Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خرداد»
2024-05-02@02:16:16 GMT

پلتفرم متحرک جهانی برای تروریست‌های داعش

تاریخ انتشار: ۱۱ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۶۱۴۵۰۰

پلتفرم متحرک جهانی برای تروریست‌های داعش

خرداد: سرکرده گروه تروریستی داعش پس از پنج سال سکوت سرانجام با نقشه‌های خطرناک تازه سر و کله‌اش پیدا شد.
ابوبکر البغدادی با آشکار شدن دوباره پس از سالها حمله اخیر این گروه به سریلانکا را انتقام شکست اخیر خود در باغوز در شرق سوریه نامید. رهبر خودخوانده خلافت تروریست‎ها در این ویدیو در میان انبوهی ریش خاکستری و نشسته در کنار اسلحه‎ای و تکیه داده به چند بالش گفت: «نبرد باغوز تمام شده است، اما نبرد‌های دیگری در راه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برادران شما در سریلانکا با انجام حملات انتحاری مرهم قلب تک تک شما شده‎اند تا انتقام برادران شما در باغوز را بگیرند.
جنگ امروز ما جنگ اصطحکاکی برای صدمه زدن به دشمن است و آن‌ها باید بدانند که جهاد تا روز قیامت ادامه دارد». او در این ویدیو تلاش می‎کرد با صدایی آرام و با لحنی تأثیرگذار با سه مردی که روبه‎رویش نشسته بودند صحبت کند و بار دیگر پیام ارعاب و ترور را به جهان مخابره کند.
الفرقان، شبکه رسانه‎ای داعش، با انتشار این ویدیو در شب دوشنبه باعث ایجاد موج رسانه‎ای شد که خبر زنده بودن بغدادی در رأس آن قرار گرفت. او در این ویدیو اعلام کرد که به دنبال گرفتن انتقام کشته‎شدگان و اسیرشدگان تروریست‎هایش در سوریه است و حمله‎ای که اخیراً به سریلانکا صورت گرفت و باعث کشته شدن ۲۵۰ نفر شد، در راستای همین هدف بوده است. در این ویدیو ۱۸ دقیقه‎ای هیچ ردپایی از محل اختفای او فاش نشده است؛ این نخستین باری است که پس از سخنرانی او در مسجد جامع النوری موصل در سال ۲۰۱۴ بر منبر نشست و سخنرانی کرد.
این سخنرانی به عنوان نقطه عطف قدرت‎گیری داعش و اعلام خلافت این گروه تروریستی در عراق و سوریه تلقی می‎شود. در ماه ژانویه همان سال، داعش توانست کنترل شهر رقه سوریه را در دست بگیرد و آن را به عنوان پایتخت خود اعلام کند. چند ماه بعد، گستره خلافت آن به موصل عراق هم رسید و جمعیت نیم‎میلیونی این شهر اسرای تروریست‎ها شدند. تا سال ۲۰۱۷ کنترل هر دو شهر در دست آن‌ها بود، اما رفته‎رفته آفتاب اقبال و خوش‎شانسی این گروه به غروبش نزدیک شد و پایگاه‎های تروریست‎ها یکی پس از دیگری سقوط کرد و از ۴۰ هزار سربازی که در سال ۲۰۱۵ برای خود دست و پا کرده بود، تلی از اجساد یا اسرا و زندانی کشور‌های دیگر چیزی باقی نماند.
به گزارش سی‎ان‎ان، بغدادی، رهبر ۴۷ ساله داعش، با جایزه‎ ۲۵ میلیون دلاری‎ای که امریکا برای بردن سرش گذاشته، مهم‎ترین مرد تحت تعقیب جهان است. اگرچه برخی رسانه‎ها و حتی وزارت خارجه امریکا درباره صحت این ویدیو تردید کرده‎اند. سخنگوی کاخ کرملین هم اعلام کرد هنوز مسکو نمی‎داند بغدادی زنده است یا نه.
دور جدید حیات داعش
انتشار این ویدیو در شرایطی که بار‌ها شایعه‎های زخمی و حتی کشته شدن او به گوش می‎خورد، به زعم برخی کارشناسان نشان دهنده این است که دوره جدیدی از حیات داعش آغاز شده است. به گزارش مجله نیویورکر، دو روز پس از حمله مرگبار سریلانکا، داعش در وب‎سایت خبری خود اعلام کرد که مسئولیت این حمله با این گروه تروریستی بوده است.
اصولاً داعش برای آنکه حمله‎ای را به خود متصل کند، دو روز صبر نمی‎کند، اما این بار این کار را کرد و هنوز ناظران علتش را نمی‎دانند. یکی از اولیه‎ترین متد‌های تبلیغاتی این گروه این است که پس از انجام حملات تروریستی به سرعت اعلام می‎کرد سربازان داعش آن را انجام داده‎اند تا هم به اعضای گروه خود قوت قلب بدهد و هم در سراسر جهان رعب و وحشت ایجاد کند.
پس از آنکه این حمله صورت گرفت برای بسیاری این پرسش مطرح شد که هدف عاملان آن چه بوده است؟ برای داعش این هدف کاملاً آشکار است: استراتژی استفاده از تروریسم هرگز برای این گروه در این برهه به این اندازه مهم نبوده است. دلیلش هم این است که با از دست دادن قلمروی فرماندهی داعش طی سال‎های اخیر، تبلیغات سیاسی داعش بر این متمرکز شده که نشان بدهد رهبر این گروه از متمرکز شدن اعضای آن در یک نقطه جغرافیایی دست کشیده است و در صدد ایجاد پلتفرمی جهانی برای انجام حملات تروریستی خود است. پلتفرمی متحرک و قابل جابه‎جایی که بتواند در آینده به هر نقطه جهان منتقل شود.


