Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری مهر، گلعلی بابایی نویسنده و پژوهشگر ادبیات دفاع مقدس در بازدید از غرفه مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس در سی‌ودومین نمایشگاه بین‌المللی کتاب، با تأکید بر اینکه آثار دفاع مقدس برای جذب مخاطب جوان نیازمند به‌روز شدن است، تصریح کرد: باید به‌نوعی بنویسیم که نسل جوان پذیرای مطالب نوشته‌شده آثار دفاع مقدس باشد و رغبت پیدا کند تا آثار را بخواند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: ما باید از شکل سنتی خارج شویم و با ترفندهای که به‌کار می‌گیریم، کتاب‌ها و خاطرات و تاریخ دفاع مقدس را که حداقل هشت سال از تاریخ کشور را دربر می‌گیرد، طوری نوشته شود که جوانان و نسل جدید رغبت کنند و آن‌ها را بخوانند و همان‌طوری که برای گرفتن برخی از کتاب‌ها در حوزه‌های دیگر صف می‌کشند، به‌گونه‌ای عمل کنیم که برای کتاب‌های حوزه دفاع مقدس هم صف بکشند.

این نویسنده و پژوهشگر با اظهار بر این نکته که اگر ما کوتاهی کنیم قطعاً ضربه خواهیم خورد، متذکر شد: اگر در حوزه دفاع مقدس کوتاهی کنیم، دشمنان اقداماتی را انجام خواهند داد که در آن صورت ما باید در جهت رفع ابهامات تلاش کنیم ولی زمانی که از همان ابتدا ابهام‌زدایی کنیم و برای عملیات‌هایمان شناسنامه درست کنیم و هر عملیات را به شکل واضح و روشن تبیین کنیم و در خصوص فتح و عدم الفتح بودن عملیات‌ها مطالب را بیان کنیم و به‌صورت گزینشی کارها را انجام ندهیم، در آن صورت در جنگ نرم با دشمن در این حوزه می‌توانیم، موفق عمل کنیم.

وی با اشاره به خاطره‌نویسی و بیان تاریخ شفاهی دوران دفاع مقدس، عنوان کرد: خالص‌ترین، ناب‌ترین و پرجاذبه‌ترین بخش از وقایع جنگ، خاطرات است. خاطرات افرادی که در آن زمان در جبهه‌ها بودند و جنگ را لمس کردند و در دوران جنگ رشد کردند. این افراد می‌توانند یک بسیجی ساده باشند تا فرمانده قرارگاه، تیپ و لشکر.

بابایی به انتقال مفاهیم و ارزش‌ها از تاریخ خاطرات تأکید کرد و گفت: وقتی خاطرات گفته شود، مانند بعضی از کتاب‌هایی که مطرح شدند و مقام معظم رهبری تقریظ بر آن‌ها نوشتند، وقتی مخاطب می‌بیند که راوی انسانی است که وجود دارد و دارد او را لمس می‌کند و می‌بیند، برایش جذاب‌تر است و این کمک می‌کند تا ما از این طریق بخشی از وقایع جنگ را انتقال دهیم.

وی به آثار جدید خود در نمایشگاه سی و دوم اشاره و بیان کرد: کتاب «شاهینِ بر آفتاب» سرگذشت و دربرگیرنده زندگینامه شهید غلامعلی پیچک از فرماندهان لشگر ۲۷ محمد رسول‌الله (ص) است و همچنین کتاب «معشوق بی‌نشان» که در خصوص سردار شهید حسن زمانی است، دو کتابی هستند که امسال برای اولین بار در نمایشگاه ارائه‌شده و استقبال مخاطبان خوب بوده است و کتاب «شراره‌های خورشید» نیز کتاب تاریخ‌نویسی جنگ است و در نمایشگاه ارائه شده است.

گلعلی بابایی در پایان از همکاری با مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس داد و اظهار کرد: در حال حاضر برای مرکز اسناد، کاری را با عنوان «والفجر ۴» در دست دارم و در حال نگارش آن هستم.

