Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-05-06@22:05:09 GMT

لزوم شفافیت در تعامل میان سمن ها و نهادهای دولتی

تاریخ انتشار: ۱۱ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۶۲۴۸۸۴

لزوم شفافیت در تعامل میان سمن ها و نهادهای دولتی

سازمان‌های مردم نهاد به عنوان یکی از مهم‌ترین و بهترین بسترهای ارتقای مشارکت‌های اجتماعی نقش پررنگی را در مسیر توسعه‌ انسانی و توسعه پایدار ایفا می‌کنند. تعاربف متعددی برای سازمان‌های مردم نهاد، سمن‌ها یا سازمان‌های غیردولتی وجود دارد که همگی در چند ویژگی مشترک هستند: غیردولتی، غیرانتفاعی، غیرسیاسی، مستقل، مشارکت محور و دارای اعضای داوطلب.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
همه‌ این ویژگی‌ها بر یک نکته تاکید می‌کند: افرادی که قدم به عرصه‌ فعالیت در سازمان‌های مردم نهاد می‌گذارند، در پی ایفای نقش مسئولیت اجتماعی و فعالیت‌ داوطلبانه هستند.
در شرایط حاضر آمارهای بین‌‎المللی منتشر شده در خصوص شاخصهایی چون سرمایه اجتماعی، اعتماد اجتماعی و فعالیت داوطلبانه نشان می‌دهد جامعه‌ ایران در وضعیت نامناسبی قرار گرفته است و همین امر اهمیت توجه و حمایت از سازمان‌های مردم نهاد را بیش از پیش نشان می‌دهد.
نقطه‌ ایده آل و مطلوب این است که حمایت و تعامل سازمان‌های مردم نهاد و بدنه‌ دولتی بازی برد-برد باشد: از یک سو، نهادهای دولتی با کمک گرفتن از سمن‌ها می‌توانند بخشی از اعتماد آسیب دیده میان مردم و نهادهای دولتی را بازسازی کنند و هر چه بیشتر به سمت واگذاری امور به مردم پیش روند و از سوی دیگر، سازمان‌های مردم نهاد با استفاده از حمایت‌های دولتی می‌توانند راه دستیابی به اهداف خود را هموار کنند. همین امر، مرز باریکی را برای نوع کمک و حمایت از سمن‌ها ایجاد می‌کند. اتفاقی که اگر بر مبنای درستی پایه گذاری نشود، می‌تواند ضربه‌ سنگین و غیرقابل جبرانی بر فعالیت‌های داوطلبانه و غیرانتفاعی سمن‌ها و ایفای نقش مسئولیت اجتماعی شهروندان وارد کند.
حمایت‌گری از سازمان‌های مردم نهاد به صورت کمک‌های نقدی و غیرنقدی باید به سمت تسهیل فعالیت برای سمن‌ها و به‌منظور دستیابی به اهداف غیرانتفاعی آنها باشد. اما در عمل، بیم آن می‌رود که سازمان‌های مردم نهاد استقلال خود را از دست بدهند و به عنوان بنگاهی اقتصادی دیده شوند که می‌توانند برای اجرای پروژه‌های مختلف دولتی از اعتماد اجتماعی و معافیت‌های مالیاتی بهره گیرند. چنین معادله‌ای، بازی را به سمت باخت-باخت پیش خواهد برد، چرا که مفهوم مشارکت مردمی و فعالیت داوطلبانه را از معنا تهی خواهد کرد.‌
حمایت و کسب درآمد برای سازمان‌های مردم نهاد تنها باید برای پیش برد اهداف غیرانتفاعی و در جهت کمک به جامعه‌ هدف سمن‌ها (مانند زنان سرپرست خانوار یا حفظ محیط زیست)باشد. اما آنچنان که(هرچند اندک) مشاهده می‌شود، افرادی سود جو با کمک گرفتن از نام سمن در پی کسب منافع اقتصادی برآمده اند. در این میان، وظیفه‌ سنگینی بر دوش نهادهای دولتی و سازمان‌های مردم نهاد خواهد بود. به عنوان مثال، چندی پیش وزارت نیرو فراخوان دریافت ایده از سمن‌های حوزه‌ محیط زیست را منتشر کرد. بهتر است وزارت نیرو اعلام کند که نحوه تعامل با ابن سمن‌ها چگونه خواهد بود؟ آیا برای اجرای ایده‌های دریافتی، شاهد تغییر نقش سمن، به پیمانکار خواهیم بود؟ آیا هزینه‌های پرداختی به سمن‌ها، در جهت نفع اقتصادی اعضای داوطلب خواهد بود؟ یا نه، این فرایند به تقویت و بها دادن به فعالیت‌های داوطلبانه منجر خواهد شد؟
و در آخر مرور این خبر به نقل از خبرگزاری ایسنا خالی از لطف نیست: معاون استانداری استان مرکزی: در سال گذشته 9 میلیارد تومان به تمامی سازمان‌های مردم نهاد استان مرکزی پرداخت شده است! صحت و یا عدم صحت این خبر مورد بحث نیست، نکته‌ قابل توجه، لزوم شفافیت در نحوه‌ تعامل و هدف از تعامل میان سمن‌ها و بدنه‌ دولتی است.

