Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-07@18:06:31 GMT

نشست تخصصی «کودک در بحران» برگزار شد

تاریخ انتشار: ۱۲ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۶۳۴۴۶۴

نشست تخصصی «کودک در بحران» برگزار شد

به گزارش خبرنگار مهر، بعدازظهر پنجشنبه چهل و سومین برنامه خانه گفتمان شهر گرگان با عنوان «کودک در بحران» از سلسله نشست های مواجه با بحران برگزار شد.

قدسیه موسوی از فعالان اجتماعی و مددکاران امدادی در ابتدای نشست به تشریح مشکلات کودکان در بحران هایی مثل سیل و زلزله پرداخت و اظهار کرد: وقتی مقیاس بحران زیاد شود خانواده درگیر شده و بچه ها به حال خود رها می شوند به همین دلیل بیشتر از سایر اقشار در معرض آسیب قرار دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: سالمندان معمولا به دلیل تجریه حضور در چنین شرایطی می توانند خود را راحت تر مدیریت کنند و یا بزرگسالان در بحران می توانند از خود مقابل بحران مراقبت کنند ولی بچه ها آسیب پذیرند و در برابر آن به روش های مختلف واکنش نشان می دهند.

موسوی گفت: ممکن است در چنین شرایطی کودکان پرخاشگر شوند یا سکوت غیرعادی کنند و یا دچار مشکلات دیگر مثل شب ادراری شوند.

وی به بیان خاطرات خود از شرایط کودکان اول انقلاب پرداخت و تصریح کرد: کودکان اول انقلاب حال و هوا و دغدغه جنگ داشتند لذا نقاشی های آنان هم بیشتر در قالب تانک و جنگ بود و این گونه روحیات خود را نمایش می دادند.

این کارشناس در ادامه به تشریح وظایف نیروهای امدادی در بحران پیداخت و گفت: نیروهای امدادی در بحران باید مراقب ادبیات خود باشند و از به کار بردن کلمات یا جلمات تنش زا خوددداری کنند ضمن این که نه باید وعده بدهند بلکه وظیفه آن ها فقط امدادرسانی است.

موسوی با تاکید بر این که نیروی داوطلب باید ابتدا مراقب سلامتی خود و سپس کمک به آسیب دیدگان باشد، افزود: براساس دستورالعمل ها اگر جان امدادگران در خطر است نباید اقدام کنند.

وی ادامه داد: پوشش و رفتار ما باید متناسب با مناطق بحران زده باشد و طوری رفتار کنیم که منجر به اختلافات فرهنگی و سطح طبقاتی نشود.

این مددکار اجتماعی گفت: اگر افراد بحران زده تمایل به صحبت دارند نباید آن ها را وادار به صحت کرد و از سوی دیگر اگر حرف تندی زدند نباید اظهارات آن ها را قضاوت کرد یا به نصیحت کردن آن ها پرداخت.

وی با بیان این که کمک ها نباید تحمیلی باشد اضافه کرد: تا افراد تمایلی به کمک ما نداشتند نباید ورود پیدا کرد و به اجبار به آن ها کمک کرد زیرا باعث واکنش آن ها می شود.

موسوی به نحوه اجرای مددکاری و یا سرگرم کردن کودکان پرداخت و افزود: اگر قرار هست کار امدادی اجتماعی در محله ای داشته باشید قبل از آن‌ باید محله را شناسایی کنید تا هم فرهنگ منطقه را بشناسید و هم ترکیب جنسیتی و نیاز اجتماعی مناطقه را مطلع شوید.

وی اظهار کرد: اگر کودکان احساسات خود را بروز دادند باید آن را تایید کرد ولی امیدواری را در آن ها زنده نگه داشت و تلاش کرد شرایط روحی آن ها را بهبود ببخشیم.
موسوی کتاب درمانی را از اقدامات موثر در مناطق بحران زده دانست و گفت: این کار کمک می کند بخصوص کودکان آرامش بیشتری را حس کنند.

در ادامه محجبوبه نجفی نژاد مددکار و فعال اجتماعی حوزه کودکان، گفت: کودکان قشر آسیب پذیر بحران هستند و در این شرایط کودکان در سنین پیش از دبستان آسیب پذیرتر هستند و کودکان دبستانی یا شرایط سنی بالاتر مشکلات متفاوت تری خواهند داشت.

