Web Analytics Made Easy - Statcounter

«جلال چراغی» کارشناس سیاسی و رسانه‌ای منطقه در تشریح آخرین وضعیت کمیته قانون اساسی سوریه در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا اظهار کرد: برای بررسی جدیدترین تحولات مربوط به قانون اساسی سوریه و کمیته قانون اساسی این کشور در ابتدا باید به تحلیل ابعاد نشست اخیر آستانه بپردازیم. دوازدهمین گفت‌وگوهای «فرآیند آستانه» روز جمعه گذشته در «نورسلطان» پایتخت قزاقستان با حضور نمایندگان چهار کشور روسیه، سوریه، ایران و ترکیه برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تصمیم‌گیری درباره کمیته تدوین قانون اساسی سوریه برای فراهم کردن زمینه برگزاری انتخابات ریاست جمهوری و پارلمانی مهم‌ترین محور این مذاکرات به‌ شمار می‌رود اما طرف‌های شرکت‌کننده درباره اعضای این کمیته با یکدیگر اختلاف‌نظر دارند. در این میان دمشق درباره تحولات شرق فرات و ضرورت عقب‌نشینی نیروهای ترکیه از مناطق شرق فرات با آنکارا اختلاف‌نظر شدید دارد و به ‌علت وجود همین اختلاف‌ها بود که بشار الجعفری، رئیس هیات سوریه در این گفت‌وگوها پس از پایان دوازدهمین نشست، با شرکت در کنفرانس مطبوعاتی ضمن تأکید بر اینکه آمریکا از گروه‌های تروریستی حمایت و برای تجزیه سوریه تلاش می‌کند، اعلام کرد که دستگاه اطلاعاتی ترکیه چند روز پیش جلسه‌ای با حضور گروه‌های تروریستی در شمال سوریه برگزار کرده است.

وی ادامه داد: همان‌طور که بشار الجعفری بدان اشاره کرد، ترکیه حاضر نیست به اشغالگری خود در خاک سوریه که شش هزار کیلومتر مربع از خاک این کشور را در مناطقی مانند عفرین و جرابلس به تصرف درآورده، پایان دهد. بنابراین یکی از موارد اختلاف این گفت‌وگوها زیاده‌طلبی‌های ترکیه در خاک سوریه و حمایت آن از برخی گروه‌های مسلح است. در این راستا دولت سوریه از حضور مخالفان دمشق در این کمیته استقبال می‌کند، به شرطی که آن‌ها علیه سوریه و تمامیت ارضی آن وارد توطئه نشده باشند یا در گروه‌های تروریستی مانند «داعش» و «جبهه النصره» عضو نباشند. همچنین در این راستا، شرایط و اوضاع ادلب یکی دیگر از مهم‌ترین محورهای اختلافی بین سوریه و ترکیه است. در این باره، دیدگاه دمشق با تهران و مسکو یکسان است، اما ترکیه رویکرد سیاسی را دنبال می‌کند که همسو با سیاست‌های آمریکا در این منطقه است و هنوز از گروه‌هایی چون «جبهه النصره» و برخی طیف‌های مسلح تندرو حمایت می‌کند. در این چارچوب است که ترکیه با خط‌دهی آمریکا بر ضرورت حضور برخی چهره‌هایی از عناصر مسلح و گروه‌های وابسته به خود در کمیته تدوین قانون اساسی تأکید می‌کند. البته، نمی‌توان به توافق نرسیدن را به حساب شکست گذاشت بلکه در این دور از گفت‌وگوها درباره حضور دو کشور لبنان و عراق در جلسات آینده به ‌عنوان عضو ناظر، توافق صورت گرفت که در نوع خود یک پیشرفت به ‌شمار می‌رود.

این تحلیلگر مسائل بین‌الملل با اشاره به حضور دو کشور عراق و لبنان در مذاکرات بعدی آستانه، گفت: به‌نظر می‌رسد که توافق درباره حضور دو کشور لبنان و عراق به ‌عنوان ناظر در نشست‌های آینده آستانه، تأثیر بسزایی در آینده نشست‌ها خواهد داشت و به نفع سوریه تمام خواهد شد؛ زیرا رویکرد سیاسی بیروت و بغداد در حوزه داخلی و خارجی همسو با سیاست‌های دمشق است و با بزرگ‌تر شدن دایره اعضای این نشست، رای‌گیری در گزاره‌های مطرح به نفع دمشق صورت خواهد گرفت. البته، با توجه به اینکه این کشورها عضو ناظر در نشست‌های آینده خواهند بود، طبعاً به صورت مستقیم در تصمیم‌گیری های دخالت نخواهد کرد و تأثیر آنها صرفا روانی و غیرمستقیم خواهد بود. به گونه‌ای که حضور نمایندگان نهادهای بین‌المللی از جمله نماینده ویژه سازمان ملل متحد و صلیب سرخ به صورت ناظر است و به همین علت انتظار می‌رود در نشست آینده که در ژنو برگزار شود، موضوع تشکیل این کمیته گامی رو به جلو باشد که نماینده روسیه در این گفت‌وگوها در این‌باره اظهار امیدواری کرده است.

