Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، سیدحسن حسینی شاهرودی شامگاه چهارشنبه در مراسم تجلیل از معلمان و اعضای هیئت علمی دانشگاه آزاد شاهرود بابیان اینکه یکی از معضلات در حوزه آموزش عالی عدم استقلال واحدهای دانشگاهی است، ابراز داشت: طرح آمایش سرزمین دانشگاه‌ها که در شورای انقلاب فرهنگی تصویب شد استانی شدن دانشگاه‌ها را رقم زد در صورتی که این نهاد باید مستقل باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه این موضوع بارها با وزیر علوم در میان گذاشته شد و با آن مخالف هستیم، اضافه کرد: این اقدام دانشگاه‌ها را محدود می‌کند و این در حالی که دانشگاه می‌بایست قابلیت ملی شدن را داشته باشد و هر کجا این شرایط را داشتیم عقب ماندیم.

عدم پیوند علم با حوزه اجرا دلیل عمده خسارات به کشور

عضو خانه ملت با بیان اینکه تعداد دانشجویان دانشگاه‌ها رو به کاهش است، ابراز داشت: دانشگاه‌ها شرایط سختی را سپری می‌کنند و با کمبود منابع اعتباری مواجه هستند که می‌بایست برای جلوگیری از حذف آنها اساتید و دانشگاه‌ها تلاش‌های بیشتری را داشته باشند.

حسینی شاهرودی بابیان اینکه عدم پیوند علم با حوزه اجرا باعث خسارات جبران‌ناپذیری می‌شود، تصریح کرد: از نظر تأثیرگذاری دانشگاه بر سایر حوزه‌ها هنوز به جایگاه مناسب درخور نرسیدیم لذا نابه سامانی در حوزه‌های مختلف، مشکلات اقتصادی و معیشتی همه نشان از آن دارد که بین علم و سایر حوزه‌ها ارتباط مؤثری برقرار نشده است.

وی بابیان اینکه نیم درصد اعتبارات پژوهشی به ۲.۶ درصد افزایش‌یافته است، اضافه کرد: سوال اینجاست که آیا به تناسب اعتبارات پژوهشی اقدام کاربردی صورت گرفته است؟ وزارت علوم به تازگی وارد حوزه دانش‌بنیان با بهره‌گیری از اساتید و دانشجویان شده است که این سهم در شاهرود با توجه به وجود پارک علم و فناوری بسیار اندک است.

رصد مشکلات توسط کارگروه‌های دانشگاهی

عضو خانه ملت بابیان اینکه در بدو ورود به مجلس درخواست شد تا با آمایش سرزمین نقشه راهی برای آینده این مرز و بوم ترسیم شود، ابراز داشت: شورای عالی آمایش سرزمین متشکل از همه دانشگاه‌های شاهرود در این شهرستان تشکیل و طرح در اختیار اساتید گذاشته شد.

حسینی شاهرودی بابیان اینکه اساتید با تحقیقات خود ۹۲ ایراد اساسی از این طرح گرفتند، تصریح کرد: کار در نهایت به دانشگاه‌ها سپرده شد و این کاری بود که در طی چهل سال گذشته صورت نگرفته بود.

وی افزود: علیرغم آنکه در تولید علم رتبه دوم منطقه را داریم و سطح سواد به بالای ۸۸ درصد رسیده و تعداد دانشجویان به چهار میلیون ارتقا یافت اما هنوز به نقطه تعادل لازم دست پیدا نکرده‌ایم و می‌بایست کارگروه‌های مختلف تشکیل و اساتید و دانشجویان مشکلات شهر و کشور را رصد کنند.

کد خبر 4606121

منبع: مهر

کلیدواژه: دانشگاه آزاد شاهرود مراسم تجلیل هفته معلم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۶۲۷۰۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پردیس‌های آمریکا علیه جنگ غزه

روزنامه «ال پائیس» اسپانیا: فشار دانشجویان آمریکایی، «جو بایدن» را در دوراهی حمایت از اسرائیل یا جلب رضایت بخشی از رای‌دهندگانش قرار داده است.

به گزارش مشرق از روزنامه ال پائیس اسپانیا، در بسیاری از دموکراسی‌های غربی، تلافی نظامی وحشیانه بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی علیه مردم غیرنظامی غزه در پی حمله حماس در ۷ اکتبر (۱۵ مهر ۱۴۰۲)، از سیاست خارجی فراتر رفته و به یک موضوع داخلی در این کشورها تبدیل شده است.

در این یادداشت آمده است: چند روزی است که پردیس‌های برخی از معتبرترین دانشگاه‌های آمریکا به تظاهرات‌هایی پیوسته‌اند که در روزهای پایانی هفته در شهرهایی مانند لندن، پاریس و نیویورک برگزار می‌شود؛ دانشجویانی که پایان فوری جنگ غزه را خواستار هستند.

