Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری برنا در کرمانشاه، هوشنگ بازوند پیش از ظهر امروز در نخستین نشست مشترک فرمانداران و مدیران ستادی استانداری در سال جاری گفت: نامگذاری سال 98 به عنوان سال «رونق تولید» توسط مقام معظم رهبری به وضوح اولویت کشور را که پرداختن به مسائل اشتغال و اقتصاد است روشن کرده است.  با توجه به وضعیت بیکاری استان، مجموعه مدیران و مسؤولان استان باید از این موضوع که اهتمام کلیت نظام در راستای رونق تولید است استفاده کنند تا شاخص اشتغال را ارتقا دهیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 او ادامه داد: سال گذشته مجموعه فرمانداران و مدیران ستادی متحمل مشقات فراوان شدند، اما در نهایت کارهای رضایتبخشی صورت گرفت، که از مهمترین دستاوردهای آن متوقف کردن شاخص و کاهش نرخ بیکاری در استان بود، اگرچه هنوز نخستین نرخ بیکاری کشور را داریم. همچنین طی سال جدید چشم‌انداز خوبی برای کاهش نرخ بیکاری استان پیش‌رو است.

 بازوند اضافه کرد: در حوزه امور عمرانی فقط در یک مورد، در کمتر از 16 ماه، بیش از 64 هزار واحد مسکونی تعمیراتی در مناطق زلزله‌زده مرمت شده و نزدیک به 29 هزار واحد مسکونی جدید نیز ساخته شده است که در نوع خود یک رکورد درخشان محسوب می‌شود. سال 98 با سختی‌های متعددی روبرو هستیم، شوک سهمگین سیل در آغاز سال جدید، بار مالی هنگفتی به دولت تحمیل کرده است که مسائل مرتبط با بودجه کشور را در سال 98 تحت‌الشعاع قرار می‌دهد.

 او ادامه داد: مشارکت مردم و مسؤولان در مدیریت سیل استان به خوبی نشان داد که اگر مردم در امور مشارکت کنند تا چه اندازه پیشبرد امور کم‌هزینه‌تر است و هر حادثه طبیعی می‌تواند قابل مدیریت باشد‌. اطلاع‌رسانی مربوط به سیل و مسائل آن بسیار درخشان و عالی بود، این مسئله می‌تواند به عنوان یک تجربه موفق در «اطلاع‌رسانی در بحران» مورد تجزیه و تحلیل و استفاده دیگر استان‌ها قرار گیرد.

استاندار کرمانشاه گفت: کاهش بیکاری از طریق به صحنه آوردن سرمایه‌گذاران صورت پذیر است، این مهم اولویت نخست استان است که با تفکیک معاون اقتصادی از منابع انسانی، فرصت بیشتری برای برنامه‌ریزی در راستای ایجاد اشتغال داریم. توسعه در نهایت توسط مردم و بخش خصوصی ایجاد می‌شود، دقت‌نظر بخش خصوصی در هزینه‌کرد سرمایه خود از بخش دولتی بیشتر است و اگر سرمایه‌گذار احساس کند که ممکن است مشکلی برای سرمایه‌اش به وجود بیاید تمایلی به سرمایه‌گذاری نخواهند داشت. مسؤولان و مدیران استان باید در بیانات و مصاحبه‌های خود مراقب باشند که به سرمایه‌گذاران اطمینان خاطر بدهند که از سرمایه آن‌ها محافظت خواهد شد. همچنین تفکیک معاونت اقتصادی از منابع انسانی، یک ظرفیت جدید برای استان است که هر کدام از این 2 معاونت می‌توانند در حوزه کاری خود با استقلال عمل بیشتری عمل کنند که در نهایت در روند توسعه اقتصادی استان موثر خواهد بود.

او گفت: راکد شدن واحدهای تولیدی و اقتصادی به وجهه دولت در افکار عمومی آسیب می‌زند‌ و باید همه تلاش خود را برای احیای واحدهای راکد به کار گیریم.

