Web Analytics Made Easy - Statcounter

قزوین - ایرنا - همایش راهکارهای تامین مالی از طریق بازار سرمایه روز چهارشنبه توسط اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی قزوین برگزار شد.

به گزارش ایرنا در این همایش موضوعاتی چون تامین بازار سرمایه از لحاظ نظارتی و شرعی، ابزارهای تامین مالی بازار سرمایه و روش های معمول آنها، نحوه خرید و فروش در بورس کالا و روش های تجاری سازی ایده های شرکت های دانش بنیان مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی قزوین در این همایش گفت: برای رونق صنایع و تولید کشور، سرمایه گذاری ها باید از بانک ها به سمت بورس و بازار سرمایه برود.
مهدی بخشنده افزود: در شرایط امروز کشور که تهدید ها و تحریم های اقتصادی علیه ایران شدت گرفته باید این موضوع را به یک فرصت تبدیل کرد.
وی اضافه کرد: صنعت ایران از توانمندی های لازم برخوردار است و در تمام سال های تحریم توانسته روی پای خود بایستد اما تداوم این وضعیت نیاز به تامین مالی دارد وگرنه با مشکل بزرگی مواجه خواهیم شد.
بخشنده با بیان اینکه باید از بانک ها برای تامین مالی فاصله گرفت، ادامه داد: کشورهای توسعه یافته راهکارهای تامین مالی از طریق خرید سهام بورس را در پیش گرفته اند و امروز بورس، نقش اول را در پشتیبانی مالی واحدهای تولیدی بر عهده گرفته است.
مدیر گروه ابزارهای مالی مرکز پژوهش و مطالعات اسلامی سازمان بورس و اوراق بهادار نیز در این همایش گفت: برای رونق تولید، جذب منابع از اهمیت بالایی برخوردار است و باید راه های آن را مشخص کرد تا مانند خون در رگ های شرکت ها جریان یابد.
میثم حامدی افزود: بانک ها اولین منبع تامین مالی هستند و شرکت ها که مشکل سرمایه در گردش دارند اولین مرجعشان همین بانک ها هستند اما باید بدانیم که به جز بانک بازار بورس نیز وجود دارد.
وی اضافه کرد: خوشبختانه امروز امکان ابزارسازی و نهادسازی در بازار سرمایه ایجاد شده و نهادهای مختلف برای تامین مالی ایجاد شده اند.
حامدی ادامه داد: اگر قرار است در رونق تولید بازار سرمایه سهیم باشیم شناخت ابزارها و نهادها و رویه های ایجاد شده توسط فعالان بازار و تقاضا برای این کار باید افزایش یابد.
وی گفت: یکی از مزیت های بازار سرمایه این است که ابزارهای مختلفی را نیز بر اساس نیازهای مختلف شرکت ها و دولت ایجاد کرده که از جمله آنها می توان به اسناد خزانه اسلامی اشاره کرد.
حامدی خاطرنشان کرد: در کمیته فقهی سازمان بورس اواق بهادار که نظارت شرعی و تصویب ابزارها از طریق آن انجام می شود ابزارهایی از جمله اوراق وقف و یا اوراق برای سیلاب اخیر وجود دارد.
حامدی اظهار داشت: اوراق قرض‌الحسنه بلند مدت با امکان وقف که هم مصوبۀ کمیتۀ فقهی سازمان بورس را داشته و هم دستورالعمل آن در سال 90 به تصویب هیات مدیره سازمان رسیده، یکی از در دسترس ترین ابزارها برای کمک به بازسازی مناطق آسیب دیده از حوادث و بلایای طبیعی از جمله سیل اخیر است.
مدیر گروه بازارها و ابزارهای مالی مرکز پژوهش، توسعه و مطالعات اسلامی سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: بسیاری از اشخاص قصد کمک بدون بازگشت دارند، این اوراق قرض الحسنه می‌تواند با قابلیت وقف ورقۀ بهادار منتشر شود.
7388/6012

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اقتصاد بورس بازار سرمايه تامين مالي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۶۱۶۸۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حل نشدن مشکل نرخ تامین مالی برای فعال‌سازی بنگاه‌ها مانع از تحقق جهش تولید است

محمدرضا پورابراهیمی، رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در برنامه تهران ۲۰ شبکه تهران تامین مالی را یکی از چالش‌های مهم گزارش‌های فصلی فضای کسب و کار عنوان کرد و گفت: تامین مالی از دو بخش (دسترسی به منابع و نرخ تامین مالی) مطرح می‌شود.

