Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-04@22:37:56 GMT

صادرات غیر نفتی ایران پارسال 44 میلیارد دلار بود

تاریخ انتشار: ۱۲ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۶۳۴۳۲۰

صادرات غیر نفتی ایران پارسال 44 میلیارد دلار بود

قزوین - ایرنا - معاون وزیر صمت و رئیس سازمان توسعه تجارت ایران گفت : سال گذشته میزان صادرات غیرنفتی کشور با 5.7 درصد کاهش نسبت به مدت مشابه قبل بالغ بر 44 میلیارد دلار بود.

به گزارش ایرنا، محمد رضا مودودی روز پنج شنبه در حاشیه کارگروه توسعه صادرات غیرنفتی استان به خبرنگار ایرنا، گفت: با توجه به اعمال تحریم‌ها از سوی اسکتبار جهانی و پیروی سایر کشورهای منطقه پیش‌بینی شده بود که صادرات ایران کاهش یابد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


مودودی گفت:خوشبختانه با اتفاقاتی که در بخش خصوصی و صادرات شکل گرفته توانستیم در حوزه صادرات کالاهای غیرنفتی موفق عمل کنیم.
وی علت کاهش صادرات غیرنفتی را مربوط به میعانات گازی و نفتی دانست و افزود: در بخش صنعت ، کشاورزی و سایر محصولات توانستیم علیرغم برخی ضوابط و مقررات تحریمی در خصوص ممنوعیت صادرات برخی اقلام موفق عمل کنیم.
این مسئول توانمندسازی صادرات کشور و گسترش فعالیت های صادراتی را به کشورهای همسایه از مهم‌ترین برنامه‌های مورد هدف این سازمان در سال جاری برشمرد و گفت: با استفاده از ظرفیت های وارداتی یک هزار و 100 میلیارد دلاری کشورهای منطقه سعی داریم برنامه‌های صادراتی خود را بر مبنای روابط و همکاری با این کشورها قرار دهیم.
مودودی سهم صادرات سال گذشته کشور به عراق را 36 درصد اعلام کرد و یادآور شد: صادرات 9 میلیارد دلاری به کشور عراق باعث شد تا علاوه بر قرار گرفتن ایران به عنوان نخستین شرکت تجاری آن کشور، ترکیه و چین را پس از ما در ردیف شرکای تجاری این کشور قرار دهند.
به گفته وی، اگر بتوانیم چنین ظرفیتی را برای سایر کشورهای منطقه با انعقاد پیمان و تفاهم نامه ایجاد کنیم در واقع به اهداف صادراتی خود بیش از گذشته نزدیک‌تر خواهیم شد.
معاون وزیر به توانمندسازی بنگاه های صادراتی کشور طی یک برنامه مشخص اشاره و تاکید کرد: بر اساس قراردادهای منعقد شده شرکت های کوچک و متوسط با ارائه آموزش‌های لازم به تجار حرفه ای تبدیل شده و به مرور برای آنان شناسنامه صادر خواهد شد.
وی اضافه کرد: با شناسایی 15 طرح بزرگ با مشارکت بخش خصوصی سعی داریم از ظرفیت‌های موجود به نحو احسن استفاده کرده و با همگرایی در همه بخش‌ها و فعال سازی تجارت خارجی، مشوق های صادراتی را که متاسفانه تاکنون تحقق نیافته اند عملیاتی کنیم.
مودودی ادامه داد : در حوزه سرمایه‌گذاری در محصولات آینده نیز باید برنامه‌ریزی‌های لازم برای توسعه و گسترش صادرات به کشورهای همسایه مورد توجه قرار گیرد.
وی ادامه داد: سال گذشته 5.4 میلیارد دلار صادرات از کشور توسط 6 هزار و 447 شرکت و فرد حقیقی صورت گرفت که بیشتر آنها سابقه صادرات نداشته و از این تعداد 445 شرکت بیش از یک میلیون دلار صادرات داشتند.
8056*6101

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اقتصاد صادرات صادرات غيرنفتي قزوين

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۶۳۴۳۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشد ۴۸ درصدی تجارت خارجی کشور در فروردین ۱۴۰۳

به گزارش گروه اقتصاد خبرگزاری علم و فناوری آنا از گمرک، تجارت خارجی کشور (مجموع صادرات و واردات) با احتساب نفت خام، میعانات گازی، خدمات فنی مهندسی و برق در فروردین ماه سال جاری با ۴۷.۶۳ درصد افزایش به رقم ۱۰ میلیارد و ۴۲۰ میلیون دلار رسید.

از مجموع صادرات و واردات کشور، هفت میلیارد و ۶۸۰ میلیون دلار به صادرات و ۲ میلیارد و ۷۴۰ میلیون دلار آن به واردات اختصاص داشت.

بر اساس این گزارش، تراز تجاری کشور با احتساب نفت خام، میعانات گازی، خدمات فنی مهندسی و برق در فروردین ماه سال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل به میزان چهار میلیارد و ۹۴۰ میلیون دلار مثبت بوده است.

