Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-05-08@19:19:19 GMT

باید با تجارت‌های نوین اقتصاد شهر یزد را رونق بخشید

تاریخ انتشار: ۱۱ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۶۲۵۰۴۹

باید با تجارت‌های نوین اقتصاد شهر یزد را رونق بخشید

سخنگوی شورای شهر یزد با بیان اینکه رونق اقتصاد شهری موضوع مهمی است که باید در مدیریت شهری به آن توجه کرد، گفت: اگر ما در حوزه اقتصاد شهری، یزد را بر مدار تجارت و ادبیات نوین تجارت تنظیم کنیم می توانیم رونق اقتصادی یزد را از این طریق تامین کنیم.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ محسن عباسی هرفته در گفتگو با خبرنگار یزد رسا، با بیان اینکه رونق اقتصاد شهری موضوع مهمی است که باید در مدیریت شهری به آن توجه کرد، گفت: چنانچه به بررسی شهرهای توسعه یافته بپردازیم مشاهده می‌شود که این شهرها برنامه‌های بسیار متنوعی را برای اقتصاد شهری دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: اقتصاد شهری می‌تواند به یک توسعه متوازن و پایدار منجر شود و شهرها را به سمت یک توسعه مطلوب رهنمون باشد و ما نیز اگر می‌خواهیم شهرهای پایداری داشته باشیم باید به این مقوله توجه ویژه داشته باشیم.

سخنگوی شورای شهر یزد عنوان کرد: در حوزه اقتصاد شهری چیزی که اهمیت دارد این است که روش‌های کسب درآمد و رونق اقتصادی شهر در چه حوزه‌هایی باید باشد  و اگر مروری به سال‌های گذشته شهر یزد بیندازیم می بینیم که عموم توان اقتصادی شهر بر صنایع آلاینده تنظیم شده است که با مصرف بیش از حد منابع؛  ثروتی را برای شهر تولید می‌کنند.

شهرهایی با اقتصاد مبتنی بر صنایع آلاینده زوال پیدا می‌کنند

عباسی هرفته افزود: این تجربه را در حوزه‌های کشورهای توسعه یافته حدود 60 سال پیش داریم شهرهایی که اقتصاد آنها مبتنی بر صنایع فولاد هستند و این اقتصاد آنها براساس کارخانجات و تولیدات صنعتی می‌چرخید و وقتی رصد کنیم مشاهده می‌شود که از این شهرها به عنوان شهرهای رو به زول یا زوال یافته یاد می‌شود چرا که دیگر امکان تداوم این صنایع آلاینده وجود ندارد .

وی ادامه داد: اگر به این تجربه‌های تاریخی بشر توجه شود می بینیم که شهرهایی مثل یزد و اضفهان که اقتصادشان براساس صنایع آلاینده تنظیم شده است و از طرفی هم نه آب و نه محیط زیست دارند راه بسیار خطرناکی را در پیش گرفته‌اند.

لزوم تنظیم اقتصاد یزد بر مدار تجارت‌های نوین

این عضو شورای شهر یزد گفت: اگر به گذشته تاریخی شهر یزد برگردیم یزد یک اقتصاد تجارت محور داشته است و اساسا یکی از فلسفه‌های یزد تاریخی که در وسط بیابان واقع شده این است که بر سر دو راه تاریخی بسیار مهم قرار گرفته است که راه تجاری از شرق به غرب و یک راه زیارتی که از مشهد به سمت مکه می می‌رفتند، استقرار یزد بر سر تقاطع این دو راهی زیارتی و تجارتی به این دلیل بوده است که یزدی‌ها متوجه شدند این نقطه مستعد تجارت است و رفت و آمد کاروان‌ها در این مسیر و داد و ستادی که انجام می‌شده می‌توانسته به آنها منفعت ببخشد.

عباسی هرفته ادامه داد: این موضوع نشان می‌دهد که ما یزدی‌ها عموما طبع تجارت داریم و پیشینه تاریخی دارد که این تجارت در دنیا روش‌های جدیدی را طی می‌کند و بنابراین اگر ما در حوزه اقتصاد شهری یزد را بر مدار تجارت و ادبیات نوین تجارت تنظیم کنیم، ادبیات نوین تجارت را بدانیم و یزد را بر مدار اقتصاد بوم محور شکل دهیم که امروز به آن اکوسیستم کارآفرینی و اکوسیستم کسب و کار می‌گویند می توانیم رونق اقتصادی یزد را از طریق تجارت تامین کنیم و شاید بتوان از این صنایع آلاینده که آزاردهنده است فاصله بگیریم.

