Web Analytics Made Easy - Statcounter

دهلی نو-ایرنا- دونالد ترامپ رییس جمهوری آمریکا هر چند در سخنرانی های خود از نارندرا مودی نخست وزیر هند به عنوان یک همکار بین المللی خود یاد کند اما دهلی نو به طور فزاینده ای از تصمیم های ناگهانی آمریکادر اعمال تحریم های یکجانبه علیه ایران که منافع ملی این کشور را نادیده می گیرد ناراضی است.

به گزارش روز جمعه ایرنا، به نقل از روزنامه 'تایمز او ایندیا'، دولت ترامپ در هفته جاری اعلام کرد که تمام کشورهایی که از دستورات این کشور در زمینه ایران پیروی نکنند از سوی آمریکا تحریم خواهند شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

واشنگتن از هشت کشور از جمله هند و چین درخواست کرده است تا واردات نفت خود از ایران را به صفر برسانند.
این اقدام که سبب افزایش قیمت نفت در بازارهای جهانی شد، می تواند بر زندگی قشر فقیر جامعه هند تاثیر منفی بگذارد و در زمانی انجام می شود که نارندرا مودی مشغول انجام تبلیغات انتخاباتی خود برای پیروزی دوباره در این کارزار است.
دستورهای آمریکا در خصوص ایران پس از اعلام ترامپ مبنی بر خروج هند و ترکیه از توافقنامه«نظام عمومی ترجیحات» منتشر می شوند.
بر اساس توافقنامه «نظام عمومی ترجیحات» بسیاری از کشورهای درحال ‌توسعه فرصت می‌یابند تا با استفاده از مزیت تعرفه گمرکی صفر و یا ناچیز بر برخی از اقلام صادراتی خود، اقتصادشان را بهبود بخشیده و از فقر خارج شوند.
ترامپ که دارای یک روابط پر تنش با اکثر رهبران کشور های غربی است به صورت عمومی از رابطه نزدیک خود با مودی سخن گفته است.
اگرچه ترامپ در میان احزاب راست گرای هندو فردی محبوب است اما وی به دلیل تقلید از لهجه انگلیسی نارندرا مودی، در هند مورد انتقاد قرار گرفته و این رفتاری است که از زمان بیل کلینتون به صورت دائم از سوی روسای جمهور آمریکا تکرار شده است.
یک مقام هندی که نخواست نامش فاش شود گفت: دهلی نو از تصمیم ترامپ در خصوص ایران شوکه شده و ناراضی است. دولت ترامپ در ماه مارس به هند اعلام کرده بود که کاهش واردات نفت این کشور از ایران راضی کننده است و می تواند بار دیگر شامل معافیت های آمریکا شود.
وی افزود: ما فکر می کردیم که آمریکا توجه بیشتری به منافع و نگرانی های هند به عنوان یک شریک راهبردی و دفاعی خود می کند.
یک مقام دیگر هندی گفت: هند به عنوان سومین وارد کننده بزرگ نفت در جهان، سهم واردات نفت از ایران در واردات کل نفت هند را از 17 درصد به 5 درصد کاهش داده است و همچنین واردات نفت از ونزوئلا را نیز متوقف کرده است. دلیل این امر موافقت با درخواست های آمریکا نیست بلکه هند و آمریکا شرکای راهبردی برای یکدیگر هستند.
یک مساله دیگر که می تواند به یک تنش در روابط هند و آمریکا تبدیل شود، ادامه روابط دفاعی هند با روسیه و انجام خریدهای بزرگ دفاعی مانند قرارداد خرید سامانه موشکی اس 400 از روسیه است.
تنوی مدان ی تحلیلگر در موسسه ' بروکینگز' گفت: بار دیگر هند قربانی تصمیمات آمریکا خواهد شد. این تصمیمات نشان می دهند که آمریکا در واقع به منافع هند توجه نمی کند. برای هند حفظ روابط با تهران مهمتر از واردات نفت از این کشور است.
هند امیدوار است بتواند به همکاریهای خود با ایران در بندر چابهار ادامه دهد.
بندر چابهار که در دریای عمان قرار گرفته است دسترسی هند به افغانستان از طریق دریا را آسان می کند. دولت هند متعهد به سرمایه گذاری 500 میلیون دلاری برای توسعه چابهار و همچنین سرمایه گذاری 1.5 میلیارد دلاری برای ساخت مجموعه ای از جاده ها و راه آهن شده است.
شبک**آساق**267**1708

