Web Analytics Made Easy - Statcounter

عضو شورای اسلامی روستای خراشاد با بیان اینکه آمادگی داریم به همه روستاهای استان حوله بافی را آموزش دهیم گفت: در تلاش هستیم تا برای حوله‌های جهانی خراشاد برندسازی ایجاد کنیم تا دیگر کشورها نتوانند به نام خود به فروش برسانند. ۰۸ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۱۴:۴۴ استانها خراسان جنوبی نظرات - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، پورصدری در دیدار معتمدان، نخبگان و ریش سفیدان روستای خراشاد با نماینده ولی فقیه در خراسان جنوبی اظهار داشت: مهاجرت روستائیان در سال‌های اخیر به دلیل خشکسالی‌ها و قهرطبعیت از روستاها به حاشیه نشینی شهرها سبب بروز مشکلات شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه حاشیه نشینی در شهرها سبب بروز مشکلات آموزشی و بهداشتی برای جامعه شهری می‌شود افزود: در بحث کلی مشکلات توسعه کشور بدون روستاها امکان پذیر نیست و رو ستاها قطب تولید کشاورزی هستند اما در چند سال اخیر روستاها وابسته به شهرها شده‌اند.

دو شهر و یک روستای ایران ثبت جهانی شد / منبت، زیلو و حوله بافی بر قله صنایع‌دستی دنیا +جزئیاتروستای خراشاد بیرجند به عنوان روستای حوله بافی کشور ثبت ملی شد"خراشاد" خراسان جنوبی به عنوان روستای جهانی توبافی ثبت جهانی شد

عضو شورای اسلامی روستای خراشاد و بخش مرکزی بیرجند گفت: روستاها یکی از منابع مهم تولید و ارزآوری هستند اما در سالهای اخیر جمعیت مهاجرت‌ها سبب تغییر الگوی روستاها شده که باید برنامه‌ریزی شود و به مسئولان اعلام کردیم حاضریم در مباحث مشاوره‌ای مشکلات روستائیان را منتقل کنیم چون روستائیان بیشتر  قشر زحمتکش جامعه‌اند و از طرفی خیلی از قوانین حاکم در روستا با هم در تضاد است .

قوانین دست و پاگیر منابع طبیعی برای روستائیان

پورصدی با بیان این‌که در مسکن روستایی 250 متر در اختیا فرد روستایی قرار می‌دهند و این درحالی است که با این متراژ فرد روستایی که می‌خواهد کشاورزی دامداری و مشاغل خانگی داشته باشد در این میزان فضا امکان پذیر نیست افزود: همان طور که در  قدیم فرد روستایی در کنار خانه خود گوشت و تخم مرغ تولید می‌کرد اما چند ساله اخیر با این متراژ زمین‌ها برخی فعالیت‌های روستایی هم کمرنگ شده  است و بیشتر حضور موقت برای روستائیان را رقم زده است.

وی اظهار داشت: مسئولان رده بالا  قوانینی را که برای روستائیان تنظیم کردند قوانین دست و پاگیری  است که روستائیان را از زندگی در روستا منصرف می‌کند.

برای هر روستا یک شناسنامه ایجاد شود

پورصدری افزود: انواع و اقسام آفات که جدیدترین  آفت گیاه سرشاخه‌دار است در روستاها وجود دارد و باید روستائیان آموزش‌های لازم را فرا گیرند چون اگر نتوان با آفت مبارزه کند دچار آسیب می‌شود و باید برای هر روستا شناسنامه در نظر گرفته شود تا ظرفیت روستا معرفی شود و باید هر روستا در استان قطب تولید محصولی خاص در نظر گفته شود تا در مباحث کلی با هم ارتباط داشته باشند.

حوله بافی 300 ساله خراشاد رنگ و بوی تازه گرفته است

 عضو شورای اسلامی روستای خراشاد و عضو شورای اسلامی بخش مرکزی بیرجند گفت: حوله بافی روستای خراشاد ثبت جهانی شد که ماه عسل زحمت 300 ساله زنان خراشاد بود و وسایلی که خاک می‌خورد دوباره وارد عرضه تولید کردند و  یک مرحله ثبت ملی شد و مرحله دیگر سال گذشته بعد از بازدید ارزیابان ثبت از روستای خراشاد ثبت جهانی شد.

