Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-30@19:49:40 GMT

درمان دادگاه مدار معتادان در 6 استان کشور فعال است

تاریخ انتشار: ۱۰ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۶۰۹۲۳۴

درمان دادگاه مدار معتادان در 6 استان کشور فعال است

قم- ایرنا- مدیرکل پیشگیری فرهنگی و اجتماعی معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه گفت: درمان دادگاه مدار معتادان در 6 استان تهران، یزد، گیلان، سیستان و بلوچستان، قزوین و البرز به صورت پایلوت فعال است.

به گزارش ایرنا، علی محمد زنگانه روز‌ سه شنبه در کارگاه ملی 2 روزه نظارت بر اجرای آیین نامه مراقبت های بعد از خروج معتادان در قم، افزود: این طرح بر اساس امضای سندی با ستاد مبارزه با مواد مخدر و سازمان بهزیستی کشور در حال اجرا می باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی خاطرنشان کرد: عملیات غربالگری در این استان ها در بستر مدل ملی انجام می شود و راهنمای غربالگری، جمع آوری و ساماندهی، بهبودی و حمایت های اجتماعی پس از خروج معتاد از کمپ در اختیار استان ها قرار گرفته است.
وی بیان کرد: در مراکز ترک اعتیاد، پس از بهبودی معتاد اقدامات لازم برای پاک سازی ذهن و روان کاوی معتاد که به سلامت معنوی و زندگی سالم وی کمک می نماید، انجام می شود، ولی به حمایت های خانواده و اجتماعی از معتاد بی توجهی شده است و فرد معتاد به دلیل سابقه اعتیاد، موفق به پیدا کردن شغل نمی شود.
زنگانه با تاکید بر این که با توجه به این که فقط بهبودی معتاد مدنظر نیست، بلکه باید معیشت وی نیز فراهم شود، افزود: برای حل این مساله امسال مجامع خیران با هدف حمایت های اجتماعی از معتادان در همه استان ها تشکیل خواهد شد.
وی اضافه کرد: این مجامع با نهادهای خصوصی از جمله اتاق تعاون، بازرگانی، اصناف، صنایع و معادن وارد تعامل می شوند تا برای اشتغال معتادان بهبود یافته ماده 16 (ترک اعتیاد اجباری معتادان)، اقدام شود.
وی با تاکید بر این که خلاءها در حوزه کنترل و کاهش اعتیاد به معنای واقعی شناسایی شود، بیان کرد: قوانین موجود از جمله ماده 16 اصلاحیه قانون مبارزه با مواد مخدر، به درستی اجرا نمی شود و از سوی دیگر سامانه جامع ملی در کشور وجود ندارد تا احراز هویت و سوابق معتادان به ویژه معتادانی که در کمپ های ترک اعتیاد در حال درمان هستند، جمع آوری شود.
زنگانه در عین حال اضافه کرد: در برخی استان ها سامانه اطلاعات معتادان طراحی شده، ولی چون شبکه ای نیست همه استان ها به اطلاعات یکدیگر دسترسی ندارند؛ البته در تلاش هستیم سامانه ملی تشخیص و احراز هویت معتادان را طراحی نماییم و این مشکلات مرتفع شود.
وی بااشاره به اینکه در حال حاضر درمان، بهبودی و ساماندهی معتادان متجاهر در اولویت است، تاکید کرد: باید پس از دستگیری معتادان متجاهر، غربالگری دقیق صورت گیرد تا بیماران روانی مزمن و افراد غیر معتاد از معتادان متجاهر جدا شوند، ولی این اقدام در فرآیند علمی مبتنی بر راهبردی مشخص صورت نمی گیرد.
وی با بیان این که در حال حاضر فقط 10 درصد غربالگری که پس از دستگیری صورت می گیرد، علمی است، خاطرنشان کرد: عمده اقدامات کمپ ها بر کاهش وابستگی جسمی است، در حالی که تاثیر مواد صنعتی بر روی روان انسان ها، بسیار بیشتر از جسم آن هاست.
به گفته زنگانه ، بر اساس بررسی های صورت گرفته میزان عود بیماری در معتادانی که در دوره مهاجر شرکت می کنند، به میزان معنی داری بسیار کمتر از افرادی است که در این دوره ها حضور ندارند.
وی با بیان این که برآورد می شود 70 هزار معتاد ماده 16 در کشور داشته باشیم، گفت: در 2 سال گذشته اعتبار ویژه ای برای استان ها در نظر گرفته شده و منابع خوبی تخصیص پیدا کرده است.
وی در ادامه با اشاره به این که آسیب های اجتماعی تنوع و تکثر زیادی دارد، گفت: کنترل و کاهش طلاق، اعتیاد، مفاسد اخلاقی، حاشیه نشینی و آسیب های ناشی از آن چهار اولویتی است که مورد تاکید رهبر معظم انقلاب قرار گرفته است.
به گفته زنگانه، برای کاهش آسیب های اجتماعی باید برنامه ریزی، ظرفیت سازی، برگزاری کارگاه، اهتمام به اجرای طرح های ملی و اقدمات ائتلافی در دستور کار باشد.
وی با تاکید بر این که کاهش آسیب های اجتماعی نیازمند کار جمعی است، افزود: قوه قضاییه به تنهایی نمی تواند برای کاهش آسیب ها به ویژه مواد مخدر موفق عمل نماید و همانطور که مبانی دینی و علمی تاکید دارد، در این کار باید شبکه ای و مبتنی بر هم افزایی و ائتلافی عمل نماییم.
وی همچنین با بیان این که شاخص های اجتماعی تهران از بدترین جای کشور، بدتر است، بیان کرد: این استان در برنامه های پیشگیرانه از جمله اعتیاد ضعیف عمل می کند و آسیب های اجتماعی بالاتری نسبت به سایر استان ها دارد.
زنگانه با انتقاد از استفاده های ابزاری از قوه قضاییه، گفت: به عنوان مثال برای برگزاری اجلاسی از نیروی انتظامی و قوه قضاییه برای پاک سازی محیط شهری منطقه مورد نظر استفاده ابزاری می کنند، در حالی که وظیفه قانونی ما پاسخ به نیازهای مقطعی نیست، بلکه خواستار اجرایی شدن قانون هستیم نه صرفا طرح های ضربتی و مقطعی.
در کارگاه ملی 2 روزه نظارت بر اجرای آیین نامه مراقبت های بعد از خروج معتادان ، معاونان قضایی دادستان های 31 استان و مسئولان مراکز ترک و بازپروری ماده 16 قانون مبارزه با مواد مخدر حضور دارند.
/2085/ 6133/

