Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جهان نيوز»
2024-04-28@11:52:57 GMT

رویترز: تندروها در کاخ سفید حرف آخر را می‌زنند

تاریخ انتشار: ۱۱ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۶۲۰۷۳۳

رویترز: تندروها در کاخ سفید حرف آخر را می‌زنند

به گزارش جهان نيوز به نقل از ایرنا، رویترز افزود: این تصمیم بی سابقه فقط چند روز پیش از اعلام آن در 22 آوریل (2 اردیبهشت) نهایی شد و این نشان دهنده نفوذ فراوان تندروهای تیم دونالد ترامپ است. با وجود مخالفت مقام های وزارت امور خارجه که در پی حفظ معافیت های نفتی برای برخی شرکا و متحدان آمریکا بودند، اعضای تندرو تیم ترامپ ماهها بود که تشدید تحریم ها را پیگیری می کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



یکی از مقام های ارشد دولت ترامپ که رویترز نام او را فاش نساخت در این زمینه با بیان آنکه برای لغو معافیت ها، ایجاد اجماع میان سازمان های گوناگون دولتی کلی کار برد، گفت: هیچ کس بطور جدی تلاش نکرده بود صادرات نفت ایران را به صفر برساند.

منابع آگاه به رویترز گفتند که 20 آوریل (31 فروردین) و در آستانه پایان معافیت 180 روزه در 1 مه (11 اردیبهشت)، مشاوران ارشد امنیتی و اقتصادی ترامپ او را قانع کردند که زمان آن فرا رسیده تا صادرات نفت ایران بطور کلی قطع شود. وزارت امور خارجه آمریکا هم با دستکم پنج کشور (ترکیه، ژاپن، کره جنوبی، هند و چین) از کشورهای هشت گانه در مورد تداوم معافیت های نفتی مشغول گفت وگو بود.

ترامپ این موضوع را با جان بولتون مشاور امنیت ملی کاخ سفید، استیو منوچین وزیر خزانه داری و ریک پری وزیر انرژی و همچنین مایک پمپئو وزیر امور خارجه مطرح کرد. 

در حالیکه بولتون و پری از پایان دادن به معافیت ها حمایت می کردند، برخی مسئولان وزارت امور خارجه نگرانی های خود از افزایش آتی بهای نفت را مطرح کردند اما در نهایت با کنار گذاشتن مخالفت ها، از سیاست سختگیرانه تر در برابر ایران حمایت کردند. 

لری کودلو (Larry Kudlow) و کوین هاست (Kevin Hassett) مشاوران اقتصادی کاخ سفید نیز خواهان پایان معافیت ها بودند.

این تصمیم، چند کشور متحد آمریکا و خریدار نفت ایران را غافلگیر ساخت و وزارت امور خارجه چین نیز به صورت رسمی به واشنگتن اعتراض کرد. 

دیپلمات های دو کشور عمده وارد کننده نفت ایران به این خبرگزاری انگلیسی گفتند که رایزنی ها در مورد تجدید معافیت ها تا یکی دو روز مانده به اعلام تصمیم ترامپ ادامه داشت. 

به گزارش رویترز، این نشان می دهد که وزارت امور خارجه آمریکا زمان چندانی برای گزارش این تصمیم به شرکای خود نداشته است.

مقام های وزارت امور خارجه به رویترز گفتند که دولت ترامپ از همان روز نخست قصد به صفر رساندن صادرات نفت ایران را داشت اما تاکنون زمان مناسبی برای اجرای آن پیش نیامده بود.

رویترز به نقل از منابع آگاه نوشت که شورای امنیت ملی آمریکا به خصوص ریچارد گلدبرگ عضو جدید دولت ترامپ و طرفدار پر و پا قرص مقابله با ایران نقش اساسی در به کرسی نشاندن پایان معافیت ها داشتند. 

بولتون، گلدبرگ را اوائل سال میلادی جاری به شورای امنیت ملی آمریکا ملحق کرد. 

گلدبرگ در سال 2018 که مشاور اندیشکده بنیاد دفاع از دمکراسی ها بود به کنگره اعلام کرد که عقب نشاندن ایران نیازمند رویکرد بی قید و بند و تخته گاز از جمله جنگ سیاسی، اقتصادی و عقیدتی به همراه عملیات آشکار و پنهان برای بیرون راندن نیروهای ایرانی از عراق و سوریه است.

منبع: جهان نيوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jahannews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جهان نيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۶۲۰۷۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کره‌شمالی: بدترین وضعیت حقوق بشری در جهان را در آمریکا داریم

سخنگوی وزارت خارجه کره شمالی در واکنش به گزارش وضعیت حقوق بشری وزارت خارجه آمریکا درباره این کشور گفت: بدترین وضعیت حقوق بشری را در جهان در ایالات متحده داریم که با سرکوب سیستماتیک، رویارویی قومی و مذهبی در آنجا ادامه دارد.

به گزارش ایسنا، سخنگوی وزارت خارجه کره شمالی در بیانیه‌ای که در رسانه دولتی این کشور منتشر شد، گفته است: «وزارت امور خارجه کره شمالی انتشار گزارش حقوق بشر توسط وزارت امور خارجه آمریکا بر اساس دروغ، جعل، تعصب و خصومت را قاطعانه محکوم و رد می‌کند و آن را اقدامات مداخله جویانه واشنگتن در امور داخلی کره شمالی می‌داند.»

به نقل از خبرگزاری تاس، در ادامه این بیانیه همچنین آمده است: «آیا در ایالات متحده نقض جدی حقوق بشر از جمله سرکوب سیستماتیک مردم خود، رویارویی قومی و مذهبی و جنایات مختلف خشونت آمیز را شاهد نیستیم؟»

وی همچنین به ادعای مقام‌های آمریکایی درباره ضرورت نفوذ اطلاعاتی در کره اشاره کرد و ادامه داد: این نمایش یک دسیسه سیاسی بسیار بدخواهانه و یک چالش سیاسی خطرناک است که هدف آن تخریب نظام ما از درون است. واکنش پیونگ یانگ به این اقدامات هیچ محدودیتی ندارد.»

۲۳ آوریل سال جاری میلادی، وزارت امور خارجه آمریکا گزارشی درباره وضعیت حقوق بشر در جهان منتشر کرد که نارضایتی تعدادی از کشورها از جمله مجارستان، ویتنام، مکزیک، پاکستان و ترکیه را برانگیخت.

ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت خارجه روسیه نیز خاطرنشان کرد که این گزارش صرفا نمایش استانداردهای دوگانه نیست، بلکه یک تبعیض نژادی آشکار است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • بایدن: قصد دارم با ترامپ مناظره کنم
  • سفر اردوغان به آمریکا به تعویق افتاد
  • کره شمالی: بدترین وضعیت حقوق بشر در جهان را در آمریکا داریم
  • کره شمالی : بدترین وضعیت حقوق بشر در جهان را در آمریکا داریم
  • کره‌شمالی: بدترین وضعیت حقوق بشری در جهان را در آمریکا داریم
  • زاخارووا: بازدارندگی هسته‌ای روسیه جای تردید ندارد
  • دیدار و گفت‌‌وگوی معاون سیاسی وزارت خارجه ایران با نماینده ویژه پوتین
  • سخنگوی عرب زبان وزارت خارجه آمریکا استعفا کرد
  • تحریم‌های جدید آمریکا و انگلیس علیه ایران
  • تحریم‌های جدید انگلیس علیه ایران