Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمدجواد ظریف، چهارشنبه هفته گذشته، در نشست مؤسسه «جامعه آسیا» در نیویورک پیرامون موضوع تبادل زندانیان میان ایران و امریکا گفت: «آنچه که من می‌توانم به عنوان وزیر خارجه انجام دهم، این است که این پیشنهاد را علنا روی میز مذاکرات بگذارم. بیایید آنها را تبادل کنیم. تمام افرادی که در زندان‌ها هستند، چه در آمریکا، چه در کشورهای دیگر و منتظر استرداد به آمریکا هستند، ما معتقدیم که اتهامات علیه آنها ساختگی است و در مقابل آمریکا نیز معتقد است که اتهامات علیه زندانیان در ایران ساختگی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بسیار خب، بیایید هیچ بحثی در این باره نداشته باشیم و به تبادل زندانیان اقدام کنیم. من آمادگی دارم تا این کار را انجام دهم و اختیار انجام این کار را نیز دارم. ما شش ماه پیش به دولت آمریکا اطلاع دادیم که آمادگی این کار را داریم و هنوز هیچ پاسخی دریافت نکرده‌ایم. اگر آنها هر چیزی به جز این به شما بگویند، دروغ گفته‌اند».

ممانعت از گسترش بحران و فراهم کردن امکان تنش‌زدایی، وظیفه ذاتی دستگاه دیپلماسی

حشمت‌الله فلاحت‌پیشه، رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، در گفت‌وگو با خبرنگار ایکنا درباره تحلیل و ارزیابی خود از صحبت‌های ظریف گفت: آقای ظریف به وظیفه ذاتی خودش عمل می‌کند. مسئولیت وزیر امور خارجه و دستگاه دیپلماسی این است که مانع تصاعد و گسترش بحران شود و در عین حال هرگونه امکان تنش‌زدایی را در دستور کار قرار دهد، لذا ظریف از این منظر این موضوع را مطرح و بیان کرد که در این زمینه از اختیارات لازم برخوردار است.

وی افزود: به اعتقاد من شاید این بازیگران ثالث باشند که بیشترین سود را از گسترش بحران میان ایران و امریکا می‌برند. ایران کشوری با 114 سال سابقه پارلمانتاریسم و دموکراسی است و کاملاً از عراق، لیبی، افغانستان و دیگر کشورهای منطقه متفاوت است. ایران از تجربه و ظرفیت کافی برای وارد نشدن به یک فضای چالشی برخوردار است و یکی از اقداماتی که انجام می‌دهد پاک کردن چهره خشنی است که از ایران در دنیا و به ویژه امریکا شکل گرفته است.

فلاحت‌پیشه اظهار کرد: در همین وضعیت فعلی در مجلس نمایندگان امریکا رؤسای سه کمیسیون عمده؛ کمیسیون دفاعی ـ تسلیحاتی، کمیسیون روابط خارجی و کمیسیون امنیت داخلی، مخالف سیاست‌های ترامپ در قبال ایران و از بین رفتن برجام هستند، لذا کاری که آقای ظریف انجام می‌دهد سخن گفتن با آن بخش از دولت و جامعه امریکاست که می‌دانند مناسبات ایران و امریکا به شکل مصنوعی و مشکوک در حال بحرانی شدن است.

پرهیز از جنگ و گسترش بحران؛ راهبرد امروز در مناسبات ایران و امریکا

رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس درباره اینکه تا چد می‌توان اقدام آقای ظریف را گامی رو به جلو برای انداختن توپ در زمین امریکایی‌ها خواند، گفت: این موضوع در عصر چالش بین ایران و امریکا اثر جدی ندارد، اما به هر حال تابوی مذاکره بین ایران و امریکا قبلاً شکسته شده و حتی در زمان مذاکرات برجام، وزیر خارجه ایران از این اختیار برخوردار بود که با همتای امریکایی خودش بارها مذاکره کند.

