Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرکل دفتر مشارکت‌های مردمی سازمان نوسازی مدارس کشور از تخریب ۲۱۰ مدرسه و نیاز به بازسازی ۷۰۰ مدرسه در جریان سیل اخیر در سه استان کشور خبر داد. ۰۷ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۱۰:۳۹ اجتماعی فرهنگیان و مدارس نظرات - اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، محمدرضا قربانی درباره آمار مدارس خیرساز اظهار‌ کرد: اکنون حدود 110 هزار مدرسه در کل استان‌های کشور داریم که 25 هزار مدرسه خیرساز هستند به عبارت دیگر از 530 هزار کلاس درس، 110 هزار کلاس یعنی حدود 25 درصد خیرساز هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: بخشی از کار خیرین شامل اهدای املاک است که اگر آن را هم اضافه کنیم حدود 30 درصد مدارس خیر‌ساز هستند.

سرانه پایین فضای آموزشی در 11 استان کشور

قربای با بیان اینکه میانگین سرانه فضاهای آموزشی در سطح کشور 5.2 متر مربع به ازای هر دانش‌آموز است، گفت: مشکلی که داریم این است که 11 استان کشور میانگین سرانه کمتر از 5.2 متر مربع دارند که سیستان و بلوچستان، البرز، تهران، گلستان، آذربایجان غربی و شرقی و خراسان شمالی، جنوبی و رضوی از جمله آنهاست.

مدیرکل دفتر مشارکت‌های مردمی سازمان نوسازی مدارس کشور ادامه داد: استاندارد ملی سرانه فضای آموزشی 8.4 مترمربع است، گام اول این است که استان‌های پایینتر از میانگین را به صورت متمرکز مورد توجه قرار داده و روی آنها بیشتر کار کنیم.

تخریب 210 مدرسه بر اثر سیل در سه استان

وی  با بیان اینکه در سه استان کشور با بحران سیل  و آسیب‌دیدگی مدارس روبه‌رو شدیم، گفت: سیل استان گلستان از 25 اسفند شروع شد و 24 مدرسه را به طور کامل تخریب کرد و تعداد زیادی نیازمند تعمیر اساسی شدند؛ در لرستان حدود 80 مدرسه تخریب شدند و حدود 300 مدرسه نیازمند تعمیر اساسی هستند، در خوزستان 106 مدرسه تخریب شده و 400 مدرسه به تعمیر اساسی نیاز دارند که حجم زیادی است.

وی افزود: 9 اردیبهشت ماه همایش ملی خیرین مدرسه‌ساز برگزار می شود و هدف اصلی این است که بتوانیم همت افکار عمومی و مردم را جلب کنیم.

قربانی با اشاره به تخریب مدارس در استان‌های کشور به علت وقوع سیل گفت: اگر کمک‌ها خُرد است به حساب جامعه خیرین واریز کنند اما اگر هدفشان ساخت مشارکتی مدرسه است به اداره کل نوسازی یا مجامع خیری مراجعه و مراحل لازم را طی کنند در همایش ملی خیرین مدرسه‌ساز اوج بحران و خسارات وارد شده را تبیین خواهیم کرد.

 مدیرکل دفتر مشارکت های مردمی سازمان نوسازی مدارس کشور ادامه داد: بخشی از ظرفیت‌های خیری نهادها و بنگاه‌ها هستند و می‌توانند برای ایفای مسئولیت اجتماعی، به این امر ورود پیدا کنند.

 قربانی با بیان اینکه نقش بانوان در حوزه خیرین مدرسه‌ساز قابل توجه است و بیش از 5 هزار خیر مدرسه‌ساز زن در کشور داریم، گفت: مادر است که می‌تواند فرهنگ مدرسه‌سازی را در خانواده اشاعه دهد، خیرین مدرسه‌ساز از جمله سرمایه‌های ملی هستند و از برنامه‌های اصلی ما در حزوه فرهنگی، حفظ این فرهنگ و دانش به عنوان یک سرمایه است.

