Web Analytics Made Easy - Statcounter

کمال پرهون درمانگر اعتیاد در گفتگو با خبرنگار حوزه رفاه و تعاون گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، در خصوص تاثیر والدین معتاد بر کودکان اظهار کرد: خانواده به‌عنوان کانون اصلی، فرآیند اجتماعی شدن فرد را شکل و نقش پررنگ و انکارناپذیری در ایجاد نگرش‌ها، ارزش‌ها و باور‌های فرد بر عهده دارد.

پرهون بیان کرد: اهمیت آن به اندازه‌ای است که سلامت و بالندگی هر جامعه وابسته به‌سلامت و رشد خانواده در آن بستگی دارد در حقیقت، هرگز هیچ جامعه‌ای نمی‌تواند به‌سلامت و بالندگی برسد، مگر آن‌که از خانواده‌های سالم برخوردار باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این روانشناس اضافه کرد: هر چه خانواده دارای کارکرد سالم‌تری باشد نشان از ساختار مناسب و انسجام و انعطاف‌پذیری آن است.

وی با بیان اینکه این سیستم متعادل است، اما گاهی این تعادل به هم می‌خورد افزود: این عدم تعادل عاملی مهمی در ایجاد تعارضات و اختلافات خانوادگی و زناشویی خواهد بود. یکی از پدیده‌های اجتماعی که در عصر حاضر تعادل عاطفی و اقتصادی خانواده‌ها را بر هم زده است اعتیاد است.

پرهون با اشاره به اینکه والدین به عنوان ستون فقرات خانواده و نخستین الگو‌های فرزندان خود محسوب می‌شوند؛ گفت: از این رو اعتیاد والدین می‌تواند از طریق یادگیری مشاهده‌ای و برهم زدن جو روانی- عاطفی و اقتصادی خانواده اثرات مخربی بر سلامت روان و پیشرفت تحصیلی کودکان در پی داشته باشد.

این روانشناس اظهار داشت: فقر اقتصادی، پایین بودن تاب‌آوری، آشفتگی‌های خاص در اعمال تربیتی و عملکرد خانواده، فقدان حمایت عاطفی، کمبود صمیمیت، سبک فرزند پروری سهل گیر یا مستبدانه، افسردگی والدین، آسیب‌های روانی والدین و غیره باعث مشکلات متعددی برای فرزندان والدین معتاد شده و آن‌ها را به سمت همراه شدن با همسالان منحرف و مصرف کننده مواد سوق می‌دهد.

وی با اشاره به اینکه وضعیت فرزندان والدین معتاد بحرانی‌تر از فرزندان طلاق یا تک والد است، گفت: کودکان این خانواده‌ها به ظاهر حضور فیزیکی والدین را در کنار خود احساس، ولی والدی که دارای نقش مخرب و آسیب زایی است در واقع این کودکان بر خلاف کودکان بی سرپرست در ظاهر با والدین خود زندگی می‌کنند، ولی حضور فیزیکی والدین این کودکان را دچار مشکلات متعددی می‌کند.

پرهون با بیان اینکه از مشکلات کودکانی که والدین معتاد دارند می‌توان به عملکرد ضعیف تحصیلی در مدرسه اشاره کرد؛ افزود: از دیگر مشکلات این کودکان آشنایی با مواد مخدر در سنین پایین و خطر اعتیاد در سنین بالاتر، کاهش نقش حمایتی والدین، از بین رفتن حس احترام فرزند- والدی، اختلال‌های رفتاری و عاطفی متعدد، کاهش صمیمیت و جو عاطفی خانواده و ... است.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اعتیاد خانواده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۶۳۶۶۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کارگروه ویژه پیشگیری از طلاق در راور تشکیل شد

دادستان عمومی و انقلاب شهرستان راور گفت: در راستای تحقق منویات مقام معظم رهبری (مدظله العالی) و ضرورت کاهش آمار طلاق و فروپاشی خانواده، کارگروه ویژه طلاق در دادسرا با محوریت شورای پیشگیری از وقوع جرم دادگستری شهرستان راور تشکیل شد.

