Web Analytics Made Easy - Statcounter

سازمان جاسوسی سیا در صفحه اینستاگرامش عکسی از یک میز کار در دفتر مرکزی خود منتشر کرده است.

به گزارش شریان نیوز،   پس از آنکه رئیس سازمان جاسوسی سیا از افزایش سرمایه‌گذاری این نهاد برای خرابکاری در ایران و روسیه خبر داد، صفحه آن هم در اینستاگرام آغاز به کار کرده است. مدت زمان چندانی از ظهور پی در پی شبکه‌های مجازی نمی‌گذرد و در این میان شاید شبکه‌هایی همانند فیسبوک، تلگرام، توئیتر و اینستاگرام به دلیل امکانات و قابلیت‌های ویژه و استقبال مردم از آن‌ها بهترین امکان و وسیله برای جمع‌آوری اطلاعات از کشور‌های مختلف باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گزارش استراتژی ملی آمریکا (The National Intelligence Strategy) در سال ۲۰۱۰ بر ضرورت سرمایه گذاری در عرصه شبکه‌های اینترنتی و سایت‌های اجتماعی صحه می‌گذارد.

پس از فروکش کردن تب و تاب استفاده از فیسبوک، اینستاگرام پای به میدان گذاشت و توانست کاربران زیادی را در سراسر جهان جذب کند و بر اساس آماری که در دی ماه سال گذشته منتشر شد اینستاگرام در ایران ۲۴ میلیون کاربر دارد. البته با توجه به گسترش استفاده از گوشی‌های هوشمند احتمال افزایش این آمار بسیار زیاد است.

استقبال ایرانیان از شبکه‌های همانند اینستاگرام در حالی است که «جینا هاسپل» مدیر سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا)، در فروردین ماه سال جاری از اختصاص منابع بیشتر در امور مرتبط با ایران و روسیه خبر داد.

بیشتر بخوانید: رمزگشایی از مفهوم اولین پست «سیا» در اینستاگرام/خانم شکنجه‌گر لشکر سایبری خود را آماده عملیات کرد! + عکس

مدیر سی‌آی‌ای (سیا) در سخنرانی خود در دانشگاه آبرن در ایالت آلاباما گفته بود: طی سال گذشته، تیم رهبری ما گام‌هایی در راستای بهبود توانایی سی‌آی‌ای برای مقابله با چالش‌های پیش رو برداشت و تلاش‌های ما در حال نتیجه دادن است. زمان، پول و خلاقیت بیشتری صرف مقابله با سرسخت‌ترین دشمنان آمریکا شده است.

مدیر سی‌آی‌ای گفته است: پس از سال‌ها تأخیر به دلیل معقول تاکید بر مبارزه با تروریسم پس از یازدهم سپتامبر، سرمایه گذاری ما بر امور روسیه و ایران تقویت شده است.

در همین رابطه این سازمان جاسوسی اقدام به راه اندازی صفحه خود در اینستاگرام کرده و در اولین اقدام عکسی از یک میز کار در دفتر مرکزی خود منتشر کرده است.

رمزگشایی بی بی سی از عکس سازمان سیا در اینستاگرام
پس از انتشار این عکس، بی بی سی که دشمنی آن برای ملت ایران ثابت شده است اقدام به رمز گشایی این عکس نموده و در توضیح آن می‌نویسد: تصویری که در اینستاگرام سیا منتشر شده میزی را با اشیا گوناگونی از جمله اسکناس‌های خارجی و کلاه‌گیس نشان می‌دهد. این تصویر در مقر این سازمان در لنگلی ویرجینیا گرفته شده است. به نظر می‌رسد چالش این است که اشیا داخل عکس را شناسایی کرد.

یک سخنگوی سازمان سیا به شبکه خبری سی بی اس گفته است که بسیاری از این اشیا به کارکنان فعلی این سازمان تعلق دارند.

جینا هاسپل، رئیس سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا گفته است باز کردن حساب کاربری در اینستاگرام بخشی از تلاش‌های این سازمان برای به روز شدن در عصر دیجیتالی است.