اگر مدارس امکانات داشته باشند، دانش‌آموزان با ذوق می‌آیند

در ادامه این برنامه حسن بنیانیان، رئیس کمیسیون فرهنگی شورای عالی انقلاب فرهنگی و رئیس اسبق سازمان نوسازی مدارس کشور نیز درباره شرایط خیرین مدرسه‌ساز در مقایسه با دیگر مجامع خیرین کشور اظهار‌ کرد: همه مدیران و معلمان مدارس از کمبود فضاهای موجود در رنج هستند اینکه معلم و شاگرد در کشور ما از تعطیل شدن مدرسه به علت بارش برف خوشحال می‌شوند یک امر غیرطبیعی است و اگر در مدارس امکانات داشته باشیم دانش‌آموزان ما با ذوق و شوق به مدرسه می‌آیند.

وی افزود: اکنون اگر خیرین نبودند وضعیت بسیار وحشتناک‌تر بود و با مدارس دو نوبته و سه نوبته روبه‌رو می‌شدیم.

 رئیس کمیسیون فرهنگی شورای عالی انقلاب فرهنگی و رئیس اسبق سازمان نوسازی مدارس کشور با بیان اینکه بهترین تشکل‌های خیرین کشور، خیرین مدرسه ساز هستند، اظهار کرد: مدرسه‌سازی از جمله کارهای ماندگار است و اثرات خیر آن ادامه پیدا می‌کند.

بنیانیان تأکید کرد که باید نگاه دولتمردان و نمایندگان مجلس نسبت به امر خیر تغییرات اساسی پیدا کند، افزود: پول نفت موجب شده قدر این جریان  فرهنگی را ندانیم، بهتر از مالیات همین جریانی است که افراد با میل و اراده خودشان وارد میدان شده و مدرسه می‌سازند  وقتی از اینها حمایت نمی‌کنیم و مجدد از آنها مالیاتی در اموری گرفته می‌شود آثار خوبی ندارد باید این نگاه سیاستگذاران اصلاح شود. مجلس باید سالانه یکبار از خیرین تقدیر  جدی کند ائمه جماعات باید از خیرین منطقه خود تقدیر جدی داشته باشند همه مدیران مدارس، والدین و دانش آموزان نیز باید اینگونه عمل کنند.

وی ادامه داد: باید نهضتی برای حمایت از این جریان راه بیافتد نه حمایت مالی بلکه حمایت معنوی چرا باید مدارس در محلات شب بسته باشند؟ می‌توان امور فرهنگی مختلفی را  در این اماکن برای نوجوانان ارائه کرد، شهرداری‌ها نیز باید توجه بیشتری داشته باشند، شهرداری‌ها از خیرین عوارض می‌گیرند و برخی از آنها روحیه‌شان، روحیه استقبال از کار خیر نیست.

رئیس اسبق سازمان نوسازی مدارس کشور در پایان ایده‌ای را مطرح کرد و گفت: چقدر خوب است که والدین در شب عروسی فرزندشان مبلغی را جهت امر خیر مدرسه سازی اختصاص داده و زندگی فرزندشان را پربرکت و شیرین کنند یکی از ماندگار ترین نذرها نیز مدرسه‌سازی است که امتداد آثار آن تا مدت‌ها باقی می‌ماند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم، محمدرضا جعفری مدیرعامل جامعه خیرین مدرسه ساز کشور نیز در پاسخ به اینکه مبلغ سالیانه تعهدات خیرین مدرسه ساز چقدر است؟ گفت: در سال‌های اخیر تعهد خیرین حدود  1000 میلیارد تومان بوده است که در طول سال پیگیری می‌شود تا تحقق یابد که معمولا سالانه 50 درصد آن تحقق می‌یابد و برخی هم ممکن است مربوط به پروژه‌های بزرگی باشد که دو تا سه سال به طول می‌انجامد.

وی افزود: با توجه به مشکلات اقتصادی امسال و سال گذشته تصور ما کاهش حضور و مشارکت خیرین بود اما بر خلاف تصور ما تعهد خیرین کاهش پیدا نکرد و تلاش خیرین در عرصه مدرسه سازی قابل تقدیر است.

ساخت 170 مدرسه در استان کرمانشاه با همت خیران

جعفری با اشاره به تخریب حدود 70 مدرسه در زلزله سال گذشته استان کرمانشاه گفت: خیرین به میدان آمدند و بیش از 170 مدرسه ساختند و تحویل آموزش و پرورش دادند.

