Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-02@02:41:19 GMT

چه کسی در نظرسنجی صداوسیما دست برد

تاریخ انتشار: ۷ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۵۶۶۵۶۸

چه کسی در نظرسنجی صداوسیما دست برد

تهران- ایرنا- محمد جواد آذری جهرمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات خبر داد که بالاخره مشخص شده است چه کسی در نظرسنجی‌های صداوسیما دستکاری کرده اما اهداف و انگیزه‌های او را باید پلیس مشخص کند.

«بر اساس گزارش بررسی وقایع فنی، دستکاری در نظرسنجی صداوسیما توسط احدی از کارکنان اسپانسر یکی از برنامه‌های حاضر در نظرسنجی صورت گرفته است که آرا را به سود برنامه خود تغییر داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

انگیزه این فرد یا آمر بایستی در بررسی‌های پلیسی مشخص شود.» این توییت ظهر روز جمعه در صفحه شخصی محمد جواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات منتشر شد. او خبر داد که بالاخره مشخص شده است چه کسی در نظرسنجی‌های صداوسیما دستکاری کرده اما اهداف و انگیزه‌های او را باید پلیس مشخص کند.

شاید «وزیر توییتری» صفت مناسبی برای وزیر جوان باشد. او صفحه توییترش را جایگزین گفت‌وگو با رسانه‌ها و رسانه‌ای‌ها کرده و اغلب اخباری را که می‌خواهد بازخورد مناسبی داشته‌باشد «توییت» می‌کند. گرچه در میان توییت‌هایش، اظهارات240 کاراکتری غیرمرتبط هم دیده می‌شود، با هشتگ‌های «گزارش به مردم» بسیاری از اخبار حوزه وزارتی را اطلاع‌رسانی می‌کند.

همین موضوع هم باعث شده است که هم اخبار این حوزه به سرعت و در هر زمان ممکن منتشر شود و هم صفحه توییتر این وزیر جوان به عنوان منبع خبری اتفاقات مهم‌تر جایگزین اخبار روابط‌عمومی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات شود. اما ماجرای پیگیری تخلفات صداوسیما از سوی آذری‌جهرمی از کجا شروع شد؟اسفند سال گذشته صداوسیما یک نظرسنجی ترتیب داد تا بهترین‌های جام‌جم در سالی که گذشت انتخاب و طی برگزاری جشنواره‌ای به آنها جوایزی اهدا شود.

دو برنامه «نود» و «برنده‌باش» از جمله کاندیداهای یکی از بخش‌های این جشنواره بودند. در اوایل راه‌اندازی این نظرسنجی برنامه «نود» با اجرای «عادل فردوسی‌پور» بالاترین رای را از مخاطبان کسب کرده‌بود. چندی بعد، یک‌باره میزان آرای «برنده‌باش» به طرز معجزه‌آسایی از «نود» پیشی گرفت. این موضوع باعث ایجاد شبهه شد اما بحث «تقلب» در نظرسنجی صداوسیما از جایی آغاز شد که برخی کاربران اپراتورهای تلفن همراه پیامکی دریافت کردند با این مضمون که از رای آنها به برنامه «برنده‌باش» قدردانی‌ شده‌ و اطلاع داده شده‌بود که رای آنها به صندوق رای این برنامه ریخته‌شده است. این در حالی بود که آنها اساسا در این نظرسنجی شرکت نکرده‌بودند.

بعد از ایجاد این شبهه بود که آذری‌جهرمی قول پیگیری داد و بعد هم در یک توییت نتیجه پیگیری‌های خود را منتشر کرد. او چندی بعد نموداری منتشر کرد که بر اساس اطلاعات آن «بیش از یک میلیون رای، از ساعت 1 تا 4 بامداد در این نظرسنجی‌ها وارد شده است.» این توییت شایبه تقلب را قطعیت بخشید. در حالی که مسعود احمدی افزادی، دبیر جشنواره جام جم گفته بود «مورد حمله سایبری قرار گرفتیم»، روز 13 اسفند، محمدجواد آذری جهرمی وزیر ارتباطات تقلب در این نظرسنجی را تایید کرد و نوشت: «بررسی‌های بیشتر نشان می‌دهد دستکاری در نظر مردم برای انتخاب محبوبترین برنامه سال صداوسیما صرفا برای یک روز نبوده و در سه روز متوالی صورت پذیرفته است.»