بی بی سی در رمز گشایی خود از این تصویر اقدام به شماره گذاری اشیایی موجود در آن کرده و نوشته است:

۱- گیاه که می‌تواند اشاره‌ای به مأموران مخفی سیا در خارج باشد

۲- ساعتی که ساعت ۸:۴۶ دقیقه را نشان می‌دهد، زمانی که در حملات یازده سپتامبر، هواپیما به برج شمالی مرکز تجارت جهانی اصابت کرد

۳- نقشه چین یکی از مهم‌ترین رقبای آمریکا در آسیا

۴- جغد طلایی در اشاره به آتنا، الهه خرد در یونان باستان

۵- چیزی که شبیه سنگ طلسم (تعویذ) است که معمولاً برای دفع شر است و شاید نمایانگر خطراتی است که مأموران سیا با آن روبه‌رو هستند

۶- اثر هنری که تونی مندز را نشان می‌دهد. آنتونیو جوزف (تونی) مندز، مأمور سابق سازمان سیا بود که عملیات نجات شش دیپلمات آمریکایی از تهران را برنامه‌ریزی و اجرا کرد

۷- دکمه سردست که احتمالاً برای راحتی مأموران سیا برای شناسایی همکارانشان است

۸- یک کلاه‌گیس خاکستری که احتمالاً توسط مأموران مخفی استفاده می‌شود

۹- یک کارت شناسایی با تصویر رئیس سیا

۱۰- ساکی برای از بین بردن اسناد و مدارک

قابلیت‌های شبکه‌های اجتماعی برای جاسوسی

تا کنون گزارش‌ها و مستندات زیادی درباره قابلیت شبکه‌های اجتماعی و گوشی‌های هوشمند برای جاسوسی منتشر شده است. واقعیت این است که انتشار بیش از یک صد پایان نامه در مقطع دکترا و کارشناسی ارشد با موضوع نقش فیسبوک و توئیتر در تغییرات اجتماعی در دانشکده‌های نظامی و امنیتی غرب، برگزاری صد‌ها ساعت نشست تخصصی در اتاق فکر‌های آمریکایی و هزاران مقاله در روزنامه‌های مختلف، همه و همه نشان از تأثیر پررنگ این رسانه‌های نوین در شکل دهی افکار عمومی جهان دارد.

«جولیان آسانژ» صاحب سایت ویکی لیکس در این رابطه می‌گوید که شبکه‌های ارتباط جمعی در فضای اینترنت بزرگترین و خطرناک‌ترین شبکه جاسوسی و اطلاعاتی است که انسان آن را ابداع کرده و از زمان آغاز تاریخ به وجود آمده است. چرا که کاربران استفاده کننده از این شبکه، اطلاعات و تصاویر و فیلم‌های ویدئویی و نظرات و دیدگاه‌ها در رابطه با خود و دیگر دوستان و محیط اجتماعی خود را به صورت مجانی به این شبکه می‌سپارند، اطلاعاتی که غالباً مطالب مهم و مفید و قابل اعتماد هستند.

برای مثال روزنامه الحیات نیز درباره شیوه‌های جدید جاسوسی موساد می‌نویسد: فیسبوک منبع اطلاعاتی مهمی برای موساد است، این سرویس جاسوسی از طریق فیسبوک از اوضاع فلسطینی‌ها مطلع می‌شود و اطلاعات موجود در کامپیوتر‌های شخصی افراد را به دست می‌آورد.

فیسبوک و توئیتر تنها برنامه‌های جاسوسی در میان مردم نیستند؛ برنامه‌های پیام رسان در بستر تلفن همراه، مانند واتس اپ، وایبر، تلگرام، اینستاگرام و… نیز برای سرویس‌های جاسوسی دشمنان همان نقش فیسبوک را ایفا می‌کند.

مطالعه «شورای مطالعات اطلاعاتی مدیترانه» در سال ۲۰۱۲ نشان می‌دهد که استفاده از رسانه‌های اجتماعی به مثابه ابزاری پیشرو و جدید در جمع‌آوری اطلاعات تاکتیکی از منابع آشکار است.

یکی از محققان به نام «جوزف فیتساناکیس» در این رابطه می‌گوید: ما نشان می‌دهیم که فیسبوک، توئیتر، یوتیوب، و دیگر شبکه‌های اجتماعی از دید سازمان‌های اطلاعاتی به عنوان کانال‌های شدیداً باارزشی برای کسب اطلاعات به حساب می‌آیند.

گزارش شورای اطلاعات ملی آمریکا NIC که هر چهار سال یک بار منتشر می‌شود، در سال ۲۰۰۹ تحت عنوان «رویکرد‌های جهانی در سال ۲۰۳۰، دنیا‌های جایگزین» به این موضوع اشاره می‌کند که فرد مجازی استفاده کننده از شبکه‌های اجتماعی و فضای مجازی به انسان فعال و تأثیرگذار در عرصه سیاست داخلی تبدیل می‌شود و نقش و قدرت ژئوپلیتیک در عرصه بین الملل خواهد داشت.

