Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-30@15:26:11 GMT

پایان کار «لویی جرگه» با درخواست برقراری آتش بس فوری

تاریخ انتشار: ۱۳ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۶۳۹۸۴۳

پایان کار «لویی جرگه» با درخواست برقراری آتش بس فوری

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از یورو نیوز، بیش از سه هزار نفر از مقامات امنیتی، مسئولان منطقه‌ای، رهبران قومی و دیگر اعضای جامعه مدنی افغانستان در پایان این نشست مشورتی پنج روزه خواستار برقراری «آتش بسی فوری و پایدار» شدند که پیش از آغاز ماه رمضان به اجرا گذاشته شود.

«عبد رب الرسول سیاف» که از جانب «محمد اشرف غنی» رئیس جمهوری افغانستان به عنوان رئیس لویی جرگه منصوب شده بود در نطق اختتامیه این نشست خواستار تشکیل مجمعی از علما برای بررسی و تحلیل قرائت‌های متفاوت از مسائل دینی و رفع این اختلافات شد و تاکید کرد که اختلاف دیدگاه اساسی میان طالبان و مردم را «همین قرائت‌های متفاوت دینی تشکیل می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

»

از سوی دیگر اشرف غنی، رئیس جمهوری افغانستان نیز در واکنش به درخواست اعضای لویی جرگه برای برقراری آتش فوری در کشور تاکید کرد که حاضر است زمینه عملی شدن این «خواسته مشروع» را فراهم کند.

رئیس جمهوری افغانستان در عین حال یادآور شد که اراده برای برقراری آتش بس باید دوجانبه باشد و اگر طالبان با این روند موافق باشند نیروهای امنیتی نیز از عزم و اراده لازم برای عملی کردن این فرایند برخوردار هستند.

غنی در ادامه ضمن تشکر از تلاش‌های آمریکا برای به راه انداختن گفتگوهای صلح و نیز قدردانی از ابراز آمادگی ازبکستان، ترکمنستان، اندونزی و برخی کشورهای اروپایی برای میزبانی از نشست‌های صلح خواهان حضور مقام‌های طالبان در گفتگوهای رو در رو با نمایندگان دولت در داخل افغانستان شد.

این درحالی است که طالبان و برخی دیگر از رقبای سیاسی دولت حاکم بر افغانستان ضمن تحریم نشست مشورتی کابل برپایی لویی جرگه را نوعی «نمایش» از سوی دولت توصیف و تاکید کرده بود که این نشست در واقع با رویکرد تبلیغاتی برای ادامه کار اشرف غنی طراحی و اجرا شده است.

طالبان هفته پیش با انتشار اطلاعیه‌ای تاکید کرده بودند که هیچ تصمیم یا قطعنامه‌ای را که از چنین لویی جرگه‌ای خارج شود نخواهند پذیرفت.

قطعنامه پایانی لویی جرگه در عین حال از طرف‌های درگیر و کشورهای دخیل در روند صلح افغانستان خواسته است تا با «تفاهم و تشریک مساعی، زمینه گشایش دفتر سیاسی طالبان در افغانستان را فراهم کنند.»

در بندهای ششم و هفتم قطعنامه پایانی لویی جرگه بر حقوق اساسی مندرج در قانونی اساسی از جمله حقوق زنان، حق مشارکت سیاسی و مدنی، حق آزادی بیان، حق تعلیم و کار، حق دسترسی به خدمات عامه و همچنین حقوق اقلیت‌های قومی و مذهبی مورد اشاره قرار گرفته و تاکید شده است که در صورت صلاح دید امکان بازنگری در مفاد قانون اساسی پس از برقراری توافق صلح امکان پذیر خواهد بود.

آخرین لویی جرگه در افغانستان در سال ۲۰۱۳ میلادی برگزار شد؛ شرکت کنندگان در این نشست به توافق‌نامه‌ای امنیتی رأی دادند که به بخشی از نیروهای آمریکایی اجازه می‌داد پس از خروج پیش بینی شده ارتش آمریکا از خاک افغانستان در سال ۲۰۱۴ در این کشور بمانند.

کد خبر 4607007 عبدالحمید بیاتی

منبع: مهر

کلیدواژه: افغانستان لویی جرگه طالبان آتش بس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۶۳۹۸۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار حزب التحریر به طالبان

دفتر مطبوعاتی «حزب التحریر» در افغانستان در بیانیه‌ای ضمن تأیید بازداشت اعضای این گروه در ولایت‌های مختلف توسط طالبان نوشت: چنین فشارهایی حزب التحریر و اعضای آن را از ادامه دعوت و تلاش برای اقامه خلافت منصرف نمی‌کند.

این گروه در ادامه نیز از طالبان انتقاد کرد که اعضایش شامل عفو و آزادسازی زندانیان به‌مناسبت عید فطر قرار نگرفتند.

اواخر فروردین گذشته نیز حزب التحریر در بیانیه‌ای از بازداشت سخنگو و شماری از اعضای این گروه طی دو ماه گذشته به‌جرم دعوت و فعالیت و برپایی خلافت اسلامی خبر داده بود.

اداره اطلاعات طالبان دو سال قبل نیز فعالیت حزب ‌التحریر، جمعیت اصلاح و نهاد النجم را در افغانستان ممنوع اعلام کرده بود.

حزب ‎التحریر سازمانی است که تشکیل خلافت در سراسر جهان اسلام را هدف خود و هر یک از کشورهای اسلامی را ولایتی از این خلافت با مرکزیت سرزمین‌های عربی می‌داند.

باشگاه خبرنگاران جوان افغانستان افغانستان

دیگر خبرها

  • طالبان افغانستان برای جذب توریست خارجی دست به کار شده‌اند
  • طالبان افغانستان برای جذب توریست خارجی دست به کار شده اند
  • هشدار حزب التحریر به طالبان
  • فوری | حمله خونین افراد مسلح به نمازگزاران در هرات افغانستان
  • تاکید طالبان بر توسعه ارتباط افغانستان و منطقه
  • دعوت از طالبان برای شرکت در کنفرانس وقف
  • تاکید وزیر خارجه عربستان بر لزوم برقراری آتش‌بس در غزه
  • تاکید طالبان بر ساخت راه برای توسعه ارتباط افغانستان و منطقه
  • قزاقستان: کشورهای مختلف به برقراری روابط با کابل تمایل دارند
  • کانادا کمک‌ها به افغانستان را از سر می‌گیرد