ال پائیس در تشریح اهمیت گسترش اعتراض‌های ضد اسرائیلی در آمریکا به ویژه در بین دانشجویان می‌نویسد: معترضان درگیری با مقام‌های دانشگاهی و پلیس را که در آستانه رسیدن به ابعاد تاریخی است، در کشوری ادامه می‌دهند که صرف نظر از دموکرات بودن یا جمهوری‌خواه بودن دولت، بدون قید و شرط از اسرائیل حمایت می‌کند. نام‌هایی مانند کلمبیا، هاروارد، ییل، اموری یا امرسون در میان بیش از ۲۰ دانشگاهی هستند که با سازمان‌دهی این بسیج‌ها، در حال برانگیختن جامعه آمریکا هستند.

به نوشته این رسانه اروپایی، برخلاف دیگر اعتراض‌های گسترده‌ای که اخیراً در ایالات متحده تجربه شده است، مانند زندگی سیاه پوستان مهم است (Black Lives Matter/ پس از قتل جورج فلوید به دست پلیس در سال ۲۰۲۰) یا جنبش اشغال وال استریت (Occupy Wall Street/ که در سال ۲۰۱۱ در اعتراض به وضعیت ایجاد شده در این کشور به موجب بحران اقتصادی)، اعتراض‌های فعلی جامعه دانشگاهی، نه بر اساس یک موضوع داخلی بلکه بر اساس یک وضعیت غیرقابل قبول در خاورمیانه است که معترضان تا حدی دولت خود (آمریکا) را مسئول آن می‌دانند.

برای یافتن بسیجی مشابه آنچه اکنون در آمریکا شاهد هستیم، باید به حدود ۴۰ سال قبل برگردیم، زمانی که خشم جهانی علیه رژیم آپارتاید آفریقای جنوبی دانشجویان آمریکایی را از کلاس‌های درس بیرون راند.

به نوشته ال پائیس، تفاوت اعتراض‌های کنونی این است که اکنون آمریکا در یک جنگ فرهنگی و در یک قطبی‌سازی سیاسی بی‌سابقه غوطه‌ور است که پوپولیسم فوق محافظه‌کار که بزرگترین نماینده آن دونالد ترامپ رئیس‌جمهوری سابق است، از آن سوء استفاده کرده است و این مساله، تهدید ایجاد شکاف و گسست در صفوف دموکرات‌ها به فاصله چند ماه از انتخابات ریاست جمهوری نوامبر را در پی دارد.

در ادامه این گزارش آمده است: تصمیم ریاست دانشگاه کلمبیا برای تعلیق دانشجویانی که اعتصاب‌ها را رها نمی‌کنند و دستور پلیس نیویورک برای ورود به محوطه دانشگاه و اخراج معترضان (اقدامی که در ساعات اولیه دیروز تکرار شد) از دو هفته پیش درگیری‌هایی را تشدید کرده که یادآور اعتراض‌ها علیه جنگ ویتنام است؛ روندی که می‌تواند به مانعی جدی برای جو بایدن رئیس‌جمهوری آمریکا تبدیل شود که سودای انتخاب مجدد را در سر می‌پروراند.

چنان که ال پائیس تصریح می‌کند: هیچ دولتی نباید تعجب کند که تصاویر از فاجعه‌ای که در غزه رخ می‌دهد، وجدان‌ها در هزاران کیلومتر دورتر را برانگیزد؛ و البته کسانی که می‌توانند برای جلوگیری از این فاجعه مداخله کنند باید وارد عمل شوند. جو بایدن، سیاستمداری است که نتانیاهو بیشتر به او وابسته است و می‌تواند او را مجبور به آتش‌بس کند و وضعیت ناامیدکننده غیرنظامیان فلسطینی را پایان دهد و این دقیقا مساله‌ای است که دانشجویان آمریکایی آن را درک می‌کنند و نسبت به آن آگاه هستند.

دیگر خبرها

  • باید ریل‌گذاری در آموزش عالی تغییر کند/ سند آمایش استان کرمان در حوزه آموزش عالی تدوین می‌شود
  • پردیس‌های آمریکا علیه جنگ غزه
  • ضرورت استفاده از تکنولوژی هوش مصنوعی در علوم‌ پزشکی
  • برگزاری جلسه بررسی طرح آمایش سرزمین شهرستان میاندوآب
  • آیین‌نامه حمایت از «نخبگان درون سازمانی» تدوین و اجرا می‌شود
  • ضرورت شایسته سالاری در دستگاه تعلیم و تربیت و آموزش
  •  برنامه ریزی و حسن تدبیر را در اولویت قرار دهید
  • رفع چالش‌های حوزه سلامت اولویت مسئولان باشد
  • ضرورت افزایش ظرفیت دکتری جمعیت شناسی در دانشگاه‌ها/ تعامل ستاد جمعیت و فضای دانشگاهی کشور+فیلم
  • ضرورت اولویت قرار دادن حسن تدبیر دانشجویان عمره‌گزار