مدیرعامل جامعه خیرین مدرسه‌ساز کشور با بیان اینکه خیرین ما از اقشار مختلف مردم بوده و آنطور نیست که همگی از طبق متمکن باشند، عنوان کرد: لذت حضور دانش‌آموزان در مدرسه‌ای که یک فرد خیر ساخته است با هیچ چیز دیگری قابل مقایسه نیست.

وی ادامه داد: حتی معلمان و دانش‌آموزان نیز از محل پس‌انداز خود در سطح استان‌ها مدارسی را ساخته‌اند به عنوان مثال مرحوم خسروشاهی در منطقه آذربایجان شرقی، غربی، اردبیل ساخته و هیچ کدام را به نام خود نامگذاری نکرده است یا آقای داورپناه بالای 200 مدرسه و آقای موفقیان که در خارج از کشور ساکن است بالغ بر 40 مدرسه فنی و حرفه ‌ی و استثنایی و آقای مردانی آذر مدارس مختلفی را در آذربایجان شرقی و تهران ساخته‌اند.

روش‌های کمک برای ساخت مدرسه در مناطق سیل‌زده

جعفری با بیان اینکه مردم به روش‌ها و اشکال متفاوتی می‌توانند برای ساخت مدارس در مناطق سیل‌زده کمک کنند، گفت: یک مورد اینکه کمک‌های نقدی خود را به حساب جامعه خیرین مدرسه ساز به حساب1430030065 بانک ملت شعبه پل رومی واریز کنند، بر اساس نیات افراد ما کمک‌های واریزی را هزینه می‌کنیم.

وی افزود: راه دوم مشارکت در ساخت مدرسه است که دولت تقبل می‌کند 50 درصد آن را بپردازد بسیاری مدارس نیازمند تعمیر اساسی هستند و اگر فردی به ما مراجعه کند او را به این سمت هدایت می‌کنیم، از موسسه مهرگیتی و بنیاد برکت  تشکر می‌کنیم، قرار است بنیاد برکت 2000 مدرسه بسازد که باید قدردانی کرد.

فعالیت مدارس مناطق سیل‌زده خوزستان تا پایان اردیبهشت ادامه داردگزارش بطحایی از مدارس سیل‌زده لرستان: 50 مدرسه باید تخریب شوندآسیب‌های جدی به مدارس 4 استان کشورفیلم/ وضعیت نامناسب مدارس در پلدختر لرستان

انتهای پیام/

R1014132/P/S2,22/CT12 واژه های کاربردی مرتبط مدارس دولتی سیل

منبع: تسنیم

کلیدواژه: مدارس دولتی سیل مدارس دولتی سیل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۶۸۶۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کمک ۲۳۰ میلیارد ریالی خیرین برای مدرسه سازی در گناباد

به گزارش خبرنگار مهر، مجید فدوی شامگاه سه شنبه در نشست خبری هفته معلم با بیان اینکه خیرین شهرستان گناباد ۲۳۰ میلیارد ریال برای احداث و بهسازی مدارس این شهرستان کمک کردند، اظهار کرد: معادل این مبلغ هم از اعتبارات اداره کل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان خراسان رضوی برای احداث و بهسازی ۱۳ مدرسه و فضای آموزشی شهرستان گناباد اختصاص یافت.

رییس آموزش و پرورش گناباد با بیان اینکه با پیگیری‌های انجام شده برای ساخت مدارسی در شهرهای گناباد، بیدخت، روشناوند و … پای کار آمده‌اند اظهار کرد: احیا و راه‌اندازی خانه معلم شهر کاخک و مرکز توانبخشی و روان شناختی آموزش و پرورش بیدخت از جمله اقدامات عمرانی انجام شده در سال ۱۴۰۲ بود.

وی احداث شش چمن مصنوعی و ساخت و تکمیل استخر شهر کاخک را از دیگر اقدامات انجام شده در این مدت بیان و تصریح کرد: احداث و بهسازی دبستان و دبیرستان شهید رفیعی بیدخت، مدرسه بهفر ریابی و تجهیز و توسعه کارگاه هنرستان دخترانه فدک نیز در سال گذشته انجام شد.