چارلی وینتر تحلیلگر ارشد مؤسسه مطالعات رادیکالیزاسیون در مجله آتلانتیک با اشاره به تغییر رویکرد داعش نوشته است: تلاش‎های داعش برای تغییر راهبرد خود تابستان گذشته آغاز شد. یعنی هنگامی که ولایت‎های متعدد خود در عراق و سوریه را از دست داد و به جایش متحدانی در یمن و لیبی پیدا کرد و شاخه‎های کوچکی در سومالی و جنوب شرقی آسیا تشکیل داد. پیش از این داعش اعلام کرده بود سوریه و عراق پایگاه اصلی خلافت جهانی این گروه تروریستی است. همین ادعا کار را برای تغییر راهبردش ساده کرده بود، زیرا می‎توانست به جای آنکه برای اعضایش علل شکست خلافت در این دو کشور را توجیه کند، در سایر نقاط جهان عضو پیدا کند و فعالیت‎هایش را در قالبی دیگر ادامه دهد. پیش از این القاعده در سال ۲۰۰۴ این استراتژی را به کار گرفته بود. اکنون داعش هم می‎خواهد از دوره کشورگشایی و کشورداری عبور کند و بر انجام    فعالیت‎هایی تروریستی در سراسر جهان متمرکز شود تا این‌گونه حیات خود را حفظ کند. به همین خاطر است که بغدادی در ویدیوی خود می‎گوید در هشت کشور جهان حدود ۹۰ حمله تروریستی توسط این گروه صورت گرفته است. بغدادی در ویدیوی خود تلویحاً اعلام کرد که تشکیل خلافت در سوریه و عراق عالی بود، اما نمی‎توانست بیش از آن گسترش پیدا کند. او با حمله سریلانکا به دنبال چیز بزرگ‎تری است. اگرچه تلخ است، اما لازم است هشدار بدهیم که احتمالاً باید در آینده شاهد حملات بیشتری مانند سریلانکا باشیم. حمله سریلانکا یک حمله تروریستی ساده نبود؛ بلکه احتمالاً یک حمله آزمایشی بود.
منبع:ایران برچسب ها: جنوب شرقی ، عراق ، مسجد ، جامع ، مسکو ، وزارت خارجه

منبع: خرداد

کلیدواژه: جنوب شرقی عراق مسجد جامع مسکو وزارت خارجه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khordad.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خرداد» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۶۱۴۵۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روایت روزنامه جمهوری اسلامی از مدارا با طالبان بدون خط قرمز/ جازدن سیل به جای دادن حقابه!

به گزارش خبرآنلاین روزنامه جمهوری اسلامی در سرمقاله امروز خود نوشت: رواداری برای دولت‌ها یک راهبرد مفید و موثر برای دست‌یابی به موقعیت در سیاست‌های داخلی و خارجی است. اِعمال این راهبرد در زمینه سیاست داخلی هر قدر بیشتر باشد بهتر است ولی در مورد سیاست خارجی اگر مرز مشخصی رعایت نشود، قطعاً زیان‌های فراوانی به همراه خواهد داشت.

از حکمرانان یک نظام سیاسی دینی همچون نظام جمهوری اسلامی انتظار اینست که حداکثر رواداری را در سیاست داخلی اِعمال کنند و به این فرموده پیامبر خدا صلی‌الله علیه وآله پای‌بندی نشان دهند که اگر حاکم در عفو اشتباه کند بهتر است از اینکه در عقوبت کردن گرفتار خطا شود. «...فان الامام لان یخطئ فی العفو خیر له من ان یخطئ فی العقوبه». متاسفانه سیاست داخلی ما بر این توصیه رسول‌الله مبتنی نیست و بعضی از حکمرانان ما تصورشان اینست که با سختگیری و فشار حداکثری در کیفر دادن می‌توانند مردم را به مسیری که می‌خواهند سوق دهند. عجیب است که علیرغم تجربیات متعدد و مستمری که در زمینه کارآمد نبودن سیاست زور و فشار وجود دارد، این دسته از حکمرانان همواره بر استمرار این سیاست شکست‌خورده اصرار می‌ورزند.