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سياسي هند آمريكا ايران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۵۹۶۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نقش حیاتی ستاره جوان تیم ملی در لحظات تعیین‌کننده

به گزارش ورزش سه، درخشش جوان‌ترین بازیکن شمسایی در پُستی که همیشه بهترین‌ها در آن به میدان رفته اند و به آقای گلی چنگ زده‌اند، نقطه عطف و پرواز تیم ملی در جام ملت‌های آسیا بوده است. عظیمی که تصور می‌شد در آینده ای نه چندان دور برای تیم ملی ایران افتخارات و گل‌های پرشماری را به ارمغان بیاورد، اما عملکرد فوق العاده‌اش در جام ملت‌های آسیا و تاثیرگذاری‌ در حساس‌ترین زمان ممکن، او را به یکی از بهترین بازیکنان تیم ملی تبدیل کرده و از همین حالا برای ایران گره‌گشا بوده است. تا با وجود این بازیکن جوان، جای خالی حسین طیبی در تیم ملی کمتر حس شود.

عظیمی در تاریک‌ترین لحظات تیم‌ملی، چراغ گلزنی را روشن کرده است. او در دیدار نیمه نهایی برابر ازبکستان، پاس بی نقص سالار آقاپور را بدون هیچ حرکت اضافه‌ای با ضربه‌ای ساده و تمام کننده به گل تبدیل کرد و ایران را از ازبک‌ها پیش انداخت. نکته جالب این بوده عظیمی تنها گل تیم ملی را مقابل ازبکستان به ثمر رساند. زیرا دو گل دیگر با اشتباهات بازیکنان حریف وارد سنگرتوری ازبکستان شد.

عظیمی در بازی یک‌چهارم نهایی با قرقیزستان، زننده گل نخست تیم ملی بود و سپس راه را برای گل‌های بیشتر باز نمود. اگرچه مهم‌ترین نقش او به بازی مرحله گروهی برابر بحرین مربوط می‌شود. در شرایطی که بازی با نتیجه سه بر سه دنبال می‌شد و مسابقه برای شاگردان شمسایی بسیار سخت و با استرس در جریان بود، عظیمی با ضربه‌ای غیرقابل مهار و استثنایی، توپ را به تور دروازه بحرینی‌ها گره زد تا ناجی تیم ملی در آن بازی فشرده و غیرمنتظره باشد‌

تیم ملی فوتسال در دیدار پایانی به مصاف تایلند خواهد رفت و پیش‌بینی می‌شود بهروز عظیمی فارغ از هر نتیجه‌ای با توجه به عملکرد بسیار خوبی که داشته است، به عنوان پدیده مسابقات ( پسر طلایی ) انتخاب شود.

دیگر خبرها

  • پیشی گرفتن ترامپ از بایدن در نظرسنجی‌ها
  • فوتسال ایران بر بام آسیا ایستاد
  • تیم ملی فوتسال ایران قهرمان آسیا شد
  • اسرائیل درمانده است ایران قواعد بازی را تغییر داد | این جمله یک اشتباه بزرگ از سوی بایدن بود
  • کمک‌ های جدید آمریکا چه معنایی برای اوکراین و پوتین دارد؟
  • کمک‌های جدید واشنگتن چه معنایی برای کی‌یف و پوتین دارد؟
  • بلومبرگ: تیم اقتصادی ترامپ به دنبال مقابله با کشورهایی است که دلارزدایی می‌کنند
  • رایزنی سئول و واشنگتن درباره تقسیم هزینه‌های حضور سربازان آمریکایی
  • نقش حیاتی ستاره جوان تیم ملی در لحظات تعیین‌کننده
  • مصباحی مقدم: آمریکا بدنبال تدابیر جدید برای ضربه زدن به جمهوری اسلامی است