Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-30@22:42:40 GMT

گره کور حل مشکل کودکان بی هویت

تاریخ انتشار: ۱۱ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۶۱۴۶۰۹

گره کور حل مشکل کودکان بی هویت

تهران- ایرنا- امروزه بنا به دلایل مختلف شاهد افزایش آمار کودکان بی هویت در کشور هستیم که این خود می تواند هم برای آنها و هم برای جامعه مشکلاتی را ایجاد کند، چرا که عدم صدور شناسنامه و سایر اوراق هویتی برای این دسته از کودکان، نه تنها آنها را از حقوق اولیه و رایگان خود در کشور محروم می کند، بلکه خود می تواند آسیب های اجتماعی بیشتری را برای این کودکان رقم بزند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گفتنی است کودکان بی هویت بیشتر در سایه ازدواج زنان ایرانی با اتباع بیگانه متولد می شوند که اداره ثبت احوال به آنها شناسنامه نمی دهند و این دسته از کودکان بی هویت می شوند اما این در حالی است که تا سال گذشته و قبل از نامناسب شدن وضعیت اقتصادی کشور اتباع بیگانه در کشور حضور دیرینه ای داشتند که البته بسیاری از آنها به صورت غیر قانونی بودند از این رو شاید دور از انتظار نباشد که مسوولان امر برای این دسته از کودکان تدابیر ویژه ای بیندیشند. شاید در نگاه اول مساله کودکان بی هویت چندان مهم به نظر نرسد اما باید در نظر داشت که این کودکان به دلیل نداشتن متاسفانه از تمام خدمات اجتماعی، درمانی یا حتی تحصیلی نیز محروم خواهند شد که این خود بسیار سخت و دردناک خواهد بود.

**لایحه دولت برای کودکان بی هویت
همان گونه که می دانیم چندی پیش دولت لایحه ای را مصوب کرد که فرزندان حاصل از ازدواج زنان ایرانی با مردان خارجی، تا قبل از 18سالگی به درخواست مادر و پس از 18سالگی به درخواست خود آنها می توانند تقاضای تابعیت ایرانی داشته باشند و شناسنامه ایرانی نیز دریافت کنند که این خود می تواند نشان از ارج نهادن به زن باشد.

از سوی دیگر باید خاطر نشان کرد که بر اساس ماده 979 قانون مدنی فرزندان حاصل از ازدواج زنان ایرانی با مردان خارجی که در ایران متولد می شوند، می توانند بعد از رسیدن به سن 18 سال تمام تقاضای تابعیت ایرانی کنند که این خود می تواند یکی از بزرگ ترین ضعف های قوانین کشور باشد چرا که فرزندان بدون هویت تا سن 18 سالگی هیچ گونه هویتی ندارند از این رو در مسایل تحصیلی، بهداشتی، درمانی و موارد دیگر دچار مشکلات خواهند شد که این خود بسیار ناعادلانه باشد چرا که تا سن 18 سالگی این کودکان از امکاناتی که باید با آنها آینده خود را بسازند و بعد از 18 سالگی و پس از کلی دوندگی می توانند تابعیت مورد نظر خود را دریافت کنند که این خود جای بسی تأمل دارد از این رو انتظار می رود با تصویب این لایحه در مجلس شورای اسلامی و قبول تابعیت از طریق مادر این ماده قانونی نیز اصلاح شود. به عبارت ساده تر ادامه داشتن این روند چندان خوشایند نیست، چرا که نمی توان با پاک کردن صورت مساله مشکل را حل کرد، بدین معنا که نمی توان مساله ازدواج زنان ایرانی را با مردان خارجی نادیده بگیریم و برای فرزندان حاصل از این ازدواج نیز هویتی ندهیم، چرا که این خود می تواند نشان از نادیده گرفتن حقوق اولیه افراد باشد.

**نگرانی منتقدان مشکلات فرزندان بدون هویت را تا پایان عمر همراه آنها کرد
بدیهی است چندی پیش طیبه سیاوشی عنایتی عضو فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی طی مصاحبه ای اعلام کرده بود که مشکلات فرزندان حاصل از ازدواج مادر ایرانی و پدر خارجی که مدرک هویتی ندارند، از زمان تولد تا پایان عمر همراه آنها است، چرا که این گروه از فرزندان به دلیل نداشتن مدارک هویتی از زندگی ساقط و از دریافت بسیاری از خدمات محروم هستند.از سوی دیگر وی علت اصلی این امر را نگرانی شدید منتقدان می دانند، چرا که منتقدان انتقال هویت از طریق مادر بر این باور هستند که تصویب این قانون در مجلس شورای اسلامی می تواند باعث افزایش مهاجرت مردان خارجی به ایران شود.

**بهره مندی کودکان بی هویت از خدمات آموزشی
همان گونه که می دانیم چندی پیش و بر اساس مجوز از سوی مقام معظم رهبری مشکل ثبت نام از کودکان بی هویت از بین رفت و این کودکان نیز می توانند از خدمات آموزشی کشور استفاده کنند، چرا که تا چند سال گذشته کودکان بی هویت در مدارس کشور ثبت نام نمی شدند و در بسیاری از موارد از تحصیل باز می مانند هر چند باید در نظر داشت که این مهم نمی تواند برای این کودکان کافی باشد چراکه کودکان بی هویت نیز مانند سایر کودکان حق زندگی دارند و باید از تمام امکانات بهره مند شوند.

