی اتفاق می‌افتد.   این کارشناس گروه تجویز و مصرف منطقی و اطلاع رسانی فرآورده‌های سلامت همچنین توجه به فرهنگ سازی را در جلوگیری از مصرف خودسرانه دارو بسیار مهم دانست و گفت: عواملی از جمله مصرف بیش از مقدار توصیه‌شده، طولانی‌تر از زمان توصیه‌شده و بدون توجه به هشدار‌ها و موارد درج شده روی برچسب دارو، همچنین مصرف این دارو‌ها بدون تجویز پزشک و داروساز، ­مصرف خود سرانه­­ است و باید در این‌باره آموزش‌های دقیق و فرهنگسازی داشته باشیم. مردم نباید تصور کنند که این دارو‌ها خطرات و عوارض کمی دارند و مهم نحوه مصرف آنهاست که بتواند نتیجه درست را برایشان به همراه داشته باشد.

دیگر خبرها

  • ایتالیا هم زانو زاد: والیبال ایران در جمع ۴ تیم برتر جهان
  • تهدیدات مصرف خودسرانه دارو‌های بدون نسخه
  • همایش کنترل و کاهش آسیب‌های اجتماعی در هفشجان
  • رهایی پرندگان کمیاب زینتی از دست قاچاقچیان در مرزهای سیستان و بلوچستان
  • دلایل بروز زانودرد و روش‌های درمانی آن را بشناسید
  • دلایل بروز زانو درد و روش‌های درمانی آن را بشناسید
  • اجرای طرح تشدید کنترل کیفی آب و کیفیت مواد غذایی در اهواز
  • طرح تشدید کنترل کیفی آب آشامیدنی اهواز عملیاتی می‌شود
  • صندوق‌های املاک و مستغلات بورس، مسیری برای کمک به بانک‌ها جهت رهایی از بنگاهداری
  • تسکین زانو درد با روغن کرچک