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اجتماعي مديركل قوه قضاييه كارگاه ملي قم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۶۰۹۲۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معلمان محور و مدار توسعه و تحول در کشور هستند

نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه اردبیل گفت: معلمان محور و مدار توسعه و تحول در کشور هستند و باید از ظرفیت نظام تعلیم و تربیت بیش از این استفاده شود. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اردبیل، آیت‌الله سیدحسن عاملی عصر یکشنبه در دیدار با اعضای ستاد بزرگداشت مقام معلم و جمعی از کارگران و نیروهای عقیدتی، سیاسی سپاه در اردبیل، اظهار داشت: عزت، استقلال و عظمت یک کشور مرهون تحولات علمی است؛ چرا که علم سلطان است و مبدأ تغییر و تحول در جامعه به شمار می‌رود.

وی ضرورت بها دادن به نظام تعلیم و تربیت را با توجه به نقش تأثیرگذار آن در تربیت نخبگان و نیروهای کارآمد جامعه یادآور شد و تصریح کرد: با توجه به اینکه محور و اساس تحول و توسعه نیروی انسانی است، باید به نظام آموزش و پرورش بها داده شود تا بهترین و خلاق‌‌ترین نیروها در این مجموعه پرورش یافته و تحویل جامعه دهند.

نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه اردبیل گفت: معلم خیر و نیک، معلم سرشار از برکت برای جامعه و حرکت پیشرونده آن است و باید همه قدر این نیروهای ارزشی را بدانیم و در کنار آنها به تربیت و تعالی نسل آینده کمک کنیم.

عاملی جامعه، خانواده و مدرسه را سه ضلع اصلی اصول و مبانی تربیتی و تحقق نظام تعلیم و تربیت شایسته و برازنده نظام جمهوری اسلامی ایران برشمرد و افزود: باید در مسیر توسعه و پیشرفت قدر این ذخایر ارزشمند را بدانیم و در حل مشکلات معیشتی و اقتصادی معلمان تلاشی جدی‌تر انجام شود.

وی به نقش و جایگاه کارگران در تحقق شعار سال با عنوان «جهش تولید با مشارکت مردم» اشاره کرد و ادامه داد: کارگران عنصر اصلی در تحقق این شعار هستند و باید به تقدس کار و درآمد حاصل از کار شایسته و کسب روزی حلال بهای بیشتری داده شود.

امام جمعه اردبیل در بخش دیگری از سخنان خود خاطرنشان کرد: کارگران در حقیقت چرخ‌های توسعه کشور را با تلاش شبانه‌روزی خود می‌چرخانند و باید این نیروها مورد ارزش و تکریم بیشتری قرار گیرند.

عاملی، همچنین هفته عقیدتی، سیاسی سپاه را به تلاشگران گمنام این عرصه تبریک گفت و اضافه کرد: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی این نهاد ارزشی شکل گرفت تا بهترین نیروها در مسیر تربیت ارزشی و آسمانی قرار گرفته و بتوان تحولات خوبی را در مجموعه سپاه پاسداران و عظمت تحولی آن ایجاد کرد.

نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه اردبیل بیان کرد: عقیدتی، سیاسی سپاه در حقیقت کانون اصلی و مرکزیت حرکت تحولی این مجموعه به شمار می‌رود و باید مخلص‌ترین نیروها در این نهاد به‌کارگیری شود.

انتهای پیام/131/

دیگر خبرها

  • ایجاد مراکز مشاوره فعال برای حل مشکلات دانشجویان
  • بیش از ۴۰ درصد متکدیان، معتاد هستند
  • بیش از ۴۰ درصد متکدیان، معتاد هستند/ برخی برای تکدی‌گری خود را به شکل «زنان» درمی‌آورند
  • رویداد جامعه‌پرداز برای شناسایی و ارتباط گیری با کنشگران حوزه خانواده
  • ۴۰ درصد متکدیان مشهد معتاد هستند
  • بیش از ۴۰ درصد متکدیان مشهدی معتاد هستند
  • شادابی و طراوت در حوزه ورزش کارگری استان مرکزی ایجاد شود
  • اردبیل و اهواز ابتدا و انتهای مدار کیفیت هوای کشور
  • معلمان محور و مدار توسعه و تحول در کشور هستند
  • فعالان حوزه خانواده در«جامعه پردازخانواده» به یکدیگرمعرفی می‌شوند