Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت: آمریکا ادعا دارد که فروش نفت ایران را به صفر می‌رساند که ما نیز متقابلاً کمیته ضدتحریم را تشکیل دادیم و رصد می‌کنیم. آفتاب‌‌نیوز : محمدرضا پورابراهیمی امروز در نخستین همایش ملی و نمایشگاه رسانه‌های نوین و شکل‌دهی نهاد‌های اجتماعی که با حضور محمدجواد آذری‌جهرمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در دانشگاه های‌تک کرمان برگزار شد اظهار داشت: یکی از موضوعات مهم در اقتصاد کشور بحث صادرات غیرنفتی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی با بیان اینکه در قوانین برنامه به سرفصل صادرات غیرنفتی تأکید و در بودجه نیز دیده شده است گفت: آمارها نشان می‌دهد حجم تجارت ما با کاهش روبه‌رو بوده و در سال 98 باید جبران شود.
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با ابراز اینکه "تراز بازرگانی ایران همواره مثبت است و حجم تجارت ما در صادرات و واردات کاهش پیدا کرده است" افزود: تقریباً 44 میلیارد دلار صادرات داشتیم که نسبت به سال قبل حدود 7.5 درصد کاهش صادرات داشته‌ایم.
وی با بیان اینکه استان کرمان یک استان صادراتی است و محصولات کشاورزی و معدنی زیادی از کرمان صادر می‌شود عنوان کرد: شرکت دانش‌بنیانی در کرمان داریم که در صادرات استان رتبه اول را دارد.
پورابراهیمی با عنوان اینکه "در واردات استان کرمان نیز عمده واردات ما قطعات خودروسازی است که در این زمینه هم واردات استان زیاد است" گفت: عدم بازاریابی مناسب برای کالاهای صادراتی و وارداتی و معرفی محصولات ایرانی در کشورهای همسایه یک چالش در حوزه تجارت کشور است.
وی با اظهار اینکه "رویکرد دولت در ارتباط با بخش تجارت داخلی مبتنی بر رویکرد سابق است و ما امروز در شرایط جنگ اقتصادی هستیم" بیان کرد: آمریکا ادعا دارد که فروش نفت ایران را به صفر برساند که ما نیز متقابلاً کمیته ضدتحریم را تشکیل دادیم و رصد می‌کنیم.
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با یادآوری اینکه چین، هند، روسیه، عراق، ترکیه و افغانستان کشورهایی هستند که طرف تجارت ایران قرار دارند گفت: چند ماه است که رایزن بازرگانی در چین نداریم و این ضعف بسیاربزرگی است.
وی با تصریح به اینکه ساختار جدید اقتصادی متناسب با جنگ اقتصادی باید در کشور شکل بگیرد و رئیس جمهور باید در این زمینه اقدام کند اضافه کرد: ظرفیتی که امروز در بانک مرکزی وجود دارد بسیار مهم است و نحوه تسویه صادرکنندگان بابت ارز آنها وضعیتی نیست که موفقیت به‌دنبال داشته باشد.
پورابراهیمی با تذکر اینکه "تعیین تکلیف بازار متشکل ارزی باید انجام شود تا بتوانیم نتیجه مطلوب بگیریم" افزود: تمام فعالان عرصه رسانه باید توجه داشته باشند که مقام معظم رهبری به فرصت‌های مهم در اقتصاد تأکید کردند و یکی از فرصت‌های مهم همین افزایش نرخ ارز است و ما می‌توانیم با یک سیاست از این موضوع در صادرات استفاده کنیم.
وی با اشاره به اینکه صادرات کشور در این شرایط باید افزایش پیدا کند و مزیت‌های صادراتی را باید شناخت گفت: اساس حرکت امروز می‌تواند تولید باشد تا جایگزینی واردات داشته باشیم و تمام ارکان نظام و فعالان اقتصادی باید کمک کنند تا زمینه تولید بیشتر فراهم شود.
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با اعلام اینکه در سال 97 بیش از 40 بخشنامه متناقض در حوزه صادرات ایجاد شده که به‌عنوان مثال از چند روز گذشته صادرات خرما متوقف شده است بیان کرد: تصمیمات غلط یک‌شبه قابل قبول نیست و فعال اقتصادی باید بداند که قرار است چه اتفاقی بیفتد و با برنامه کار کند اما این تصمیمات یک‌شبه ضربه به صادرات است.
وی با ابراز اینکه وزارت امور خارجه خاکریز اول اقتصاد کشور است اضافه کرد: سفیر جمهوری اسلامی ایران در تمام کشورها باید کارشناس اقتصادی باشد که بتواند زمینه تجارت را فراهم کند.
پورابراهیمی با بیان اینکه آمریکایی‌ها آرزوی براندازی جمهوری اسلامی را به گور خواهند برد گفت: به‌فضل الهی اصلاح ساختار اقتصادی کشور متناسب با جنگ اقتصادی در دستور کار است.
منبع: تسنیم

