Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - تبريز - ايرنا - رييس سازمان جهاد کشاورزي آذربايجان شرقي با اشاره به افت دماي هوا تا هفت درجه سانتيگراد زيرصفر در روزهاي گذشته به دليل بارش برف و سرماي هوا، مجموع خسارت ناشي از سرمازدگي به کشاورزان استان را يک هزار و 125 ميليارد تومان اعلام کرد.

اکبر فتحي روز جمعه در جمع خبرنگاران گفت: خسارت سرماي ديررس بهاره براي کشاورزان آذربايجان شرقي در بخش زراعي 220 ميليارد تومان و باغ ها 905 ميليارد تومان برآورد شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وي افزود: اقداماتي که در همه کشورهاي توسعه يافته براي مبارزه با سرمازدگي انجام مي شود، در بيشتر باغ هاي استان ما هم انجام مي‌شود؛ به ويژه در باغ‌هاي ميانه و اهر هم اکنون اين اقدامات در حال عملياتي شدن است.
رييس جهاد کشاورزي آذربايجان شرقي ادامه داد: آخرين اخبارهواشناسي از راه هاي مختلف به کشاورزان رسانده ايم و کارشناسان پهنه سازمان نيز از طريق سامانه در جريان قرار گرفته اند و آنها نيز خانه به خانه به اطلاع کشاورزان رسانده اند؛ علاوه بر آن سازمان جهاد کشاورزي نيز از طريق سامانه خود اطلاع رساني در خصوص سرمازدگي را انجام داده است.
وي با بيان اينکه کم‌ ترين خسارت سرمازدگي در بخش زراعت و بيشترين خسارت در باغ هاي آذربايجان شرقي اتفاق افتاده است گفت: اگر باغ ها در محل‌ها و شيب‌هاي مناسب ايجاد و به سامانه نوين آبياري مجهز شوند، از سرمازدگي ديررس بهاري مصون خواهند بود.
وي استفاده از ارقام مناسب و مقاوم را از ديگر راهکارهاي کاهش خسارت‌ها دانست و افزود: امسال تسهيلاتي در زمينه باغباني پرداخت مي‌شود و در موضوع اصلاح داخل باغها و توسعه باغات جديد، اعتباراتي پيش بيني شده است.
رئيس سازمان جهاد کشاورزي آذربايجان شرقي تشريح کرد: در هنگام سرمازدگي استفاده از بخاري‌هاي باغي، سوزاندن بقاياي گياهي، محلول پاشي و پوشش نايلوني در استان ما انجام مي شود؛ حال اگر سرمازدگي از نوع تشعشعي باشد اين اقدامات کارساز خواهد بود، اما در سرمازدگي جبهه‌ اي که ماندگاري بيشتري دارد، کارآيي اين اقدامات پايين مي‌آيد.
وي با اشاره به اينکه پرداخت حق بيمه کشاورزي مدرن با غيرمدرن متفاوت است، تاکيد کرد: يکي از کارکردهاي بيمه، کاهش ريسک فعاليت‌هاي کشاورزي و دامداري است؛ به عنوان مثال در آنفلوآنزاي مرغي، با تزريق واکسن، مصونيت ايجاد مي‌شود اما درست اين است که اين دامدار بايد حق بيمه کمتري پرداخت کند چرا که واکسيناسيون انجام داده است.
فتحي اضافه کرد: از 120 هزار هکتار سطح زير کشت باغ ها در آذربايجان شرقي، تنها 30 درصد تحت پوشش بيمه قرار دارند و لازم است کشاورزان به بيمه کردن محصولات زراعي و باغي خود در زمان مقرر اقدام کنند؛ از طرف ديگر صندوق بيمه محصولات کشاورزي بايد به تعهدات خود به موقع عمل کند تا کشاورزان با اطمينان خاطر محصولات خود را بيمه کنند.
سال گذشته نيز سرمازدگي 1600 ميليارد تومان به کشاورزان آذربايجان شرقي خسارت وارد کرد که از اين رقم حدود 190 ميليارد تومان توسط صندوق بيمه محصولات کشاورزي جبران شد.
518
انتهاي پيام /*

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۶۱۹۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمادگی و تجهیز ۳۲ مرکز خرید گندم در مازندران

وفائی نژاد مدیرکل غله و خدمات بازرگانی مازندران در جلسه کارگروه خرید تضمینی محصولات کشاورزی، گفت: ۳۲ مرکز خرید در استان تجهیز و آماده آغاز عملیات خرید تضمینی گندم هستند و در صورت نیاز به افزایش تعداد مراکز خرید و تصویب کارگروه، اداره کل غله و خدمات بازرگانی استان آمادگی لازم را برای افزایش تعداد مراکز خواهد داشت.