وی با تاکید بر این که از ترحم و دلسوزی در بحران خودداری کنید، گفت: از سوی دیگر باید کودکان را بخصوص در بحران بدون قید و شرط پذیرفت و پیش داوری نداشت.

نجفی نژاد اظهار کرد: باید در برابر مشکلات کودکان راز دار بود و با حفظ شرایط رازداری برای مشکلات، کودک را به سمت متخصص هدایت کرد.

وی همسو بودن لباس و پوشش مددجویان با فرهنگ منطقه را از اصول مهم این کار دانست و اظهار کرد: به طور مثال پوشیدن لباس رنگی و شاد در منطقه ای که بحران زده است و فرهنگ آن ها پوشش حجاب کامل و رنگ مشکی است امدادرسانی را با مشکل رو به رو می کند و حتی باعث اختلافات فرهنگی هم می شود

این کارشناس اجتماعی ادامه داد: ممکن است در مناطقی با رفتارهای فرهنگی ناسپند رو به رو شویم اما باید هویت قومی و فرهنگی را پذیرفت و دانست برای اصلاح عادات نادرست مانند ازدواج زودهنگام دختران زمان نیاز است.

نجفی نژاد بیان کرد: باید بدانیم مراقب خوب کسی نیست که نگذارد بچه تجربه برخورد با موضوعات مختلف را داشته باشد بلکه کسی است که به او یاد دهد در این شرایط چطور برخورد کند.
وی تاکید کرد: در کار با کودکان گوش کردن را تمرین کنید و خودتان را مشغول کاری نکنید.

این مددکار اجتماعی کودکان خاطرنشان کرد: به کودکان کمک کنیم احساسات خود را بیان کنید و به آن ها یاد دهیم نسبت به رفتارهای عاطفی اطراف خود توجه داشته باشند.

کد خبر 4606652

منبع: مهر

کلیدواژه: گرگان خانه گفتمان شهر و معماری کودکان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۶۳۴۴۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جزئیات جدید از پیدا شدن دختر صحرا؛ پشت‌پرده دزدیده شدن «یسنا» فاش شد!

زی‌سان: در روز‌های گذشته خبر گم شدن دختر چهار ساله‌ای به نام یسنا دست به دست شد، دختری که در فضای مجازی و رسانه‌ها با نام یسناکوچولو شناخته شد. 

اما ماجرا از این قرار بود که یسنا دیدار، دختربچه چهار ساله کلاله‌ای (گلستان) پنج روز پیش در زمین کشاورزی روستای یلی‌بودراق گم شده بود. ساعت ۱۷ روز یک‌شنبه ۹ اردیبهشت گم شدن یک دختر ۴ ساله در زمین‌های کشاورزی روستای یلی‌بودراق کلاله از سوی بخشداری به هلال‌احمر گزارش شد و از همان ساعت اولیه، گروه‌های امدادی و مردم به صورت گسترده برای پیدا کردن او بسیج شده بودند.

مادر دختربچه چهار ساله کلاله‌ای به نام «یسنا دیدار» بعدازظهر روز یک‌شنبه به همراه فرزندش برای کار به مزرعه رفته بود و بنا بر اظهارات خودش بر اثر غفلت، کودک از او فاصله گرفته و به دلیل اینکه ارتفاع و حجم محصولات کشاورزی بالا بوده، کودک مفقود می‌شود. از همان دقایق اولیه بروز این حادثه گروه‌های امدادی محلی و نیرو‌های امداد و نجات هلال‌احمر گلستان دست به کار شده و کار جست‌وجو برای یافتن این دختر خردسال را آغاز می‌کنند. جمعیت زیادی که این عملیات جست‌وجو را انجام دادند، بار‌ها مورد توجه شبکه‌های اجتماعی قرار گرفت.

روز پنج‌شنبه مدیرعامل جمعیت هلال‌احمر به خبرنگار فارس از زنده پیدا شدن این کودک ۴ ساله توسط تیم پاراگلایدر خبر داد.

