Web Analytics Made Easy - Statcounter

 مطالعه‌ی جدید پژوهشگران استرالیایی نشان می‌دهد غذاخوردن همراه‌با استرس درمقایسه‌با غذاخوردن بدون استرس، ممکن است به افزایش وزن بیشتری منجر شود. این مطالعه نشان می‌دهد مسیر ملکولی فعال‌شده به‌وسیله‌ی استرس، می‌تواند فرایند‌های متابولیکی بدن را تغییر دهد و به افزایش وزن بیشتر منجر شود.

این پژوهش با بررسی ارتباط بین استرس و الگو‌های غذاخوردن در موش آغاز شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
مطالعات حیوانی پیشین نشان داده‌اند درحالی‌که موقعیت‌های استرس‌زا به‌طورکلی به کاهش مصرف غذا منجر می‌شود، وقتی به غذا‌هایی با چربی یا قند فراوان دسترسی وجود داشته باشد، استرس واقعا می‌تواند موجب افزایش مصرف غذای حیوان شود.

در انسان، این با ایده‌ی عمومی «غذاخوردن استرسی» درهم آمیخته است که در آن، وقتی فرد در موقعیت استرس‌زا قرار می‌گیرد، سراغ غذا‌های پرکالری ناسالم می‌رود. کشف نخست و مهم مطالعه‌ی جدید این بود که به‌نظر می‌رسد استرس به‌شدت با افزایش وزن ارتباط دارد. کِنی چی‌کین، یکی از پژوهشگران می‌گوید:
مطالعه‌ی ما نشان می‌دهد وقتی موش‌ها به‌مدت طولانی در وضعیت استرس‌زا قرار گرفتند و غذای پرکالری نیز در دسترسشان بود، سریع‌تر از موش‌هایی چاق می‌شدند که در محیطی عاری از استرس همان رژیم غذا را مصرف می‌کردند.

پژوهشگران دریافتند در موقعیت استرس‌زا، در آمیگدال مغز نوروپپتید NPY به‌شدت فعال می‌شود. به‌نظر می‌رسد این منطقه از مغز در تنظیم پاسخ بدن به استرس و غذا نقش داشته باشد. کنی می‌گوید:
کشف کردیم وقتی تولید NPY را در آمیگدال متوقف کنیم، افزایش وزن کاهش می‌یابد. بدون NPY افزایش وزن حاصل از رژیم پرچربی در وضعیت پراسترس به‌همان اندازه‌ی افزایش وزن در محیط بدون استرس بود. این نشان‌دهنده‌ی ارتباط آشکار بین استرس و چاقی و NPY است.

علاوه‌بر‌این، به‌نظر می‌رسد استرس موجب افزایش درخورتوجه در سطوح انسولین خون شود و این سطوح اضافی انسولین درنهایت، موجب افزایش فعالیت NPY در آمیگدال می‌شود. فعالیت NPY متعاقبا موجب افزایش اشتهای حیوان و کاهش توانایی بدن برای سوزاندن انرژی و درنتیجه، ذخیره‌ی مقدار بیشتری از انرژی مصرفی به‌صورت چربی می‌شود. هربرت هروزگ، پژوهشگر مؤسسه‌ی پژوهش‌های پزشکی گاروان می‌گوید:
یافته‌های ما چرخه‌ی معیوبی را نشان می‌دهد که در آن، سطوح بالای انسولین که به‌وسیله‌ی استرس و رژیم پرکالری به‌جلو رانده می‌شود، موجب غذاخوردن بیشتروبیشتر می‌شود. درحالی‌که خوردن غذا‌های ناسالم به‌خودی‌خود بد است، اینکه خوردن غذا‌های پرکالری در وضعیت استرس‌زا موجب چاقی می‌شود، بدبیاری دیگر است.

مطالعه‌ی جدید از چند دیدگاه جذاب است؛ زیرا نه‌تن‌ها نشان می‌دهد چگونه استرس حاد می‌تواند نحوه‌ی فرایندکردن متابولیکی کالری را به‌وسیله‌ی حیوان تغییر دهد؛ بلکه نشان‌دهنده‌ی عمل انسولین روی مغز است که قبلا کشف نشده بود. هروزگ می‌گوید:

شگفت‌زده شدیم که انسولین چنین تأثیر درخورتوجهی روی آمیگدال گذاشت. این موضوع زمانی بیشتر آشکار می‌شود که انسولین نه‌تن‌ها روی اعضای محیطی بدن تأثیر می‌گذارد؛ بلکه عملکرد‌های مغز را نیز تنظیم می‌کند. امیدواریم که این اثر‌ها در آینده بیشتر بررسی شوند.   منبع: بهداشت نیوز  

منبع: پارسینه

کلیدواژه: استرس تغذیه محیط بدن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۹۱۶۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

(ویدئو) بلایی که یک موش بر سر پورشه میلیاردی آورد!

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • با مشکلات ناشی از افکار منفی آشنا شوید
  • چه عواملی در محیط کار استرس‌زا است؟
  • انسولین با کمک فناوری نانو خوراکی می‌شود
  • سیگار کشیدن چگونه به قلب آسیب وارد می‌کند؟
  • (ویدئو) بلایی که یک موش بر سر پورشه میلیاردی آورد!
  • ببینید | بلایی که یک موش بر سر پورشه میلیاردی آورد!
  • کرمانشاه بارانی می‌شود
  • چگونه در طول روز پر انرژی باشیم؟ 
  • دیدن و بوییدن غذا ممکن است به راه جدیدی برای درمان دیابت تبدیل شود
  • هوای صاف و آفتابی در مازندران