او افزود: در سال جاری سیاست‌های دولت در حمایت از کشاورزان و در راستای تحقق شعار سال بر این است که از ظرفیت‌های مردمی و بخش خصوصی در خرید دانه روغنی استفاده نماید که در استان مازندران نیز یک شرکت بخش خصوصی به عنوان خریدار دانه روغنی کلزا معرفی شده و همزمان با آغاز برداشت کلزا در استان فعالیت این شرکت نیز با همکاری و نظارت سازمان جهاد کشاورزی آغاز خواهد شد.

مدیرکل غله مازندران گفت: در سال ۱۴۰۲ با خرید ۱۱۸ هزار تن گندم افزایش ۴۲ درصدی و جهش تولید را تجربه کردیم و امیدواریم در سال جاری نیز با شرایط آب و هوایی حاکم، وضعیت مطلوب تری را از لحاظ تامین نیاز کشور در پیش داشته باشیم.

وفائی نژاد افزود: در سال گذشته ۹۶۰۰ تن کلزا در استان مازندران خریداری کردیم و دولت به منظور حمایت از کشاورزان قیمت خرید را از ۲۳ هزار تومان به ۳۰ هزار تومان افزایش داد.

حسن خیریانپور معاون هماهنگی امور اقتصادی و گردشگری استانداری مازندران نیز در ادامه این جلسه، با اشاره به اهمیت و ضرورت جلسات کارگروه خرید محصولات کشاورزی استان بر ساماندهی مراکز خرید، نظارت بر فرآیند خرید و تسهیل در امور کشاورزان در چارچوب دستورالعمل‌های ابلاغی تاکید کرد.

او با اعلام رضایتمندی از خرید تضمینی گندم و کلزا در سال گذشته و قدردانی از تمام دستگاه‌های مرتبط با این امر، افزود: در سال گذشته بیش از ۱۱۸ هزارتن گندم و بیش از ۹ هزار تن کلزا از کشاورزان خریداری شد و در سال زارعی جاری نیز امیدواریم این ارقام افزایش پیدا کند.

خیریانپور با تاکید بر اینکه در استان مازندران سالانه حدود ۴۸۰ هزارتن گندم برای مصرف انسانی مورد نیاز می‌باشد گفت: ما با استفاده از تمام ظرفیت‌ها می‌بایست بخش زیادی از این گندم را در مزارع داخل استان تامین نماییم.

او با تاکید بر نامگذاری سال از سوی مقام معظم رهبری با عنوان جهش تولید با مشارکت مردم، افزود: استان مازندران در تولید ۱۴ محصول کشاورزی رتبه اول را دارد و این امکان وجود دارد که با استفاده از ظرفیت شرکت‌های دانش بنیان تولید کالا‌های اساسی مورد نیاز استان را هم از لحاظ کمی و هم از لحاظ کیفی افزایش داد.

معاون هماهنگی امور اقتصادی و گردشگری استانداری مازندران با توجه به اینکه زمان آغاز برداشت گندم در استان نیمه دوم خرداد می‌باشد، گفت: کشاورزان از برداشت زودهنگام گندم خودداری نمایند، برنامه ریزی‌ها به گونه‌ای خواهد بود که از نیمه دوم خرداد ۳۲ مرکز خرید بنا به اعلام جهاد کشاورزی هر شهرستان آمادگی لازم را برای آغاز عملیات خرید تضمینی گندم خواهند داشت.

او از فرمانداران شهرستان‌هایی که به نوعی درگیر خرید هستند خواست، با تشکیل جلسات مستمر و منظم و با همکاری لازم با اداره کل غله و خدمات بازرگانی به روند مطلوب عملیات خرید کمک کنند.

خیریانپور با تاکید بر ضرورت ثبت مشخصات مزارع کشاورزان در سامانه پهنه بندی جهاد کشاورزی ضمن درخواست از کشاورزان برای ثبت مشخصات مزارع خود قبل از برداشت محصول، از سازمان جهاد کشاورزی خواست هرچه زودتر اقدامات لازم را جهت نهایی کردن اطلاعات این سامانه انجام دهد تا کشاورزان در روند تحویل محصول دچار مشکلی نشوند.

باشگاه خبرنگاران جوان مازندران ساری

دیگر خبرها

  • پرداخت غرامت به کشاورزان بیمه شده خوزستانی
  • آمادگی و تجهیز ۳۲ مرکز خرید گندم در مازندران
  • 530 تن کود کشاورزی در میاندورود توزیع شد
  • انتفاد از کاهش سهمیه سوخت کشاورزان
  • خسارت ۵۰ درصدی بارندگی به گندمزار‌های خوزستان
  • ۲۰۰ هزار تن از گندم‌های آماده برداشت خوزستان از دست رفت
  • طوفان ۲۰۰ هزار تن گندم این استان را از بین برد !
  • خسارت بارندگی به گندمزارهای آماده برداشت در خوزستان
  • خسارات سنگین طوفان به ۱۰۰ هزار هکتار از گندم‌زارهای خوزستان
  • خسارت سنگین باران به کشاورزان خوزستان/ چقدر گندم از بین رفت؟