Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-05-02@02:04:27 GMT

دستورالعمل گردشگری بیابان لوت تدوین شد

تاریخ انتشار: ۱۳ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۶۴۲۰۳۲

مدیر پایگاه های جهانی بیابان لوت با بیات اینکه دستورالعمل گردشگری بیابان لوت تدوین شد، گفت: تاکنون سه نوع گردشگری انبوه، ماجراجویانه و گردشگری علمی برای این اثر جهانی تعریف شده است. آفتاب‌‌نیوز : مهران مقصودی روز جمعه در حاشیه بازدید از بیابان لوت در نهبندان اظهار داشت: یکی از نیازهای مهم بعد از ثبت جهانی بیابان لوت، پژوهش در حوزه ها مختلف است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 وی ادامه داد: بیابان لوت در ابتدا به خاطر ویژگی های زمین شناختی ثبت شده و اکنون نیز پژوهش های جدید، تنوع فرهنگی در جوامع اطراف و کشف شهاب سنگ ها در عرصه بیابان روز به روز بر ارزش آن می افزاید. 
مدیر پایگاه های جهانی بیابان لوت افزود: یکی از این حوزه که نیاز به پژوهش دارد اقلیم گرم بیابان با بیش از 70 درجه گرما است چرا که تاکنون آنچه به ثبت رسیده از طریق تصاویر ماهواره بوده و ایستگاه زمینی برای ثبت این میزان گرما نداشته ایم. 
وی یادآور شد: تحقیقات در خصوص پوشش گیاهی، جانوری، زمین شناسی، فرهنگ لوت و گردشگری نیز در سایر بخش ها دنبال می شود. 
مقصودی یکی از اولویت های پژوهش در بیابان لوت را پوشش گیاهی آن عنوان کرد و گفت: تاکنون اطلس پوشش گیاهی در استان های خراسان جنوبی و کرمان تهیه و برای سیستان و بلوچستان نیز قرارداد تحقیقات بسته شده است. 
وی با اشاره به فرهنگ های مختلف در اطراف بیابان لوت اظهار داشت: شاعر بودن بیش از 60 درصد مردم دِهسلم نهبندان و فرهنگ های چند هزار ساله اطراف شهداد از جمله مواردی است که جزو ارزش های ویژه بیابان لوت محسوب می شود و باید در خصوص آن پژوهش و تحقیق بیشتری انجام شود. 
وی کشف 214 شهاب سنگ در عرصه و حریم بیابان را یکی دیگر از مواردی دانست که بر ارزش بیابان لوت افزوده است و ادامه داد: 250 شهاب سنگ از 299 شهاب سنگ ثبت شده در بولتن جهانی مربوط به بیابان لوت بوده که نشان از ارزشمندی این بیابان دارد. 
مدیر پایگاه های جهانی بیابان لوت یکی دیگر از اولویت های مدیریت پایگاه های جهانی بیابان لوت را تعیین ظرفیت گردشگری این محل عنوان کرد و گفت: مکانی که ثبت میراث جهانی شود را نمی توان بدون مدیریت برای گردشگری رها کرد بلکه باید ظرفیت آن در ایام مشخص سال تعیین شود. وی یادآور شد: اقدامات مدیریتی و محدودیت ها به نفع جامعه محلی استان های مشرف به بیابان لوت بوده و از تخریب این میراث جهانی پیشگیری کرده گرچه باید در کنار آن به توسعه پایدار نیز اندیشید. 
مقصودی در بخشی دیگری با تاکید بر اهمیت نگهداری و حفظ بیابان لوت در فهرست آثار جهانی گفت: تعیین مسیرهای گردشگری در بیابان لوت، تعریف پلان مدیریت و منطقه بندی از جمله اقداماتی بوده که توسط مدیریت پایگاه های جهانی لوت دنبال می شود. 
وی با بیان اینکه آموزش، پژوهش و فراهم کردن زیرساخت ها نسبت به توسعه گردشگری اهمیت بیشتری دارد افزود: در حوزه آموزش نیز فعالیت هایی برای جوامع محلی، دانش آموزان، تورگردانان و غیره انجام شده است. 
مدیر پایگاه های جهانی بیابان لوت با اشاره به تعریف مسیرهای گردشگری برای بیابان لوت بیان کرد: سه مسیر در خراسان جنوبی، چهار مسیر در کرمان، چهار مسیر در سیستان و بلوچستان و دو مسیر برای محققانی که وارد بیان لوت می شوند تعریف شده که نیاز به تصویب در شورای راهبردی بیابان لوت دارد. 
مقصودی با ابراز امیدواری از بهتر شدن مدیریت بیابان لوت تصریح کرد: به منظور شناسایی و معرفی این میراث جهانی علاوه بر چاپ و توزیع کتابچه، اطلاعات ارزشمندی نیز در صفحه های مجازی و سایت بیابان لوت بارگذاری شده است. 
مدیر پایگاه های جهانی بیابان لوت با اشاره به مشخص شدن مسیرهای امن برای ورود به بیابان لوت نیز اظهار داشت: این مسیرها با هماهنگی معاونت های امنیتی استانداری های همجوار بیابان لوت مشخص شده تا گردشگران از امنیت بیشتری برخوردار باشند. 
وی برگزاری نخستین همایش بین المللی گردشگری بیابان لوت را نقطه آغازی برای اقدامات موثر دانست و افزود: برگزاری چنین همایش هایی در شرایط فعلی کشور و منطقه کار دشواری است اما امیدواریم که در سال های آینده با شرکت متخصصان بیشتر در حوزه های مختلف بتوان بر کیفیت این همایش افزود. 
بیابان لوت به عنوان اولین اثر طبیعی ایران سال 1395 در چهلمین اجلاس میراث جهانی یونسکو به ثبت رسید و بین استان های خراسان جنوبی، کرمان و سیستان و بلوچستان مشترک است. نخستین همایش بین المللی گردشگری بیابان لوت با همکاری میراث فرهنگی، دانشگاه بیرجند و اتاق بازرگانی، صنایع ، معادن و کشاورزی بیرجند 11 و 12 اردیبهشت ماه جاری در خراسان جنوبی برگزار شد. 
این همایش دو روزه که از روز چهارشنبه در دانشگاه بیرجند آغاز شد، بخش دوم آن پس از ارایه مقالات علمی، بازدید از عرصه بیابان جهانی لوت در شهرستان نهبندان بود. 
این بازدید صبح پنجشنبه با حضور 70 میهمان داخلی و خارجی از کشورهای ایتالیا، مالزی ، افغانستان و اساتید دانشگاه های فردوسی مشهد، تهران، اصفهان، سیستان و بلوچستان و ... آغاز شد که تا ساعت سه بامداد امروز( جمعه) داشت. 
منبع: ایرنا

