Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-28@07:52:57 GMT

دسترسی به فناوری در فضای غیر رانتی، شرط حیات بنگاه‌ها

تاریخ انتشار: ۱۱ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۶۲۲۱۷۵

دسترسی به فناوری در فضای غیر رانتی، شرط حیات بنگاه‌ها

رئیس جهاد دانشگاهی گفت: موتور توسعه ملی و موتور پیشرفت کشور در گرو فناوری است و برای بنگاه‌ها ضرورت حیات این است که در یک فضای غیر رانتی، صاحب فناوری باشند.

به گزارش ایسنا، دکتر حمیدرضا طیبی صبح امروز (چهارشنبه ۱۱ اردیبهشت) در همایش "هم‌اندیشی و هم‌افزایی پژوهش و توسعه فناوری" که در محل سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) برگزار شد؛ اظهار کرد: ما می‌خواهیم در حوزه‌های صنعتی سرآمد باشیم؛ به همین دلیل از همکاری با ایمیدرو استقبال می‌کنیم تا پس از اعلام نیازها، با همکاری هم به فکر رفع آن‌ها باشیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس جهاد دانشگاهی افزود: اما آنچه که امروز در جهان مهم‌تر از تحقیقات است؛ اثربخشی آن است. اینکه تحقیقات صورت گرفته چه نتایج اقتصادی و اجتماعی در بر داشته و پژوهش در جوامع به چه میزان موجب سودآوری، اشتغال و رونق تولید شده است. دنیا برای این موارد شاخص در نظر گرفته است. این که چه میزان از پژوهش‌های ما منجر به ثبت اختراع بین‌المللی منجر شده است، چقدر پژوهش‌ها مورد استناد قرار می‌گیرد. بحث ما این است که هر کار علمی برای حل یک مشکل کشور در بستر امروز و برای آینده باشد و حتماً منجر به فناوری شود.

طیبی با بیان این که امروز در سال ۹۸ (یا در شش ماه اول ۲۰۱۹)، طبق آخرین گزارش‌ها مرکز جهاد دانشگاهی ایران به لحاظ تعداد مقالات و با تعداد ۲۵ هزار و ۵۰۰ مقاله به جایگاه ۱۵ در دنیا رسیده است. اما شاخص‌های دیگر ما تغییر چندانی نداشته است. همچنین تولید علم ما نیز مقداری دچار مشکل است.

وی ضمن یادآوری تجربه همکاری که در نیمه‌های سال ۶۰ با ایمیدرو شکل گرفته بود؛ گفت: چیزی که حس می‌شود در ایمیدرو باید ایجاد شود، دانش طراحی کارخانه‌های فرآوری در کشور است. اگر در طراحی پایه خودمان صاحب دانش باشیم و مشاورین این طراحی‌ها را انجام داده و به لحاظ اعتقادی و قوانین ملزم باشند از تجهیزات ایرانی استفاده کنند، موفقیت‌ها بیشتر خواهد بود.

طیبی با بیان این که در سطح ملی و در درازمدت ما دارای برنامه‌های مدون برای توسعه فناوری عمومی نیستیم؛ گفت: اما لازم به ذکر است که امید به مدیران داریم؛ چراکه توسعه فناوری در کشور ما به شدت به باور و پیگیری مدیران ارشد بستگی دارد.

رئیس جهاد دانشگاهی تصریح کرد: ما بسیار گله‌مند بودیم که چند خط تولید سیمان راه افتاد اما انتقال فناوری نداشته‌ایم. به یاد داریم که همان زمان خواستار این شدیم که چند مورد از این کارخانه‌ها تجمیع شده و از آن‌ها امتیاز انتقال فناوری گرفته شود. در زمان وزارت "آقای نعمت‌زاده" با تبادل جهاد دانشگاهی در این حوزه، یکی دو مورد از مشکلات فناوری حل شد. الان نیز باید اتفاقاتی از این دست داشته باشیم.

وی افزود: باید از واحدهای با ظرفیت کم پرهیز شود. باید ۱۸ کارخانه فولاد داشته باشیم یا یک کارخانه با ظرفیت تولید بالا که سودآوری بالایی داشته باشد و بتواند R&D قوی داشته باشد؟ ! R&D هزینه‌بر است. البته این به معنا نیست که تمام کارهای آن توسط کارخانه صورت گیرد. R&D ای لازم است که می‌داند نیاز فناورانه کارخانه چیست و اگر با دانشگاه‌ها قرارداد بسته شود، توقع حل چه مشکلی را دارد.

طیبی اظهار کرد: قرارداد با دانشگاه‌ها نباید کارفرمایی باشد، بلکه باید پژوهشی بسته شود. باید آگاهانه با استاد قرارداد بسته شود که نیاز ما چیست که این از وظایف R&D است.

رئیس جهاد دانشگاهی با اشاره به بررسی‌های صورت گرفته طی همکاری‌های جهاد دانشگاهی و سازمان ایمیدرو و از دست رفتن برخی فرصت‌ها؛ تصریح کرد: در اواسط دهه ۶۰ روی قوس الکتریکی کار کردیم. آن زمان مشخص بود که با توجه به معادن و انرژی که در اختیار ما قرارداد، در آینده حتماً صنعت فولاد ما صنعت الکتریکی خواهد بود. درهمان سال ۶۵ قوس الکتریکی ۵۰ کیلویی ساخته شد؛ اما بعد از آن مورد حمایت قرار نگرفت.

