Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-03@03:01:42 GMT

هر ۳ سال یک دندان پوسیده به دهان ایرانیان اضافه می‌شود

تاریخ انتشار: ۷ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۵۶۶۴۱۰

هر ۳ سال یک دندان پوسیده به دهان ایرانیان اضافه می‌شود

رییس اداره بهداشت دهان و دندان وزارت بهداشت با بیان اینکه هر کودک ۱۲ ساله ایرانی دو دندان پوسیده دارد، گفت: در حال حاضر ۶۰ درصد از دانش‌آموزان پایه ششم کشور خدمات مربوط به برنامه دهان و دندان عاری از پوسیدگی را دریافت کرده‌اند.

دکتر محمد صمدزاده در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به اقدامات و برنامه‌های وزارت بهداشت برای بهبود وضعیت بهداشت دهان و دندان ایرانیان اظهارکرد: مهم‌ترین برنامه‌ای که ما در حوزه دفتر دهان و دندان داریم، طرح ارتقای بهداشت دهان و دندان دانش‌آموزان است که چندین سال است که در سطح کشور آغاز شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دهان ۶۰ درصد از دانش‌آموزان پایه ششم عاری از پوسیدگی شد

وی افزود: در سال تحصیلی ۹۷-۹۸ علاوه بر اقدامات پیشگیری و غربالگری که قبلا انجام شده،‌ برنامه جدیدی را با عنوان «دهان و دندان عاری از پوسیدگی» آغاز کردیم که بر اساس آن دانش‌آموزان پایه ششم که جمعیتی بالغ بر یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر در سطح کشور هستند را پوشش می‌دهد. هدف‌مان از انتخاب این جامعه مخاطب این بود که دانش‌آموزان پایه ششم سال آخری است که در مدرسه حضور دارند و از سال بعد از دسترس ما خارج می‌شوند بنابراین این برنامه خاص را برای این گروه آغاز کردیم که بر اساس آن این دانش‌آموزان شناسایی، معاینه و غربالگری شده‌اند و نیازهای درمانی‌شان ثبت می‌شود.

صمدزاده با بیان اینکه بعد از ثبت نیازهای درمانی دانش‌آموزان پایه ششم، آنها را درمان می‌کنیم،گفت: دهان و دندان عاری از پوسیدگی به این معناست که افراد دندان عفونی یا پوسیده‌ای نداشته باشند. خوشبختانه در حال حاضر برای نزدیک به ۶۰ درصد دانش‌آموزان پایه ششم ارائه خدمت انجام شده است.

وی تاکید کرد که این خدمات در روستاها و شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر و مناطق محروم به صورت رایگان ارایه می‌شود که اقدامی بزرگ است و امیدوارم که بتوانیم تا پایان سال تحصیلی و حتی تا پایان تابستان امسال جمعیت درمان شده را به ۸۰ درصد برسانیم.

صمدزاده با بیان اینکه مقاطع قبل از ششم هم وقتی به پایه ششم برسند، این خدمات را دریافت خواهند کرد، گفت: جمعیت دانش‌آموزی ما حدود 7 میلیون نفر و نیاز درمانی‌شان زیاد است. از طرفی هزینه‌های اقدامات درمانی در حوزه دندان‌پزشکی بسیار بالاست بنابراین امیدواریم بتوانیم منابع مورد نیاز را تامین کنیم تا جمعیت بیشتری را در این حوزه تحت پوشش قرار دهیم.