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: سازمان های مردم نهاد سمن ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۶۲۴۸۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طاها:سازمان همکاری اسلامی به تعامل با افغانستان ادامه می‌دهد

دبیرکل سازمان همکاری اسلامی در نشست سران این سازمان بر ادامه تعامل با حکومت طالبان در چارچوب کمک‌های بشردوستانه و گفتگوهای سازنده تأکید کرد. - اخبار بین الملل -

به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم، «حسین ابراهیم طاها» دبیرکل سازمان همکاری اسلامی در اجلاس عمومی این سازمان با اشاره به افغانستان گفت سازمان همکاری اسلامی تعامل خود با طالبان را در چارچوب رویکرد بشردوستانه و گفتگوی سازنده ادامه می‌دهد.

وی در ادامه نیز از کشورهای عضو خواست تا از طریق صندوق امانی بشردوستانه افغانستان که تحت نظارت و مدیریت بانک توسعه اسلامی قرار دارد به تلاش‌های بشردوستانه سازمان همکاری اسلامی در افغانستان کمک کنند.

پانزدهمین اجلاس سران کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی عنوان «تقویت وحدت و همبستگی از طریق گفتگو برای توسعه پایدار» از 4 تا 5 می (15 تا 16 اردیبهشت) در گامبیا در حال برگزاری است.

شرکت هیئت طالبان در اجلاس سران سازمان همکاری اسلامینشست مقدماتی اجلاس سران سازمان همکاری اسلامی در گامبیاپانزدهمین نشست سران سازمان همکاری اسلامی در گامبیا

گفتنی است «عبدالقهار بلخی» سخنگوی وزارت خارجه طالبان نیز به همراه هیئتی به نمایندگی از هیئت حاکمه افغانستان در این اجلاس شرکت کرده است.

به گفته بلخی، هیئت طالبان قرار است در حاشیه این دیدار با مقامات عالی سازمان همکاری اسلامی و نمایندگان کشورهای عضو پیرامون مسائل دوجانبه و چندجانبه گفتگو کند.

انتهای پیام/.

دیگر خبرها

  • دشمن تلاش دارد اعتماد مردم به نهادهای دینی را مخدوش کند
  • تعامل سازمان همکاری اسلامی با طالبان
  • اتفاقات دانشگاه‌های امریکا نتیجه فعالیت‌های گسترده ایران و نهاد «جامعة‌المصطفی» است | اذغان به تأثیرپذیری دانشگاهیان امریکا از ایران
  • نهادهای بین‌المللی کمک‌های بشردوستانه را ادامه دهند
  • لزوم هوشمندسازی کارت‌های پایان خدمت قدیمی
  • برگزاری جلسه شورای فرهنگ عمومی بناب
  • ۱۳ هزار دانش‌آموز خراسان شمالی تحت پوشش کمیته امداد هستند
  • طاها:سازمان همکاری اسلامی به تعامل با افغانستان ادامه می‌دهد
  • اعتصاب طلافروشان برای فرار از شفافیت/ سامانه‌های مودیان و جامع تجارت به نفع فعالان قانونی است
  • الکترونیک محور شدن مجوزها به معنی افزایش شفافیت و پیش‌بینی‌پذیری اقتصادی کشور است