وی تصریح کرد: از طرف دیگر یک سری رویه‌های حقوق بین‌الملل و روابط بین‌الملل، مانند میانجی‌گری، امروز در مناسبات ایران و امریکا دیگر از کارآیی لازم برخوردار نیست. حتی کشورهای اروپایی هم منتظرند و این انتظار را دارند که ایران و امریکا اختلافات‌شان را با هم حل کنند و عملاً راهکارهایی که ارائه می‌دهند تغییری در شرایط کلی به نفع ایران ایجاد نکرده و می‌توان این استنباط را داشت که اروپایی‌ها هم منتظرند ایران و امریکا وارد فضای تنش‌زدایی شوند.

فلاحت‌پیشه با بیان اینکه در وضعیت فعلی ایران و امریکا راهبردی برای مذاکره ندارند، گفت: راهبردی که می‌توان اتخاذ کرد پرهیز از جنگ و گسترش بحران است. ایران هم به خوبی می‌داند که یک‌سری بازیگران ثالث سعی می‌کنند این فضای تهدید و تنش‌زایی میان ایران و امریکا را شکل دهند و تقویت کنند.

این عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی افزود: در کل سیاست جمهوری اسلامی ایران گسترش بحران نیست چون اگر چنین سیاستی را دنبال می‌کرد ابزارهای زیادی در منطقه داشت که می‌توانست از آن استفاده کند و حتی از موضع برتر وارد فضای چالشی شود؛ مانند مسئله یمن. ایران در موضوع یمن چند ماهی است که بارها کانال‌های دیپلماتیک را برای برخی بازیگران مثل اروپایی‌ها باز کرده تا به کاهش بحران و توقف جنگ در یمن کمک کنند و همکاری‌های گسترده‌ای را کرده است.

وی تأکید کرد: در واقع اگر ایران به دنبال جنگ بود حتماً در قلمرو استراتژیک خودش در راستای گسترش بحران عمل می‌کرد، اما مساعی ایران در جهت کنترل کلی بحران بوده و هست اما در امریکا یک فضای افراطی علیه ایران شکل گرفته و بیشتر هم بر این محور بنا شده که فشار به ایران می‌تواند نتیجه دهد و این خطرناک است.

تأکید مسئولان بر صادرات نفت خام در شرایط تحریم؛ راهبرد کوتاه مدت

فلاحت‌پیشه با بیان اینکه در این شرایط نباید در کشور حرکت رو به عقب در تحریم انجام داد، گفت: تأکید بر صادرات نفت خام در هر شرایطی به عنوان یک راهکار در کوتاه‌مدت خوب است اما راهکار بلندمدت جایگزین کردن نفت خامی است که صادر نمی‌کنیم. در یکی از کشورهای همسایه دیگر تولید 23هزار مگاوات برق صرفه اقتصادی ندارد و طرح‌های آن‌ها متوقف شده به دلیل اینکه این کشور دیگر نمی‌تواند  از ایران انرژی لازم و دارای صرفه اقتصادی را وارد کند.

رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی ابراز کرد: این میزان مگاوات برق، یک سوم تولید برق ایران در وضعیت کنونی است. اگر بتوانیم تولید این میزان مگاوات برق را با نصف قیمت به ایران منتقل کنیم آنها حاضرند با ایران وارد معامله شوند و ما هم نفتی که دیگر نمی‌توانیم صادر کنیم وارد تولید برق، بنزین و محصولات پتروشیمی کنیم و بعد از این تا یکسال آینده نفت خودمان را به راحتی صادر کنیم. اما با اتخاذ این راهکار بلندمدت می‌توانیم تا سال بعد کشور را از تحریم نجات دهیم.