وی ادامه داد: طی ۱۲ سال گذشته میانگین نرخ رشد اقتصادی پایین بوده است. البته تقریباً میانگین نرخ رشد اقتصادی در سه سال اخیر بالای ۵ درصد تحقق پیدا می‌کند.

پورابراهیمی با بیان اینکه ما به ۴ هزار همت منابع برای تحقق نرخ رشد ۸ درصدی در کشور برای سال ۱۴۰۳ نیاز داریم، افزود: به تفکیک حدود ۲۲۰ همت در بخش کشاورزی، ۱۶۰۰ همت در بخش صنعت و معدن و ۲۱۸۰ همت در بخش خدمات نیاز است که خدمات شامل همه می‌شود.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس با اشاره به اینکه منابع مالی باید از طریق نظام بانکی تامین شود، گفت: با توجه به سیاست‌های انقباضی سال گذشته، مشکلاتی به‌دلیل کاهش حجم نقدینگی و آثار ناشی از تورم ایجاد شد. حدود هزار و ۲۸۰ همت برای سال ۱۴۰۳ از تسهیلات بانکی برنامه‌ریزی شده است.

پورابراهیمی بیان داشت: تا حد زیادی، اوراق گام توانسته تامین مالی خوبی برای تولیدکنندگان باشد البته اگر وزارتخانه بتواند نکات، محدودیت‌ها و عوارض آن به جهت اجرا را به درستی پوشش و مدیریت کند، یک ابزار خوبی برای تامین مالی است.

وی عنوان کرد: با توجه به شرایط اقتصادی، کاهش زمان فرایند، مشکل تامین مالی در اقتصاد ایران را برطرف نمی‌کند.

پور ابراهیمی با بیان اینکه اگر بخواهیم جهش تولید مدنظر رهبر معظم انقلاب اسلامی اتفاق بیفتد، بزرگترین چالش اقتصاد ایران در سال ۱۴۰۳ نرخ تامین مالی است، افزود: پیامد سیاست انقباضی افزایش نرخ است. اتفاقاتی که در سیاست پولی، مخصوصاً برای کنترل جریان ارز در بازار امسال ایجاد شد، کاملا سیاست غلطی است.

در تاریخ اقتصاد ایران در دولت قبل نیز افزایش سپرده‌های بانکی را برای اینکه این حجم از سمت بازار به سمت بازار پول که اتفاق نیفتاد، فقط ۵ واحد درصد در دولت قبل سود سپرده بانکی را افزایش دادیم. در واقع یک عدد سنگینی هزینه به نظام بانکی کشور تحمیل کردیم.

افزایش نرخ سود سپرده به ۳۰ درصد کاملا اشتباه است

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس تصریح کرد: افزایش نرخ سود سپرده به ۳۰ درصد کاملا اشتباه است. به دلیل اینکه اثر آن بازار ارز کاملا منتفی است. زمانی که این اوراق تعهدی را با نرخ ۳۰ درصد منتشر می‌کنید، نرخ تامین مالی قطعاً بالای ۳۰ درصد باید صورت گیرد.

وی ادامه داد: در حال حاضر، بر اساس برآورد مجلس در بازار رسمی و غیر رسمی عدد‌های بسیار بالایی است. اگر مشکل نرخ تامین مالی را در حوزه فعال‌سازی بنگاه‌ها حل نکنیم، قطعا جهش تولید برای امسال تحقق پیدا نمی‌کند.

باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی مجلس

دیگر خبرها

  • خبری مهم برای عرضه اولیه های بورسی
  • تداوم خروج نقدینگی حقیقی‌ها در روز‌های منفی شاخص کل بورس
  • بازار سرمایه هفته را کاهشی به پایان برد
  • جاماندگی بورس از بازار‌ها
  • عبور از دژاووی بورسی
  • حل نشدن مشکل نرخ تامین مالی برای فعال‌سازی بنگاه‌ها مانع از تحقق جهش تولید است
  • کدام خودروی سایپا 700 میلیون تومان شد؟
  •  معرفی کتاب های بازار مالی
  • کوچ نقدینگی از بازار طلا و ارز به بازار سرمایه/ بورس جذاب شد
  • چشم انداز سرمایه گذاری در بورس مثبت است