سردار وحید مجید، رییس پلیس فتای ناجا نیز 21 اسفند اعلام کرد: «عامل اختلال در نظرسنجی صدا‌و‌سیما یکی از توسعه‌دهندگان نرم افزار و سامانه کدهای دستوری USSD در شرکت پیمانکار و مجری انجام نظرسنجی بود.» به گفته رییس پلیس ناجا متهم با سوءاستفاده از کد‌های برنامه و منابع کد پروژه‌های در اختیار، مستقل از فرآیند اصلی ثبت رأی، به‌صورت خودکار و انبوه، اقدام به تولید و اجرای دستورات USSD روی سرور سامانه نظرسنجی در شرکت مجری آن کرده و موجب تغییر در روند ثبت رأی به نفع یکی از نامزد‌های جشنواره شده بود که عامل دستکاری آرا با تلاش فنی کارآگاهان پلیس فتا و هماهنگی قاضی دادسرای ویژه جرایم رایانه‌ای ناحیه 31 تهران شناسایی و نتیجه پی‌جویی‌ها به همراه گزارش اقدامات برای سیر مراحل قانونی بعدی به مقام قضایی تحویل داده شد.

اما حواشی مربوط به صداوسیما تمامی ندارد. به تازگی آیت‌الله مکارم شیرازی در پاسخ به یک استفتا، مسابقه «برنده باش» را نوعی «قمار» به شمار آورد. بعد از آن هم رهبر معظم انقلاب در دیدار روز چهارشنبه با کارگران تاکید کردند که« روش‌هایی شبیه بخت‌آزمایی را ترویج نکنیم که دستگاه‌های مختلف از جمله صدا و سیما باید متوجه این معنا باشند». همین موضوع باعث شد تا این برنامه از کنداکتور برنامه‌های صداوسیما حذف شود.

علاوه بر این موضوع حذف برنامه «نود» با سلیقه شخصی فروغی، رییس شبکه سه سیما نیز که از سال گذشته اتفاق افتاد باعث شد این سازمان عریض و طویل چند ماه گذشته بارها زیر سوال مردم و رسانه‌ها قرار گیرد. احسان قاضی‌زاده هاشمی، عضو ناظر مجلس در شورای نظارت بر صداوسیما نیز به خبرآنلاین گفته «در جلسه هفته گذشته درباره برنامه نود صحبت‌هایی شده بود اما تصمیم‌گیری دقیق‌تر به جلسه بعدی منتقل شده است. مرتضی میرباقری و علی فروغی نیز باید در جلسه بعدی حاضر باشند تا توضیحاتی ارایه دهند.» بنابراین به نظر می‌رسد که این روزها علی فروغی است که زیر فشار قرار گرفته است.

منبع: روزنامه اعتماد؛1398.02.07
گروه اطلاع رسانی **9280**2002

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اجتماعي روزنامه اعتماد نظرسنجي صدا و سيما آذري جهرمي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۶۶۵۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نارضایتی مردم آمریکا از سیاست‌های بایدن در قبال جنگ غزه

به گزارش خبرگزاری مهر، شبکه CNN اخیراً اقدام به برگزاری یک نظرسنجی در رابطه با دیدگاه آمریکایی‌ها در مورد شیوه تعامل جو بایدن رئیس جمهور آمریکا در ارتباط با جنگ غزه کرده است.

بر پایه نتایج این نظرسنجی، ۷۱ درصد آمریکایی‌ها گفته‌اند از شیوه تعامل او با جنگ در غزه رضایت ندارند.

همچنین ۵۳ درصد دموکرات‌ها نیز گفته‌اند از شیوه تعامل او با جنگ در غزه ناراضی هستند.

در مجموع این آمارها بیانگر نارضایتی حداکثری مردم آمریکا از حمایت های بی چون و چرا و علنی نظامی و مالی واشنگتن از رژیم کودک کش صهیونیستی است که این روزها در کف دانشگاه های آمریکایی به طور واضح دیده می شود.

کد خبر 6092297 محمدعلی تخت رونده

دیگر خبرها

  • تولید نفت اوپک در آوریل کاهش یافت
  • مجلس، مقدم‌ترین لبه تماس حاکمیت با مردم است | توجه به تبیین خدمات دولت در مجلس
  • جبلی: کارهای بیشتری در موضوع عفاف و حجاب باید انجام شود
  • ساترا مسئولیت دارد جلوی محتوای تحریفی را بگیرد
  • جبلی :باید کارهای بیشتری در موضوع عفاف و حجاب انجام شود
  • مجلس، مقدم‌ترین لبه تماس حاکمیت با مردم است/ توجه به تبیین خدمات دولت در مجلس
  • کارهای بیشتری در موضوع عفاف و حجاب باید انجام شود
  • افزایش 6 درصدی حمایت نسل Z از فلسطین و حماس
  • نارضایتی مردم آمریکا از سیاست‌های بایدن در قبال جنگ غزه
  • تلویزیون «جام‌جم» را تعطیل کرد؟