وی بااشاره به اقدامات شورای شهر یزد در جهت رونق اقتصادی شهر عنوان کرد: شوراها می‌توانند صندوق‌های سرمایه‌‌ی خطرپذیر را راه بیندازند و همچنین به راه اندازی استارت آپ ها بپردازند که در این حوزه شهرداری و شورای شهر با همکاری پارک علم و فناوری وارد این این بحث شده و از ایده‌های جدید در حوزه تجارت حمایت می‌کند.

توسعه زیرساخت‌های گردشگری لازمه توسعه صنعت گردشگری استان یزد

 سخنگوی شورای شهر یزد با بیان اینکه صنعت گردشگری از ظرفیت‌های دیگر یزد برای کسب درآمد و رونق اقتصادی است، گفت: دراین زمینه شورای پنجم شهر یزد از ابتدای کار خود در صدد توسعه و بهبود زیرساخت‌های گردشگری یزد تلاش زیادی کرده است، با وجود شرایط سخت اقتصادی تا حد امکان در این زمینه اقدام شده است.

عباسی هرفته با بیان اینکه باید برای رونق صنعت گردشگری هتل‌ها مناسب ساخته شود، افزود: هم اکنون اقامتگاه‌های بوم گردی زیادی در یزد دیده می‌شود، همچنین تسهیلاتی نیز برای احداث هتل در استان در نظر گرفته شده است که هم اکنون مجوز چند هتل گرفته شده، سرمایه‌گذار ورود پیدا کرده و فرایند اجرایی احداث هتل در یزد در حال انجام است.

باید با برندسازی توجه گردشگران را جلب کرد

وی با اشاره به ضرورت برندسازی برای شهر یزد گفت: باید با برندسازی توجه گردشگران را به شهر جلب کنیم که در این زمینه اتفاقات خوبی افتاده است، مطرح شدن یزد به عنوان شهر پایدار جهانی، پذیرفته شدن یزد به عنوان پایتخت شهرهای پایدار جهان از این جمله است که توجهات گردشگران را به سمت یزد جلب خواهد کرد.

سخنگوی عضو شورای شهر یزد ادامه داد: انتخاب یزد به عنوان پایتخت کتاب ایران در سال گذشته از اتفاقات مبارک در سطح ملی بود، همچنین قرار گرفتن یزد در بین 52 شهر گردشگری جهان که کجله نیویورک تایمز هم دیدن یزد را به گردشگران خود سفارش کرده بود، مطرح شدن یزد به عنوان پدیده نوظهور گردشگری در سال گذشته از جمله اتفاقاتی است که موجب برندسازی برای یزد شده و باید این برنامه‌ها ادامه پیدا کند.

عباسی هرفته افزود: برای حفظ این برندها باید در مدیریت شهری دائم باید رویدادها را در یزد و دیگر مقاصد گردشگری برگزار کنیم که برای نمونه در نوروز امسال تبلیغات یزد در 21 بیلبورد در مناطق گردشگیر یزد به نمایش درآمد، برنامه‌هایی چون شب‌های فرهنگی، هفته‌های فرهنگی و ... نیز برای یزد باید در مقاصد گردشگری کار شود تا توجه گردشگران به یزد بیش از پیش شود، علاوه بر اینکه حضور گردشگر در یزد موجب ایجاد شغل خواهد شد و ضعیف ترین اقشار نیز از حضور گردشگران منفعت خواهند برد.

وی حضور دو میلیون گردشگر در نوروز در یزد را حاکی از جواب دادن برنامه‌های انجام شده دانست و افزود: امیدواریم این ظرفیت وجود داشته باشد که سال آینده چندین برابر این گردشکر را به شهر یزد جذب کنیم که لازمه آن توسعه زیرساخت‌های گردشگری در استان است.

در نظر گرفتن برنامه‌های ویژه گردشگری برای یزدی‌ها

عضو شورای شهر یزد ادامه داد: برگزاری همایش‌هایی چون همایش ملی فرهنگی رضوی با هدف نکوداشت ستی فاطمه از جمله همایش‌هایی است که نام یزد را در کشور طنین انداز می‌کند و ما باید تمایزهای ارزشمندی که یزد دارد را بتوانیم به شکل مناسب در قالب همایش‌ها، رویدادها، جشنواره‌ها و برنامه‌ها دیگر نه تنها در یزد بلکه در دیگر شهرهای کشور به سمع و نظر همه برسانیم.

عباسی هرفته تصریح کرد: حتی بخش عمده‌ی از مردم استان هم اطلاع دقیقی از بافت تاریخی ندارند و در همین راستا برنامه‌های ویژه گردشگری برای مردم یزد در نظر گرفته شده است که بافت و آثار تاریخی یزد را بشناسند و هر کدام به عنوان سفیران فرهنگی برای یزد باشند.