منبع: آفتاب

کلیدواژه: گردشگری بیابان لوت جهان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۶۴۲۰۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

منطقه جهانی اورامان میزبان آیین سنتی کومسای می‌شود

ایسنا/کردستان مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی کردستان گفت: مراسم آئینی سنتی کومسای روز جمعه ١٤ اردیبهشت‌ماه سال‌جاری با حضور گردشگران داخلی و خارجی در منطقه جهانی هورامان برگزار می‌شود.

منصور مهرزاد امروز چهارشنبه 12 اردیبهشت به رسانه های استان گفت: ثبت‌جهانی منظر فرهنگی هورامان و وجود ظرفیت‌های فرهنگی، تاریخی و طبیعی در این منطقه موجب شده تا هورامان به یکی از قطب‌های مهم گردشگری کشور تبدیل شود و همواره مورد توجه تعداد بی‌شماری از گردشگران قرار گیرد.

وی با بیان اینکه کومسای از جمله برنامه‌هایی است که هرساله در نیمه اردیبهشت‌ماه در این منطقه جهانی به ‎صورت ویژه و باشکوه برگزار می‌شود، افزود: این مراسم آیینی روز جمعه ١٤ اردیبهشت‌ماه سال‌جاری با حضور گردشگران داخلی و خارجی در محوطه‌ای مجاور زیارتگاه سیدمصطفی مشهور به پیرشالیار از نوادگان و سادات حضرت امام جعفرصادق(ع) برگزار خواهد شد.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی کردستان یادآور شد: برپایی نمایشگاه صنایع‌دستی و سوغات منطقه، دف‌نوازی، اجرای شمشال هورامی و شعرخوانی از جمله برنامه‌های پیش‌بینی شده این مراسم آئینی است.

وی ابراز امیدواری کرد که بتوانیم با همکاری شایسته مردم، بخش خصوصی و دستگاه‌های مربوطه با ارائه خدمات مناسب و کسب رضایتمندی گردشگران در سفر به کردستان، انگیزه حضور دوباره و زمینه‌ انتخاب استان به عنوان مقصد گردشگری را فراهم آوریم.

 انتهای پیام

دیگر خبرها

  • تدوین برنامه جامع مدیریت گردشگری برای دزپارت خوزستان
  • روستای فهرج یزد در مسیر جهانی شدن + فیلم بنای ناشناخته پیش از اسلام
  • تدوین برنامه جامع ‌مدیریت‌ گردشگری برای‌ «دزپارت» خوزستان
  • منطقه جهانی اورامان میزبان آیین سنتی کومسای می‌شود
  • مراسم کومسای در منطقه جهانی هورامان برگزار می‌شود
  • تدوین رویدادهای فصل گردشگری در استان اردبیل
  • مراسم آیینی سنتی کومسای در منطقه جهانی هورامان برگزار می‌شود
  • صادرات بیش از ۲ میلیون دلار صنایع دستی فارس به خارج از کشور
  • تدوین رویدادهای مهم گردشگری در استان اردبیل
  • مسجد جامع ارومیه قابلیت جهانی شدن را دارد