کد خبر 4605627

منبع: مهر

کلیدواژه: گلعلی بابایی نمایشگاه کتاب تهران دفاع مقدس ادبیات شفاهی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۶۲۱۰۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برنامه اقدام مشترک برای رونق باغ‌موزه دفاع مقدس تبریز تدوین شود

ایسنا/آذربایجان شرقی استاندار آذربایجان شرقی بر لزوم تدوین و اجرای برنامه اقدام مشترک برای حضور آحاد مختلف مردم در باغ موزه دفاع مقدس در تبریز با هدف ترویج فرهنگ ایثار و شهادت تاکید کرد.

مالک رحمتی، در جلسه شورای سیاستگذاری بنیاد حفظ و نشر آثار و ارزش‌های دفاع مقدس با بیان اینکه همه ما مدیون شهدا هستیم، افزود: بر این اساس مدیران کل دستگاه‌ها به حضور در جلسات شورای هماهنگی بنیاد اهتمام ویژه داشته باشند. 

وی اضافه کرد: اینکه باغ موزه دفاع مقدس ۱۸ هزار بازدید در سال داشته باشد، نشان می‌دهد که نهادهای فرهنگی و تربیتی همچون آموزش و پرورش و دانشگاه‌ها باید اهتمام ویژه‌ای برای حضور دانش آموزان و دانشجویان در این مکان ارزشمند داشته باشند.

استاندار آذربایجان شرقی گفت: در این فوران جنگ روانی که دشمن راه انداخته، برای آشنایی نوجوانان و جوانان با محتوای باغ موزه دفاع مقدس، همه ظرفیت‌های موجود مورد استفاده قرار گیرد.

وی ادامه داد: در این راستا ترویج فرهنگ ایثار و شهادت را نه به عنوان کار اداری، بلکه تکلیف دینی و الهی بدانیم.

رحمتی با اشاره به تاثیر فراگیر و همه جانبه فرهنگ ایثار و شهادت در جامعه ایران و فراتر از آن بیان کرد: این فرهنگ اصیل اسلامی در دوران کرونا نیز در جامعه ما نمود عینی یافت و همه برای غلبه بر این بیماری وارد گود شدند.

وی اضافه کرد: فرهنگ ایثار و شهادت در همه ابعاد حیات اجتماعی نجات بخش بوده و در هر حوزه‌ای وارد شده، آن را متحول کرده است. 

استاندار آذربایجان شرقی گفت: اگر بتوانیم این فرهنگ را به بهترین شکل ممکن نهادینه کنیم، دیگر هیچ مشکلی در هیچ بخشی از جامعه نخواهیم داشت.

رحمتی همچنین بر لزوم طراحی و اجرای کار رسانه‌ای برای کمک به رونق فعالیت‌های باغ موزه و انعکاس شایسته آن در جامعه تاکید کرد.

رحمتی همچنین خواستار تجهیز باغ موزه دفاع مقدس تبریز به ابزارهای روز و جوان پسند نرم افزاری شد و ادامه داد: در تامین منابع مالی مورد نیاز تکمیل باغ موزه نیز از همه ظرفیت‌های بودجه‌ای استانی و ملی استفاده می‌کنیم.

وی توضیح داد: با توجه به محدودیت منابع مالی نهادهای دولتی، واقفین و شبکه مردمی و خیرین بیشترین توان و ظرفیت را برای کمک در این حوزه دارند. 

به گزارش ایسنا، به نقل از روابط عمومی استانداری آذربایجان شرقی، شهردار تبریز، مدیرکل حفظ و نشر آثار و ارزش‌های دفاع مقدس و مدیرکل راه و شهرسازی استان، گزارشی از اقدامات انجام شده مرتبط با تکمیل باغ موزه دفاع مقدس ارائه کردند. 

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • وداع با جانباز و آزاده سرافراز دوران دفاع مقدس
  • فرهنگ ایثار و شهادت گنجی است که باید تبیین شود
  • فرهنگ ایثار و شهادت تبیین شود
  • روایت زندگی قهرمانان در دستان دانش آموزان
  • روایت زندگی قهرمانان در دستان دانش اموزان
  • اهتمام نهاد کتابخانه های عمومی برای حمایت از آثار ادبیات پایداری
  • برنامه اقدام مشترک برای رونق باغ‌موزه دفاع مقدس تبریز تدوین شود
  • مسئولان ترویج فرهنگ ایثار و شهادت را تکلیف دینی خود بدانند
  • زنده‌ نگهداشتن خاطرات دفاع مقدس یک ضرورت است
  • برگزاری آیین نقد کتاب لبخند آفتابی