انتهای پیام/

 

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۶۲۵۰۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پارکابی‌ها در تهران قدیم چه می کردند؟ | پذیرایی از شوفرها با چای مجانی!

همشهری آنلاین- حمیدرضا رسولی:یکی از نخستین شغل هایی که بعد از ورود اتومبیل به تهران رونق گرفت یخ‌فروشی بود. یخ‌فروش‌ها افرادی بودند که معمولا انتهای گاراژها را برای کسب و کارشان انتخاب می کردند و در ۶ ماه ابتدایی سال با فروش‌یخ به مسافران اتوبوس‌های برون‌شهری درآمد کسب می کردند.

قصه‌های خواندنی تهران را اینجا دنبال کنید

داریوش شهبازی، تهران‌پژوه، شوفری را یکی از پررونق‌ترین مشاغل پایتخت در عهد قاجار و پهلوی اول می‌داند: «مسافرت با اتوبوس در تهران قدیم چندان هم بی‌دردسر نبوده و به همین خاطر شوفرها بابت عبور و مرور در جاده های پرخطر و رانندگی با اتوبوس های دنده‌ای دستمزد کلانی دریافت می کردند. وقتی تازه اتومبیل به خیابان های تهران راه پیدا کرده بود، برخی راننده ها ماهانه بین ۳۰ تا ۴۰ تومان حقوق می گرفتند که با حقوق برخی مقامات لشکری و کشوری برابر بود. ماجرا از این قرار بود که رجال مملکتی مثل وثوق‌الدوله به راحتی از اروپا ماشین وارد می کردند، اما رانندگی بلد نبودند و باید راننده استخدام می کردند. شوفرها یا همان رانندگان اتوبوس هم وضع خوبی داشته اند و حقوق شان کمتر از خلبان ها نبوده است. آنها بابت رانندگی در جاده های ناامن دستمزد خوبی می گرفتند و کافه ها و قهوه‌خانه های بین‌جاده‌ای به رایگان از آنها پذیرایی می کردند. نقل است که برخی شوفرها، علاوه بر وعده ناهار یا شام، با چای و تریاک مجانی پذیرایی می شدند.»

پارکابی یکی دیگر از شغل هایی بود که بعد از پیدایش اتومبیل در تهران رونق گرفت. وظیفه شاگردشوفر این بود که در طول مسیر، سرشان را از پنجره بیرون می کردند و با صدای بلند عابران را به میدان گمرک یا میدان سپه قدیم فرامی‌خواندند تا سوار اتوبوس شوند. شهبازی درباره سایر مشاغلی که در آن برهه رونق گرفت می گوید: «وقتی تعداد سوانح رانندگی در تهران زیاد شد، آرام‌آرام سر و کله افرادی که خودشان را صافکار و نقاش ماشین معرفی می کردند پیدا شد. این افراد داخل گاراژها مشغول به کار می شدند. فروش لوازم یدکی هم در خیابان امیرکبیر رونق گرفت و مکانیک ها مسئولیت تعویض و تعمیر قطعات اتومبیل را بر عهده داشتند.»

با تاسیس تعاونی های مسافربری برون‌شهری در اواخر دهه ۶۰، کسب و کار گاراژدارها از رونق افتاد و بخش قابل اعتنایی از مسافران خود را از دست دادند. آنها در نبرد نابرابر با تعاونی های نوظهور به شیوه های جدید متوسل شدند تا جایگاهشان را از دست ندهند. گاراژدارها که موقعیتشان به خطر افتاده بود، بخشی از فضای داخل گاراژها را به مکانیکی، صافکاری، رنگ‌کاری و ... اختصاص دادند و این گونه بود که این مشاغل در تهران رونق گرفت.

کد خبر 848254 برچسب‌ها تهران قدیم همشهری محله تهران

دیگر خبرها

  • کتاب اصلی‌ترین عامل تمدن‌سازی است
  • پارکابی‌ها در تهران قدیم چه می کردند؟
  • پارکابی‌ها در تهران قدیم چه می کردند؟ | پذیرایی از شوفرها با چای مجانی!
  • نباید در فرآیند مهاجرت مردم به روستا خلل وارد کنیم
  • اقتصاد جهانی بی رمق می شود!
  • خزاعی: انصاف را در اظهار نظر رعایت کنیم
  • بیکاری سینماگران ربطی به رونق اقتصاد و فروش فیلم‌ها ندارد
  • ۶۰ هزار شغل در استان بوشهر ایجاد شد/ رونق کسب‌وکارها در سال جاری
  • جنجال تصویر گردشگر روس با یک بغل اسکناس ایرانی/ کارت‌های گردشگری چه نقشی دارند؟
  • پالما با درخشش ستاره‌های ایرانی، سلطنت خود در اروپا را تداوم بخشید