بازوند انتصاب آیت‌الله محمدی عراقی به عنوان مسئول دفتر مقام معظم رهبری در قم را یک فرصت برای استان دانست و گفت: باید از این فرصت برای استان استفاده کنیم. در حوزه معاونت سیاسی امنیتی اجتماعی اتفاقات بسیار خوبی برای کاهش آسیب‌های اجتماعی انجام شده است‌ که جای تقدیر و تشکر دارد. مجموعه بازرسی استانداری در سال گذشته عملکرد مناسبی در راستای ارتقای جایگاه تکریم ارباب‌رجوع داشته است و این روند باید با قدرت بیشتری ادامه پیدا کند.

هوشنگ بازوند درباره انتخاب آقای افشین کریمی به عنوان معاون توسعه مدیریت و منابع استانداری، گفت: آقای کریمی فرماندار سابق اسلام‌ آبادغرب از فرمانداران زحمتکش، موفق و بابرنامه بود، اولویت اینجانب استفاده از نیروهای داخلی استانداری و مجموعه وزارت کشور برای پست‌های مدیریتی استانداری است، در این انتخاب نیز تقویت بدنه نیروی انسانی استانداری مدنظرم بوده است.

استاندار کرمانشاه در پایان گفت: مجموعه وزارت کشور در استان بدنه کارشناسی توانمندی دارد، باوری به ورود نیروی مدیریتی از خارج از مجموعه ندارم، مگر در شرایطی که مدیری مناسب برای یک مسؤولیت در داخل مجموعه نباشد.

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: استاندار کرمانشاه هوشنگ بازوند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۷۴۷۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیشترین نرخ بیکاری متعلق به کدام استان؛ روندها رو به کاهش به چه معناست؟

مرکز آمار در آخرین گزارش خود اقدام به انتشار نرخ بیکاری زمستان ۱۴۰۲ کرده است. شواهد آماری حاکی از آن است که در زمستان ۱۴۰۲ از مجموع ۲۶ میلیون و ۴۶۲ هزار و ۵۴۰ فرد ۱۵ ساله و بیشتری که تمایل به کار داشته و با این هدف به جست‌وجوی شغل پرداخته‌اند، ۲ میلیون و ۲۶۸ هزار و ۹۵۴ نفر بیکار مانده‌اند.

روزنامه اعتماد در گزارشی نوشت: بر این اساس نرخ بیکاری در زمستان سال گذشته به ۸.۶درصد رسیده است. این رقم در مقایسه با زمستان ۱۴۰۱ کاهش ۱.۱ واحد درصدی را تجربه کرده است. اما نکته مهم‌تر، روند رو به کاهش بیکاری «جوانان» است. البته تعریف «جوانان» در گزارش مرکز آمار، جمعیت ۱۵ تا ۲۴ سال جویای کار است.