وی در پایان تصریح کرد: «الکساندر لاورنتیف»، رئیس هیات روسیه در پایان این نشست، از برگزاری دور بعدی گفت‌وگوها در ژنو خبر داد. به‌ نظر می‌رسد که اهداف مشترک میان سوریه، روسیه و ایران درباره منطقه و آینده سوریه و مسائلی چون نابودی کامل تروریست‌ها در استان ادلب سوریه وجود دارد و دیدگاه آن‌ها درباره موضوع بازسازی این کشور و بایسته‌های مربوط به شرایط بازگشت آوارگان سوری به کشورشان نزدیک به هم است. از این منظر معتقدم در نشست‌های آینده شاهد موفقیت‌های بیشتری خواهیم بود، به‌ ویژه با پیوستن لبنان و عراق به این نشست‌ها. بی‌گمان، موضع لبنان و عراق به موضع منطقه‌ای سوریه نزدیک است، زیرا بغداد و بیروت هر دو قربانی اقدام‌های تروریستی و گروه‌های تندرو و عناصر مسلح بوده‌اند که در مناطق مرزی هر سه کشور فعالیت دارند. نکته شایان توجه درباره دلگرمی به آینده این نشست‌ها، تأثیرگذار نبودن برخی رژیم‌های عرب منطقه چون عربستان سعودی و امارات متحده عربی در این نشست‌ها است و در نتیجه این کشورها نخواهند توانست دیدگاه‌های خود را در حمایت از عناصر تندرو و تروریستی بر کمیته تدوین قانون اساسی سوریه تحمیل کنند.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: بشار اسد ترکیه لبنان بشار الجعفری کمیته قانون اساسی سوریه نشست آستانه 12

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۹۳۵۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ترکیه: ۱۵ تروریست در شمال عراق از پای درآمدند

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خبرگزاری آناتولی، وزارت دفاع ملی ترکیه امروز دوشنبه در بیانیه‌ ای از عملیات این کشور در منطقه خاکورک در شمال عراق خبر داد.

بر اساس اعلام این خبرگزاری، سازمان اطلاعات ملی ترکیه (میت) در عملیاتی که هفته گذشته در منطقه خاکورک در شمال عراق انجام داد، ۱۵ تروریست را که برای اقدامات خرابکارانه آماده می‌ شدند، از پای درآورد.

بر اساس اعلام منابع امنیتی ترکیه، میت یک گروه تروریستی را که برای اقدام علیه یگان های نیروهای مسلح ترکیه و پاسگاه های مرزی در حال آمادگی بودند را هم شناسایی کرده است.

در این عملیات ۱۵ تروریست از جمله شماری از سرکردگان آنها از پای درآمدند.

در بیانیه وزارت دفاع ترکیه اضافه شده است که نیروهای مسلح این کشور بدون وقفه به مبارزه موثر و قاطع با تروریست‌ها ادامه می‌دهند تا تروریسم را در نطفه ریشه کن کنند.

این در حالیست که ترکیه در سال‌های اخیر به بهانه مبارزه با تروریست های پ ک ک، بر خلاف منشور ملل متحد در لزوم عدم نقض تمامیت ارضی یک کشور مستقل، بدون کسب مجوز از بغداد بارها به خاک عراق تجاوز کرده است؛ اقدامی که اعتراض عراق را نیز به همراه داشته است.

کد خبر 6092365

دیگر خبرها

  • سیل و آب‌گرفتگی در خیابان‌های آنکارا + فیلم
  • تحت تاثیر پیشرفت دفاتر اسناد رسمی ایران قرار گرفتم
  • بارش سیل آسا در پایتخت ترکیه
  • مخالفان سوریه: موضع ترکیه در قبال ما ثابت است
  • ژاوی: برای فصل بعد همه باید پیشرفت کنیم/ «لِوا» الگوست
  • آمریکا مانع حضور نماینده روسیه در نشست کمیته اطلاعات سازمان ملل شد
  • برگزاری اولین نشست کمیته پایش، ارزیابی و بهبود شاخص های لجستیک
  • ترکیه: ۱۵ تروریست در شمال عراق از پای درآمدند
  • نقشه پراکندگی نیروهای مقاومت از یمن تا فلسطین
  • سنگ‌اندازی واشنگتن در توافق راهبردی عراق و ترکیه