Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-05-02@03:29:09 GMT

بحران کاغذ؛ از کوتاهی دولت تا تعلل دستگاه های نظارتی

تاریخ انتشار: ۱۰ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۶۰۹۴۷۲

بحران کاغذ؛ از کوتاهی دولت تا تعلل دستگاه های نظارتی

طی ماه های گذشته به دلایلی همچون مشخص نبودن هویت برخی دریافت کنندگان ارز دولتی برای واردات کاغذ و همچنین نظارت ضعیف دستگاه های نظارتی، بازار کاغذ دچار نابسامانی های زیادی شده است.

به گزارش قدس آنلاین، یکی از کالاهایی که در سال گذشته و طی نوسانات بازار دچار التهابات شدید گردید ، موضوع کاغذ بود که روند افزایش نجومی قیمت آن مشکلات عدیده ای را برای  فعالان عرصه مطبوعات، کتاب و نشر ایجاد کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از طرفی علی رغم اینکه دولت اعلام می کرد برای این کالا ارز دولتی با نرخ ۴۲۰۰ اختصاص می دهد اما مشخص نبود که چرا نام و نشانی از کاغذهای وارداتی و به زعم دولت، با ارز دولتی دربازار نیست . این نابسامانی در بازار کاغذ آنقدر تداوم پیدا کرد که روز گذشته رهبر معظم انقلاب در جریان بازدید از سی و دومین نمایشگاه بین المللی کتاب در مصلای امام خمینی (ره) به آن ورود پیدا کردند و اعلام داشتند که باید مساله‌ی کاغذ را حل کرد و  وزیر فرهنگ و وزیر صنعت باید در این زمینه یک اقدام اساسی انجام دهند.

* دولت مسئولیت خودش درباره بحران کاغذ را به خوبی انجام دهد

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس در این باره  به قدس آنلاین اظهار داشت: در حالی که ارز دولتی ۴۲۰۰تومانی به کاغذ تخصیص و واردات آن صورت می‌گیرد، ولی به دلیل عدم  نظارت بر واردکنندگان کاغذ، کاغذ مورد نیاز به دست مطبوعات ، چاپخانه‌ها و ناشران نمی‌رسد و برخی از آنها را در استانه تعطیلی قرار داده است.

حجت الاسلام نصرالله پژمانفر در ادامه تصریح کرد: دولت باید مسئولیت خودش را در باره بحران کاغذ به خوبی انجام دهد، زیرا در حال حاضر وضعیت کاغذ بحرانی می باشد و  ممکن است بخشی از ناشران ومطبوعات کشور طی ماه های آینده به دلیل عدم توانایی تامین کاغذ با تعطیلی و تعدیل نیرو مواجه شوند.

نماینده مردم مشهد با بیان اینکه هر جا که یارانه باشد مافیا نیز شکل می‌گیرد، گفت: یارانه باعث ایجاد انحصار و رانت می‌شود و به دنبال آن مافیا شکل می‌گیرد، از این رو متاسفانه به رغم اینکه کاغذ در گروه یک قرار دارد و مشمول یارانه ارزی ۴۲۰۰ تومانی است، اما امروزه تاثیر این تخصیص ارز ۴۲۰۰ را در بازار کاغذ در حوزه نشر و روزنامه شاهد نیستیم و  گرانی سرسام‌آوری در بازار کاغذ وجود دارد که بر روی تیراژ مطبوعات نیز تاثیر گذاشته است.

*دستگاه های نظارتی وضعیت اختصاص ارز دولتی به کاغذ را رصد کنند

حجت الاسلام پژمانفر افزود: دستگاه‌های نظارتی باید به دنبال این باشند که یارانه به چه کسانی تعلق گرفته و اگر یارانه ارزی تعلق گرفته، آیا کاغذ یارانه‌ای به ازای آن به بازار آمده است یا خیر؟ اگر کاغذ یارانه‌ای آمده آیا تحت نظارت توزیع می‌شود یا خیر؟ آیا به قیمت ارز دولتی این کاغذ عرضه می‌شود یا خیر و همه اینها نیاز به رصد دارد؛ بنابراین دستگاه‌های نظارتی از تعزیرات تا دیگر دستگاه‌های نظارتی باید نظارت لازم را براین بازار  داشته باشند.

نماینده مردم مشهد و کلات تصریح کرد:  در سال گذشته شاهد بودیم که  نوسانات بازار ارز و بحران کاغذ بر  حوزه مطبوعات وکتاب تاثیر بسیار داشت به طوری که ناشران در تهیه کاغذ موردنیاز خود با سختی‌ رو به رو شدند و   در صورتی که این وضعیت امسال نیز ادامه داشته باشد پیش بینی می شود، مطبوعات و کتاب از سبد خانواده‌ها حذف شوند.

