Web Analytics Made Easy - Statcounter

تهران-ایرنا- یک روزنامه نگار و کارشناس رسانه می گوید: رسانه ها در وقوع سیل اخیر کشور به مراتب بهتر از شرایط بحرانی سال های گذشته عمل کردند، با دلسوزی برخی روزنامه نگاران شایعه، اخبار نادرست و اغتشاش در شرایط بحرانی به حداقل رسید.

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایرنا، حسن نمک دوست عصر امروز یکشنبه در دومین نشست از سلسله نشست های آسیب های اجتماعی شهرتهران با عنوان پیامدهای روانی و اجتماعی حوادث طبیعی اظهار کرد: معمولا شیوه رفتار مردم بیرون از حادثه با افراد در گیر در بحران ها متفاوت است اما روحیه کمک کردن در مردم کشور اهمیت بسیاری دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی افزود: سیل و زلزله حادثه ای است که بررسی ابعاد آن اهمیت بسیاری دارد، چرا که تعداد بسیاری از مردم سال ها با پیامدهای منفی این واقعه دست به گریبان هستند.
نمکدوست افزود: برخی روزنامه نگاران با سفر به مناطق سیل زده در تعطیلات و نشان دادن واقعیت آن مناطق توانسته اند جهش مثبتی در رسانه ها ایجاد کنند.
این روزنامه نگار به افزایش اعتماد عمومی به دولت اشاره کرد و گفت: کمک های نقدی مردم به هلال احمر در سیل های اخیر نسبت به زلزله کرمانشاه دوبرابر شده است، از این رو می توان گفت که مردم به دولت بیشتر از افراد و سلبریتی ها اعتماد کرده اند.
نمکدوست بررسی ابعاد مختلف سیل و امدادرسانی صحیح به سیل زدگان را ضروری دانست و خاطرنشان کرد: نداشتن سرپناه و کمبود امکانات حداقلی برای مردم در فصل تابستان مشکلات مردم بحران زده را به شدت افزایش می دهد.
به گفته وی، کشور ایران سرزمینی بحران خیز است اما هنوز جامعه آماده مواجهه با بلایای طبیعی نیست.
وی معتقد است که رسانه ها در اختیار دولت ها قرار دارند، از این رو در شرایط بحران به جای روایت واقعی حادثه ، روایت مورد نظر حکومت را به تصویر می کشند.
این روزنامه نگار می گوید: رسانه ها بلندگوی نهادهای مختلف حکومتی است و حکومت مالک اصلی جریان های رسانه ای است اما در سال های اخیر دولت رسانه های خود را به مشروعیت نمی شناسد و امکانات از جمله کاغذ برای روزنامه ها را در اختیار رسانه ها قرار نمی دهد.
به اعتقاد نمکدوست، مصاحبه نکردن برخی مسئولان رده بالای کشور در رسانه ها نشان از بی توجهی به مطبوعات است.
**9491**1601**

منبع: ایرنا

کلیدواژه: علمي آموزشي سيل 98 رسانه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۹۱۵۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هزینه ۲۰ هزار میلیاردی برای پاکسازی مسیل‌ها از نخاله‌ها

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور با اشاره به رهاسازی زباله‌ها و نخاله‌ها توسط برخی هموطنان در مسیر گذرگاه‌های آبی و مسیل‌ها گفت: بیش از ۲۰ هزار میلیارد ریال در کشور برای پاکسازی مسیل‌ها و جمع آوری نخاله‌ها هزینه شده است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، محمدحسن نامی در جلسه ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران استان ایلام با بیان اینکه مردم مولفه اصلی قدرت و اقتدار نظام اسلامی هستند، گفت: مردم همچنین در همه صحنه ها و عرصه ها به ویژه در حوزه مدیریت بحران پای کار هستند.

رییس سازمان مدیریت بحران کشور با اشاره به تشکیل قرارگاه مردم‌نهاد در سازمان مدیریت بحران کشور، افزود: باید از ظرفیت مردم برای کاهش مخاطرات حوادث استفاده شود.

نامی ضمن تقدیر از تلاش و مدیریت همه دست اندرکاران استان برای مدیریت بحران در 2 سال اخیر، گفت: متاسفانه بعضی افراد با رهاسازی زباله ها و نخاله ها در مسیر گذرگاه‌های آبی و مسیل ها موجب بروز برخی مشکلات در هنگام بارش های شدید در سطح کشور می شود.