مرکز آمار نسبت میان این دسته از جمعیت به کل جمعیت فعال را «جمعیت جوان» محسوب می‌کند. همان‌طور که در نمودار پیوست این گزارش دیده می‌شود نرخ بیکاری جوانان از سال ۹۵ تا سال گذشته روندی رو به کاهش داشته است، به ‌طوری که از ۲۸.۱درصد در زمستان ۱۳۹۵ به ۲۲.۵درصد در زمستان ۱۴۰۲ رسیده است. البته برخی تحلیلگران بازار کار، افت نرخ بیکاری جوانان را به دلیل بیشتر شدن جمعیت غیرفعال در بازار کار عنوان می‌کنند، ضمن اینکه در نمودار پیوست نیز مشخص است که نرخ بیکاری جوانان در زمستان سال گذشته دوباره رو به افزایش گذاشته، اما باید توجه داشت که بازار کار در ایران عمدتا یک «بازار فصلی» محسوب می‌شود و برای مقایسه بهتر، عموما آمارهای بیکاری با آمار فصل مشابه مقایسه می‌شود. فصلی بودن بازار کار به این معناست که شاخص‌های آن تحت‌تاثیر تغییرات فصلی قرار می‌گیرد، زیرا رونق و افول بسیاری از مشاغل وابسته به فصل‌های سال است. به ‌طور مثال در فصل تابستان که رونق برداشت محصولات کشاورزی و باغداری است، معمولا نرخ بیکاری در بخش کشاورزی کاهش پیدا می‌کند. از آن سو در فصل زمستان که عمده فعالیت‌های بخش خدمات با رکود مواجه شود، نرخ بیکاری نیز در این بخش بالاتر می‌رود، بنابراین ابتدا باید پذیرفت که اشتغال در ایران یک موضوع «فصلی» است و بعد از آن به بررسی تحولات آن پرداخت. اما فارغ از اینکه در زمستان سال گذشته، ‌نرخ بیکاری جوانان ۱۴ تا ۲۴ ساله رو به افزایش گذاشته، اما بررسی روند سال‌های ۱۳۹۵ تا ۱۴۰۲ نشان می‌دهد که نرخ بیکاری جوانان در این مدت از ۲۸.۱درصد به ۲۲.۵درصد رسیده و طی یک بازه ۷ ساله، ۵.۶ واحد درصد افت کرده است. بنابراین می‌توان گفت بیکاری این قشر در سال‌های اخیر کاهش یافته است.

روندها رو به کاهش است

افت نرخ بیکاری در جوانان ۱۵ تا ۲۴ سال را از طرفی می‌توان به علت نیاز بازار کار به نیروی جوان و حرکت مشاغل به سمت فضای نو و تناسب بیشتر آنها با مهارت‌های به‌روزتر دانست. از طرف دیگر اما این موضوع را نیز باید درنظر گرفت که کاهش نرخ بیکاری لزوما به معنای اشتغال بیشتر نیست، زیرا نرخ بیکاری به معنای تعداد جمعیت بیکار در جمعیت فعال در بازار کار است و منظور از جمعیت فعال در بازار کار افرادی است که شاغل یا در جست‌وجوی شغل هستند، بنابراین می‌توان گفت فردی که از شمار بیکاران خارج شده یا شاغل شده ‌یا به ‌طور کلی از بازار کار خارج شده است.

خروج از بازار کار در سن جوانی نیز دلایل متفاوتی می‌تواند داشته باشد؛ تمایل به مهاجرت، دستمزدهای پایین و شرایط کاری نامناسب و علاقه به ادامه تحصیل را می‌توان از دلایل این امر ذکر کرد.

تک‌رقمی شدن نرخ بیکاری در ۲۱ استان

نرخ بیکاری یکی از شاخص‌های مهم بازار کار است که نشان می‌دهد از مجموع افراد ۱۵ ساله و بیشتری که تمایل به کار کردن داشته و در این راستا اقدام به جست‌وجوی شغلی کرده‌اند، چه تعداد موفق به یافتن کار نشده و ناکام مانده‌اند. در زمستان ۱۴۰۲، نرخ بیکاری در ۱۵ استان کشور بیشتر از میانگین کل کشور بوده است.

استان «کرمانشاه» با ثبت نرخ بیکاری ۱۷.۴درصدی، بیشترین سطح این رقم را در بازه زمانی بررسی شده داشته است. این رقم نشان می‌دهد که در استان کرمانشاه از هر ۱۰ فرد جویای کار تقریبا دو نفر موفق به پیدا کردن یک کار شده‌اند. در این فهرست پس از کرمانشاه، استان‌های «کردستان»، «اردبیل»، «لرستان»، «خوزستان»، «سیستان و بلوچستان»، «گلستان»، «خراسان شمالی»، «هرمزگان» و «کرمان» با نرخ بیکاری بیشتر از ۱۰درصد قرار گرفته‌اند. در باقی استان‌های کشور این رقم کمتر از ۱۰درصد گزارش شده است. «خراسان جنوبی» با کسب نرخ بیکاری ۵درصدی و «قزوین» با قرارگیری بر پله ۴.۷درصدی کمترین نرخ بیکاری را در آخرین فصل از سال گذشته تجربه کرده‌اند.