این گزارش با اشاره به اینکه صادرات بدون احتساب نفت خام، میعانات گازی، خدمات فنی مهندسی، برق و صادرات از محل تجارت چمدانی در این مدت به میزان سه میلیارد و ۱۷۰ میلیون دلار بوده است، می‌افزاید: تراز تجاری کشور بدون نفت هم در فروردین ماه در مقایسه با مدت مشابه قبل ۴۳۰ میلیون دلار مثبت بود.

این گزارش حاکیست، صادرات نفت خام، کوره و میعانات گازی در فروردین ماه سال جاری چهار میلیارد و ۱۸۰ میلیون دلار بوده است.

همچنین ارزش صادرات کشور در فروردین ماه سال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۶.۸۵ درصد کاهش نشان می‌دهد.

این گزارش با اشاره به اینکه سه قلم عمده کالای صادراتی در فروردین ۱۴۰۳ به پروپان مایع شده با ۲۱۸ میلیون دلار، متانول با ۲۰۱ میلیون دلار و قیر نفت با ۱۸۰ میلیون دلار اختصاص داشت، می‌افزاید: میانگین ارزش هر تن کالای صادراتی در این مدت با ۷.۹۶ درصد کاهش به رقم ۳۲۸ دلار رسیده است.

در این مدت، ۹ میلیون و ۷۰۰ هزار تن کالا به خارج از کشور صادر شد که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۹.۶۶ درصد کاهش داشته است.

چین مقصد نخست صادرات کشور 

عمده‌ترین مقاصد کالا‌های صادراتی ایران در فروردین ماه سال جاری شامل کشور‌های چین، عراق، امارات متحده عربی، ترکیه، پاکستان، افغانستان و عمان بوده است که این هفت کشور، ۷۸ درصد از وزن و ۸۳ درصد از ارزش کل صادرات کشور را به خود اختصاص دادند.

براساس این گزارش، در فروردین ماه سال جاری، میزان صادرات کالا‌های پتروشیمی سه میلیون و۳۰۰ هزار تن به ارزش یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار بوده که به لحاظ وزن ۲۵.۷ درصد و از حیث ارزش ۲۴ درصد کاهش نشان می‌دهد.

این گزارش می‌افزاید: در بین ۱۰ قلم عمده کالا‌های صادراتی، گاز‌های نفتی و هیدروکربور‌های گازی شکل مایع شده، اوره و میله‌های آهنی و فولادی از بیشترین افزایش و گاز طبیعی مایع شده، شمش از آهن و فولاد و بوتان مایع شده از بیشترین کاهش در ارزش برخوردار بودند.

گزارش گمرک درباره واردات کالا به کشور در فروردین ماه سال جاری، می‌افزاید: در این مدت ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار تن کالا به ارزش ۲ میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار وارد کشور شد که به لحاظ وزن ۳۳.۳۸ درصد افزایش و از حیث ارزش ۱۱.۳۶ درصد کاهش داشته است.

اقلام عمده وارداتی

ذرت دامی با ۳۵۳ میلیون دلار، کنجاله سویا با ۱۸۱ میلیون دلار و گوشی‌های تلفن هوشمند با ۱۰۶ میلیون دلار، سه قلم عمده کالا‌های وارداتی در فروردین ماه سال جاری بوده‌اند.

بیشترین افزایش در بین ۱۰ قلم نخست کالا‌های وارداتی به طلا به اشکال خام، کنجاله سویا و روغن دانه آفتابگردان و بیشترین کاهش در ارزش نیز به قطعات منفصله جهت تولید اتومبیل سواری با کد تعرفه ۹۸۸۷۰۳۱۲، دانه سویا و برنج اختصاص داشت.

متوسط ارزش گمرکی هر تن کالای وارداتی در فروردین ماه سال جاری یک‌هزار و ۱۲۲ دلار بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۳۳.۵۴ درصد کاهش داشته است.

مبادی اصلی واردات

بر اساس این گزارش، هفت کشور نخست طرف معامله با ایران در فروردین ماه سال جاری شامل امارات متحده عربی، چین، ترکیه، هلند، آلمان، هند و هنگ‌کنگ در مجموع ۷۲ درصد از وزن و ۷۸ درصد از ارزش کل واردات کشور را به خود اختصاص دادند.

میزان ترانزیت خارجی کشور از مسیر ایران در فروردین ماه سال جاری با ۴۷ درصد افزایش، به رقم یک میلیون ۶۰۰ هزار تن رسید.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ۸۲ کشور خریدار خرمای ایرانی
  • فولاد مبارکه بزرگترین صادرکننده غیرنفتی در سال ۱۴۰۲ شد
  • پرداخت ۱۰ روبلی تجار برای کد استاندارد صادرات کالا به اوراسیا
  • صادرات دومین محموله ریلی افغانستان به ترکیه
  • صادرات غیرنفتی استان بوشهر افزایش می‌یابد
  • میزان صادرات نفت اعلام شد/ تراز تجاری ایران در این وضعیت است
  • رشد ۴۸ درصدی تجارت خارجی کشور در فروردین ۱۴۰۳
  • ارتقای شاخص‌های ایمنیِ صادرات در شرکت پایانه‌های نفتی ایران
  • آمادگی ایران برای صادرات تجهیزات پزشکی به آفریقا
  • فراتر رفتن تجارت خارجی از ۱۰ میلیارد دلار