عجیب‌تر اینکه همین حضرات که اِعمال فشار حداکثری در سیاست داخلی را می‌پسندند، در زمینه سیاست خارجی به ویژه درباره بعضی کشورها که خطرناک بودنشان برای منطقه و آینده منافع ملی ایران اظهر من‌الشمس است، به رواداری کامل و بدون قید و شرط معتقدند! با اینکه طبق ضرب‌المثل معروف «مار گزیده از ریسمان سیاه و سفید می‌ترسد» حکمرانان ما باید از کسانی که بدترین سابقه تروریستی، تکفیری، بدعهدی و پای‌بند نبودن به قوانین و مقررات بین‌المللی را دارند برحذر باشند، آنها را به راحتی تحمل می‌کنند، تخلفاتشان را نادیده می‌گیرند و امتیازات زیادی در اختیارشان قرار می‌دهند.

امیرخان متقی، وزیر خارجه حکومت خودخوانده طالبان که از سران بدسابقه این گروه تروریستی تکفیری است، اخیراً ضمن انکار حضور داعش در افغانستان گفته است این گروه تحت حمایت سه کشور منطقه قرار دارد و این سه کشور داعش را حمایت می‌کنند و باعث ناامنی منطقه شده‌اند. هرچند امیرخان اسمی از این سه کشور نیاورده ولی آشنایان با تفکر او گفته‌اند منظورش سه کشور تاجیکستان، ایران و پاکستان هستند که طبق ادعای این طالب متوهم، اولی نیروی انسانی داعش را تامین می‌کند، دومی راه عبور را برایشان باز می‌گذارد و سومی بودجه و مراکز برنامه‌ریزی آنها را برعهده دارد.

جالب است که دولتمردان تاجیک و پاکستانی همواره از وجود گروه‌های متعدد تروریستی ازجمله داعش در افغانستان تحت حاکمیت طالبان خبر می‌دهند و این کشور را کانون ناامنی می‌دانند. از طرف دیگر، هر وقت قتل و غارت و جنایتی در افغانستان اتفاق می‌افتد حکومت خودخوانده طالبان آن را به گردن داعش می‌اندازد در حالی که همه می‌دانند طالبان با داعش تقسیم کار کرده و جنایت‌های خود را به گردن داعش می‌اندازد و داعش هم که با طالبان همدست است، این تقسیم کار را پذیرفته و جنایات را گردن می‌گیرد. با اینکه این واقعیت کاملاً قطعی و روشن است، امیرخان متقی با وقاحت تمام ادعا می‌کند داعش در افغانستان حضور ندارد و این سه کشور حامیان داعش هستند.

پاکستان و تاجیکستان در حال تسویه ‌حساب با طالبان هستند و آنچه مایه تاسف است اینست که ایران هنوز به سیاست مدارا با این گروه تروریستی تکفیری ادامه می‌دهد و این گروه علیرغم بدعهدی‌ها و تخلفاتی که از قوانین بین‌المللی دارد دائماً از ایران امتیاز می‌گیرد. در نزدیک سه سالی که طالبان بر افغانستان سلطه دارد هنوز حاضر نشده حقابه ایران از هیرمند را بدهد و اخیراً که سرریز سیل به سیستان رسید، طالبان آن را به عنوان حقابه ایران جا زد! امتیازات سیاسی و تجاری زیادی نیز از ایران می‌گیرد و مهم‌تر اینکه خطر ناامنی در ایران به دلیل ورود عناصر وابسته به طالبان هر روز افزایش می‌یابد ولی حکمرانان ما به هشدارها اعتنا نمی‌کنند. حالا که امیرخان هم ایران را به همکاری با داعش متهم کرده آیا باز هم سیاست مدارا با طالبان جایز است؟ خط قرمز کجاست؟

311311

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901685

دیگر خبرها

  • طالبان حمله تروریستی داعش در ولسوالی گذره را محکوم کرد
  • بازداشت ۴۱ تروریست داعشی در ترکیه
  • ضرورت مبارزه ایران و افغانستان با داعش به عنوان تهدید مشترک
  • ادامه واکنش‌های جهانی علیه حمله داعش به نمازگزاران در هرات
  • داعش مسئولیت حمله تروریستی به نمازگزاران شیعه در هرات را برعهده گرفت
  • روایت روزنامه جمهوری اسلامی از مدارا با طالبان بدون خط قرمز/ جازدن سیل به جای دادن حقابه!
  • داعش مسئولیت حمله به نمازگزاران شیعه در هرات را پذیرفت
  • انهدام ۲ پایگاه تروریست‌ها در «حمص» سوریه توسط روسیه
  • داعش مسئول حمله به نمازگزاران هرات
  • حمله تروریستی به مسجد شیعیان در هرات و دو نکته مهم