Web Analytics Made Easy - Statcounter

ساعت24 -رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی گفت: تحریم‌های ظالمانه فرصتی برای نخبگان کشور است و دانشگاهیان باید نقش خود را به عنوان پیشتاز و میدان دار تحولات در این حوزه به خوبی ایفا کنند.

 محمدرضا عارف در بیست و هفتمین کنفرانس مهندسی برق ایران که به میزبانی دانشگاه یزد برگزار شد، با اشاره به نامگذاری سال جاری به عنوان رونق تولید اظهار کرد: این نامگذاری، عملیاتی کردن اقتصاد مقاومتی با پایدار کردن اقتصاد و اتکا به سرمایه‌های کشور است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: اگر برنامه‌ریزی درستی داشته باشیم می‌توانیم باعث بالارفتن انگیزه و جهت‌گیری صحیح به سمت رونق واقعی و اقتصاد دانش محور شویم.

رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی با اشاره به این‌که ما در آغازین ماه‌های دهه پنجم انقلاب هستیم، به بیانیه گام دوم اشاره کرد و گفت: مقام معظم رهبری در این بیانیه اولین اولویت را علم و پژوهش مطرح کردند و به نظر من این بخش متوجه دولتمردان و حاکمیت است که قدرت را در تجهیزات سخت و دادن منابع به سمت قدرت‌های سخت نبینیم. قدرت ما دانش و دانشگاه‌هاست.

عارف در ادامه با بیان این‌که دانشگاه‌ها در هیچ دورانی برای تخصیص اعتبار مالی در اولویت نبوده‌اند، تصریح کرد: رئیس دانشگاه نباید در طول سال، دغدغه جذب و تأمین اعتبار مالی داشته باشد.

رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس با اشاره به شاخص‌های دانشگاه‌های ایران ادامه داد: رتبه علمی ما در دنیا ۱۶ است اگرچه رتبه ارزشمندی است اما کفایت نمی‌کند. یکی از مهمترین شاخص‌ها، نوآوری است که رتبه ما در میان ۱۲۷ کشور ۶۵ است. در شاخص خلاقیت در میان ۱۳۷ کشور ۵۷، در شاخص کارآفرینی رتبه ۷۲، در شاخص رقابت پذیری جهانی در میان ۱۴۲ کشور ۸۹ است.

این عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه اشتغال در کشور وضعیت نگران کننده‌ای دارد گفت: از هر چهار نفر جویای کار در کشور سه نفر دارای مدرک دانشگاهی هستند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: در دهه گذشته جهان با دو موج جدید روبرو شد که تلقی دو انقلاب است که دو رویکرد متفاوت دارد. یکی از آنها در سال ۲۰۱۱ در آلمان روی داد به نام انقلاب صنعتی چهارم که به عنوان یک پارادایم جدید در سیاست‌های اقتصادی است.

عارف افزود: در این اقتصاد همگرایی فناوری‌ها مطرح است و جهان در آستانه یک نقطه عطف در انقلاب فناورانه قرار دارد انقلابی که شکل زندگی و کار را به طور اساسی تغییر می‌دهد و فناوری‌هایی که در اینجا مطرح می‌شوند یا آی سی تی هستند یا مبتنی بر آن هستند.

این استاد دانشگاه صنعتی شریف اظهار کرد: در موج دیگر در سال ۲۰۱۶ در ژاپن بعد از جامعه صنعتی و اطلاعاتی به جامعه ابرهوشمند می‌رسیم رویکردی که مطرح می‌کند تبدیل ژاپن به مطلوب‌ترین کشور دنیاست. و در اینجا درهم تنیدگی فناوری‌ها و کنار گذاشتن قدرت از شبکه‌های رسمی به سمت افراد است.

وی گفت: در آینده دگرگونی اجتماعی در جامعه ابرهوشمند خواهیم داشت و دانشگاه و علم و فناوری تعریف جدید خواهد داشت. رویکرد این جامعه حل سیستمی مسائل با تقویت نظام ملی نوآوری و تعهد مشارکت دولت، کسب و کارها و مردم درهم آفرینی و بازآفرینی جامعه است در این جامعه محوریت انسان است.

