Web Analytics Made Easy - Statcounter

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، بر ضرورت تدوین مدلی جهت گسترش اهداف مورد نظر دانشگاه سبز در همه وجوه آموزش عالی تأکید کرد.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو به نقل از روابط عمومی وزارت علوم،  منصور غلامی، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، در جلسه شورای مدیریت سبز ستاد این وزارت، با اشاره به لزوم ورود آموزش عالی به بحث مدیریت سبز اظهار کرد: وزارت علوم در سال‌های اخیر برنامه‌ریزی‌هایی برای صرفه‌جویی در مصرف خود داشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
بخش کمی از این برنامه‌ریزی‌ها مربوط به تأمین بودجه بوده است. مهمترین دلیل ما برای این اقدام، الگو قرار گرفتن این وزارتخانه و ورود به یک دغدغه مهم ملی است.
وی برخی راهکار‌های عملیاتی که می‌تواند در وزارت علوم و دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی کشور مورد توجه قرار گیرد را مطرح و تاکید کرد: از جمله اقداماتی که می‌توان در دستور کار قرار داد، این است که در رستوران دانشگاه‌ها و خوابگاه‌ها دستگاه تصفیه آب با مصرف بهینه برق تعبیه شود و استفاده از آب در ظرف‌های پلاستیکی را به مرور با الگو‌های بهداشتی و جایگزین محدود کرد. از سوی دیگر می‌توان در دانشگاه ها، ماشین‌های ظرفشویی برای شست‌وشوی لیوان‌ها و بشقاب‌های غیرپلاستیکی در نظر گرفت و از این طریق نیاز به استفاده از ظرف‌های پلاستیکی را به تدریج کاهش داد.
وزیر علوم با بیان اینکه دومین همایش بین‌المللی دانشگاه سبز را پیش رو داریم، افزود: یکی از نیاز‌های این همایش در هر دوره‌ای که برگزار می‌شود، بازبینی شاخص‌های معرفی افراد و دانشگاه‌های برتر است. علاوه بر معرفی دانشگاه‌های برتر بایستی مدل‌هایی نیز برای بخش کارمندی و اعضای هیئت علمی تدوین شود تا اهداف مورد نظر دانشگاه سبز در همه وجوه و زیرمجموعه‌های آموزش عالی گسترش داشته باشد.
در ادامه این نشست، عبدالرضا باقری، قائم مقام وزیر علوم و رئیس مرکز هیات‌های امنا و هیات ممیزه مرکزی با اشاره به نیاز به فرهنگ‌سازی در زمینه اهداف دانشگاه سبز خاطرنشان کرد: در این ستاد جای کار گروهی برای فرهنگ‌سازی خالی است. دانشگاه‌ها باید در زمینه دغدغه‌های محیط زیستی پیشرو باشند. همچنین بایستی انجمن‌های علمی دانشجویی را در این زمینه فعال کرد.
وی در ادامه افزود: بایستی شاخص‌های مدیریت سبز در دانشگاه‌های ایران را نسبت به شاخص‌های جهانی در این زمینه بررسی کرد و با آن منطبق کرد تا دانشگاه‌های کشور بتوانند در سطح جهانی و در رده‌بندی‌های جهانی نیز مطرح شوند.
محمدتقی نظرپور، معاون اداری، مالی و مدیریت منابع وزارت علوم نیز در ابتدای این نشست با اشاره به میزان صرفه‌جویی دانشگاه‌ها اظهار داشت: ۱۰ دانشگاه برتر کشور از منظر رده‌بندی طراز سبز مشخص شده است. از جمله اقدامات صورت گرفته و در دست اقدام در ستاد مدیریت سبز می‌توان به مقدمات برگزاری جلسه‌ای با شهردار تهران درخصوص دانشگاه‌های مستقر در تهران و انتقال تجربیات به شهرداری، تهیه گزارش عملکرد دانشگاه ها، تهیه گزارش تلویزیونی در خصوص دانشگاه سبز و برگزاری جلساتی با مسئولان حوزه‌های مختلف محیط‌زیستی، دانشگاهی و سیاست‌گذاری اشاره کرد.
وی تصریح کرد: یکی از نیاز‌های ما استفاده از ظرفیت پژوهشگاه‌ها در زمینه مدیریت سبز است. همچنین قصد داریم نمایشگاهی دائمی در زمینه مدیریت سبز در طبقه همکف وزارت علوم، تحقیقات و فناوری برگزار کنیم. در خصوص پایش دانشگاه‌ها در زمینه مدیریت سبز از فناوری‌های نوین استفاده شده است. از دیگر برنامه‌های در دستور کار می‌توان به کاشت درخت همساز با اقلیم دانشگاه‌های هر منطقه اشاره کرد.   ۸۰ مقاله به دبیرخانه همایش بین المللی دانشگاه سبز ارسال شده است