پورصدری بیان کرد: ثبت جهانی روستای خراشاد اتفاق خوبی بود چون نه تنها برای خراشاد بلکه دستاوردی برای استان و در سطح ملی بود چون این روستا قابلیت دارد تا قطب تولیدی صنایع دستی و صادرکننده در کشور باشد.

وی افزود: دو شرکت تعاونی زنان با 70 نفر در روستا مشغول به حوله بافی‌اند و در بیرجند نیز کارگاه‌های تجمیعی داریم با همت زنان خراشاد فعال شده‌اند.

با دو میلیون تومان اشتغال خانگی ایجاد می‌شود

وی با بیان اینکه در عرصه صنایع دستی گاهی با سرمایه دو میلیون تومانی می‌توان اشتغال ایجاد کرد گفت: رونق تولید ملی در خراسان جنوبی و در خراشاد بیشتر در صنایع دستی است و با توجه به خشکسالی در کنار موارد کشاورزی بهترین رونق تولید و اقتصاد در استان توجه به صنایع دستی است که حرفی برای گفتن در سطح جهانی دارد.

پورصدری بیان کرد: برای اینکه اشتغال ایجاد کنیم اولویت اول روستا است چون با این کار از مهاجرت‌ها پیشگیری می‌کنیم.

حوله جهانی خراشاد به دنبال برندسازی

عضو شورای اسلامی روستای خراشاد تصریح کرد: حوله‌ای که به سطح جهانی رسیده به دنبال برندسازی برای آن هستیم تا کسی نتواند سوء استفاده کند و دولت تیز برای تأمین مواد اولیه بافندگان را حمایت کند.

وی افزود: حوله در تولید لباس می‌تواند استفاده شود و در انواع محصولات جانبی می‌تواند به کار گرفته شود و با استفاده از گیاهان دارویی متوان در رنگ‌آمیزی پارچه کمک گرفت که نیاز به کارگاه دارد تا با رنگ سنتی و ارگانیک رنگ آمیزی شود و این زمینه اشتغال و صادرات را فراهم ی‌کند.

پورصدری عنوان کرد: کارگاه‌های تجمیعی باید حمایت شوند و هنرمندان باید بیمه شوند  تا پشتوانه‌ای برای ادامه کار داشته باشند و افرادی که در راس امور هستند باید ما را یاری کنند.

عضو شورای اسلامی روستای خراشاد اظهار داشت: نخ‌های توبافی در حال حاضر بی کیفیت است لازم است دولت کمک کند تا نخ‌ها در کارگاه‌های تخصصی بانظارت بانوان بافنده که تخصص لازم تهیه شود چون مواد اولیه بی کیفیت ارز آوری را به چالش می‌کشد.

انتهای پیام/ش

R41348/P/S6,56/CT11

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۸۷۵۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش‌بینی رشد اقتصادی جهان در سال ۲۰۲۴

طبق پیش‌بینی صندوق بین‌المللی پول، رشد اقتصادی جهان در سال ۲۰۲۴ از قاره آسیا حاصل می‌شود.

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، اقتصادهای جهانی پس از هر رکود اغلب قوی‌تر از همیشه به شرایط پیش از رکود باز می‌گردند، مگر این‌که در مسیر خود با موانع جدیدی برخورد کنند. اقتصاد جهانی پیش از شیوع کووید -۱۹ در مسیر سریع‌ترین بهبود پس از رکود اقتصادی از زمان جنگ جهانی دوم قرار داشت. این بیماری همه‌گیر کسب‌وکارها را تعطیل، سفرها را متوقف و زنجیره‌های تأمین را مختل کرد.

پس از کرونا کشورها و مناطق متعددی فرآیند بهبود اقتصادی را آغاز کردند، با این حال درگیری میان روسیه و اوکراین در فوریه ۲۰۲۲ شرایط را تغییر داد و کمتر از دو ماه بعد، صندوق بین‌المللی پول پیش‌بینی چشم‌انداز اقتصاد جهانی قبلی خود را ۱.۳ درصد کاهش داد و به ۳.۶ درصد برای سال جاری و سال‌های بعد رساند. اعداد واقعی حاکی از رشدی حتی کمتر از تخمین‌ها بود و در سال ۲۰۲۲ به ۳.۴ درصد و در سال ۲۰۲۳ به ۳.۲ درصد رسید.