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور با بیان اینکه رهاسازی نخاله در حاشیه شهرها، در واقع به‌مثابه نادیده گرفتن حقوق شهروندی است، افزود: بیش از 20 هزار میلیارد ریال در کشور برای پاکسازی مسیل‌ها و جمع آوری نخاله ها هزینه شده است.

 وی ادامه داد: در صورت رعایت قانون از سوی برخی افراد، این هزینه ها در راستای مدیریت بحران و کاهش مخاطرات ناشی از سیل تخصیص خواهد یافت.

نامی به ضرورت کار مردمی در حوزه مدیریت بحران برای کاهش مخاطرات حوادث غیرمترقبه اشاره کرد و گفت: قرارگاه مردم نهاد در سازمان مدیریت بحران کشور در راستای فرهنگ‌سازی، کاهش آسیب‌ها و مخاطرات ناشی از سوانح طبیعی از ظرفیت سازمان‌های مردم‌نهاد تشکیل شده است.

 رئیس سازمان مدیریت بحران کشور به استفاده صنایع از پساب طبق قانون بودجه 1403 اشاره کرد و افزود: صنایع کشور در راستای حفظ منابع آبی باید به سمت استفاده از پساب و تصفیه فاضلاب برای استفاده مجدد حرکت کنند.

نامی با تاکید بر فرهنگ سازی برای نگهداری و توسعه فضای سبز در کشور گفت: رهبر معظم انقلاب اسلامی نیز بر کاشت درخت و نهال با توجه به لزوم توسعه فضای سبز تاکید داشته‌اند.

رییس سازمان مدیریت بحران کشور به اهمیت بالای آبخیزداری در سطوح بالا و آبخوان داری در پایین دست نیز در حوزه مدیریت منابع آبی گفت: احداث سدهای زیرزمینی در مناطق خشک و نیمه خشک در سطح کشور در دستور کار قرار دارد و از وجود و ظرفیت شرکت های دانش بنیان در زمینه حفاظت از منابع آبی سطحی و زیرزمینی در کشور استفاده می شود.

وی با اشاره به اینکه هدایت زیست محیطی و آمایش سرزمین در حوزه مدیریت بحران در استان به خوبی در دست اقدام است،گفت: پیوند مدیریتی بسیار خوب در استان وجود دارد که این موضوع در مدیریت بحران و حوادث بسیار ارزشمند و فصلی مفید و پرفایده است.

نامی با اشاره به لزوم تدوین نقشه دیجیتالی شهر ایلام که لایه‌های مکان‌محور در معرض خطر سیلاب در مسیر مسیل ها در آن مشخص باشد، گفت: تهیه این نقشه لازم است تا بتوان بر اساس شیب در راستای ساماندهی این مسیل ها و مسیر رودخانه ها اقدامات پیشگیرانه انجام شود.

به گزارش تسنیم، در این نشست 10 هزار میلیارد ریال برای زیرساخت های حوزه مدیریت بحران استان ایلام در بخش های مختلف اختصاص یافت.

انتهای پیام/180/

دیگر خبرها

  • سند مقدماتی پیوست رسانه‌ای شعار سال تدوین شد
  • سند مقدماتی پیوست رسانه‌ای و گفتمان‌سازی شعار سال تدوین شد
  • معرفی کرمانشاه به عنوان هاب مدیریت بحران غرب کشور
  • خوش خدمتی عجیب نشریات زنجیره‌ای به دلالان و فراریان مالیاتی دانه درشت
  • کرمانشاه هاب منطقه‌ای مدیریت بحران غرب کشور شد
  • علم گرفتار سانسور و تبعیض رسانه‌ای/ وقتی اسمی از دانشمندان آسیایی و آفریقایی به میان نمی‌آید
  • واکنش خلجی به کنایه رسانه‌ها با عبارت «دولت کجاست؟»
  • جنگ تن‌هاخ با روزنامه‌نگاران: حق سوال پرسیدن ندارید!
  • حداقل سهم مازندران در هیئت دولت، حضور یک وزیر کشاورزی یا ورزش از نخبگان این استان است
  • هزینه ۲۰ هزار میلیاردی برای پاکسازی مسیل‌ها از نخاله‌ها