منبع: آفتاب

کلیدواژه: مجلس آمریکا صادرات نفت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۶۳۳۹۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بندر چابهار بهترین گزینه برای مبادلات تجاری افغانستان

کارشناسان مسائل اقتصادی با اشاره به اهمیت و جایگاه چابهار معتقدند که این بندر یکی از گزینه‌های خیلی خوب برای ترانزیت و مبادلات تجاری افغانستان است. - اخبار بین الملل -

به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم، در پی سفر هفته گذشته «نورالدین عزیزی» وزیر صنعت و تجارت حکومت طالبان به استان سیستان و بلوچستان ایران با هدف تسهیل تجارت و ترانزیت ایران و افغانستان؛ «سیدمحمد حسین کاظمی» استاد دانشگاه و کارشناس اقتصادی با اشاره بر اهمیت و جایگاه چابهار، این بندر را یکی از گزینه‌های خیلی خوب برای ترانزیت و مبادلات تجاری افغانستان عنوان کرد.

وی به آوا گفته است که ایران و افغانستان برای گسترش روابط اقتصادی دو طرف باید برنامه‌های شفاف و تسهیل کننده را در دستور کار داشته باشند.

این کارشناس اقتصادی مصرفی بودن اقتصاد افغانستان، نزدیکی مرزهای دو کشور همسایه و حضور حدود پنج میلیون مهاجر افغانستانی در ایران را از دلایل مهم منافع گسترش روابط میان این دو کشور عنوان کرد.

به گفته این استاد دانشگاه، استفاده از بندر چابهار، بازرگانان افغانستان را از اتکا به بنادر پاکستان که هر از چند گاهی برای آنها با مشکل مواجه می‌شود تا حدود بسیاری بی‌نیاز می‌کند و تجار‌ افغان می‌توانند محصولات خود را از طریق بندر چابهار به کشورهای هند، چین و ترکیه صادر کنند.

‌صادرات یک میلیون تن کالای معدنی از بندر چابهاربندر چابهار دروازه تجارت افغانستان با منطقه و جهانبندر چابهار؛ دروازه تجارت هند و افغانستان

وی اظهار داشت: طالبان با فراهم‌ساختن بستر امنیت می‌تواند از طریق زیرساخت‌های اقتصادی از جمله ایجاد راه‌های مواصلاتی و آگاه‌سازی سرمایه گذاران خارجی، جلب سرمایه‌گذاری کند.

کاظمی با اشاره بر این که ایران و افغانستان می‌توانند در زمینه واردات و صادرات تسهیلات گمرکی و یا کاهش تعرفه‌های گمرکی را در نظر بگیرند، افزود: جمهوری اسلامی ایران با کاهش تعرفه گمرکی برای محصولات زراعتی افغانستان می‌تواند تردد در مسیر چابهار توسط تجار افغانستان را افزایش بدهد.

انتهای پیام/

 

دیگر خبرها

  • اعتراف مقام آمریکایی درباره ایران به روایت سردار فدوی
  • بندر چابهار بهترین گزینه برای مبادلات تجاری افغانستان
  • ایران و عراق در مبادلات اقتصادی از ارز ملی خود استفاده کنند
  • مخبر: ایران و عراق در مبادلات اقتصادی از ارز ملی خود استفاده کنند
  • رونمایی «دیپلماسی اقتصادی و برندسازی ملی» در نمایشگاه کتاب
  • ایران و عراق در مبادلات اقتصادی از ارز ملی استفاده کنند
  • مصوبه تعیین نماینده ویژه رئیس‌جمهوری در مناطق آزاد اصلاح شد
  • عرض و طول سرزمین‌های اشغالی تحت اشراف سلاح‌های ایرانی است
  • ۲۳ سند، آماده مذاکره با عراق در کمیسیون مشترک دو کشور است
  • وضعیت تجارت سیمان در ایران و جهان