در ادامه این نشست جمشید اسماعیلی، مدیرکل نظارت بر طرح‌های عمرانی وزارت علوم اظهار داشت: بیش از یک سال است که اقدامات لازم برای برگزاری دومین همایش بین‌المللی دانشگاه سبز در حال انجام است. حدود ۸۰ مقاله برای این کنفرانس ارسال شده که ۳۸ مقاله آن تایید شده است. در این همایش بین‌المللی ۱۸ پنل برگزار خواهد شد و ۱۰ مهمان خارجی نیز در آن حضور خواهند داشت. انتظار ما این است که حدود ۶۰۰ شرکت کننده در این همایش حضور داشته باشند.
اسماعیلی درخصوص اقدامات سال ۱۳۹۷ در زمینه دانشگاه سبز خاطرنشان کرد: ۲۰۰ هزار درخت در ۳۰۰ هکتار زمین از سوی دانشگاه‌ها در سال ۱۳۹۷ درختکاری شده است. قرار شده که هر دانشگاه ۱% از بودجه خود را به این بخش اختصاص دهد که میزان بودجه اختصاص یافته برای این بخش در سال ۹۷ در مجموع ۲۰ میلیارد بوده است. خوشبختانه در سال گذشته حدود ۱۰% در مصرف آب و ۳۳% در مصرف گاز صرفه‌جویی داشته‌ایم. از جمله ۱۰ دانشگاه برتر کشور در زمینه دانشگاه سبز می‌توان به دانشگاه‌های اصفهان، شهید مدنی آذربایجان شرقی، کاشان، زنجان، بوعلی سینای همدان، تبریز، تربیت مدرس، فردوسی مشهد و دانشگاه تهران اشاره کرد.   لزوم گفتمان سازی در حوزه دانشگاه سبز
علیرضا عبداللهی نژاد، مدیرکل روابط عمومی وزارت علوم نیز در این جلسه با اشاره به الزامات برگزاری این همایش اظهار داشت: نیاز داریم از مدیریت یکسویه فاصله بگیریم. از آنجایی که دانشگاه و دانشگاهیان به عنوان گروه‌های مرجع در جامعه شناخته می‌شوند و به عنوان نهاد معتبری به آن‌ها استناد می‌شود، بهتر است دانشگاهی‌ها را وارد گفتمان‌سازی برای این موضوع کنیم تا این دغدغه هرچه بهتر در میان جامعه علمی و نخبگانی کشور مطرح و مشارکت آن‌ها در این فرایند جلب شود.   یک چهارم آب‌های شیشه‌ای از آب شیر تهیه می‌شود
در بخشی دیگر از این نشست، سعید سمنانیان، مشاور قائم مقام وزیر علوم به ارائه نکاتی درخصوص آب‌های معدنی در شیشه‌های پلاستیکی و روند‌های شکل گرفته در کشور‌های پیشرفته و برخی دانشگاه‌های جهان برای کاهش استفاده از این محصول پرداخت و با اشاره به آمار‌های جهانی درخصوص بطری‌های آب معدنی گفت: طبق گزارش‌ها یک چهارم آب‌های شیشه‌ای از آب شیر تهیه شده‌اند. همچنین تنها یک ششم بطری‌های پلاستیکی آب معدنی بازیافت می‌شوند. در سال ۲۰۱۴ شهر سانفرانسیسکو اولین شهر دنیا بود که مصرف بطری‌های پلاستیکی را ممنوع اعلام کرد و پس از آن ۱۰۰ شهر دیگر نیز آن را ممنوع کردند.
وی با اشاره به لزوم ورود دانشگاه‌ها به این اقدامات خاطرنشان کرد: بهتر است وزارت علوم و خانواده آموزش عالی پیشتاز این اقدامات در ایران باشند. پیشنهاد می‌کنم برای شروع چنین حرکتی، استفاده از اقلام پلاستیکی مانند لیوان و بشقاب و کارد و چنگال یکبار مصرف و پاکت نایلونی در دانشگاه‌ها ممنوع شود. همچنین یکی دیگر از مواردی که باید تمهیداتی برای آن داشت موضوع آب سردکن‌ها و لیوان‌های یکبار مصرف کنار آن‌ها است.
گفتنی است، دومین همایش بین‌المللی دانشگاه سبز در تاریخ ۱۰ و ۱۱ اردیبهشت به میزبانی دانشگاه اصفهان برگزار می‌شود.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: وزارت علوم وزیر علوم دانشگاه سبز مدیریت سبز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۸۳۳۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تعجب رئیس دیوان عالی کشور از آمار پرونده‌های خانواده

