Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-05-08@18:28:32 GMT

چرا تلگرام‌های فارسی حذف شد؟

تاریخ انتشار: ۸ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۵۷۹۳۹۸

نسخه‌های فارسی تلگرام در حالی پس از فیلترینگ این پیام‌رسان مشغول فعالیت بودند که ظاهرا اکنون گوگل‌پلی به دلایل امنیتی این برنامه‌ها را از فروشگاه خود حذف کرده است.

به گزارش ایسنا، پس از فیلترینگ مقطعی تلگرام در دی‌ماه سال ۱۳۹۶ و سپس فیلتر دوباره‌ی آن در ۱۰ اردیبهشت سال گذشته که تا امروز ادامه یافته، در کنار پیام‌رسان‌های داخلی که مجال حضور بیش‌تری یافتند، نسخه‌های داخلی تلگرام که فیلتر نشده بودند، توانستند برخی از کاربران تلگرام را در این پیام‌رسان حفظ کنند؛ با این تفاوت که صرفاً در تلگرام طلایی و هاتگرام، برخی از کانال‌هایی که در تلگرام اصلی وجود داشت، فیلتر می‌شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



از طرفی به‌دلیل متن باز بودن تلگرام، این اپلیکیشن قابلیتی دارد که می‌توان به‌راحتی برنامه‌ای جدید روی آن نوشت و به نظر می‌رسد در این نسخه‌های فارسی که با استفاده از APIهای تلگرام نوشته شده‌اند، چنین قابلیتی وجود دارد و این اپلیکیشن‌ها، ابتدا کپی پیام‌های شما را نگه می‌دارند و با انجام پردازش، آن را به تلگرام می‌فرستند و دلیل اعمالمسدودیت برخی از کانال‌ها در این پیام‌رسان‌ها هم همین است.

در حالی که تا پیش از فیلتر شدن تلگرام، این پیام‌رسان حدود ۴۰ میلیون کاربر داشت، با گذشت چند ماه از فیلتر آن، کاربران بین تلگرام با فیلترشکن، پیام‌رسان‌های داخلی و نسخه‌های فارسی‌شده تلگرام تقسیم شدند. هاتگرام و تلگرام طلایی اگرچه تفاوت‌هایی با نسخه اصلی تلگرام داشتند و در برخی موارد، مطالبشان از برخی فیلترها عبور می‌کرد، اما شاید مهم‌ترین تفاوتی که با پیام‌رسان‌های کاملاً بومی داشتند، حفظ ارتباط با تلگرام اصلی بود.

البته این موضوع موجب واکنش برخی از مسؤولان شد؛ تا جایی که عبدالصمد خرم‌آبادی - معاون سابق دادستان کل کشور در امور فضای مجازی- نسخه‌های فارسی تلگرام را به‌جای پیام‌رسان، فیلترشکن‌هایی دانست که مانع از مهاجرت کامل کاربران به پیام‌رسان‌های بومی شده‌اند.

پس از آن سیدابوالحسن فیروزآبادی -رییس مرکز ملی فضای مجازی- مرداد سال گذشته از بومی شدن این نسخه‌ها خبر داد و درباره حمایت از هاتگرام و طلاگرام گفت: از همان ابتدا که سیاست خروج از انحصار تلگرام را داشتیم، برای دوران گذار، پذیرفتیم که تلگرام‌های نسخه فارسی چند ماهی فعال باشد. با آخرین مهلتی که به آن‌ها دادیم، تا ۱۵ شهریور باید به یک پیام‌رسان ۱۰۰ درصد بومی تبدیل شوند.

اما در حالی که با گذشت چند ماه، خبری از استقلال این پیام‌رسان‌ها یا مسدود شدن آن‌ها نشد، فیروزآبادی با بیان این‌که به دلایل زیادی امروز شاهدیم پیام‌رسان‌های داخلی نتوانسته‌اند به خوبی عمل کنند، گفت: به‌دلیل شرایط تحریم و استدلال‌هایی که نسخه‌های فارسی مطرح کردند، مهلت آن‌ها را تا پایان آذرماه تمدید کرده و امیدواریم تا آن زمان بتوانند مستقل از شبکه فعالیت کنند.