**تولد ماهانه 100 کودک بی هویت در تهران
بنابر آمار منتشر شده امروزه شاهد تولد ماهانه 100 کودک بی هویت در بیمارستان های تهران هستیم هر چند این آمار در شهرهای بسیاری بالاتر از این عدد است بنابراین این مهم خود می تواند نشان از اهمیت رسیدگی و توجه به کودکان بی هویت را داشته باشد.

**قوانین ایرانی به نفع مردان خارجی
با نگاهی گذرا بر قوانین موجود در کشور در رابطه با کودکان بی هویت می توان به این مهم دست یافت که متاسفانه قوانین کشور بیشتر به نفع مردان خارجی است که این مهم نیز می تواند برای کودکان بی هویت مشکل ساز باشد.باید در نظر داشت که برخی از مردان خارجی تنها از روی هوس در ایران ازدواج کرده اند و بعد به کشور خود بازگشته اند و شاید دیگر هیچ وقت به کشور نیز بازنگردند و متاسفانه بسیاری از آنها حتی از خود آدرس و یا نشانه ای نیز برجای نگذاشته اند که این خود می تواند به تباهی آینده کودک بیانجامد هرچند برخی از بهارستان نشینان بر این باور هستند که این دسته از کودکان تنها شناسامه ندارند و در مقابل از تمام امکانات بهره مند هستند اما این در حالی است که گویا هنوز بسیاری از کودکان بی هویت تنها به دلیل نداشتن شناسنامه نمی توانند از امکانات لازم استفاده کنند.

در پایان باید خاطر نشان کرد که تنها گناه کودکان بی هویت ازدواج مادرشان با یک مرد خارجی است که این کودکان بی‌هویت نه تنها فاقد شناسنامه هستند بلکه از یارانه و بسیاری امکانات دیگر نیز محروم هستند و حتی در پاره ای از موارد اقامت آنها در ایران جرم محسوب می‌شود و به دلیل این موضوع مجازات می‌شوند که این خود تنها یکی از مشکلات کودکان بی شناسنامه است.

منبع: روزنامه آرمان 1398.02.11
گروه اطلاع رسانی**9370**2002

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اجتماعي آرمان آسيب هاي اجتماعي كودكان بي هويت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۶۱۴۶۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

این کشور رکورددار سوء مصرف الکل در کودکان و نوجوانان شد

به گزارش خبرآنلاین،این سازمان اعلام کرده است یک سوم کودکان ۱۱ ساله و بیش از نیمی از نوجوانان ۱۳ ساله در انگلستان مشروبات الکلی مصرف کرده‌اند.

ایسنا در خبری نوشت:«راشا تودی» در این گزارش به نقل از سازمان جهان بهداشت آورده است انگلیس از نظر میزان مصرف الکل در این گروه سنی در میان ۴۴ کشور در صدر قرار دارد.

گزارش جدید سازمان جهانی بهداشت میزان مصرف الکل، سیگار، سیگار الکترونیکی و ماریجوانا در میان کودکان و نوجونان را در کشورهای اروپایی، کانادا و چند کشور در آسیای مرکزی بررسی کرده است.

این سازمان با تاکید بر اینکه مصرف الکل می‌تواند به مغز کودکان آسیب برساند، هشدار داد متاسفانه این امر در بسیاری از کشورهای مورد بررسی عادی شده و سلامت کودکان و نوجوانان نادیده گرفته می‌شود و از کشورها خواست تا اقدامات بیشتری برای محافظت از کودکان در برابر این مواد و نوشیدنی‌های مضر انجام دهند.

تحقیقات نشان می‌دهد که هر چه کودکان زودتر مصرف الکل را شروع کنند، با مشکل جدی‌تری در سنین بالاتر روبرو می‌شوند.

در حالی که این سازمان بهداشتی بین‌المللی از افزایش گرایش کودکان و نوجوانان انگلیسی به مصرف الکل ابراز نگرانی کرده، چند روز پیش نیز مقامات بهداشتی انگلیس نسبت به رشد سرسام‌آور موارد بستری کودکان و نوجوانان در بیمارستان‌های این کشور به خاطر عوارض ناشی از سیگارهای الکترونیکی هشدار دادند.

دکتر «تدروس ادهانوم قبریسوس»، دبیرکل سازمان جهانی بهداشت نیز پیش‌تر در این رابطه هشدار داده بود: در حال حاضر کودکان و نوجوانان در سنین پایین در برخی کشورهای ثروتمند در دام مصرف سیگارهای الکترونیکی افتاده‌اند و ممکن است که این نسل به نیکوتین گره بخورند.

۲۳۳۲۱۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901432

دیگر خبرها

  • ناپدید شدن بیش از ۵۰ هزار کودک پناهجو ظرف ۳ سال در اروپا
  • این کشور رکورددار سوء مصرف الکل در کودکان و نوجوانان شد
  • شوراهای فرادستی مشکل ساختاری دارند
  • پتروشیمی‌ها برای کمک به رفع مشکل ناترازی انرژی آماده اند
  • انصاری نیک: «خلیج فارس» هویت ایران و یکی از پایه های قدرت تمدنی کشور است/ غرب نمی خواهد در منطقه امنیت برقرار باشد، زیرا امنیت ضامن توسعه است
  • چگونه نوجوانان امروز را به خواندن کتاب‌های ایرانی علاقه‌مند کنیم؟/ ادبیات نوجوان در سایه غلبه ترجمه
  • خلیج فارس هویت و میراث گرانبهای سرزمین ایران است
  • استاندار هرمزگان: خلیج فارس خانه ایرانی‌ها‌ست
  • نام خلیج فارس همیشه ماندگار است
  • خودکشی پزشکان ایرانی در مرز هشدار؛ مشکل کجاست؟