«جوزف نای» نظریه پرداز جنگ نرم نیز معتقد است که قدرت سایبری نقش اساسی در مسلط کردن دولت آمریکا بر تمام جهان ایفا می‌کند. قدرت نرم قوی‌ترین سلاح استفاده شده در جبهه جنگ نرم است.

«هنری کسینجر» از مهمترین و تأثیرگذارترین شخصیت‌های آمریکایی می‌گوید که انقلاب در دنیای ارتباطات و اطلاعات اولین اتفاق در تاریخ است که می‌تواند این تعداد گسترده عناصر را به ابزاری برای طراحی و پیگیری و رصد تحرکات با یک زبان تکنولوژیک تبدیل می‌کند.

بر اساس اسنادی که روزنامه نیویورک منتشر کرده است، سرویس‌های امنیتی آمریکا روزانه میلیون‌ها تصویر از سایت‌های ارتباط جمعی دریافت می‌کنند تا بتوانند ویژگی‌ها و چهره‌های موجود در این تصاویر را بشناسند. آژانس امنیت داخلی آمریکا اقدام به جمع‌آوری تعداد بسیار زیادی از این تصاویر می‌نماید و علاوه بر این، نامه‌های الکترونیک و نامه‌های دست نویس و کنفرانس‌های ویدئویی و موارد دیگر در ارتباطات در شبکه مجازی را نیز رهگیری می‌کند.

منبع: مهر

منبع: شریان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shariyan.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شریان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۶۰۶۲۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دروغ؛ رکن اساسی رسانه روباه پیر

رسانه‌های معاند و ضدانقلاب اگر چه در روش‌ها و اهداف خود علیه جمهوری اسلامی ایران با یکدیگر اندکی متفاوت هستند اما در یک چیز با هم اشتراک دارند و آن هم دروغ گفتن است.

به گزارش ایسنا، مهدی گرگانی در یادداشتی در وطن امروز نوشت: در این میان شبکه بی‌بی‌سی طبق تحقیقات انجام‌شده و آمارهای مبتنی بر آن در صدر رسانه‌های بیگانه در دروغ‌پردازی علیه ایران قرار دارد.

انتشار اسناد جعلی در ارتباط با ماجرای نیکا شاکرمی که جسد بی‌جانش در خلال اغتشاشات ۱۴۰۱ در ساختمانی در نزدیکی محل زندگی او کشف شد، بار دیگر ضرورت پرداختن به دروغ‌پراکنی‌های هدفمند رسانه انگلیس استعمارگر را ایجاب کرده است.

۱- از اغتشاشات پس از انتخابات ۸۸ تاکنون شبکه بی‌سی‌سی بویژه بخش فارسی آن بارها و بارها به دلیل انتشار اخبار و گزارش‌های دروغ و نادرست رسوا شده و اعتبار آن نزد مخاطبان و کاربران شبکه‌های اجتماعی بشدت مورد سوال و تردید قرار گرفته است. با گسترش فضای مجازی طی سال‌های اخیر این افشاگری‌ها و رسوایی‌ها به مراتب پررنگ‌تر شده است، چرا که هر ادعای دروغی بلافاصله در شبکه‌های اجتماعی با واکنش گسترده کاربران مواجه شده است.  

۲- طبق نتایج یک تحقیق خبری، ۵ رسانه ضدایرانی شامل بی‌بی‌سی، اینترنشنال، صدای آمریکا، رادیو فردا و شبکه من و تو در یک بازه زمانی ۴۶ روزه در خلال اغتشاشات سال ۱۴۰۱ مجموعا بیش از ۳۸ هزار دروغ در اخبار خود علیه ایران منتشر کردند که در این بین بیشترین سهم مربوط به بی‌بی‌سی فارسی بود. طبق این تحقیق، شبکه بی‌بی‌سی فارسی با ۶۸۱۸ خبر دروغ یا خلاف واقع از مجموع ۱۰۴۵۵ خبر در ارتباط با ایران بیشترین دروغ‌پراکنی را علیه ایران داشته است. 

۳- لیست کردن همه دروغ‌های بی‌بی‌سی خارج از این مقال است اما در زیر به چند مورد اخیر آن که بیشتر در اذهان باقی مانده است می‌پردازیم. یکی از دروغ‌های شاخدار این رسانه، ادعای «فرار مقامات و رهبران ایران با هواپیماهای پر از طلا به ونزوئلا»(!) بود که در بحبوحه اغتشاشات منتشر شد و بشدت مورد تمسخر کاربران قرار گرفت و به موضوعی برای ساخت جوک علیه بی‌بی‌سی و دیگر رسانه‌های معاند تبدیل شد. 