وی با اشاره به انجام اقدامات اساسی در صادرات بنزین و خودکفایی در این حوزه گفت: در سایر حوزه‌ها ظن حضور ستون پنجم جدی بود و مانع از این شد که در پتروشیمی و پالایشگاه کارهای خوبی شود و کارشکنی‌های زیادی انجام گرفت و باید پرونده‌ای در وزارت اقتصاد برای آن تشکیل شود که چه کسانی در خدمت دشمن دست به این کارشکنی‌ها زدند. الان هم دیر نشده و باید چنین طرح‌هایی در دستور کار قرار گیرد و به جای اینکه التماس کنیم و نفت کشور را با تخفیف بفروشیم باید برای تبدیل نفت به فرآورده برنامه‌ریزی کنیم و با انجام اقداماتی مانند احداث مینی پالایشگاه و مینی پتروشیمی، در کنار یک سری اقدامات بزرگ و کلان، کارها را به پیش ببریم.

گفت‌وگو از مهدی مخبری

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: محمد جواد ظریف تبادل زندانی امریکا حشمت الله فلاحت پیشه تنش زدایی بحران سازی صادرات نفت خام تحریم ترامپ ایکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۷۲۱۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ادعای اسرائیل درباره ترور نیروی وابسته به سپاه؛ رامین یکتاپرست کیست؟

برخی رسانه‌های اسرائیلی ازجمله جروزالم پست وبرخی از رسانه‌های فارسی‌زبان وابسته به آنها یعنی ایران اینترنشنال درخبری مدعی شدند که رامین یکتاپرست توسط اسرائیل کشته شده است، این رسانه‌ها او را نیروی وابسته به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی معرفی می‌کنند.

برخی رسانه‌های اسرائیلی ازجمله جروزالم پست وبرخی از رسانه‌های فارسی‌زبان وابسته به آنها یعنی ایران اینترنشنال درخبری مدعی شدند که رامین یکتاپرست توسط اسرائیل کشته شده است و او نیروی وابسته به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بوده است.

بنابر گزارش تسنیم، پیگیری خبرنگار ما از منابع مطلع حاکی است که این اخبار صرفاً یک دستاوردسازی خیالی برای رژیم تروریستی اسرائیل است و فردی به‌نام رامین یکتاپرست هیچ ارتباطی با سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ندارد.

رامین یکتاپرست یک فرد دوتابعیتی است که سابقه چندان مثبتی هم ندارد؛ همچنین برخی اطلاعات حاکی است که او در یک درگیری شخصی کشته شده است.

رسانه‌های اسرائیلی و به‌ویژه فارسی‌زبان‌هایی مانند ایران اینترنشنال، پس از شکست این رژیم در عملیات تنبیهی وعده صادق، در چند نوبت سعی کرده‌اند دستاوردهای خیالی برای آنها بسازند.

خود رسانه‌های آلمانی هم پیشتر نوشته بودند که طبق ادعای پلیس آلمان یکتاپرست در سال‌های 2009 و 2010 یک فاحشه‌خانه در لورکوزن آلمان را اداره می‌کرد و پس از آن به کلوب‌های موتورسواری که به بزهکاری شهرت داشتند، ملحق می‌شود.

دیگر خبرها

  • پیشنهاد افزایش ۲ برابری حق مسکن از سوی وزیر کار
  • صبر امریکا لبریز شد؛ اگر حماس آتش‌بس را نپذیرید از قطر اخراج می‌شوند؟
  • تصویری از حمل پرچم جمهوری اسلامی ایران در دانشگاه دولتی امریکا
  • گردهمایی جامعه جراحان ایران در تهران/ تبادل اطلاعات علمی
  • (تصاویر) «قبرستان ممنوعه تهران» کجاست و مدیریت آن با کیست؟
  • موافقت با مرخصی و اشتغال به کار جمعی از زندانیان خدابنده
  • (ویدیو) ظریف تحلیل کرد؛ مهمترین کاری که باید پس از بحران غزه انجام می‌دادیم
  • بسته یک میلیارد یورویی اتحادیه اروپا برای حمایت از لبنان
  • (ویدیو) نظر وزیر اسبق بهداشت درباره برجام و ظریف
  • ادعای اسرائیل درباره ترور نیروی وابسته به سپاه؛ رامین یکتاپرست کیست؟