با وجود این، در ماه‌های گذشته خبر جدیدی از تصمیم‌گیری درباره وضعیت این نسخه‌های فارسی نشد؛ تا جایی که در روزهای گذشته خبر از حذف این پیام‌رسان‌ها از مارکت آنلاین گوگل‌پلی منتشر شد و به نظر می‌رسید گوگل تصمیم گرفته به دلایل امنیتی نسخه‌های فارسی تلگرام را حذف کند و این موضوع باعث شده این اپلیکیشن‌ها در گوشی‌هایی که آنتی‌ویروس دارند، از کار بیفتند.

با این حال محمدجواد آذری جهرمی - وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات -در توئیتر خود درباره این موضوع نوشت: برای حق‌الناس⁩ در دی ۹۶ گفتیم «همه» پوسته‌های فارسی تلگرام فاقد امنیت‌اند و البته بر اساس جمع‌بندی مرکز ملی فضای‌مجازی عمل کردیم. اکنون ۱۲۷ پوسته غیررسمی در کشور هست. باحذف دو تا از آن‌ها، باید دید مدعیان داخلی و خارجی از بقیه و محل تأمین بودجه آن‌ها خواهند گفت یا روزه سکوت خواهند گرفت؟

بنابراین با مهلت‌های چندباره که به پیام‌رسان‌های فارسی‌شده تلگرام داده شده بود، اگرچه این نسخه‌ها تا کنون در حال فعالیت بودند و خبری از مسدود شدن آن‌ها نبود، اما با تصمیم‌گیری برای حذف این اپلیکیشن‌ها از گوگل‌پلی، باید دید تصمیم بعدی برای ادامه فعالیت آن‌ها چیست.

البته پس از این‌که نسخه‌های فارسی تلگرام از گوگل‌پلی حذف شده، برخی از کانال‌های تلگرامی به کاربران توصیه کردند که برای ادامه‌ی فعالیت اپلیکیشن‌هایی مانند هاتگرام و تلگرام، آنتی‌ویروس خود را غیرفعال کنند؛ در حالی که به اعتقاد برخی کارشناسان، به نظر نمی‌رسد غیرفعال کردن سپرهای محافظتی در برابر ویروس‌ها و باج افزارها راه‌حل منطقی و مناسبی باشد.

منبع: تابناک

کلیدواژه: تلگرام فیلترینگ پیام رسان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۷۹۳۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پلی‌استیشن ۵ پرو چه مشخصاتی دارد؟

هرچه به معرفی پلی استیشن ۵ پرو نزدیک‌تر می‌شویم، اطلاعات بیشتری از آن منتشر می‌شود. آخرین اطلاعات فاش شده به نوعی پیشرفت گرافیک، بهبود عملکرد و ویژگی‌های ارتقا داده شده‌ دیگری تضمین می‌کند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، بیشتر از سه سال از زمان عرضه کنسول نسل نهم پلی استیشن ۵ می‌گذرد. کنسولی که با قدرت سخت‌افزاری بالای خود به کاربران اجازه داد تا بازی‌ها را با رزولوشن 4K یا نرخ فریم ۱۲۰ تجربه کنند. از سویی دیگر با ایجاد تعادل بین کیفیت خروجی، شاهد فعال‌سازی ویژی ری‌تریسینگ روی برخی از بازی‌های این کنسول بودیم که در مقایسه با گذشته کیفیت چشم‌گیر و لذت‌بخشی را در اختیار کاربران قرار می‌داد. حالا با گذشت سه سال از زمان عرضه این کنسول، گمانه‌زنی‌های بسیاری درخصوص عرضه یک ارتقای میان‌نسلی از آن به گوش می‌رسد.