روایت سراسر دروغ از آتش‌سوزی در زندان اوین که در آن این رسانه انگلیسی تلاش کرد با ارتباط آن با اغتشاشات پس از مرگ مهسا امینی، مردم را تهییج و به سمت زندان اوین روانه کند از دیگر دروغ‌های عجیب این شبکه بود. بی‌بی‌سی در روایات خود حتی با فردی درباره حوادث آن شب صحبت کرده بود که بعدا مشخص شد اصلا در زمان حادثه در زندان نبوده است! در یک مورد دیگر از دروغ‌پراکنی‌ها، بی‌بی‌سی برای اینکه وانمود کند اغتشاشات همچنان ادامه دارد و مردم در خیابان‌ها هستند عکسی از تجمع گسترده مردمی در اشنویه منتشر کرد که بعدا مشخص شد این عکس مربوط به برگزاری مراسم جشن نوروز در شهر مریوان بوده است!

 بی‌بی‌سی همچنین برای ملتهب کردن فضای جامعه، بارها براساس شواهد و یافته‌های خیالی اخبار دروغ و سراسر کذب درباره سلامت رهبر بزرگوار انقلاب منتشر کرده و هر بار بیشتر از قبل رسوا و ضایع شده است.

۴- در ارتباط با انتشار گزارش جعلی بی‌بی‌سی درباره نیکا شاکرمی نیز وضع بهتر از این نیست. اما نکته حائز اهمیت این است که این بار به جای بخش فارسی بی‌بی‌سی، بخش جهانی این تلویزیون انگلیسی گزارش را منتشر کرده است. مشخص نیست گزارشی که اختصاصا با ایران و زبان فارسی مرتبط است چرا توسطBBC WORLD منتشر شده است؟ یک دلیل شاید همین بی‌اعتباری بی‌بی‌سی فارسی به واسطه برملا شدن دروغ‌های گسترده آن طی سال‌های اخیر باشد. احتمالا سازمان‌دهندگان این گزارش به دنبال آن بودند که با انتشار این گزارش از طریق بخش جهانی، اعتباری به اسناد و یافته‌های خود ببخشند!

۵- با این حال حتی ساده‌لوح‌ترین مخالفان جمهوری اسلامی ایران نیز به اعتبار اسناد منتشرشده باور ندارند و با نگاهی سطحی می‌توان گاف‌های زیادی در این اسناد گرفت. برخی ناظران می‌گویند این اسناد نه تاریخ، نه پیوست و نه شماره نامه دارند. حتی مشخص نیست گیرنده و فرستنده آن چه شخص یا ارگانی است. ادعاهای بی‌بی‌سی هیچ شاهد یا فیلم و صوتی نداشته و تنها به چند نامه بی‌پایه و بی‌اساس بسنده شده است.

ناظران معتقدند بی‌بی‌سی حتی دقت نداشته تا نام فرماندهی نیروی انتظامی را در سربرگ این نامه به فراجا تغییر دهد، چرا که از سال ۱۴۰۰ فرماندهی انتظامی از ناجا به فراجا تغییر نام یافته است.

۶- به دنبال انتشار حکم اعدام متهم امنیتی توماج صالحی، برخی اپوزیسیون خارج‌نشین تلاش کردند مجددا فضای جامعه را ملتهب کنند و حتی برای تجمعات خیابانی فراخوان دادند. انتشار چنین گزارشی که احساسات عمومی را هدف گرفته چند روز پس از انتشار حکم صالحی احتمالا برای دمیدن دوباره به کالبد بی‌جان اغتشاشات ۱۴۰۱ است. اگر چه چنین اقداماتی تلاش برای بازگرداندن آب رفته با آبکش است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • پیامی که پلیس روی صحفه اینستاگرام این بلاگر منتشر کرد
  • تجمع دانشجویان فرانسوی مقابل مدرسه عالی روزنامه نگاری
  • خنثی‌سازی امنیتی‌ترین طراحی عملیات نفوذ و خرابکاری صنعتی سرویس اطلاعاتی موساد در ایران روی آنتن شبکه یک سیما
  • ۶ سال زندان برای هکری که اطلاعات ۳۳ هزار بیمار را سرقت کرد
  • دروغ؛ رکن اساسی رسانه روباه پیر
  • سریال جدید آیدا پناهنده چه زمانی منتشر می‌شود؟
  • اقدام کمیسیون اروپا علیه فیس بوک و اینستاگرام
  • پوست موز زیر پای بی‌بی‌سی
  • چرا گزارش بی‌بی‌سی درباره نیکا شاکرمی جعلی است؟
  • مخفی‌کاری و احتیاط عجیب درباره عالیشاه و بیرانوند