مجتبی استوارزاده گفت: علت ورود دادستانی به موضوع طلاق این است که آسیب‌های اجتماعی به عنوان بستری برای فروپاشی خانواده و وقوع جرایم می‌باشد و در بیان مصادیق می‌توان به اعتیاد، سرقت و مفاسد اخلاقی اشاره کرد که با افزایش آمار طلاق ارتباط مستقیمی دارد.

استوار زاده ادامه داد: همه دستگاه‌های متولی باید آسیب‌های طلاق را جدی بگیرند و در راستای پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی خانواده خصوصا" طلاق" اهتمام جدی داشته باشند.

دادستان عمومی و انقلاب شهرستان راور، افزود: یکی از موضوعاتی که در کاهش طلاق مؤثر است، آموزش و مشاوره قبل از ازدواج و طلاق برای جامعه است، مشاوره و برگزاری کلاس‌های آن می‌تواند برای افزایش سطح آگاهی جوانان مفید و مؤثر باشد.

این مقام قضایی با بیان اینکه طلاق آسیبی است که زمینه آسیب‌ها و جرم‌های دیگر را فراهم می‌کند، توضیح داد: بخشی از آسیب‌های اجتماعی همچون زنان و کودکان بی‌سرپرست و بدسرپرست، کودکان خیابانی، سرقت و اعتیاد از طلاق نشأت می‌گیرد.

وی مشاوره پیش از ازدواج برای پیشگیری از طلاق را لازم و ضروری دانست و با اشاره به افزایش آمار طلاق گفت: بسیاری از مشکلات زناشویی که منجر به طلاق و از هم پاشیدن خانواده می‌شود، عدم شناخت زوجین و مشاوره قبل از ازدواج می‌باشد.

دادستان عمومی و انقلاب شهرستان راور، تداوم انتقال و آموزش مهارت‌های زندگی به جوانان را بسیار مهم عنوان و تصریح کرد: در این زمینه هر قدر آموزش‌ها و مهارت‌ها بیشتر باشد به همان میزان زوجین از فنون زندگی و مهارت‌های آن اطلاع کسب کرده و با آگاهی و بصیرت بیشتر عمل خواهند کرد.

گفتنی است کارگروه شورای پیشگیری از وقوع جرم دادگستری شهرستان راور با موضوع پیشگیری از طلاق و مشاوره قبل از ازدواج و طلاق، با حضور دادستان عمومی و انقلاب، قاضی مشاور خانواده، رئیس اداره بهزیستی، رئیس و کارشناس اداره ورزش و جوانان، مسئول اورژانس اجتماعی و مدیر مرکز تخصصی مشاوره‌ی ازدواج و خانواده‌ی ثمین در محل دفتر دادستانی این شهرستان تشکیل شد.

باشگاه خبرنگاران جوان کرمان کرمان

دیگر خبرها

  • حسین قناعت:«والدین امانتی» به کودکان حفاظت از محیط زیست را آموزش می‌دهد/ فیلم کودک با اکران آنلاین بهتر دیده می‌شود
  • کارگروه ویژه پیشگیری از طلاق در راور تشکیل شد
  • وضعیت دریاچه ارومیه برخلاف خوش‌بینی‌ها بحرانی است!
  • فناوری هشدار دهنده بلعیده شدن باتری ابداع شد
  • برگزاری بیش از ۱۵ هزار ملاقات بین فرزندان طلاق و والدین در سال ۱۴۰۲
  • برگزاری ۱۵هزار ملاقات بین فرزندان طلاق و والدین در سال ۱۴۰۲
  • چرا کودکان فرانسوی به خوش رفتار و مؤدب بودن مشهورند؟
  • راهکارهای جایگزین تنبیه بدنی در کودکان
  • والدین صبور در برخورد با کودک 4 تا 6 ساله موفقتر هستند
  • سندروم استکهلم در مدارس ابتدایی/ کودک آزاری مدرن: تلقین حس ناکافی بودن!