نرخ بیکاری ۲۰ استان پایین آمد

مقایسه تغییرات نرخ بیکاری ۳۱ استان کشور در زمستان سال گذشته با زمستان سال ۱۴۰۱ حاکی از همسو شدن روند تغییرات نرخ بیکاری در ۲۰ استان کشور با تغییر نرخ بیکاری کل کشور است. به بیان دقیق‌تر در زمستان سال گذشته نرخ بیکاری ۲۰ استان کشور در مقایسه با زمستان ۱۴۰۱ کمتر شده است. همچنین این نرخ در استان اصفهان بدون تغییر مانده است. استان خراسان شمالی با ثبت افزایش
۳ واحد درصدی بیشترین افزایش و استان کردستان با سقوط ۶.۲ واحد درصدی بیشترین کاهش را نسبت به دیگر استان‌ها به ثبت رسانده‌اند.

نرخ بیکاری ۱۴۰۲ در نقطه ۸.۱درصد ایستاد

البته برای تجزیه و تحلیل بهتر از وضعیت بازار کار در سال ۱۴۰۲ باید منتظر گزارش‌های مفصل مرکز آمار بود، اما به نظر می‌رسد که در سال گذشته، بازار کار نسبت به سال‌های پیشین خود روند مناسب‌تری را طی کرده است. وب‌سایت اکوایران از شاخص‌های عمده بازار کار در این سال برآورد کرده که نرخ مشارکت به ۴۱.۳درصد رسیده است. به بیان دیگر ۴۱.۳درصد از جمعیت بالای ۱۵ سال کشور در تلاش برای یافتن شغل هستند که یا به نتیجه رسیده و شاغل شده‌اند یا اینکه هنوز شغل مدنظر خود را پیدا نکرده و بیکارند. ازسوی دیگر ۵۸.۷درصد از جمعیت بالای ۱۵ سال کشور از یافتن شغل ناامید شده‌اند و در جمعیت غیرفعال قرار گرفته‌اند. جمعیت فعال از افرادی تشکیل شده که به دنبال کار هستند، حال ممکن است در این جمعیت برخی شاغل و برخی بیکار باشند. درنتیجه می‌توان گفت جمعیت فعال از دو دسته جمعیت شاغل و بیکار تشکیل شده است. نسبت جمعیت بیکار به جمعیت فعال، نرخ بیکاری را ساخته و نسبت جمعیت شاغل به جمعیت فعال نرخ اشتغال در کشور را می‌سازد.

دیگر خبرها

  • نرخ بیکاری بزرگترین اقتصاد اروپا چه میزان است؟
  • تعطیلی دو روزه، بهره‌وری نیروی کار را افزایش می‌دهد/ثبت ۲۸ هزار فرصت شغلی در سامانه ملی
  • مدیرکل اقتصادی استانداری، از سرمایه‌گذاری ۱۰ هزار میلیارد ریالی چین در بخش کشاورزی مازندران خبر داد
  • نرخ بیکاری در چهارمحال و بختیاری باید تک رقمی شود
  • کاهش ۸ درصدی نرخ بیکاری در استان مرکزی طی سال گذشته
  • چشم انداز سرمایه گذاری در بورس مثبت است
  • حضور وزیر کشور در غرفه کرمانشاه در نمایشگاه ایران اکسپو
  • نرخ بیکاری در قزوین به ۴.۷ درصد کاهش یافت
  • بیشترین نرخ بیکاری متعلق به کدام استان؛ روندها رو به کاهش به چه معناست؟
  • بیشترین نرخ بیکاری متعلق به این استان کردنشین است