وی در پایان اظهار کرد: ما برای همکاری بسیار جدی با ایمیدرو اعلام آمادگی کامل می‌کنیم و از این بابت بسیار خوشحال هستیم؛ اما باید به محقق و صنعتگر داخلی اجازه خطا هم داده شود و توقع نداشته باشیم که در اولین فعالیت خود ۱۲۰ سال عقب ماندگی کشور را جبران کند؛ هرچند که ۴۰ سال تجربه برای ما پشتوانه خوبی را فراهم آورده و می‌توانیم کارهای بزرگ انجام دهیم.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: ايميدرو جهاد دانشگاهي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۶۲۲۱۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرایی کردن طرح جامع جهاد علمی

به گزارش خبری ایسکانیوز آذربایجان غربی، جلسه‌ای در زمینه بررسی راهکارهای عملیاتی شدن طرح جامع جهاد علمی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارومیه برگزار شد؛ در این جلسه که به همت اداره ارتباط با صنعت و جامعه واحد ارومیه در محل دفتر معاونت پژوهش و فناوری این دانشگاه با حضور مسئولین دفتر شهید فهمیده در استان آذربایجان غربی و معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی آذربایجان غربی و معاون آموزش واحد ارومیه و روسای مراکز تحقیقاتی و اداره ارتباط با صنعت و جامعه و تعدادی از اساتید فناور در حوزه صنعت برگزار شد، راهکارهای اجرایی سازی عملیاتی طرح جامع جهاد علمی بر مبنای تفاهم نامه همکاری پژوهشی وتحقیقاتی فیمابین دانشگاه آزاد اسلامی وموسسه آموزشی و تحقیقاتی صنایع دفاعی مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

یاشار زهفروش معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی آذربایجان غربی در این جلسه گفت: تعامل سازنده با نهادهای موثر در حوزه فناوری و نوآوری در جهت سرعت بخشیدن به جریان تحقیقات واز بین بردن انحصارطلبی در تحقیقات و نوآوری، جذب ذهن‌های برتر و استفاده از ظرفیت استادان، دانشجویان، نخبگان و نوآوران به منظور حل مساله صنعت و جامعه از اهداف و اولویت های دانشگاه آزاد اسلامی استان آذربایجان غربی بر مبنی رسالت و اسناد بالادستی دانشگاه آزاد اسلامی در سال جاری است.

وی افزود:امیدوارم با حمایت مرکز نوآوران شهید فهمیده پروژه‌های تحقیقاتی و کاربردی مورد نیازصنایع دفاعی تا مرحله تبیین دانش فنی پیش رود تا با جهت دهی فعالیت‌های علمی نخبگان در راستای نیازهای طرفین و حمایت از شرکت‌های دانش بنیان مستقر در مراکز رشد بتوانیم نقش دانشگاه را در راستای حل مساله علمی کشور به منصه ظهور برسانیم.

در ادامه جلسه آیدین صنم نژاد رئیس دفتر شهید فهمیده با معرفی پتانسیل‌های همکاری مشترک با مجموعه وزارت دفاع و پشتیبانی نیروی های مسلح، به تشریح طرح جهاد علمی نیروهای مسلح که بخشی از آن نیز در وزارت دفاع در حال انجام است پرداخت و افزود:زمینه‌ها و حمایت‌هایی که در قالب این طرح از دانشگاه‌ها و موسسه‌های پژوهشی صورت می‌گیرد شامل حمایت از پایان نامه‌های کارشناسی ارشد و دکتری تخصصی با موضوعات مرتبط با نیازهای صنایع دفاعی کشور، حمایت از پروژه های نوظهور و بدیع، حمایت از طرح‌های پژوهش و فناوری مورد نیاز صنایع دفاعی، حمایت از فرصت‌های مطالعاتی داخل و خارج از کشور مرتبط با نیازهای صنایع دفاعی، حمایت از برگزاری رویدادهای علمی و فناوری، حمایت از ایجاد مراکز فناوری مشترک، حمایت از انجمن‌های علمی و هسته‌های پژوهشی می‌باشد که دانشجویان، نخبگان و مخترعان می‌توانند با مراجعه به دفتر ارتباط با صنعت و جامعه دانشگاه از حمایت‌های مادی و معنوی دفتر شهید فهمیده استان بهره‌مند شوند؛ و در پایان جلسه نیز از برخی امکانات آموزشی و آزمایشگاهی دانشگاه بازدید شد.

خبرنگار: سامان رزمی

انتهای خبر/

کد خبر: 1228382 برچسب‌ها دانشگاه آزاد اسلامی

دیگر خبرها

  • بنگاه‌های اقتصادی موظف به بکارگیری نیروهای بومی رزن هستند
  • دهقانی: نظام مالکیت فکری کلید توسعه عادلانه فناوری است
  • دانشجویان خود را نسبت به مسائل روز دخیل بدانند
  • مسابقات ملی «سدید»‌ بستری برای رشد و تقویت مهارت‌های ارتباطی در دانشجویان است
  • نقش مؤثر دانشجویان در فرآیند جهاد تبیین با بهره‌گیری از ظرفیت‌ فضای مجازی
  • تمدید مهلت ثبت‌نام دانشجویان دانشگاه‌های تهران برای شرکت در مسابقه ملی «سدید»
  • مهلت ثبت‌نام دانشجویان در مسابقه ملی «سدید» تمدید شد
  • مهلت ثبت‌نام دانشجویان در مسابقه ملی «سدید» تمدید شد
  • کارخانه نوآوری اصفهان هوشمند راه‌اندازی می‌شود
  • اجرایی کردن طرح جامع جهاد علمی