* هویت برخی دریافت کنندگان کاغذ با ارزدولتی  مشخص نیست

درادامه عضو مجلس در کارگروه حل بحران کاغذ نیز گفت: عدم نظارت بر بازار کاغذ ،بازار این کالا را دچار التهاب و نابسامانی کرده است.

احسان قاضی زاده هاشمی در ادامه به قدس آنلاین اظهار داشت: نظارت بر بازار کاغذ  وظیفه ستاد نظارت بر بازار وزارت صنعت و سازمان تعزیرات حکومتی است که نباید اجازه بدهند بازار این کالا دچار نابسامانی و التهاب شود،  زیرا در حالی که برای این کالا ارز دولتی زیاد استفاده شده است؛ اما هویت برخی دریافت کنندگان این ارزها  مشخص نیست.

نماینده سرخس و فریمان افزود: دولت باید مسئولیت خودش را در باره بحران کاغذ به خوبی انجام دهد و  وزیرصنعت به همراه وزیر فرهنگ و ارشاد و همچنین  رئیس کل بانک مرکزی باید درباره بحران کاغذ  و نحوه تخصیص ارز دولتی به جامعه پاسخگو باشند.

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: از طرفی اگرچه کارگروه کاغذ در وزارت فرهنگ فعال است ولی مجلس نظارت کامل را بر رفتار و عملکرد این کمیته ندارد زیرا چند ماه است که از ناظرین مجلس برای حضور در جلسات این کارگروه  دعوت نمی‌شود و ما جمع‌بندی‌های خود را با واسطه در بیرون جلسات دریافت می‌کنیم.

قاضی زاده هاشمی افزود: وضعیت کاغذ در حال حاضر بحرانی و  ممکن است بخشی از مطبوعات کشورطی ماه های آینده توانایی چاپ نداشته باشند واین امر  منجر به تعطیلی بخشی از مطبوعات و انتشارات کشور به دلیل عدم توانایی تامین کاغذ مورد نیاز شود.

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: بحران کاغذ دولت نظارت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۶۰۹۴۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

همه باید در مسیر گره‌گشایی از مشکلات تولید گام بردارند

به گزارش خبرنگار حوزه استان‌های خبرگزاری تقریب، ناصر عتباتی در جلسه کمیته حمایت قضایی از سرمایه‌گذاری دادگستری آذربایجان‌غربی با اشاره به شعار سال رهبر معظم انقلاب اسلامی مبنی بر جهش تولید با مشارکت مردم اظهار داشت: با توجه به این فرمان رهبری، هر کسی باید در حوزه کاری خود، در عمل نشان دهد که به آن پایبند است و در مسیر گره‌گشایی از مشکلات تولید حرکت کند.

وی افزود: رئیس قوه قضائیه همواره تاکید دارد که دستگاه قضا باید در کنار مدیران اجرایی، بخش خصوصی و فعالان اقتصادی باشد و از اهرم‌های قانونی خود برای رفع مشکل تولید بهره ببرد. 

رئیس کل دادگستری آذربایجان‌غربی خاطرنشان کرد: بی‌تردید هر اندازه شاهد رونق اشتغال در استان و در نتیجه کاهش بیکاری باشیم به همان اندازه بزهکاری و اختلافات خانوادگی و در نتیجه تولید پرونده برای دستگاه قضایی به حداقل می‌رسد.

وی با ابراز خرسندی از اهتمام دستگاه‌های اجرایی، نظارتی و بانکی استان برای رفع مشکل تولید در آذربایجان‌غربی بیان کرد: با توجه به برخی مشکلات واحدهای تولیدی، باید همانند گذشته مدیران دستگاه‌های اجرایی، نظارتی و بانکی تلاش کنند تا مشکلات این واحدها مرتفع و به چرخه تولید بازگردند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • گرانی میوه ناشی از ضعف نظارتی دستگاه‌هاست
  • ضرورت احداث تهران جدید
  • پس لرزه قرارداد ۲ میلیارد یورویی زاکانی با چینی‌ها | هرکس فکر می‌کند باید چپاول کند؟
  • شهرداری می‌تواند با کشور‌های خارجی قرارداد ببندد، اما نه قرارداد‌های پنهانی
  • نماینده مجلس : شهرداری حق دارد با خارجی ها قرارداد ببندد اما نه پنهانی
  • نماینده تبریز: شهرداری حق دارد با خارجی ها قرارداد ببندد اما نه پنهانی
  • کانال‌های خبری برای دریافت مجوز اقدام کنند
  • هشدار رئیس مجلس نسبت به ابهامات موجود در مورد یارانه دارو/ مبلغ 74 همت نمی‌تواند باعث کنترل قیمت و بازار دارو شود/ دولت برای کنترل قیمت بازار دارو 180 همت در نظر بگیرد
  • همه باید در مسیر گره‌گشایی از مشکلات تولید گام بردارند
  • کوتاهی دستگاه‌های خدمات‌رسان مدیریت شهری را ضعیف جلوه می‌دهد