Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی دزفول با بیان اینکه از جمله مشکلات حوزه بهداشت و درمان این است که تعداد زیادی از روستاهای درگیر سیل از گذشته دور از وضعیت آب آشامیدنی سالم بی‌بهره بوده اند، گفت: برگشت تاسیسات آبی "آهودشت" و "زبیدات" به حالت عادی عزم ملی را می‌طلبد.

به گزارش ایسنا، دکتر شاپور مسعودی‌فر در جلسه کارگروه بهداشت ستاد بحران خوزستان که امروز (9 اردیبهشت‌ماه) در استانداری خوزستان برگزار شد، اظهار کرد: دانشگاه علوم پزشکی دزفول به عنوان یکی از دانشگاه‌های علوم پزشکی خوزستان سه شهرستان دزفول، شوش و گتوند را تحت پوشش قرار می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی با اشاره به وقوع سیل در خوزستان تصریح کرد: در طول بحران، وضعیت به گونه‌ای بود که 54 روستای حوزه دانشگاه علوم پزشکی دزفول با جمعیت بیش از 27 هزار نفر تخلیه شدند. همچنین هفت خانه بهداشت تحت تأثیر سیلاب قرار گرفتند. 

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی دزفول گفت: در این شرایط 26 کمپ محل اسکان موقت در دو شهرستان دزفول و شوش برپا شد که کمپ‌های شهرستان دزفول در مدت سه روز برچیده شد و کمپ‌های باقی‌مانده در شهرستان شوش بودند. بیش از 5300 نفر در این 26 کمپ مستقر شدند. 

مسعودی‌فر با بیان اینکه شهرستان شوش به شدت تحت تأثیر سیلاب بود، تصریح کرد: تیم‌های سلامت ثابت و سیار در محل‌های اسکان سیل‌زدگان مستقر شدند تا اقدامات مورد نیاز را انجام دهند و تا هفتم اردیبهشت ماه حدود 8813 ویزیت پزشک در محل‌های اسکان انجام شد. 

 وی با اشاره به مشکلاتی که در شهرستان‌های حوزه دانشگاه علوم پزشکی دزفول وجود داشت، افزود: بحث اسهال حاد آبکی و مشکلات از حیث مراقبت‌های سندرمیک وجود داشت که به خوبی کنترل شد. در زمینه سرخک و فلج اطفال نیز اقدامات لازم انجام شد. 

 معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی دزفول گفت: همچنین عملیات سم‌پاشی و توزیع اسپری دافعه حشرات در کمپ‌ها برخی از اقدامات انجام شده هستند. 

 مسعودی‌فر عنوان کرد: در پی این سیلاب شبکه آبرسانی 48 روستا تخریب شده بود که اکنون شبکه آبرسانی 38 روستا از این تعداد برقرار شده است اما این موضوع به معنی این نیست که آبی که در لوله‌ها جاری است، آب سالمی است. اکنون یکی از بزرگترین مشکلات در این زمینه است. 

 وی تصریح کرد: کلرسنجی‌ها مرتب انجام و کدورت آب بررسی می‌شود. از مواد غذایی نیز نمونه‌برداری می‌شود. در بحث بهداشت روان نیز مخصوصا مادران و کودکان فعالیت‌های زیادی توسط روان‌شناسان انجام شد و جلسه بازی درمانی برای کودکان و جلسات کنترل خشم برای بزرگسالان برگزار شد. 

 وی افزود: از 26 محل اسکان موقت در شهرستان شوش تنها یک کمپ مربوط به روستای "مگران 3" منطقه خسرج شوش باقی مانده که وضعیت آن نسبت به دیگر محلها که امکاناتی از جمله سرویس های بهداشتی، حمام و ساختمان داشتند زیاد مناسب نیست و چادری است و با فرا رسیدن فصل گرما به کانکس تغیر وضعیت خواهد داد.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی دزفول ادامه داد: با وجود اینکه آب در روستای مگران سه پایین آمده اما چون خانه ها حدود سه هفته زیر آب بودند وضعیت به گونه ای شده که کف خانه ها نشست کرده و دیواره ها و سقف ها ایمن نیستند و در نتیجه  امکان برگشت مردم میسر نشده است. ظاهرا قرار شده روستای آنها در محلی که کمپ برپاست یعنی در فاصله 800 متری روستا در ارتفاع بالا، ساخته شود. 