اقتصاد جهان پیش از شرایط اوکراین نیز همچنان با تأثیرات همه‌گیری، تورم شتاب‌زده، قرنطینه‌های طولانی‌مدت، اختلال در زنجیره‌های تأمین جهانی، افزایش چندپارگی ژئوپلیتیکی، تأثیرات تغییرات آب‌وهوایی و مواردی از این قبیل دست‌وپنجه نرم می‌کرد، با این حال در حالی که تأثیر هر یک از این مؤلفه‌ها در طول زمان شاهد نوسان بود، دستورالعمل رشد اقتصادی کند تا حد زیادی ثابت ماند.

آسیا، مرکز رشد اقتصادی جهان در سال ۲۰۲۴

هر چند گمان می‌شود که رشد منفی و آهسته اقتصادی بیشتر بر کوچک‌ترین و شکننده‌ترین کشورهای جهان تأثیر می‌گذارند، واقعیت در اغلب موارد برعکس است و نه‌تنها بسیاری از کشورهای نوظهور کوچک در میان اقتصادهای با رشد سریع در جهان، بلکه در میان کشورهایی قرار دارند که در سال‌های اخیر توسعه آهسته یا نزدیک به صفر را تجربه کرده‌اند.

طبق پیش‌بینی صندوق بین‌المللی پول، تقریباً ۶۰ درصد از رشد اقتصادی جهان در سال ۲۰۲۴ از قاره آسیا حاصل می‌شود و پیش‌بینی می‌شود کشورهایی مانند مالزی و چین بیش از چهار درصد، اندونزی، بنگلادش و ویتنام حدود پنج درصد یا بیشتر و فیلیپین، مغولستان و هند بیش از ۶ درصد رشد کنند. این اقتصادها دقیقاً به این دلیل رشد خواهند کرد که در مقایسه با کشورهای بالغ و توسعه‌یافته جمعیتی جوان‌تر و فضای بیشتری برای رشد دادند، زیرساخت‌های خود را بهبود می‌بخشند، سرمایه‌گذاری‌های جدید می‌کنند.

با این وجود سایر بازارهای نوظهور و مرزی، به‌ویژه آن‌هایی که هنوز بار سنگین هزینه‌های غذا و سوخت را متحمل می‌شوند، وضعیت بسیار بدتری خواهند داشت و چالش‌های بحران چندوجهی کنونی برای آن‌ها شدیدتر است. این چالش‌ها شامل افزایش فشار مالی، سقوط تقاضای داخلی و خارجی و بی‌ثباتی سیاسی است. این کشورها در حال حاضر نیز در حال تحمل یک رکود عمیق و طولانی‌مدت هستند که پتانسیل متوقف یا معکوس کردن تمام دستاوردهای به‌دست‌آمده آن‌ها در دهه‌های گذشته را دارد.

بنابراین کووید -۱۹ باعث اولین افزایش فقر جهانی در بیش از دو دهه اخیر شد و افزایش تورم و اثرات درگیری در اوکراین شرایط را سخت‌تر کرد. جنگ رژیم اسرائیل و غزه نیز در وهله کنونی رشد و سرمایه‌گذاری را در کل منطقه کاهش داده است. به این ترتیب در حالی که اوکراین پس از سقوط تقریباً ۳۰ درصدی اقتصاد در سال ۲۰۲۲، بازگشتی متوسط را تجربه کرده است، وضعیت مالی و سیاسی در کشورهای کرانه باختری و غزه، همچنین کشورهای درگیر با خشونت و درگیری مانند سوریه، اریتره و افغانستان به‌حدی نامطمئن است که صندوق بین‌المللی پول آن‌ها را به‌طور کامل از پیش‌بینی‌های اقتصادی خود حذف کرده است.

کد خبر 750243

دیگر خبرها

  • دو روی سکه باران در ایلام
  • روستای فهرج کاندیدای بهترین روستا‌های جهانی گردشگری
  • پیش‌بینی رشد اقتصادی جهان در سال ۲۰۲۴
  • رفع مشکل کمبود آب شرب روستای میرآباد مازول نیشابور
  • آب به روستای توانه در نهاوند رسید
  • روستای فهرج در مسیر جهانی شدن قرار گرفت
  • طرح جهاد آبرسانی برای ۱۹۸ روستای استان مرکزی
  • غرق شدن ۲ کودک در رودخانه مهران بندرلنگه
  • بهره برداری از طرح‌های محرومیت زدایی در ۳۱ روستای استان یزد
  • روستای فهرج یزد در مسیر جهانی شدن + فیلم بنای ناشناخته پیش از اسلام