رئیس دیوان عالی کشور گفت: پرونده‌های وارده به دیوان عالی کشور با موضوع خانواده در فروردین ماه بیش از ۸۰۰ فقره بوده است که باید در این زمینه آسیب‌شناسی شود. - اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، جلسه کارگروه تخصصی رؤسای شعب دیوان عالی کشور با عنوان بررسی موضوع وکیل در مرحله فرجام خواهی با حضور حجت‌الاسلام محمدجعفر منتظری؛ رئیس دیوان عالی کشور برگزار شد.

منتظری در این جلسه گفت: کلیات طرح اصلاح موادی از قانون آیین دادرسی مدنی و کیفری در کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس تصویب شده است و پیگیر هستیم که در این مجلس به تصویب نهایی برسد.

آمار طلاق مددجویان کمیته امداد بسیار کمتر از آمار جامعه است

وی با تأکید بر لزوم اختصاص بودجه مستقل برای پیشبرد برنامه‌های دیوان عالی کشور، از تصویب ردیف بودجه مستقل برای بخشی از هزینه‌های دیوان عالی کشور خبر داد.

منتظری سپس با بیان اینکه دیوان عالی کشور در قانون اساسی دو مسئولیت مهم و اساسیِ نظارت بر اجرای صحیح قوانین در محاکم و ایجاد وحدت رویه قضایی را به‌عهده دارد، اظهار کرد: این دو مسئولیت اطلاق دارد و عملکرد صحیح و ضابطه‌مند در این زمینه، با تعریف درست از نحوه نظارت و یا اصلاح قانون و اصلاح روش‌ها و اصلاح ساختار ممکن خواهد بود، چنانچه قضات در این رابطه پیشنهاداتی به منظور پیشبرد هر چه بهتر امور دارند، ارائه دهند.

رئیس دیوان عالی کشور تصریح کرد: آمار وارده پرونده‌های خانواده مناسب نیست، به طوری که وارده پرونده‌های ما در این زمینه فقط در فروردین ماه بیش از 800 فقره بوده است که بخش عمده آن مربوط به اختلافات خانوادگی و طلاق بوده است و باید در این زمینه چاره‌اندیشی شود.

منتظری در پایان به تشکیل کارگروه‌های تخصصی چهارگانه حقوقی، خانواده، جرائم ناشی از مواد مخدر و دیگر عناوین کیفری در دیوان عالی کشور و آسیب‌شناسی پرونده‌های مطروحه اشاره کرد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تجلیل ازدکترعراقی‌زاده بنیانگذار آموزش دندانپزشکی درهرمزگان
  • مرکز ملی مغز با هدف گسترش خدمات در زمینه علوم شناختی راه‌اندازی می‌شود
  • نقش موثر مامایی در کاهش آمار سزارین و افزایش زایمان طبیعی
  • تعجب رئیس دیوان عالی کشور از آمار پرونده‌های خانواده
  • ضرورت مشارکت ذینفعان حوزه علوم انسانی در تدوین سیاست‌ها
  • ضرورت انتقال دانشجوی بورسیه‌ای به کشور‌های جهان برای پیشرفت علمی ایران/ سیاست‌های علمی، ۲۵ ساله تدوین شوند نه ۸ ساله
  • کسب رتبه ۱۴ دانشگاه مازندران در بخش آموزش در میان دانشگاه‌های کشور
  • صالحی عمران: نیازمند نظر کارفرمایان صنایع در تدوین برنامه‌های درسی هستیم
  • وضعیت لایحه بودجه حوزه آموزش عالی، تحقیقات و فناوری
  • محدودیت ترخیص کالا‌های ملوانی نیازمند اقدام فوری