هر کودک ۱۲ ساله ایرانی دو دندان پوسیده دارد

وی با بیان اینکه شاخص پوسیدگی دندان در دانش‌آموزان ۱۲ ساله ایرانی قبلا ۲.۰۹ بود، اظهارکرد: در حال حاضر این شاخص به ۱.۸۴ کاهش یافته است. طبق این شاخص می‌توان گفت که هر کودک ۱۲ ساله ایرانی دو دندان پوسیده دارد. هر چه سن بالاتر رود، شاخص پوسیدگی دندان هم افزایش می‌یابد به‌طوری که در گروه سنی ۳۵ تا ۴۵ سال این شاخص ۱۳.۲ می‌رسد. می‌توان گفت که تقریبا هر سه سال یک واحد تعداد دندان‌های پوسیده بیشتر می‌شود. یعنی هر سه سال، یک دندان پوسیده به تعداد دندان‌های پوسیده اضافه می‌شود.

صمدزاده درباره اقدامات وزارت بهداشت برای بهداشت دهان و دندان بزرگسالان گفت: برنامه‌ریزی ما این است که برای گروه‌هایی که پیشگیری بیشترین تاثیرگذاری  در آنها را دارد بتوانیم با توجه به محدودیت منابع اقدام کنیم. در نتیجه منابع‌مان را برای گروه سنی زیر ۱۴ سال، مادران باردار و شیرده تخصیص دادیم و این افراد گروه هدف‌مان هستند. حال اگر منابع‌مان توسعه یافت می‌توانیم خدمات‌مان رابه گروه‌های سنی دیگر هم ارائه دهیم.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: دندان دندانپزشكي وزارت بهداشت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۶۶۴۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تصادف اتوبوس حامل دانش آموزان در محور یزد طبس هشت مصدوم برجای گذاشت

تین نیوز

مدیر روابط عمومی سازمان اورژانس یزد گفت: برخورد اتوبوس حامل دانش آموزان این استان با یک دستگاه تریلر در محور یزد طبس هشت مصدوم برجا گذاشت.

 

به گزارش تین نیوز به نقل از ایلنا، سید حسین طباطبایی اظهار داشت: در این حادثه که در ساعت ۱۹ و ۲۴ دقیقه روز سه شنبه در ۲۵ کیلومتری رباط پشت بادام رخ داد، هشت نفر مصدوم شدند.

طباطبایی با بیان اینکه این اتوبوس حامل دانش آموزان هنرستان پسرانه ذکایی که از یزد عازم مشهد مقدس بودند، اضافه کرد: در این حادثه ۲ کد آمبولانس به محل حادثه اعزام شدند.

وی تعداد سرنشینان این اتوبوس ۴۹ نفر اعلام کرد و گفت: مصدومان سه دانش آموز، یک معلم، ۲ نفر راننده اتوبوس و ۲ نفر هم راننده و سرنشین تریلر هستند.

طباطبایی اضافه کرد: همچنین در محور یاد شده یک خودرو کامیون ایسوزو به خاطر اینکه به اتوبوس و تریلر اسکانیا برخورد نکند منحرف و واژگون شد.

وی گفت: در مجموع در این سه حادثه ۱۰ نفر مصدوم که ۲ مصدوم در حال انتقال به بیمارستان شهید رهنمون یزد و هشت نفر بصورت سرپایی در محل توسط عوامل اورژانس درمان شدند.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • علت اصلی سیاه شدن لثه و درمان فوری تیرگی لثه با طب سنتی
  • اجرای پویش سلامت دهان و دندان در تربت حیدریه
  • معلم عشایری که پدرانه مشق علم و ادب می‌کند
  • آغاز فرآیند جهش تحصیلی دانش آموزان کردستانی از ۱۵ اردیبهشت
  • معرفی معلم مراغه‌ای به عنوان برگزیده کشوری
  • تصادف اتوبوس حامل دانش آموزان در محور یزد طبس هشت مصدوم برجای گذاشت
  • خلاقیت معلم مراغه‌ای در ایجاد نگرش مصرف بهینه آب
  • مصرف عسل چه کمکی به سلامت دهان و دندان می‌کند؟
  • آغاز فرآیند جهش تحصیلی دانش‌آموزان کردستانی از ۱۵ اردیبهشت
  • مشکلات اقتصادی با استحکام پایه‌های علمی حل می شود