همچنین سردار دادگر، فرمانده انتظامی استان گلستان با اعلام این خبر به رکنا گفت: دقایقی پیش تجسس‌های نیرو‌های امدادی، پلیسی و سگ‌های زنده‌یاب به نتیجه نشست و یسنا دختر گمشده پیدا شد. با توجه به پیدا شدن یسنا دختر گمشده در گندم‌زار‌های منطقه و زنده بودن این دختربچه بعد از ۴ روز، اقدامات درمانی درحال انجام است.

دو کودک ربا اعتراف کردند

2 عامل اصلی ربایش یسنا دختر بچه چهار ساله شهرستان کلاله اعتراف کردند.

سردار فاضل دادگر ادامه داد: پلیس افزون بر ۵٠ نفر را به‌عنوان مطلع و سه نفر را هم به‌عنوان مظنون مورد تحقیق و بازجویی قرار داده و به این ترتیب دامنه اشراف اطلاعاتی خود را گسترش داد و در نهایت یکی از سه مظنون دستگیر شد.

فرمانده انتظامی گلستان بیان کرد: پس از پیدایش کودک در عصر روز پنجشنبه (۱۳ اردیبهشت ماه)، تحقیقات از مظنونین اصلی با شدت و جدیت ادامه یافت تا این که با اشراف اطلاعاتی و عملیاتی پلیس ۲ نفر از عاملان ربایش که یکی در روستاهای کلاله و دیگری در شهرستانی دیگر متواری و مخفی شده بودند را دستگیر و آنها در بازجویی‌های فنی پلیس به جرم خود اعتراف کردند.

وی یادآور شد: ربایندگان پس از این که متوجه قرار گرفتن در تور اطلاعاتی پلیس شده و عرصه را بر خود تنگ دیدند، برای رد گم کنی و فرار از چنگ قانون با توجه به آشنایی به منطقه در فرصتی مناسب، کودک را در مزارع محل رها کردند.

سردار فاضل دادگر همچنین بابیان اینکه تحقیقات پلیس برای یافتن جزییات بیشتر موضوع ربایش یسنا ادامه دارد از همکاری نزدیک اداره کل اطلاعات گلستان در این پرونده قدردانی و گفت: این حادثه بار دیگر اتحاد و همدلی مردم این استان را اثبات کرد.

افرادی که اقدام به دزیدن و ربودن کودکان می‌کنند چه شخصیتی دارند؟

دکتر مریم سامانی - روانشناس بالینی و استاد دانشگاه- می‌گوید: افراد آدم ربا و کسانی که اقدام به ربودن کودکان می‌کنند در روابط شان به قدرت نیاز دارند. در آدم ربایی قدرت موضوع مهمی است. این افراد اغلب خودشیفته هستند و باید گفت به هیچ عنوان همدلی ندارند بنابراین در برابر عجز و گریه و التماس والدین هیچ عکس العمل همدلانه و مهربانانه‌ای نشان نخواهند داد خودشیفته‌ها دنیا را فقط از منظر خود می‌بینند.

وی ادامه داد: ترفند‌های رایج برای ربودن کودکان شامل: بیا سوار ماشین شو، آب نبات و شکلات برات می‌خرم، کمک کن گربه یا سگ ام را پیدا کنم، نمی‌دانی چه حیوان خوشگلی دارم بیا بریم نشانت بدهم، درخواست راهنمایی، یا ادعای اینکه والدین ات از من خواسته است که تو را به خانه ببرم؛ می‌شود.

وی در مورد تبعات روانی ربوده شدن کودکان گفت: بطور کلی با ۵ اثر در آدم ربایی مواجه هستیم که شامل: ترس و اضطراب، درماندگی و ناامیدی، خشمی که می‌تواند متوجه هر کسی شود، واکنش‌های احساسی مانند شوکه شدن و بی حسی عاطفی؛ گسستگیمانند احساس بی حسی و خاموشی عاطفی و آنهدونیا که معنای از دست دادن لذت در انجام کار‌ها می‌دهد.

این استاد دانشگاه تاکید کرد: ربوده شدن کودکان در همه جای دنیا دیده می‌شود، اما چگونه از کودک ربایی می‌توان جلوگیری کنیم؟ فقط با آگاهی می‌توان این کار را انجام داد به کودکان خود بگوئید هرگز کسی را به دنبال آنها نخواهید فرستاد و با بزرگسالانی که نمی‌شناسند نباید صحبت کنند.