عارف ادامه داد: اتکای اصلی هر دو موج بر روی آی سی تی است و متأسفانه در این زمینه بسیار ما عقب هستیم و باید روی زیربناها به صورت جدی کار شود.

وی خاطرنشان کرد: این دو موج در راه است و اگر واقعیت این دوموج را پذیرفتیم و اگر جایگاه خود را مشخص کردیم می‌توانیم تأثیرگذار و سهیم باشیم. ما همچنین باید شبکه دانشمندان ایرانی را راه‌اندازی کنیم و اگر آنها دست از محافظه‌کاری بردارند، موفق خواهیم بود.

منبع: ساعت24

کلیدواژه: احمدی نژاد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۶۱۷۱۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نظم و انضباط اجتماعی بر پایه نظام آموزشی و تربیتی یک جامعه شکل می‌گیرد

فرماندار شهرستان ارومیه گفت: بر پایه نظام آموزشی و تربیتی یک جامعه است که نظم و انضباط اجتماعی حالت نهادی به خود می‌گیرد و عامه مردم به طرف فرهنگ ترقی و توسعه حرکت می‌کنند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از آذربایجان‌غربی، غلامحسین عماری امروز _چهارشنبه پنجم اردیبهشت_ در دیدار با رئیس دانشگاه غیر دولتی آفاق ارومیه اظهار کرد: مراکز عالی کشور بستر رشد و توسعه فکری جوانان است.

وی افزود: توجه به دانشجویان یکی از مهم‌ترین و محوری‌ترین مباحث و از ارکان پویا و بالنده مسیر توسعه و پیشرفت جامعه است.

فرماندار شهرستان ارومیه گفت: امروزه به لطف خداوند و تلاش و استمرار مراکز دانشگاهی و آموزشی حتی در روستاها و بخش‌های ارومیه قشر زیادی از جوانان دارای تحصیلات عالی و دانشگاهی وجود دارد که این مهم مگر با تلاش‌های دانشگاه‌های کشور تحقق نمی‌یافت.

عماری در خصوص اهمیت و جایگاه دانشگاه در جامعه تصریح کرد: دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی در جوامع امروزی به عنوان کلیدی‌ترین نهاد آموزشی در جهت توسعه همه جانبه به شمار می‌رود، چرا که در پرتو آموزش است که انسان‌ها متحول می‌شوند.

وی ادامه داد: بر پایه نظام آموزشی و تربیتی یک جامعه است که نظم و انضباط اجتماعی حالت نهادی به خود می‌گیرد و عامه مردم به طرف فرهنگ ترقی و توسعه حرکت می‌کنند.

در این دیدار بسترهای توسعه همکاری‌های مشترک دانشگاه آفاق با مجموعه فرمانداری و دستگاه‌های تابعه مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.

کد خبر 747636

دیگر خبرها

  • تجمع دانشگاهیان تهران، مشهد و اهواز در حمایت از خیزش دانشجویان آمریکاو اروپا
  • قیام جامعه دانشگاهی ایران در حمایت از دانشجویان آزادیخواه اروپا و آمریکا +تصاویر
  • قیام جامعه دانشگاهی ایران در حمایت از منادیان آزادی و دانشجویان اروپا و آمریکا +تصاویر
  • حمایت جامعه دانشگاهی اهواز از اعتراضات دانشجویی در آمریکا علیه صهیونیست‌ها
  • جامعه دانشگاهی در برابر جنایات رژیم غاصب اسرائیل سکوت نمی‌کند
  • آغاز پذیرش حوزه‌های علمیه خواهران
  • تمدید ۲ ماهه کارت «پی‌.او‌.آر» پناهجویان افغان در پاکستان
  • دونماینده استان درجام حذفی فوتبال فردا به میدان می‌روند
  • پیشرفت جامعه اسلامی در گرو سلامت و نشاط خانواده‌ها
  • نظم و انضباط اجتماعی بر پایه نظام آموزشی و تربیتی یک جامعه شکل می‌گیرد