 مسعودی‌فر تصریح کرد: دامنه فعالیت همه کسانی که در این بحران درگیر بودند، به تدریج  کاهش می‌یابد اما تازه بحران اصلی برای بهداشت و درمان آغاز می‌شود و تا ماه‌های آینده به شدت درگیر این مساله هستیم. از جمله موارد و مشکلات حوزه بهداشت و درمان این است که تعداد زیادی از روستاهایی که درگیر سیل بودند، از گذشته دور از وضعیت آب آشامیدنی سالم بی‌بهره بودند و برگشت تاسیسات آبی "آهودشت" و "زبیدات" به حالت عادی عزم ملی را می‌طلبد. 

وی بیان کرد: تا زمانی که وضعیت آب، وضعیت کلر باقی‌مانده و کدورت آب آشامیدنی در روستاهای سیل‌زده به بیش از 80 درصد نرسد، موقعیت بحران داریم و از حیث بهداشتی این روستاها را از حالت بحران‌ خارج نخواهیم کرد. 

 معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی دزفول ادامه داد: یکی دیگر از موضوعات این است که برخی از مصوبات شورای تأمین و مدیریت بحران مانند سم پاشی از حیث بهداشتی مشکل‌ساز است. اکنون شهرستان‌ها به شدت تحت فشار سم پاشی هستند که باید شورای تامین و ستاد بحران شهرستان‌ها چنین مصوباتی را با نظر مراکز بهداشت داشته باشند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: روستاهای سیل زده سیل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۶۰۳۰۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش تعداد رشته‌های دانشگاه علوم پزشکی تربت‌حیدریه

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی،سرپرست معاونت آموزش، تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی تربت‌حیدریه گفت: نظر به موافقت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، با تاسیس ۲ رشته پرستاری داخلی-جراحی و پرستاری سلامت جامعه در مقطع کارشناسی ارشد در این دانشگاه، شمار رشته‌های علوم پزشکی تربت‌حیدریه به ۱۸ رشته افزایش یافت.

دکتر حسن اژدری زرمهری افزود: بعد از بازدید میدانی ارزیابان وزارت بهداشت که بهمن ماه پارسال انجام شد و با توجه به نیاز روزافزون نظام سلامت کشور به پرستاران متخصص در زمینه داخلی-جراحی و سلامت جامعه و همچنین ظرفیت‌های موجود در این دانشگاه علوم پزشکی، شورای آموزش علوم پایه پزشکی، بهداشت و تخصصی با این درخواست موافقت کرد.

وی گفت: هم اکنون دانشگاه علوم پزشکی تربت‌حیدریه دارای ۹۳ عضو هیات علمی و نزدیک به هزار دانشجو با ترکیب ۵۶ درصد زنان و ۴۴ درصد مردان است.

زرمهری افزود: اکنون این دانشگاه دارای رشته‌های پرستاری، هوش‌بری، مامایی، اتاق عمل، فناوری اطلاعات سلامت، علوم آزمایشگاهی، بهداشت محیط، پرتوشناسی، فوریت‌های پزشکی، بهداشت عمومی، بهداشت حرفه‌ای، زیست فناوری، فیزیولوژی پزشکی، بیوشیمی بالینی، یادگیری الکترونیکی، ۲ مجوز دکترای پژوهشی و نیز دکترای پزشکی در چهار مقطع کاردانی، کارشناسی (پیوسته و ناپیوسته)، کارشناسی‌ارشد و دکترای تخصصی و در چهار دانشکده است.

دیگر خبرها

  • امیدواریم روزبه‌روز شاهد بیداری بیشتر ملت‌ها باشیم
  • وجود بیش از ۱۰۰۰ خوابگاه متأهلی برای دانشجویان علوم پزشکی
  • حل بحران سالمندی جمعیت، عزم ملی را می‌طلبد
  • افزایش تعداد رشته‌های دانشگاه علوم پزشکی تربت‌حیدریه
  • رئیس جدید دانشگاه علوم پزشکی هوشمند معرفی شد
  • سرپرست دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زابل منصوب شد
  • رئیس دانشگاه علوم پزشکی زابل تغییر کرد
  • ارائه خدمات درمانی بهداشتی به اتباع مجاز و غیرمجاز در سیستان و بلوچستان
  • جلسه هم اندیشی ساماندهی خدمات بهداشتی و درمانی اتباع خارجی در سیستان و بلوچستان
  • تعطیلی مرکز غیرمجاز طب سنتی در قم