کنسول میان‌نسلی که از فناوری‌های به‌روزتری در مقایسه با نسخه ۲۰۲۰ پلی استیشن ۵ استفاده کند و بتواند نرخ فریم باثبات‌تر و در عین حال رزولوشن بالاتری را در اختیار بازیکنان قرار دهد.

زمان عرضه کنسول PS5 Pro

گمانه‌زنی‌ها درخصوص عرضه کنسول پلی استیشن ۵ پرو تنها یک سال پس از عرضه نسخه اصلی یعنی در سال ۲۰۲۱ قوت گرفت.

برای مشخص شدن زمان معرفی و عرضه این کنسول کافی است نگاهی به پیشینه شرکت سونی بیاندازیم. در نسل هشتم آن‌ها کنسول پلی استیشن ۴ را در ماه نوامبر ۲۰۱۳ عرضه کردند و نسخه‌های اسلیم و پرو آن کنسول را به‌ترتیب در ماه‌های سپتامبر و نوامبر سال ۲۰۱۶ معرفی و عرضه کردند. اگر کمی به عقب‌تر بازگردیم، سونی درخصوص کنسول پلی استیشن ۳ و نسخه اسلیم آن نیز رویکرد مشابهی را اتخاذ کرده بود. به‌نحوی که PS3 در ماه نوامبر ۲۰۰۶ به جهانیان عرضه و نسخه اسلیم آن در ماه اوت ۲۰۰۹ معرفی شد و در سپتامبر همان سال در اختیار کاربران قرار گرفت.

همان‌طور که مشخص است سونی در رویکردی مشابه در تابستان سه‌سالگی کنسول از نسخه ارتقا یافته میان‌نسلی خود رونمایی کرده و در پاییز همان‌سال آن را در اختیار کاربران قرار می‌دهد. اتفاقی که در نسل نهم برای نسخه اسلیم کنسول پلی استیشن ۵ نیز شاهد آن بودیم. حال باتوجه به پیشرفت چشم‌گیر و روزافزون تکنولوژی و عمر سه ساله کنسول PS5، انتظار معرفی و عرضه نسخه پیشرفته و ارتقایافته آن در سال ۲۰۲۴ اصلاً دور از انتظار نیست.

دیجیتال فاندری گزارش کرده که واحد پردازش گرافیکی (GPU) پلی‌استیشن ۵ پرو از سرعت پایه‌ی ۲.۱۸ گیگاهرتز بهره می‌برد که در بهترین حالت دستگاه، می‌تواند به سرعتی حداکثر ۲.۳۵ گیگاهرتز برسد. این سرعت بیشتر در مدل استاندارد پلی‌استیشن ۵ به کاربران اجازه می‌دهد تا بازی‌ها را با عملکرد بهتر و کیفیت بالاتری تجربه کنند.

به علاوه، قطعات کش حیاتی که شامل کش L1 و L0 هستند در GPU پلی استیشن ۵ پرو به دو برابر اندازه‌ی قبلی افزایش یافته‌اند. این افزایش اندازه کش به اجزای مهمی از پردازش گرافیکی کمک می‌کند، مانند ردیابی پرتو، تا پردازش‌ها را سریع‌تر انجام داده و کیفیت تصویر در بازی‌های پشتیبانی شده را بهبود بخشد.

پلی استیشن ۵ پرو دارای ۳۰ واحد پردازش گروهی (WGP) است که تعداد آن‌ها به طور قابل توجهی از مدل استاندارد بیشتر است. این تعداد بیشتر از واحدهای پردازش گروهی، به ترافلوپ بیشتری تا ۳۳.۵ می‌انجامد که خیلی بیشتر از عملکرد حداکثر نظری ۱۰.۲۳ ترافلوپ پلی‌استیشن ۵ استاندارد است. این به گیمرها اجازه می‌دهد تجربه بازی بهتری داشته باشند.