آما آیا این پرونده بسته شد؟

گم شدن فرزند و از دست دادن فرزند در هر مکانی که باشد یکی از وحشتناک‌ترین تجربیاتی است که هم والدین و هم کودکان آن را تـجربه می‌کنند.

دکتر مریم سامانی - روانشناس بالینی و عضو هیات علمی دانشگاه می‌گوید: گم شدن فرزند در حقیقت تجربه و شوک عاطفی و روانی بزرگی برای کوکان و والدین محسوب می‌شود، زیرا آنان با ترس شدید و احساس ناامیدی بزرگی مواجه می‌شوند و والدین نیز در این زمان تجربه و سوگ بزرگ از دست دادن و سرنوشت نامعلومی که ایجاد شده است با بمباران افکار تجربه می‌کنند و حس گناه آرام شان نمی‌گذارد.

وی افزود: به این علت گمان می‌کنم بجای اینکه خیال مان راحت باشد که یسنا پیدا شد باید فکر کنیم و توجه داشته باشیم که وظیفه اجتماعی مان تمام نشده است.

بر اساس مطالعات تأثیر گم شدن در کودکی به میزان استرس زا بودن آن حادثه بستگی دارد. به عبارت دیگر آسیبی که می‌تواند در اثر گم شدن ایجاد شود، در یک طیف قرار دارد. بر اساس میزان ترسی که کودک تجربه کرده باشد میزان آسسیبی که به او وارد شده متفاوت است.

دکتر مریم سامانی - روانشناس بالینی و عضو هیات علمی دانشگاه می‌گوید: نباید اهمیت تجربیات کودکی را نادیده گرفت، زیرا این گونه حوادث دنیای ذهنی کودکان را به هم م یریزد و آنان احساس ناامنی می‌کنند و این ترس و احساس عدم امنیت در تمام عمر با آنان همراه خواهد بود.

وی ادامه داد: خوب است که والدین از همان کودکی در مورد گم شدن و حوادثی این چنینی با فرزندان خود صحبت کنند و این جدایی را برای آنان توضیح دهند که اگر کودکی با آن مواجه شد آمادگی ذهنی داشته و ترس از رها شدن و دوست داشته نشدن و ناامنی ذهنش را تحت الشعاع قرار ندهد. 

وی خاطر نشان کرد: اثرات روانی این جدایی و گم شدن موجب پریشانی عاطفی، احساس غم و اندوه، اضطراب و رها شدن در کودکان شود. همچنین در آینده آنان را دچار مشکلات رفتاری مانند پرخاشگری، گوشه گیری یا رفتار‌های غیراخلاقی خواهد کرد. 

tags # اخبار حوادث سایر اخبار (تصاویر) این گوسفند غول‌پیکر چینی از پورشه هم گران‌تر است! قارچ‌های زامبیِ سریال آخرین بازمانده (The Last Of Us) واقعی هستند! (تصاویر) عجیب و باورنکردنی؛ اجساد در این شهر خود به خود مومیایی می‌شوند آخرین حسی که افراد در حال مرگ از دست می‌دهند، چه حسی است؟

دیگر خبرها

  • نشست تخصصی قرآن پژوهی برگزار می‌شود/ بازخوانی مصحف شریف کوفی
  • جنین‌هایی که از شکم‌ مادرشان در اینستاگرام کار می‌کنند
  •  تلاش برای شاد کردن کودکان غزه
  • اختلال اوتیسم؛ نشانه‌ها، علل و راه‌های درمان آن
  • (تصاویر) اگر نقاشی کودکان واقعیت داشت جهان چه شکلی می‌شد؟
  • جزئیات جدید از پیدا شدن دختر صحرا؛ پشت‌پرده دزدیده شدن «یسنا» فاش شد!
  • کتاب «خانه زیر آب و جوجه لاک پشت ها» منتشر شد
  • گزارش سازمان‌های بین‌المللی از وضعیت غم‌انگیز کودکان غزه
  • درمان رایگان کودک با داشتن بیمه پایه
  • مصونیت از آسیب‌های اجتماعی با ویدئو کتاب‌های مهارتی برای کودکان