فدوی با بیان اینکه سرانه فضای آموزشی شهرستان گناباد حدود دو برابر سرانه استانی است خاطرنشان کرد: در حالی که سرانه فضای آموزشی در استان خراسان رضوی ۴.۳ مترمربع است این میزان در شهرستان گناباد هشت مترمربع است.

رییس آموزش و پرورش گناباد افزود: گرچه از نظر سرانه فضای آموزشی در سطح خوبی هستیم ولی حدود ۳۰ درصد از مجموع ۲۰۰ مدرسه شهری و روستایی شهرستان گناباد فرسوده و نیازمند بازسازی است.

وی اظهار امیدواری کرد که این مدارس فرسوده با کمک خیران و اعتبارات دولتی بازسازی و بهسازی شوند.

رییس اداره آموزش و پرورش گناباد با اشاره به موفقیت‌های آموزشی این شهرستان طی دو سال گذشته تصریح کرد: در همین مدت رتبه آموزش و پرورش شهرستان گناباد در رشته علوم انسانی در بخش کشوری از چهاردهم به هفتم و در کنکور تجربی در بخش استانی از ۱۴ به رتبه نخست ارتقا یافت.

وی افزود: کسب رتبه برتر استان خراسان رضوی در امتحانات نهایی و رتبه اول کشور در حوزه گیاهان دارویی از دیگر موفقیت‌های دانش آموزان شهرستان گناباد است.

رییس آموزش و پرورش گناباد از آغاز پروژه تجاری سازی در سه ماه آینده خبر داد و افزود: با توجه به اهمیت حوزه درآمدی ۶۵ ملک از املاک آموزش و پرورش شهرستان را شناسایی کردیم که یا بدون استفاده هستند و یا اجاره بسیار کمی برای آنها دریافت می‌شود.

وی خاطر نشان کرد: هم اکنون ۵۰ مدرسه خالی از دانش آموز در شهرستان گناباد داریم و این در حالی است که به عنوان نمونه مدرسه روستای کلاته سیدعلی با توجه به افزایش دانش‌آموز مجدداً فعال شده است.

رییس آموزش و پرورش گناباد افزود: در راستای طرح شهید عجمیان ۴۳ آموزشگاه در مناطق شهری و روستایی شهرستان گناباد بهسازی و بازسازی شده‌اند.

وی به نامگذاری امسال با عنوان جهش تولید با مشارکت مردم از سوی مقام معظم رهبری اشاره و خاطرنشان کرد: هنرستان های آموزش و پرورش بهترین ظرفیت برای تحقق این شعار هستند و در همین راستا تابستان امسال مدرسه کارآفرینی راه‌اندازی می‌شود.

رییس آموزش و پرورش گناباد با بیان اینکه روزانه ۶۵ هزار نفر معلم، دانش‌آموز و والدین آنها با آموزش و پرورش در ارتباط هستند گفت: ۱۹ هزار دانش آموز در ۹۱۱ کلاس درس بیش از ۲۰۰ مدرسه شهرستان گناباد مشغول تحصیل هستند.

کد خبر 6093655

دیگر خبرها

  • کمک ۲۳۰ میلیارد ریالی خیرین برای مدرسه سازی در گناباد
  • پیش دبستانی و دبستان خیرساز در بخش رضویه مشهد افتتاح شد
  • ۸۰ درصد مدارس استثنایی استان خیرساز هستند
  • کمبود زمین برای ساخت مدرسه در البرز/ درخواست کمک از دستگاههای ملی
  • تربیت باید از سطح مدرسه آغاز شود
  • اجرای ۸ هزار و ۳۳۶ پروژه مدرسه‌سازی در استان‌ها
  • ساخت روزانه ۸ مدرسه در کشور
  • تفاهم‌نامه ۲۵۰۰ میلیارد تومانی برای ساخت ۱۴۳ کلاس درس در استان بوشهر
  • برپایی کلاس درس دانش آموزان فلسطینی در چادرها
  • تجلیل از ٣٨ خیر مدرسه ساز در خراسان جنوبی