به طور مشخص، PS5 Pro دارای مشخصات سخت‌افزاری بهتری است که شامل حافظه‌ی ارتقا یافته با سرعت 18،000 MT/s و راه‌حل upscaling و ضد پراش منحصر به فرد سونی، PSSR، می‌شود که تمامی این موارد، بهبود عملکرد دستگاه را از لحاظ تصویر و کارایی سیستم به دنبال دارد.

احتمال اینکه پلی استیشن ۵ پرو در اواخر سال ۲۰۲۴ و به مناسبت تعطیلات عرضه شود زیاد است؛ به این معنی که طرفداران این کنسول بازی می‌توانند در طول تعطیلات کادوی مورد علاقه‌شان را درخواست و با آن بازی کرده و لذت ببرند.

قیمت احتمالی پلی استیشن ۵ پرو

سونی از همان ابتدای نسل نهم، کنسول خود را با دو مدل مختلف دیسک‌خور و بدون دیسک با قیمت‌های به‌ترتیب ۴۹۹.۹۹ و ۳۹۹.۹۹ دلاری عرضه کرد. البته که از همان ابتدای عرضه این کنسول، صنعت بازی‌های ویدئویی با مشکل جدی کمبود تراشه‌های نیمه‌هادی مواجه شد که موجب شد تا مدت زیادی شاهد کمبود عرضه این کنسول و در نتیجه بالاتر بودن قیمت فروشگاهی آن در سراسر جهان باشیم.

به‌واسطه این اتفاق حتی با فروش فوق‌العاده این کنسول، سونی تا به امروز قیمت کنسول خود را کاهش نداده است و حتی با عرضه نسخه اسلیم آن، قیمت نسخه دیجیتال کنسول خود را ۵۰ دلار نیز بالاتر برد. در حال حاضر قیمت کنسول پلی استیشن ۵ اسلیم بدون دیسک ۴۴۹ دلار و نسخه دیسک‌خور آن با برچسب قیمتی ۴۹۹ دلار به‌فروش می‌رسد.

اگر سونی قرار باشد که قیمت کنسول‌های خود را کاهش دهد، انتظار می‌رود که نسخه بدون دیسک آن تا قیمت ۳۹۹ دلار و نسخه دیسک‌خور آن را با قیمت ۴۴۹ دلار به‌فروش برساند و اگر قرار باشد کنسول پلی استیشن پرو با قیمتی ۱۰۰ دلار گران‌تر عرضه شود، انتظار قیمت ۵۴۹.۹۹ دلاری آن مسئله غیر معقولی نیست. درحالی‌که بسیاری از منابع خبری صحبت از قیمت ۶۰۰ دلاری برای کنسول پلی استیشن ۵ پرو می‌کنند، این رویکرد قیمت‌گذاری احتمال جذب کاربران به خرید گسترده نسخه ارتقایافته PS5 را تا حد زیادی می‌تواند کاهش دهد.

کد خبر 751443

دیگر خبرها

  • نسخه جدید بدنسازی حیوانات رسید! (+تصاویر)
  • چرا موبایلمان هک می‌شود؟ | تنها راه‌ جلوگیری از هک شدن در اینستاگرام، تلگرام و واتس‌اپ
  • این کشور در اروپا مسئول نظارت بر تلگرام شد!
  • تلگرام تحت نظارت بلژیک
  • پلی‌استیشن ۵ پرو چه مشخصاتی دارد؟
  • برادر همسر رهبری: به لحاظ عقلانی تلگرام باید بسته می‌شد | گفتم از نفسش بیندازید تا بگوید چشم!
  • ایمن‌ترین پیام‌رسان‌های جهان/ چگونه امنیت پیام‌رسان‌ها را بالا ببریم؟
  • دستگاه‌های خدمات‌رسان آذربایجان‌غربی به حالت آماده‌باش درآمدند
  • آمادگی پیام رسان بله برای ارائه خدمات به مسافران سرزمین وحی
  • کیش دستوری به پیامک بانکی